Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

ΑΠΟΚ Βελούχι-Αίολος 3-3

Μια εβδομάδα μετά τον τελικό κυπέλλου ΑΠΟΚ και Αίολος αναμετρήθηκαν στο πρωτάθλημα, προσφέροντας όμορφο θέαμα. Επιστέγασμα αυτών ήταν το τελικό 3-3.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Μαρτίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 15:00. Ήταν στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας και είχε αρκετή ένταση στο φινάλε της. Λιγότεροι από 200 θεατές παρακολούθησαν το «χορταστικό» ντέρμπι, το οποίο περιελάμβανε 6 γκολ, 2 δοκάρια και μία αποβολή.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη εμφανίστηκε βελτιωμένος επιθετικά, πήρε δυο φορές «κεφάλι» στο σκορ, όμως δεν κατάφερε να νικήσει για πρώτη φορά φέτος τον αντίπαλο του και να εκμεταλλευτεί τον παίχτη παραπάνω. Στα θετικά ότι κατάφερε να ανατρέψει πολύ γρήγορα το εις βάρος του σκορ. Τα τέρματα του πέτυχαν οι: Γιώργος Χαλλής, Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος και Μίλτος Μπουγιώτας. Οι δυο πρώτοι μάλιστα είχαν στο τελευταίο 10λεπτο προσπάθειες στο αντίπαλο δοκάρι, με τους τυπικά γηπεδούχους να στέκοντας σε αυτό άτυχοι. Το Βελούχι παραμένει αήττητο στην 2η θέση, έχοντας 23 πόντους.
Ο Αίολος του Λάκη Αναστασόπουλου, που καθοδήγησε την ομάδα για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας, παρότι έμεινε με 10 ποδοσφαιριστές από το 58΄ εξ αιτίας αποβολής του Έλβις Στύλα, δημιουργώντας και καλές ευκαιρίες στην αντίπλη εστία. Προηγήθηκε νωρίς με τον Πάνο Αζακά και ισοφάρισε με τον Κώστα Ρούσση, οδηγώντας το ημίχρονο στο 2-2. Ο Ντένις Καραχαλίδης διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 78΄. Οι κυπελλούχοι Ευρυτανίας έφτασαν τους 20 βαθμούς και παρέμειναν στην 3η θέση.
Την επόμενη(12η) αγωνιστική της κανονικής διάρκειας το Βελούχι θα τεθεί αντιμέτωπο με την Ποταμιά, ενώ ο Αίολος θα δώσει νέο ντέρμπι, αυτήν την φορά απέναντι στην Μυρίκη. Οι δυο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους σε δυο ακόμη αναμετρήσεις στα μπαράζ.

Οι μισοί του τελικού
Την συνάντηση, η οποία διεξήχθη κάτω από ικανοποιητικές καιρικές συνθήκες παρακολούθησαν περίπου 160-180 θεατές.



Πρώτο ντέρμπι Κουρλού


Το «παραδοσιακό» ντέρμπι του νομού σφύριξε ο Δημήτρης Κουρλός(Φωτογραφία), ο οποίος έχει υπάρξει ποδοσφαιριστής και των δυο ομάδων. Η διαιτητική 3αδα είχε καλή παρουσία. Τα τελευταία ματς του Βελουχίου με τον Αίολο διεύθυνε ο αξιολογημένος Κώστας Διώτης.

Εισιτήριο 2 ευρώ
Ο γηπεδούχος ΑΠΟΚ όρισε τιμή εισόδου 2 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του.

Με Λάκη στον πάγκο
Τους κυπελλούχους Ευρυτανίας καθοδήγησε ο Λάκης Αναστασόπουλος(Φωτογραφία) μετά και την λύση της συνεργασίας με τον Σπύρο Λέντα πριν από τρεις μέρες. Ο κ. Αναστασόπουλος βρίσκεται στον Αίολο από την αρχή της σαιζόν.


Μέσα ο Μούργκας


Συγκριτικά με τον τελικό κυπέλλου ο Κυριάκος Μούργκας(Φωτογραφία) βρέθηκε στην αρχική σύνθεση του Αιόλου, αντικαθιστώντας τον τραυματία Αποστόλη Φούκα, που ήταν εκτός αποστολής.

Ισοπαλία ξανά
Το παιχνίδι του πρώτου γύρου είχε λήξει ισόπαλο, αλλά με 0-0.

Στον απόηχο του τελικού
Οι δυο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες μετά από μια εβδομάδα, καθώς είχε προηγηθεί ο τελικός κυπέλλου, που βρήκε νικητή τον Αίολο με 1-0. Η συνάντηση ήταν εντελώς διαφορετική, καθώς ήταν αρκετά ανοιχτή.

Αμυντικές αλλαγές














Ο Γιάννης Φλωράκης πέρασε στο βασικό σχήμα τον Βασίλη Ντουφεκιά(Φωτογραφία αριστερά) και τον Σπύρο Ξαγάρα(Φωτογραφία δεξιά), με τον δεύτερο να αγωνίζεται ως δεξί μπακ. Ο Δημήτρης Τσιλιμέκης έμεινε στον πάγκο, ενώ αλλαγή πέρασε ο Μίλτος Μπουγιώτας.

Όλα στα μπαράζ
ΑΠΟΚ, Μυρίκη και Αίολος θα διεκδικήσουν τον τίτλο στα μπαράζ, ενώ μόνο εύκολος αντίπαλος δεν θα είναι η Ποταμιά. Απομένουν στην κανονική διάρκεια τα ντέρμπι Αίολος-Μυρίκη και ΑΠΟΚ Βελούχι-Μυρίκη.

Α΄ Μέρος

«Χορταστικό» ημίχρονο
Όμορφο ποδόσφαιρο παίχτηκε στο πρώτο 45λεπτο. Ο Αίολος στην πρώτη του αξιόλογη στιγμή άνοιξε το σκορ, όμως το Βελούχι ανέτρεψε το σκορ πολύ γρήγορα με δυο γκολ, έχοντας και ορισμένες καλές στιγμές.  Οι τυπικά φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 2-2 και είχαν τεράστια χαμένη ευκαιρία.

Πιο καλά ο ΑΠΟΚ
Το συγκρότημα του Γιάννη Φλωράκη «πατούσε» καλύτερα στα πρώτα λεπτά του αγώνα, επιχειρώντας με το ξεκίνημα να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για γκολ.

«Ντερμπάκιας» ο Αζακάς


Ο Αίολος «αιφνιδίασε» και προηγήθηκε στο σκορ μόλις στο 8΄. Μετά την στημένη μπάλα του Κώστα Μπόνια, ο Κώστας Ρούσσης έπιασε την πρώτη κεφαλιά, ο Ντένις Καραχαλίδης σε φάση διαρκείας διεκδίκησε την μπάλα στον αέρα με τον Βασίλη Συγκελόπουλο, η οποία κατέληξε στον Πάνο Αζακά(Φωτογραφία), που με κοντινό σουτ σημείωσε το 0-1. Ο στόπερ του Αιόλου σημείωσε το πρώτο του φετινό γκολ, έχοντας σκοράρει και πέρυσι στην τελευταία αναμέτρηση μπαράζ με το Βελούχι,  η οποία έκρινε και τον τίτλο.





Ισοφάριση  Χαλλή


Στην επόμενη αξιόλογη στιγμή του παιχνιδιού οι παίχτες του ΑΠΟΚ έφτασαν στην ισοφάριση. Ο Τζίμης Κουτσούμπας με μπαλιά τροφοδότησε τον Γιώργο Χαλλή(Φωτογραφία), ο οποίος έκανε όμορφη ενέργεια από αριστερά και με άψογο τελείωμα νίκησε τον Κύρο Παπαβασιλείου(1-1).  Ο Φθιωτός ποδοσφαιριστής έφτασε τα 8 τέρματα. 





Γρήγορη ανατροπή


Στο 18ο λεπτό ο ΑΠΟΚ πέτυχε την ολική ανατροπή για το 2-1. Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος(Φωτογραφία) με χαμηλό σουτ από καλή θέση μετά το γύρισμα του Γιώργου Χαλλή βρήκε δίχτυα. Ο «Πελέ» έφτασε τα 3 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.






Ιδανική εκτέλεση


Το συγκρότημα του Λάκη Αναστασόπουλου ισοφάρισε στο 33΄. Ο Κώστας Ρούσσης(Φωτογραφία) με εξαιρετικό χτύπημα φάουλ από καλή θέση διαμόρφωσε το 2-2. Ο Λαρυμνιώτης φορ ανέβηκε στα 19 γκολ και οδηγεί την «κούρσα» του πίνακα των σκόρερ. Το φάουλ κέρδισε ο Νίκος Νικολάου.





Τεράστια ευκαιρία Αιόλου
Μετά τον συνδυασμό του Νίκου Νικολάου με τον Κώστα Ρούσση, ο τελευταίος από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να κάνει το πλασέ όπως θα ήθελε, με την μπάλα να περνά άουτ.


Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Κόρνερ του Συγκελόπουλου από δεξιά, κεφαλιά του Μπακαλίδη πέρασε παράλληλα άουτ από το δεξί δοκάρι του Αιόλου.
8΄: Ο Μπόνιας εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, μετά από φάση διαρκείας και πρώτη κεφαλιά του Ρούσση ο Καραχαλίδης διεκδίκησε την μπάλα στον αέρα με τον Συγκελόπουλο, η οποία κατέληξε στον Αζακά, ο οποίος με κοντινό σουτ στην αριστερή γωνία του Ρεσίτη πέτυχε το 0-1.
15΄: Ο Κουτσούμπας έβγαλε ωραία μπαλιά στον Χαλλή, ο οποίος απόφυγε έναν αντίπαλο του από αριστερά και με σουτ στην δεξιά γωνία του Παπαβασιλείου ισοφάρισε σε 1-1.
16΄: Ο Κουτσουπιάς δοκίμασε σουτ από καλή θέση, το οποίο έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αιόλου.
18΄: Ο Χαλλής σέντραρε από αριστερά, ο Γενιτσαρόπουλος με σουτ μέσα από την περιοχή στην δεξιά γωνία του Παπαβασιλείου έκανε το 2-1.
21΄: Πάσα του Δημητρίου στον Χαλλή, το σουτ του οποίου μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία ο Παπαβασιλείου.
30΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έκλεψε από τον Ζαραβέλη και πλάσαρε ψηλοκρεμαστά πάνω από την εστία του Αιόλου.
33΄: Ο Ρούσσης με ιδανική εκτέλεση φάουλ από καλή θέση στην δεξιά γωνία του Βελουχίου έκανε το 2-2.
44΄: Σέντρα του Μπόνια από δεξιά, κεφαλιά του Νικολάου στο δεύτερο δοκάρι έφυγε λίγο πάνω από την εστία του Ρεσίτη.
5΄: Ο Ρούσσης, αφού έπαιξε το 1-2 με τον Νικολάου από καλή θέση πλάσαρε άτσαλα έξω από το αριστερό δοκάρι του ΑΠΟΚ.

Β΄ Μέρος

Τελικώς ισοπαλία
Δεν ανέδειξε νικητή το ντέρμπι του Καρπενησίου. Ο Αίολος έμεινε με 10 ποδοσφαιριστές και αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο ΑΠΟΚ, παίρνοντας το προβάδισμα. Ωστόσο οι τυπικά φιλοξενούμενοι βρήκαν το σθένος και ισοφάρισαν για το τελικό 3-3. Δυο δοκάρια είχε το Βελούχι στο τελευταίο 10λεπτο.

Χωρίς αριθμητική ισορροπία














Οι κυπελλούχοι Ευρυτανίας έμειναν με παίχτη λιγότερο. Ο Έλβις Στύλα(Φωτογραφία αριστερά) αντίκρισε απευθείας κόκκινη κάρτα από τον ρέφερι Δημήτρη Κουρλό για αγκωνιά εκτός φάσης στον Βασίλη Συγκελόπουλο(Φωτογραφία δεξιά).




Νέο προβάδισμα από Μίλτο


Η ομάδα του Γιάννη Φλωράκη πήρε εκ νέου του προβάδισμα στο 71ο λεπτό. Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος μετά από ενέργεια του Άλεξ Μπακαλίδη έβγαλε σέντρα από αριστερά και ο Μίλτος Μπουγιώτας(Φωτογραφία) με πλασέ από δεξιά σημείωσε το 3-2. Ο σκόρερ σημείωσε το 9ο του γκολ στην Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας.





«Ζωντανός» ο Αίολος
Παρότι έμειναν με παίχτη λιγότερο οι φιλοξενούμενοι του Λάκη Αναστασόπουλου δεν κλείστηκαν στα καρέ τους, ισοφάρισαν και διεκδίκησαν και την νίκη.


Στο τελικό με Ντένις


Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 83ο λεπτό. Ο Κώστας Μπόνιας εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Ντένις Καραχαλίδης(Φωτογραφία) με κεφαλιά σημείωσε το 3-3, βρίσκοντας δίχτυα στην μόλις 2η του συμμετοχή στο τρέχον πρωτάθλημα. Ο Αίολος σκόραρε όλα του τα γκολ από στημένες μπάλες. 





Δυο δοκάρια Βελουχίου
Άτυχος στάθηκε με τα  δοκάρια, όπως και στο περυσινό παιχνίδι των μπαράζ ο ΑΠΟΚ. Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος στο 82ο λεπτό με απευθείας φάουλ και ο Γιώργος Χαλλής τέσσερα λεπτά αργότερα με ψηλοκρεμαστό σουτ σημάδεψαν το οριζόντιο δοκάρι του Κύρου Παπαβασιλείου.



Οι καλύτερες φάσεις
58΄: Ο Στύλα αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για αγκωνιά εκτός φάσης στον Συγκελόπουλο.
65΄: Ο Νικολάου σέντρα από αριστερά, η προβολή του Καραχαλίδη έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι του ΑΠΟΚ.
71΄: Ο Μπακαλίδης τροφοδότησε τον Γενιτσαρόπουλο, ο οποίος σέντραρε από αριστερά και ο Μπουγιώτας με πλασέ από δεξιά προ του Παπαβασιλείου «έγραψε» το 3-2.
72΄: Πάσα του Συγκελόπουλου στον Γενιτσαρόπουλο, χαμηλό σουτ του δεύτερου απέκρουσε ο πορτιέρο του Αιόλου σε κόρνερ στην δεξιά του γωνία.
78΄: Εκτέλεση φάουλ του Μπόνια από αριστερά, ο Καραχαλίδης με κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Ρεσίτη διαμόρφωσε το 3-3.
82΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Γενιτσαρόπουλου από αριστερά προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Παπαβασιλείου.
83΄: Ο Καραχαλίδης έδωσε στον Ρούσση, ο οποίος πλάσαρε από αριστερά και ο Ρεσίτης έδιωξε σε κόρνερ στην δεξιά του γωνία.
86΄: Εναλλαγή μπάλας Λάππα-Ντουφεκιά-Χαλλή, ψηλοκρεμαστό σουτ του τελευταίου από καλή θέση κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Αιόλου.
87΄: Σουτ του Καραχαλίδη έξω από την περιοχή έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βελουχίου.

Ένταση και επεισόδια
Ύστερα από την λήξη του αγώνα επικράτησε ένταση μεταξύ ποδοσφαιριστών και παραγόντων. Η αφορμή των επεισοδίων ήταν το σκηνικό της αποβολής του Έλβις Στύλα.




Κίτρινες Κάρτες
Συγκελόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Νικολάου

Διακριθέντες
ΑΠΟΚ: Δημητρίου, Χαλλής, Γενιτσαρόπουλος
Αίολος: Μπόνιας, Καραχαλίδης, Νικολάου

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (ΑΠΟΚ): «Νομίζω ότι ήταν ένα συναρπαστικό παιχνίδι για τον κόσμο με διακυμάνσεις στο σκορ. Πιστεύω ότι ήμασταν καλύτερη ομάδα μέσα στο γήπεδο. Αυτό δεν το αποδείξαμε, όπως και στον τελικό κυπέλλου. Καταφέραμε και βάλαμε τρία γκολ, είχαμε αρκετές ευκαιρίες. Δυστυχώς κάποια λάθη που κάναμε στην αμυντική μας λειτουργία μας στοίχησαν την νίκη. Παρόλα αυτά δεν νομίζω ότι έγινε κάτι, όλο το πρωτάθλημα θα κριθεί στα μπαράζ και πιστεύω ότι και εκεί σε αυτό το στυλ θα πάει. Όποιος είναι πιο προσεκτικός, πιο συγκεντρωμένος θα καταφέρει να πάρει και το πρωτάθλημα, χωρίς να αποκλείω βέβαια και την ομάδα της Μυρίκης. Πιστεύω ότι εμείς οι τρεις είμαστε σε διαφορετικό επίπεδο και θα παλέψουμε για το ποιος θα πάρει και το πρωτάθλημα. Η ομάδα μου έχει την ποιότητα, αρκεί να γίνουμε ομάδα, διότι είναι μια καινούργια αρχή για τον ΑΠΟΚ. Είναι παίχτες που έρχονται από την Λαμία, από την Μακρακώμη, είναι καινούργιοι παίχτες, δείχνουν καλά στοιχεία, απλά δεν είναι συγκεντρωμένοι σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Αυτό το πληρώνουμε, έχουμε κάποια διαστήματα, που παίζουμε αρκετά καλό ποδόσφαιρο, αλλά και κάποια, που δεν ξέρουμε που βρισκόμαστε. Αυτά μέσα από την δουλειά και μέσα από την προπόνηση και μέσα από τα παιχνίδια θα καταφέρουμε να τα βελτιώσουμε, ώστε να φτάσουμε στον τελικό μας στόχο, που είναι το πρωτάθλημα. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Αιόλου.»
Για τα επεισόδια ο κ. Φλωράκης τόνισε: «Αυτά συμβαίνουν, νομίζω ότι τέλος καλά, όλα καλά, δεν έγινε τίποτα.»

Λάκης Αναστασόπουλος (Αίολος): «Ήταν ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι με αυτό του κυπέλλου που παίξαμε πριν μια εβδομάδα. Ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι, παρόλο που στην βαθμολογία δεν έπαιζε τόσο μεγάλη σημασία, είτε χάναμε, είτε κερδίζαμε, είτε φέρναμε ισοπαλία, όπως και φέραμε. Νομίζω ότι όλα θα κριθούν στα μπαράζ. Εκεί όποιος θα είναι πιο έτοιμος, πιο δημιουργικός, πιο τυχερός, ο καλύτερος πιστεύω θα στεφθεί και πρωταθλητής. Εμείς περάσαμε μια παρά πολύ δύσκολη εβδομάδα με την αποχώρηση του κ. Σπύρου Λέντα ανέλαβα εγώ την ομάδα, ήμουν όμως κοντά σε αυτήν. Προσπάθησα να μην αλλάξω πολλά πράγματα. Είχαμε κάποια προβλήματα τραυματισμών, κάποιες απουσίες, όμως καταφέραμε να παίξουμε όμορφο, δημιουργικό ποδόσφαιρο, να είμαστε σωστοί στην τακτική μας, σε αυτό που είχαμε σχεδιάσει από την αρχή, αλλά να μην είμαστε τυχεροί όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι ήμασταν καλύτεροι, παίξαμε πολύ όμορφο ποδόσφαιρο, δημιουργήσαμε ευκαιρίες, χάσαμε καλύτερες ευκαιρίες από τον αντίπαλο και νομίζω ότι αδικούμαστε από το τελικό αποτέλεσμα. Σίγουρα μας στοίχησε η αποβολή του παίχτη μας. Παίξαμε για περίπου 35 λεπτά με παίχτη λιγότερο, αμυνθήκαμε. Ο αντίπαλος που έκανε και αυτός ένα καλό παιχνίδι μας δημιούργησε  καταστάσεις στην άμυνα μας μόνο από στημένα. Και το γκολ και οι φάσεις που δημιουργηθήκαν, τα δοκάρια, ήταν από στημένα. Εκεί είχαμε τύχη.»
Για τα επεισόδια ο κ. Αναστασόπουλος επεσήμανε: «Αυτά είναι άσχημο να συμβαίνουν. Εμείς ενώ πήγαμε να φωνάξουμε το όνομα της ομάδας στο κέντρο του γηπέδου, κάποιοι, δεν ξέρω ποιοι είναι αυτοί, οι οποίοι δεν έχουν θέση στον χώρο του ποδοσφαίρου επιτέθηκαν στον ποδοσφαιριστή μου, ο οποίος ήταν μόνος του στα αποδυτήρια μετά την κόκκινη κάρτα. Δεν θα εξετάσω εάν ήταν δίκαιη, δεν το είδα, μάλλον για να τον έβγαλε και να μην διαμαρτυρήθηκε κανένας ήταν δίκαιη η αποβολή. Είναι λυπηρό να επιτίθεται ο οποιοσδήποτε, είτε είναι παράγοντας, είτε εξωγηπεδικός σε ένα μόνο παιδί. Πιστεύω να είναι το τελευταίο συμβάν σε όλα τα Ευρυτανικά γήπεδα.»

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ (Γιάννης Φλωράκης): Ρεσίτης, Ξαγάρας, Συγκελόπουλος, Λάππας, Ντουφεκιάς, Δημητρίου, Χαλλής, Κουτσούμπας(46΄ Μπουγιώτας), Γενιτσαρόπουλος, Μπακαλίδης, Κουτσουπιάς

Αίολος (Λάκης Αναστασόπουλος): Παπαβασιλείου, Τριανταφυλλόπουλος, Παρασκευόπουλος, Ζαραβέλης, Αζακάς, Μούργκας(85΄ Χαλκίδης), Μπόνιας, Στύλα, Ρούσσης, Καραχαλίδης(91΄ Μπόγδανος), Νικολάου

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Θοδωρής Κατσαρός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)











































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος