Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

ΓΕΛ Καρπενησίου-ΓΕΛ Ραπτοπούλου 5-0

Το Γενικό Λύκειο Καρπενησίου επέστρεψε στην κορυφή της Ευρυτανίας, καθώς επιβλήθηκε στον τελικό με 5-0 του Γενικού Λυκείου Ραπτοπούλου.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Μαρτίου και ώρα 09:30 στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Επρόκειτο για τον τελικό αγώνα του Σχολικού Πρωταθλήματος Λυκείων του Νομού Ευρυτανίας, παρουσία περίπου 50 θεατών.
Το ΓΕΛ Καρπενησίου του Χρήστου Αρμάγου με καλό ποδόσφαιρο έφτασε εύκολα στην νίκη, παίρνοντας την πρωτιά στον νομό και την πρόκριση στην επόμενη φάση. Δυο γκολ πέτυχε ο Γιάννης Καραγιάννης και από ένα οι: Γιώργος Σερπάνος, Πάρις Καραμπάς και Στέλιος Ρεσίτης. Η μπάλα βρήκε τρεις φορές στα αντίπαλα δοκάρια από τους :Κώστα Πινακούλα(Αυτοδοκάρι), Γιάννη Μοτσιόλα και Θωμά Τσιαμάκη. Από τα δυο πρώτα μάλιστα προήλθε γκολ.
Το ΓΕΛ Ραπτοπούλου του Άγη Κοντορόζη μετά την σπουδαία πρόκριση του στον ημιτελικό κόντρα στο ΕΠΑΛ Καρπενησίου κατέβαλλε φιλότιμες προσπάθειες. Στο πρώτο ημίχρονο είχε πολύ καλή αμυντική παρουσία, κρατώντας το σκορ μόλις στο 1-0, ενώ στην επανάληψη επήλθε κόπωση, γνωρίζοντας την ήττα.
Οι νικητές προκρίθηκαν στην επόμενη φάση και θα αντιμετωπίσουν για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα εκτός έδρας το 1ο Γενικό Λύκειο Λιβαδειάς.

50αδα μαθητών
Τον τελικό Λυκείων παρακολούθησαν γύρω στους 50 θεατές, με το μεγαλύτερο ποσοστό να αποτελείται από μαθητές.


Διαιτησία Κουρλού


Το παιχνίδι σφύριξε ο Δημήτρης Κουρλός(Φωτογραφία) της ΕΠΣ Ευρυτανίας, έχοντας εύκολο έργο.

Επιστροφή στην κορυφή
Μετά από την κυριαρχία του ΕΠΑΛ Καρπενησίου τα τελευταία χρόνια το ΓΕΛ Καρπενησίου κατέκτησε την πρωτιά.

Αξιόλογη προσπάθεια
Το Γενικό Λύκειο Ραπτοπούλου εκπροσώπησε επάξια στον θεσμό την Δυτική Ευρυτανία. Είχε αποκλείσει τον Δεκέμβριο στα ημιτελικά τον κάτοχο του τροπαίου, το ΕΠΑΛ Καρπενησίου στα πέναλτι.

Καθοδήγησε ο Κοντορόζης


Τους Ραπτοπουλίτες καθοδήγησε ο Πειραιώτης μαθηματικός Άγης Κοντορόζης(Φωτογραφία), καθώς απουσίαζε λόγω ίωσης ο γυμναστής Κώστας Πασσιάς.

Στην Βοιωτία οι νικητές
Το Γενικό Λύκειο Καρπενησίου θα αγωνιστεί εκτός έδρας με το 1ο Γενικό Λύκειο Λιβαδειάς. Η πρωταθλήτρια ομάδα της Βοιωτίας κέρδισε στον τελικό με 3-2 το Γενικό Λύκειο Σχηματαρίου.

Ραπτοπουλίτης αντίπαλος


Ο Γιώργος Μπράζιας(Φωτογραφία) του ΓΕΛ Καρπενησίου αντιμετώπισε το Ραπτόπουλο, από το οποίο και κατάγεται. Ανήκει μάλιστα στην τοπική Δόξα.

Α΄ Μέρος

Καρπενησιώτικος μονόλογος
Το ΓΕΛ Καρπενησίου έχοντας την υπεροχή από το πρώτο λεπτό του αγώνα βρέθηκε μπροστά με 1-0. Το ΓΕΛ Ραπτοπούλου αντιστάθηκε, προσέχοντας τα αμυντικά του νώτα.

Δικαιώθηκε η επιμονή


Η ομάδα του Χρήστου Αρμάγου προηγήθηκε στο 29ο λεπτό, όταν ο αμυντικός των αντιπάλων Κώστας Πινακούλας(Φωτογραφία) έστειλε άθελα του την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της ομάδας του και στην επαναφορά ο Γιάννης Καραγιάννης έκανε το 1-0.




Δοκάρι «Μοτς»


Δυο λεπτά αργότερα το κάθετο δοκάρι του Λάμπρου Καρανίκα σημάδεψε ο Γιάννης Μοτσιόλας(Φωτογραφία) μετά την πάσα του Γιώργου Σερπάνου.


Οι καλύτερες φάσεις
5΄ : Σουτ που επιχείρησε ο Καραγιάννης μπλοκαρίστηκε από τον Καρανίκα.
8΄: Ατομική ενέργεια και σουτ του Σερπάνου από δεξιά απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Ραπτοπούλου και στην επαναφορά ο Μοτσιόλας σούταρε πάνω από την εστία.
10΄: Κόρνερ του Σερπάνου από αριστερά, κεφαλιά  του Καραμπά στο πρώτο δοκάρι πέρασε παράλληλα από το αριστερό δοκάρι, με τον Τάσιο να μην προλαβαίνει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
16΄: Προσωπική προσπάθεια και σουτ του Σερπάνου έφυγε πάνω από το τέρμα του Καρανίκα.
27΄: Ο Μοτσιόλας τροφοδότησε τον Κοντοπάνο, ο οποίος σούταρε έξω από το δεξί δοκάρι του Ραπτοπούλου.
28΄: Σουτ του Καραγιάννη από δεξιά έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι του Καρανίκα.
29΄: Ο Μοτσιόλας τροφοδότησε τον Καραγιάννη, ο Πινακούλας παρεμβλήθηκε και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της ομάδας του και στην επαναφορά ο Καραγιάννης με πλασέ πέτυχε το 1-0.
31΄: Πάσα του Σερπάνου στον Μοτσιόλα, ο οποίος σούταρε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Καρανίκα και στην επαναφορά ο Κοντοπάνος σούταρε άουτ.

Β΄ Μέρος

Εύκολα στην 5αρα
Τα πόδια των παιχτών του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου «λύθηκαν» στην επανάληψη, φτάνοντας εύκολα στο τελικό 5-0. Φυσιολογική κόπωση επήλθε στο σχολείο της Δυτικής Ευρυτανίας, το οποίο είχε μόλις μια αλλαγή.

Άλλαξαν τερματοφύλακες

























Κατά την διάρκεια του ημιχρόνου οι δυο ομάδες άλλαξαν τερματοφύλακες. Για τους Καρπενησιώτες ο Δημήτρης Τσιάμης(Φωτογραφία πάνω αριστερά) κάθισε κάτω από τα γκολπόστ και ο Αποστόλης Νούλας(Φωτογραφία πάνω δεξιά) πέρασε στην άμυνα. Για το Ραπτόπουλο ο θετικός Λάμπρος Καρανίκας(Φωτογραφία κάτω αριστερά) παραχώρησε την θέση του στον Παναγιώτη Πέτσα(Φωτογραφία κάτω δεξιά).



Σε ένα 2λεπτο 3-0














Το 1-0 μετατράπηκε σε 3-0 στο 2λεπτο 40΄41΄. Πρώτα ο Γιώργος Σερπάνος(Φωτογραφία αριστερά) σκόραρε με πλασέ και στην συνέχεια ο στόπερ Πάρις Καραμπάς(Φωτογραφία δεξιά) βρήκε δίχτυα με κεφαλιά μετά το χτύπημα φάουλ του Γιάννη Καραγιάννη.





Δεύτερο προσωπικό


Ο Γιάννης Καραγιάννης(Φωτογραφία) έκανε δυο τα προσωπικά του γκολ, διαμορφώνοντας το 4-0 στο 52΄ μετά το σουτ του Γιώργου Μπράζια που αποκρούστηκε από τον Παναγιώτη Πέτσα.



Τελικό από Ρεσίτη














Το «κερασάκι» στην τούρτα μπήκε στο 63΄. Ο Θωμάς Τσιαμάκης(Φωτογραφία αριστερά) μετά το χτύπημα κόρνερ του Γιάννη Καραγιάννη έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Ραπτοπούλου και στην επαναφορά ο Στέλιος Ρεσίτης(Φωτογραφία δεξιά) σκόραρε το 5-0.



Οι καλύτερες φάσεις
40΄: Ο Σερπάνος με πλασέ από δεξιά έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Πέτσα(2-0).
41΄: Ο Καραγιάννης εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο, ο Καραμπάς με κεφαλιά προ του αντίπαλου τερματοφύλακα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.
52΄: Σουτ του Μπράζια από πλάγια αριστερά απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Ραπτοπούλου και στην επαναφορά ο Καραγιάννης με σουτ σημείωσε το 4-0.
63΄: Κόρνερ του Καραγιάννη από δεξιά, ο Τσιαμάκης με προβολή έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Πέτσα και ο Ρεσίτης στην επαναφορά πέτυχε το 5-0.

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
ΓΕΛ Καρπενησίου: Καραγιάννης, Καραμπάς, Σερπάνος
ΓΕΛ Ραπτοπούλου: Κοτούλας, Καρανίκας

Συνθέσεις Ομάδων

ΓΕΛ Καρπενησίου (Χρήστος Αρμάγος): Νούλας, Ρεσίτης, Κυλλής, Τσιάμης, Καραμπάς, Τάσιος, Σερπάνος(42΄ Μπουμπουρής), Μοτσιόλας(36΄ Σενκάι, 48΄ Τσιαμάκης), Μπράζιας, Καραγιάννης, Κοντοπάνος(40΄ Κωστής)

ΓΕΛ Ραπτοπούλου (Άγης Κοντορόζης): Καρανίκας, Στασινός, Μουτσώκος, Μύτας, Πινακούλας, Μαραγκούλας, Πιπέρας, Καραντζούνης, Κοτούλας, Πέτσας, Μπαμπάτσικος(36΄ Μπλάνης)

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)



































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος