Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Αναγέννηση Λαμίας-Γ.Σ. Άτλας 61-52

Φινάλε με ήττα για τον Άτλαντα, ο οποίος προσπάθησε, αλλά ηττήθηκε με 61-52 από την Αναγέννηση Λαμίας του εντυπωσιακού Χρήστου Τσακωνίτη.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Μαρτίου και άρχισε στις 13:00 στο ΔΑΚ Λαμίας, παρουσία λιγοστών φιλάθλων. Ήταν στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής του Δ΄ Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ.
Η Αναγέννηση του Κώστα Κουμπούρα βρισκόταν συνεχώς μπροστά στο σκορ και έφτασε στην νίκη, η οποία ήταν η 5η συνεχόμενη. Ο Χρήστος Τσακωνίτη με εξαιρετική εμφάνιση σκόραρε 29 με 5 εύστοχα 3ποντα. Η ομάδα της Λαμίας τερμάτισε 1η με 11 πόντους(5 νίκες-1 ήττα), παρουσιάζοντας αρκετά καλή εικόνα.
Ο Άτλαντας του Δημήτρη Λερογιάννη είχε εξαιρετικά δύσκολο έργο, αφού για να προκριθεί σε πιθανή τριπλή ισοβαθμία θα έπρεπε να κερδίσει με +23. Παρέμενε κοντά στο σκορ, έχοντας αξιοπρεπή παρουσία. Ο Κώστας Φιλίντας ήταν ο πρώτος σκόρερ των ηττημένων με 14 και 1 3ποντο. Οι Καρπενησιώτες τερμάτισαν στην 3η θέση με 9 βαθμούς(3 νίκες-3 ήττες) και «αποχαιρέτησαν» την αγωνιστική περίοδο.
Οι Φθιωτοί αναμένουν την κλήρωση της 2ης φάσης, όπου θα διεκδικήσουν την άνοδο τους στην παραπάνω κατηγορία. Οι Ευρυτάνες ολοκλήρωσαν την πορεία τους για την φετινή σαιζόν.

Μικρή προσέλευση
Την αναμέτρηση μεταξύ της Αναγέννησης και του Άτλαντα, η οποία έριξε την αυλαία του Δ΄ Ομίλου παρακολούθησαν περίπου 30-40 θεατές.


Πέρασε ως πρώτο
Το συγκρότημα του Κώστα Κουμπούρα προκρίθηκε στην 2η φάση και θα διεκδικήσει την άνοδο στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ. Είχε 5 συνεχόμενες νίκες και μια ήττα στην πρεμιέρα. Ως δεύτερος πέρασε ο Δομοκός.

«Σούπερ» Τσακωνίτης


Ο άλλοτε παίχτης Εθνικών κατηγοριών Χρήστος Τσακωνίτης(Φωτογραφία) έκανε εκπληκτική εμφάνιση, σταματώντας στους 29 με 5 εύστοχα 3ποντα.  Ο Γιώργος Πουλής ακολούθησε με 12.



2 νίκες
Η Αναγέννηση είχε επικρατήσει την προηγούμενη ημέρα στο ίδιο γήπεδο με 66-53 της Π.Α.Κ.

3ος ο Άτλαντας
Ο Άτλας με απολογισμό τρεις νίκες και τρεις ήττες τερμάτισε στην 3η θέση του ομίλου και δεν κατάφερε να πανηγυρίσει την πρόκριση. Κομβικό σημείο αποτέλεσε η εντός έδρας ήττα από την Αναγέννηση.

Ένας παλιός γνώριμος


Πρώτη φετινή εμφάνιση για τον σέντερ του Άτλαντα Σπύρο Ραχιώτη(Φωτογραφία), ο οποίος έχει «ρίζες» από την Λαμία.

Χωρίς τους πλέι μέικερ
Δηλωμένοι στο φύλλο αγώνος αλλά δεν αγωνίστηκαν οι πλέι μέικερ των δυο ομάδων Βασίλης Διαμαντής(Αναγέννηση) και Δημήτρης Σταλίκας(Άτλαντας).

Καλή εμφάνιση Φιλίντα


Από πλευράς Άτλαντα ο Φθιωτός Κώστας Φιλίντας(Φωτογραφία) ξεχώρισε με 14 και 1 3ποντο. Ο έτερος φοιτητής της ομάδας Γιάννης Κομιανός ακολούθησε με 10.



Ήθελε +23
Οι Ευρυτάνες θα περνούσαν στην επόμενη φάση μόνο με νίκη με +23 σε τριπλή ισοβαθμία. Εξ αρχής το έργο τους ήταν εξαιρετικά δύσκολο.

Μικρή πρωτοπορία














Με την διαφορά 5 πόντων(17-12) έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο υπέρ τω Φθιωτών. Ο Θωμάς Χονδρός έκανε το 0-2, ενώ με δυο 3ποντα του Χρήστου Τσακωνίτη και μια ενδιάμεση βολή του Αχιλλέα Λάμπα έγινε το 7-2. Με μια βολή του Γιάννη Κομιανού και καλάθι του Ταξιάρχη Κουτρομάνου επετεύχθη το 7-5. Γιώργος Πουλής και Βαγγέλης Λύκος(Φωτογραφία αριστερά) ανέβασαν με 2ποντα το σκορ στο 11-5. Με σουτ 2 πόντων του Γιάννη Κομιανού και δυο βολές του ίδιου ο Άτλας μείωσε σε 11-9. Γιώργος Πουλής και Δημήτρης Λερογιάννης είχαν 1/2 βολές, κάνοντας το 12-10. Με σουτ 2 πόντων του Χρήστου Τσακωνίτη, 1/2 βολές του Γιώργου Πουλή, σουτ 2 πόντων του Δημήτρη Λερογιάννη(Φωτογραφία δεξιά) και 2/2 βολές του Χρήστου Τσακωνίτη ολοκληρώθηκε με 17-12 η πρώτη περίοδος.



«Άστοχο» δεκάλεπτο














Σε πολύ χαμηλά επίπεδα κυμάνθηκε το δεύτερο δεκάλεπτο, το οποίο έληξε με ένα επιμέρους 8-7 και τους γηπεδούχους να προηγούνται στην ανάπαυλα με 25-19. Γιώργος Πουλής, Γιώργος Μαντέκας(Φωτογραφία αριστερά) και Βαγγέλης Λύκος έβαλαν από ένα 2ποντο για το 21-14. Με 1/2 βολές του Θωμά Χονδρού και του Χρήστου Λασπιά το σκορ ανέβηκε στο 22-15. Ο Θωμάς Χονδρός(Φωτογραφία δεξιά) πέτυχε 2ποντο, όμως ο Χρήστος Τσακωνίτης «όπλισε» για τρεις, κάνοντας το 25-17. Ο Κώστας Φιλίντας χρίστηκε σκόρερ, σημειώνοντας το 25-19.



Κοντά οι δυο ομάδες














Και με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η επαφή των δυο ομάδων στο σκορ διατηρήθηκε. Το επιμέρους 15-17 οδήγησε τους Καρπενησιώτες να μειώνουν στο -4(40-36). Οι γηπεδούχοι μπήκαν εξαιρετικά στο δεύτερο μέρος και προηγήθηκαν με ένα σερί 10-0 με 35-19(+16). Σκόραραν κατά σειρά οι:  Τάσος Γκιρίτσης(2ποντο), Χρήστος Τσακωνίτης(3 ελεύθερες βολές), Τάσος Γκιρίτσης(Φωτογραφία αριστερά/Νέο δίποντο) και μια ακόμη τρίποντη «βόμβα» του Τσακωνίτη. Οι φιλοξενούμενοι με ένα δικό τους σερί 0-7 έκαναν το 35-26. Συγκεκριμένα τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι βρήκαν οι: Κώστας Φιλίντας(2/2 βολές), Άγγελος Σαμαντάς(2ποντο) και Γιάννης Κομιανός(Σουτ 2 πόντων και βολή). Ο Χρήστος Τσακωνίτης με τρεις σερί πόντους(Καλάθι και βολή) και ο Δημήτρης Κουτσούμπας με σουτ 2 πόντων ανέβασαν το σκορ στο 40-26. Οι παίχτες του Άτλαντα έκαναν ένα σερί 0-10, μειώνοντας σε απόσταση αναπνοής.  Ο Άγγελος Σαμαντάς(Φωτογραφία δεξιά) με 3ποντο πέτυχε το 40-29. Ο Γιάννης Κομιανός με σουτ 2 πόντων και ο Άγγελος Σαμαντάς με 1/2 βολές έκαναν το 40-32. Ο Κώστας Φιλίντας με 4 συνεχόμενες εύστοχες βολές μείωσε σε 40-36.





Νικήτρια η Αναγέννηση


Πιο ψύχραιμη η ομάδα του Κώστα Κουμπούρα στο τελευταίο δεκάλεπτο πήρε την νίκη με σκορ 61-52. Το επιμέρους σκορ της τελευταίας περιόδου ήταν 21-16 υπέρ των Λαμιωτών. Γιώργος Πουλής(Φωτογραφία αριστερά) και Χρήστος Τσακωνίτης έδωσαν «ανάσες» στην ομάδα τους για το 44-36. Ο Θωμάς Χονδρός με 2ποντο και ο Κώστας Φιλίντας με 3ποντο έφεραν την διαφορά στους τρεις για το 44-41. Ο Τάσος Γκιρίτσης με πέντε σερί πόντους και ο Χρήστος Λασπιάς(Φωτογραφία κέντρο) με τρίποντο έκαναν ένα σερί 8-0 για το 52-41. Ταξιάρχης Κουτρομάνος και Γιώργος Πουλής πέτυχαν το 54-43. Ο εκπληκτικός Χρήστος Τσακωνίτης με σουτ 3 πόντων σημείωσε το 57-43, φτάνοντας τα 6 προσωπικά. Ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος(Φωτογραφία δεξιά) με 1 βολή, ο Άγγελος Σαμαντάς με σουτ 3 πόντων και ο Γιώργος Μαντέκας με δυο ελεύθερες βολές μείωσαν στο 57-49. Ο Χρήστος Τσακωνίτης με 2/2 βολές, ο Γιώργος Πουλής με 2ποντο και ο Κώστας Φιλίντας με καλάθι και εύστοχη βολή διαμόρφωσαν το τελικό 61-52.




Τέλος πρώτης φάσης
Οι δυο ομάδες έδωσαν το τελευταίο τους παιχνίδι για τον όμιλο(Ο Άτλας τελείωσε την σαιζόν) και «φώναξαν» στο τέλος στο κέντρο του γηπέδου. 



Τα δεκάλεπτα
17-12, 25-19, 40-36, 61-52

Συνθέσεις Ομάδων

Αναγέννηση (Κώστας Κουμπούρας): Καραχάλιος, Αντωνόπουλος, Στασινός, Λασπιάς 4(1), Λάμπας 1, Λύκος 4, Κουτσούμπας 2, Πουλής 12, Τσακωνίτης 29(5), Γκιρίτσης 9, Λαδάς

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης): Μαντέκας 4, Φιλίντας 14(1), Κουτρομάνος 5, Λέρης, Κομιανός 10, Χονδρός 7, Σαμαντάς 9(2), Καμαρέτσος, Ραχιώτης, Λερογιάννης 3

Διαιτητές: Ιωάννης Ευαγγελόπουλος& Γιώργος Ζάχος(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτές: Νίκος Καλαντζής-Αναστάσιος Κανδηλάρης-Διονύσης Αναγνώστου(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας