Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Κρέντη-Φραγκίστα 3-2

«Χαμογέλασε» για δεύτερο σερί παιχνίδι η ομάδα της Κρέντης, η οποία επιβλήθηκε δίκαια με 3-2 της γειτονικής Φραγκίστας.
Η αναμέτρηση διεξήχθη κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες για μπάλα την Κυριακή 19 Μαρτίου και άρχισε στις 15:00 στο γήπεδο Κερασοχωρίου. Ήταν στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας.
Η Κρέντη του Νίκου Βούρτσα ήταν αρκετά παθιασμένη και έμπαινε πιο δυνατά στις φάσεις, κάνοντας την νίκη-ανατροπή και κερδίζοντας πανάξια το τοπικό ντέρμπι. Σκόρερ της χρίστηκαν οι αμυντικογενείς: Δημήτρης Τελώνης, Προκόπης Γκούρλιας και Άκης Κατσιφής.  Με την 2η συνεχόμενη νίκη της η Κρέντη έφτασε τους 6 πόντους. Σε πιθανή ισοβαθμία με Φραγκίστα και Άγραφα τερματίζει 6η.
Η Φραγκίστα του Χρήστου Γαλανού δεν κατάφερε να πιάσει την απόδοση της προηγούμενης αγωνιστικής. Παρότι βρέθηκε μπροστά νωρίς με τον Χρήστο Γενιτσαρόπουλο δεν είχε την καλύτερη δυνατή συνέχεια, μένοντας πίσω στο σκορ ακόμη και με 3-1. Ο Μάκης Ζήκας μείωσε στο 80ο λεπτό και έβαλε ξανά στο παιχνίδι την ομάδα του, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Ο ΑΠΟΔΦ παρέμεινε στους 6 βαθμούς και οριακά κατακτά σε τριπλή ισοβαθμία την 5η θέση.
Οι Κρεντιώτες την επόμενη(13η) αγωνιστική έχουν ρεπό, ενώ η Φραγκίστα στο τελευταίο της ματς υποδέχεται τον ΑΠΟΚ.

Ντέρμπι Δυτικής Ευρυτανίας
Το γειτονικό ντέρμπι της Δυτικής Ευρυτανίας παρακολούθησαν περίπου 60-70 θεατές, αριθμός ικανοποιητικός συγκριτικά με παλαιότερες αναμετρήσεις στο γήπεδο Κερασοχωρίου.


Αντικατάσταση λόγω κωλύματος














Ο διαιτητής Κώστας Διώτης λόγω κωλύματος αντικαταστάθηκε από τον Δημήτρη Κουρλό(Φωτογραφία αριστερά), ο οποίος αρχικά είχε ορισθεί ως βοηθός. Θέση 2ου βοηθού πήρε ο Δημήτρης Γιαννιώτης(Φωτογραφία δεξιά).

2η συνεχόμενη
Πήρε μπρος η Κρέντη πετυχαίνοντας την 2η συνεχόμενη νίκη της. Είχε προηγηθεί το ευρύ 6-0 επί των Αγράφων.

Ίδια «συνταγή»


Η μοναδική αλλαγή στο αρχικό σχήμα της Κρέντης ήταν στην θέση του τερματοφύλακα. Αντί του Αποστόλη Ντάλλα αγωνίστηκε ο Σωτήρης Ντάλλας(Φωτογραφία).

Σε όλα συμμετοχή


Ο μεσοεπιθετικός των νικητών Γιώργος Βούρτσας του Ιωάννη(Φωτογραφία) μοίρασε ασίστ σε όλα τα γκολ της ομάδας του.

Τριπλή ισοβαθμία
Φραγκίστα, Κρέντη και Παναγραφιωτικός ισοβαθμούν στους 6 βαθμούς. Στους κανόνες της τριπλής ισοβαθμίας υπερισχύει το κριτήριο των βαθμών στους μεταξύ τους αγώνες, όπου και εκεί υπάρχει νέα ισοβαθμία. Το επόμενο κριτήριο είναι η διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς. Σύμφωνα με αυτά η Φραγκίστα(+2) κατακτά την 5η θέση, η Κρέντη την 6η θέση(+1) και ο Παναγραφιωτικός την 7η(-3). Το γκολ του Μάκη Ζήκα χαρίζει την άτυπη 5η θέση στους Φραγκιστιανούς, εφόσον οι τρεις «διεκδικητές» δεν αποσπάσουν κάποιον πόντο στις εναπομείναντες δυο αγωνιστικές.

Κοντά στο έπαθλο
Ο ΑΠΟΔΦ εφόσον δεν δεχτεί κάποια αποβολή ποδοσφαιριστή, προπονητή η παράγοντα ενάντια στον ΑΠΟΚ θα κατακτήσει το κύπελλο ήθους.

Ίδια 9/11


Ο Βαλάντης Γούλας(Φωτογραφία) και ο Χρήστος Γενιτσαρόπουλος αποτέλεσαν τις δυο αλλαγές στο αρχικό σχήμα του Χρήστου Γαλανού. Πήραν τις θέσεις των: Πάνου Καζάκου(Απουσίαζε) και Φώτη Μπισμπίκη(Μπήκε αλλαγή).

Α΄ Μέρος

«Ψυχωμένη» ανατροπή
Καλύτερα μπήκε στο πρώτο ημίχρονο η Κρέντη, όμως η Φραγκίστα προηγήθηκε πολύ νωρίς. Οι τυπικά γηπεδούχοι παίζοντας με πάθος ανέτρεψαν το σκορ και πήγαν μπροστά στα αποδυτήρια με 3-1.

Κόντρα στην ροή


Οι Φραγκιστιανοί έκαναν το 0-1 μόλις στο 9ο λεπτό. Ο Μάκης Ζήκας με μπαλιά τροφοδότησε τον Χρήστο Γενιτσαρόπουλο(Φωτογραφία), ο οποίος κέρδισε στο σπρίντ τα αντίπαλα στόπερ και πλάσαρε εύστοχα τον Σωτήρη Ντάλλα. Ο «Κουίνσι» είχε σκοράρει και στο πρώτο ματς πρωταθλήματος με τον ίδιο αντίπαλο και έχει πλέον 2 τέρματα(Πρώτος σκόρερ της ομάδας του στο πρωτάθλημα).





Διαμαρτυρίες χωρίς υπόσταση
Οι Κρεντιώτες διαμαρτυρήθηκαν στο 21ο λεπτό για πέναλτι μετά από χτύπημα πλάγιο του Γιώργου (Ι) Βούρτσα, με την μπάλα όμως να έχει βρει στον παίχτη τους Δημήτρη Τελώνη και όχι σε αντίπαλο.


Στα ίσια από στημένο


Η ισοφάριση μετά την καλή ευκαιρία του Νίκου Βούρτσα στο 32ο λεπτό ήρθε στο 39΄. Ο αμυντικός μέσος Δημήτρης Τελώνης(Φωτογραφια) με κεφαλιά ύστερα από το κόρνερ του Γιώργου (Ι) Βούρτσα διαμόρφωσε το 1-1.Ο σκόρερ είχε βρει δίχτυα και στον πρώτο προημιτελικό ενάντια στην Φραγκίστα και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο.





«Τούμπα» το παιχνίδι


Τέσσερα λεπτά αργότερα ο προωθημένος Προκόπης Γκούρλιας(Φωτογραφία) έβαλε μπροστά την ομάδα του με 2-1. Ο Παλαιοκατουνίτης αμυντικός συνδυάστηκε άψογα με τον Βασίλη Μπισμπίκη και τον Γιώργο (Ι) Βούρτσα, μπήκε αποφασιστικά στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα τον Χρήστο Σάλτη.





Οι καλύτερες φάσεις
7΄: Σέντρα του Ντάλλα Α. από αριστερά, ο Βούρτσας Ν. απόφυγε έναν αντίπαλο του και σούταρε, αλλά η μπάλα βρήκε στα σώματα.
9΄: Ο Ζήκας έκανε βαθιά μπαλιά, ο Γενιτσαρόπουλος κέρδισε στο σπρίντ τους αντιπάλους του και με πλασέ προ του Ντάλλα Σ. έκανε το 0-1.
13΄: Πάσα του Βούρτσα Ν. στον Βούρτσα Γ.(Ι), που σούταρε από το ύψος της περιοχής, η μπάλα κόντραρε και πέρασε σε κόρνερ από το αριστερό δοκάρι του Σάλτη.
24΄: Χτύπημα φάουλ του Μπισμπίκη Β. από καλή θέση έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Φραγκίστας.
32΄: Σέντρα του Μάκκα Ε. από αριστερά, κεφαλιά του Βούρτσα Ν. έφυγε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
38΄: Σέντρα του Βούρτσα Ν. από δεξιά, ο Γούλας στην προσπάθεια του να διώξει έστειλε την μπάλα πάνω στον Ντάλλα, η οποία κατέληξε σε κόρνερ, αποφεύγοντας το αυτογκόλ.
39΄: Κόρνερ του Βούρτσα Γ.(Ι) από δεξιά, ο Τελώνης με καρφωτή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι σημάδεψε την αριστερή πλευρά της εστίας του Σάλτη και ισοφάρισε σε 1-1.
42΄: Ο Ζήκας εκτέλεσε φάουλ, ο Λαθύρης πλάσαρε αδύναμα από αριστερά και ο Ντάλλας Σ. μπλόκαρε.
43΄: Ο Γκούρλιας αφού έπαιξε το 1-2 με τον Μπισμπίκη Β. και τον Βούρτσα Γ.(Ι) πάτησε περιοχή με ωραία ενέργεια, ευνοήθηκε και από τις κόντρες και με πλασέ σημείωσε το 2-1.

Β΄ Μέρος

Διατήρηση νίκης-Ενδιαφέρον ως το τέλος
Η Φραγκίστα είχε την υπεροχή στο δεύτερο μέρος, όχι όμως και την ουσία. Η Κρέντη έκανε στο 75ο λεπτό τρία τα τέρματα της, αλλά η «απάντησε» ήρθε άμεσα. Το τελικό 3-2 υπέρ των τυπικά γηπεδούχων ήταν δίκαιο.

Από το κεφάλι του Γκίκα


Ο Άκης Κατσιφής(Φωτογραφία) έδωσε «αέρα» δυο τερμάτων στην ομάδα του, όταν στο 75΄ με κεφαλιά μετά το χτύπημα φάουλ του Γιώργου (Ι) Βούρτσα πέτυχε το 3-1.
Ο Βοιωτός δεξιός μπακ σε αυτό το ματς με 4 γκολ είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του.






Μπήκε ξανά στο ματς


Οι «βυσσινί» δεν τα παράτησαν και μείωσαν σε 3-2. Ο Μάκης Ζήκας(Φωτογραφία) εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Φάνη Ντζίμα, απόφυγε από αριστερά τον τερματοφύλακα Σωτήρη Ντάλλα και σκόραρε σε άδειο τέρμα.





Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Ο Κατσαδούρος έδωσε στον Γενιτσαρόπουλο, ο οποίος σούταρε από αριστερά και η μπάλα κόντραρε στον Γκούρλια.
75΄: Εκτέλεση φάουλ του Βούρτσα Γ.(Ι) από δεξιά, ο Κατσιφής πιο ψηλά στον αέρα με κεφαλιά ανέβασε το σκορ στο 3-1.
80΄: Ο Ντζίμας έκανε λάθος μετά την πίεση του Λάμπρου, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στον Ζήκα, ο οποίος απόφυγε τον αντίπαλο τερματοφύλακα από αριστερά και πλάσαρε εύστοχα(3-2).
80΄: Χτύπημα φάουλ του Ζήκα από δεξιά, Ντάλλας και Γερονίκος δεν κατάφεραν να κάνουν την προβολή, με την μπάλα να περνά άουτ.

Νικητήριοι πανηγυρισμοί
Το όνομα της ομάδας τους αναφώνησαν στο κέντρο του γηπέδου οι ποδοσφαιριστές της Κρέντης.


Κίτρινες Κάρτες
Μπισμπίκης Β., Μπισμπίκης Φ.

Διακριθέντες
Κρέντη: Βούρτσας Γ.(Ι), Γκούρλιας, Τελώνης, Μάκκας Ε., Βούρτσας Ν.
Φραγκίστα: Ζήκας, Κώτσιας

Δηλώσεις Προπονητών

Νίκος Βούρτσας (Κρέντη): «Αν και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ καταφέραμε και γυρίσαμε το παιχνίδι από το ημίχρονο κιόλας, παίξαμε πιο δυνατά, ήμασταν πιο παθιασμένοι, θέλαμε περισσότερο το παιχνίδι και έτσι καταφέραμε και κερδίσαμε. Σαν ομάδα αργήσαμε πολύ να ξυπνήσουμε, τώρα τελειώνει το πρωτάθλημα. Μας μένει ένα παιχνίδι με τον Αίολο για να κλείσει η αυλαία. Να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου για την προσπάθεια τους και  να ευχηθώ καλή συνέχεια στην ομάδα της Φραγκίστας.»




Χρήστος Γαλανός (Φραγκίστα): «Ήταν ένα τοπικό ντέρμπι, παίξαμε, αλλά χάσαμε. Ήταν ένα παιχνίδι, δυνατό με νεύρα χωρίς λόγο και από την πλευρά μας και από την πλευρά της Κρέντης. Απομένει ένα παιχνίδι ακόμη και θα προσπαθήσουμε για ότι καλύτερο.»






Συνθέσεις Ομάδων

Κρέντη (Νίκος Βούρτσας): Ντάλλας Σ., Μάκκας Ε., Κατσιφής, Ντζίμας(81΄ Κοτούλας), Γκούρλιας, Βούρτσας Γ.(Δ) (91΄ Παπαντζίμας), Μπισμπίκης Β., Τελώνης, Ντάλλας Αθ., Βούρτσας Γ.(Ι) (94΄ Μάκκας Ι.), Βούρτσας Ν.

Φραγκίστα (Χρήστος Γαλανός): Σάλτης Χ., Γερονίκος, Γούλας Χ.(46΄ Μπισμπίκης Φ.), Περούλας, Ντάλλας, Κώτσιας, Λαθύρης(70΄ Λάμπρου), Κατσαδούρος, Γενιτσαρόπουλος, Ζήκας, Μπισμπίκης Ι.

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Θοδωρής Κατσαρός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)








































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος