Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Κρέντη-Παναγραφιωτικός 6-0

Άργησε αλλά πέτυχε νίκη και μάλιστα με σαρωτικό σκορ η ομάδα της Κρέντης, η οποία συνέτριψε με 6-0 τον Παναγραφιωτικό.
Η αδιάφορη βαθμολογικά αναμέτρηση διεξήχθη στο γήπεδο Κερασοχωρίου την Κυριακή 11 Μαρτίου και άρχισε στις 3. Ήταν στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας υπό το βλέμμα λιγοστών θεατών. Αναμετρήθηκαν δυο από τις τρεις ομάδες του Δήμου Αγράφων.
Η Κρέντη του Νίκου Βούρτσα έκανε πολύ καλή εμφάνιση, φτάνοντας εύκολα στην νίκη, σκοράροντας κατά ριπάς.  Δυο γκολ σημείωσε ο Άκης Κατσιφής και από ένα οι: Νίκος Βούρτσας, Θανάσης Ντάλλας, Γιώργος (Δ) Βούρτσας και Γιώργος (Ι) Βούρτσας. Δοκάρι είχε ο Γιάννης Μάκκας. Οι νικητές πανηγύρισαν το πρώτο τους «3ποντο», όμως παραμένουν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.
Ο Παναγραφιωτικός του Ρέμμους Πάτρου συνέχισε την πτωτική του πορεία, γνωρίζοντας συντριβή από έναν αντίπαλο, ο οποίος έχει πάνω κάτω με αυτόν την ίδια δυναμική. Ταξίδεψε με αποστολή μόλις 12 ποδοσφαιριστών και προέκυψαν και προβλήματα τραυματισμών κατά την διάρκεια του αγώνα. Οι Αγραφιώτες έχουν 6 πόντους, όσους και η Φραγκίστα στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Την επόμενη(12η) αγωνιστική η Κρέντη θα τεθεί αντιμέτωπη με την Φραγκίστα, ενώ ο Παναγραφιωτικος έχει ρεπό. Οι δυο ομάδες έχουν μόλις δυο ακόμη αναμετρήσεις και ολοκληρώνουν την παρουσία τους για την φετινή σαιζόν.

Μικρή μερίδα θεατών
Λιγοστοί φίλαθλοι παρακολούθησαν την τοπική ομάδα της Κρέντης να πανηγυρίζει για 1η φορά στο τρέχον πρωτάθλημα.


Στο ξερό ο Διώτης


Την αναμέτρηση διεύθυνε ο Κώστας Διώτης(Φωτογραφία), ο οποίος σφύριξε για πρώτη φορά αγώνα στο γήπεδο Κερασοχωρίου.

νίκη
Η Κρέντη σημείωσε την πρώτη της νίκη με εμφατικό τρόπο. Δεν είχε αποσπάσει ούτε ισοπαλία και πλέον θα επιχειρήσει να πάρει ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην Φραγκίστα.

Παρόμοιες συνθέσεις


Ύστερα από την ήττα από την Ποταμιά η ενδεκάδα της Κρέντης είχε μόλις μια αλλαγή. Ξεκίνησε, κάνοντας πολύ καλή εμφάνιση ο Γιώργος Βούρτσας του Δημητρίου, αντικαθιστώντας στο αρχικό σχήμα τον Σωτήρη Ντάλλα. Από πλευράς Αγράφων ο Νίκος Μπισμπίκης(Φωτογραφία) πήρε την θέση του Αλέξανδρου Τόλη στην ενδεκάδα.

Συγχαρητήρια Κρέντης
Οι γηπεδούχοι δια μέσω του Προέδρου τους Χρήστου Λάππα συνεχάρησαν το διαιτητικό τρίο για την πολύ καλή του απόδοση.

Εκτός 4αδας
Η ομάδα των Αγράφων παρέμεινε εκτός 4αδας για πρώτη φορά στην ιστορία της(!), έχοντας 7 στις 7 παρουσίες στα μπαράζ.

Αντίπαλα αδέρφια


Ο Βασίλης Μπισμπίκης(Φωτογραφία) της Κρέντης αντιμετώπισε τον μικρότερο αδερφό του Νίκο των Αγράφων.

Θύμισε το περυσινό
Το φετινό 6-0 θύμισε το αντίστοιχο περυσινό 5-1 για τον 3ο γύρο του πρωταθλήματος.

Μόνο ο Πρόεδρος


Εικόνα αποσύνθεσης παρουσιάζει φέτος ο Παναγραφιωτικός. Μοναδικός παρών σε όλους τους αγώνες είναι ο Πρόεδρος Θύμιος Μούτσελος(Φωτογραφία).

Γενέθλια με συντριβή


Ο μπακ των Αγράφων Λάμπρος Κατσαρός(Φωτογραφία) γιόρτασε τα 21α το γενέθλια με ήττα.

Α΄ Μέρος

Καταιγιστικοί Κρεντιώτες
Την ανωτερότητα της από το πρώτο μέρος έδειξε η Κρέντη, η οποία προηγήθηκε απέναντι στον Παναγραφιωτικό με 4-0. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν μόνο με τον Βαγγέλη Ζανιά.

Γρήγορο 2-0














Μόλις στο 4ο λεπτό ο Γιώργος (Ι) Βούρτσας τροφοδότησε τον αδερφότου Νίκο Βούρτσα(Φωτογραφία αριστερά), ο οποίος από θέση τετ α τετ σημείωσε το 1-0. Ένα λεπτό αργότερα ο Θανάσης Ντάλλας(Φωτογραφία δεξιά) διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του(2-0). Ο Νίκος Βούρτσας σημείωσε το πρώτο του γκολ την φετινή περίοδο, ενώ ο Θανάσης Ντάλλας το δεύτερο.





Έξω ο Κεφαλάς-«Πρώτη» Προφήτη














Μόλις στο 17ο λεπτό αποχώρησε λόγω τραυματισμού ο Αλέξανδρος Κεφαλάς(Φωτογραφία αριστερά) των φιλοξενούμενων. Την θέση του πήρε ο Στέφανος Προφήτης(Φωτογραφία δεξιά), κάνοντας ντεμπούτο με τα Άγραφα.



Με παίχτη λιγότερο για 15΄
Οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίχτη λιγότερο για περίπου 15 λεπτά λόγω τραυματισμού του Ελτόν Μαλάι, καθώς η μοναδική τους αλλαγή είχε πραγματοποιηθεί.

Τρίτο Κατσιφή


Στο 32ο λεπτό η Κρέντη ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 με σέντρα-σουτ από πλάγια δεξιά του Βοιωτού μεσοαμυντικού Άκη Κατσιφή(Φωτογραφία).

Δικαίωση μικρού


Την πολύ καλή του εμφάνιση με γκολ εξαργύρωσε ο ταλαντούχος Γιώργος (Δ) Βούρτσας(Φωτογραφία). Μετά την σέντρα του Γιώργου (Ι) Βούρτσα στο 35΄ πέτυχε με κοντινό σουτ το 4-0. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ στην καριέρα του νεαρού ποδοσφαιριστή της Κρέντης.


Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Πάσα του Βούρτσα Γ.(Ι) στον Βούρτσα Ν., ο οποίος σε θέση τετ α τετ πλάσαρε στην δεξιά γωνία τον Ιωάννου και έκανε το 1-0.
5΄: Ο Ντάλλας Αθ. εκμεταλλεύτηκε λάθος της αντίπαλης άμυνας και σούταρε από κοντά στην δεξιά γωνία του Παναγραφιωτικού και πέτυχε το 2-0.
25΄: Σουτ του Βούρτσα Γ.(Ι) από πλάγια αριστερά απέκρουσε ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων.
26΄: Ο Τελώνης επιχείρησε σουτ από μακρινή απόσταση, το οποίο πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
28΄: Πλασέ του Ζανιά από αριστερά απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Κρέντης.
32΄: Ο Κατσιφής από πλάγια δεξιά με σέντρα-σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.
33΄: Ο Ντάλλας Αθ. σούταρε από την γραμμή της περιοχής των Αγράφων, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Ιωάννου.
35΄: Σέντρα του Βούρτσα Γ.(Ι) από δεξιά, ο Βούρτσας Γ.(Δ) με σουτ από κοντά στην αριστερή γωνία του Παναγραφιωτικού σημείωσε το 4-0.

Β΄ Μέρος

Τυπική διαδικασία και διεύρυνση
Καθώς ο νικητής είχε κριθεί η επανάληψη ήταν τυπικής διαδικασίας. Η Κρέντη κατάφερε στο 52ο λεπτό να μετατρέψει το σκορ σε 6-0, το οποίο ήταν και το τελικό.

Αλλαγή τερματοφύλακα














Ο Ελτόν Μαλάι(Φωτογραφία αριστερά) καθώς ήταν τραυματίας επανήλθε και αγωνίστηκε κάτω από τα γκολπόστ του Παναγραφιωτικού. Εκτός εστίας πέρασε για πρώτη φορά ο Κώστας Ιωάννου(Φωτογραφία δεξιά).

Δυο γρήγορα γκολ και 6



Οι ρόλοι του 4ου τέρματος αντιστράφηκαν στο 5ο. Αυτήν την φορά ο Γιώργος (Δ) Βούρτσας έδωσε στον Γιώργο (Ι) Βούρτσα(Φωτογραφία), ο οποίος με σουτ από πλάγια θέση σημείωσε το 5-0 στο 50΄. Δυο λεπτά αργότερα ο Άκης Κατσιφής βρήκε δίχτυα για 2η φορά στο ματς με μακρινό σουτ. Και οι δυο ποδοσφαιριστές έφτασαν τα τρία γκολ στο σύνολο στο πρωτάθλημα.

Εκ νέου δοκάρι


Ο Γιάννης Μάκκας(Φωτογραφία) είχε δοκάρι για δεύτερο σερί ματς και συγκεκριμένα με σουτ που επιχείρησε στο 68΄.

Τελικές Αγράφων


Ο Παναγραφιωτικός είχε ορισμένες καλές ευκαιρίες στην επανάληψη, έχοντας κύριο "δράστη" τον Πάνο Μαντέκα(Φωτογραφία).

Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Ο Βούρτσας Γ.(Δ) πάσαρε στον Βούρτσα Γ.(Ι), ο οποίος με σουτ από πλάγια δεξιά στην δεξιά γωνία του Μαλάι σημείωσε το 5-0.
52΄: Ο Κατσιφής δοκίμασε σουτ έξω από την περιοχή, το οποίο κατέληξε στην δεξιά γωνία των φιλοξενούμενων(6-0).
53΄: Ο Μαντέκας βρήθεκ σε πλεονεκτική θέση και σούταρε έξω από το τέρμα της Κρέντης.
68΄: Ο Μάκκας Ι. πλάσαρε μέσα από την περιοχή και πλάγια αριστερά, με την μπάλα να προσκρούει στο οριζόντιο δοκάρι του Μαλάι.
69΄: Ο Μπισμπίκης Β. σούταρε από πλάγια δεξιά στην εξωτερική πλευρά των διχτύων των φιλοξενούμενων.
70΄: Ο Μαντέκας επιχείρησε σουτ εκτός περιοχής, το οποίο μπλόκαρε ο Ντάλλας.
72΄: Ο Κατσαρός από θέση τετ α τετ σούταρε και ο πορτιέρο των γηπεδούχων απέκρουσε.
89΄: Πάσα του Πάτρου στον Προφήτη, το σουτ του οποίου από το ημικύκλιο της περιοχής έφυγε πάνω από την εστία της Κρέντης.

Κίτρινες Κάρτας
Ντάλλας Ν., Σβερώνης

Διακριθέντες
Κρέντη: Βούρτσας Γ.(Δ), Βούρτσας Γ.(Ι), Κατσιφής, Ντάλλας Αθ.
Παναγραφιωτικός:  Μαντέκας

Δηλώσεις Προπονητών

Νίκος Βούρτσας (Κρέντη): «Ήταν ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δυο ισοδύναμες ομάδες, τελικά εξελίχτηκε σε ένα εύκολο απόγευμα για εμάς. Θέλαμε τους βαθμούς,  η χρονιά έτσι κι αλλιώς είναι χαμένη για μας δεν είναι όπως την περιμέναμε, αλλά έστω και τώρα να μπορέσουμε να ανατρέψουμε λίγο το κλίμα. Πάμε στο επόμενο παιχνίδι με την Φραγκίστα, όπου πρέπει και θέλουμε να το κερδίσουμε. Καλή συνέχεια στην ομάδα των Αγράφων.»






Ρέμμους Πάτρου (Παναγραφιωτικός): «Η ομάδα μας αντιμετωπίζει από το ξεκίνημα της περιόδου με πολλά προβλήματα. Ήρθαμε με 12 μόλις ποδοσφαιριστές, για να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο.»









Συνθέσεις Ομάδων

Κρέντη (Νίκος Βούρτσας): Ντάλλας Απ., Μάκκας Ε.(55΄ Παπαντζίμας), Κατσιφής, Ντζίμας(57΄ Ντάλλας Ν.), Γκούρλιας, Βούρτσας Γ.(Δ), Μπισμπίκης Β., Τελώνης,  Ντάλλας Αθ., Βούρτσας Γ.(Ι), Βούρτσας Ν.(38΄ Μάκκας Ι.)

Παναγραφιωτικός (Ρέμμους Πάτρου): Ιωάννου, Κατσαρός, Ζανιάς, Σβερώνης, Κωσταρέλος, Καραμπάς, Μαντέκας, Πάτρου, Κεφαλάς(17΄ λ.τρ Προφήτης), Μαλάι, Μπισμπίκης Ν.

Διαιτητής: Κώστας Διώτης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)






























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας