Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

3ο ΓΕΛ Χαλκίδας-ΓΕΛ Καρπενησίου 0-2

Πρώτα στην Στερεά Ελλάδα με μεγαλειώδη εμφάνιση αναδείχτηκαν τα κορίτσια του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου. Επιβλήθηκαν με 0-2 του 3ου Γενικού Λυκείου Χαλκίδας.
Η συνάντηση διεξήχθη την Τετάρτη 29 Μαρτίου στην Χαλκίδα «Πάρκο Λαού» και ξεκίνησε στις 13:15.
Οι παίχτριες του Χρήστου Αρμάγου πέτυχαν νέα εντυπωσιακή επιτυχία, εκτός έδρας μάλιστα και πρέπει να ανατρέξουμε αρκετά χρόνια πίσω, για να βρούμε κάποια αντίστοιχη από σχολείο της Ευρυτανίας. Τα νικητήρια γκολ σημείωσαν οι: Μαρία Φούκα και η Δήμητρα Τσούμα, με τις νικήτριες να ξεδιπλώνουν ξανά το ταλέντο τους.
Το 3ο ΓΕΛ Χαλκίδας του Θανάση Σπόνδη είχε αποκλείσει νωρίτερα το επίσης δυνατό ΓΕΛ Στυλίδας και ήταν η περυσινή πρωταθλήτρια ομάδα της Στερεάς Ελλάδας.
Τα Καρπενησιώτικα «αστέρια» συνεχίζουν στην επόμενη φάση του θεσμού(Στις 16 και ίσως λιγότερες καλύτερες ομάδες της Ελλάδας), καθώς κατέκτησαν τον τίτλο του πρωταθλητή της Στερεάς Ελλάδας.

Πρωταθλήτριες Στερεάς
Τα «σούπερ» κορίτσια του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου κατέκτησαν τον τίτλο στην Στερεά Ελλάδα, σημειώνοντας μια εντυπωσιακή επιτυχία για τα δεδομένα του νομού μας. Είχαν επιβληθεί στην πρώτη φάση με 1-5 του Γενικού Λυκείου Διστόμου.

Οι δυο σκόρερ














Τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα βρήκαν οι: Μαρία Φούκα(Φωτογραφία αριστερά) και Δήμητρα Τσούμα(Φωτογραφία δεξιά). Η τελευταία έχει σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια.

Έχει και συνέχεια
Οι πρωταθλήτριες Ευρυτανίας θα αντιμετωπίσουν στην επόμενη φάση σε όμιλο την πρωταθλήτρια ομάδα της Θεσσαλίας και την πρωταθλήτρια ομάδα της Κεντρικής Μακεδονίας. Την αποστολή συνόδεψε ο γυμναστής του σχολείου Χρήστος Αρμάγος και η προϊσταμένη του γραφείου φυσικής αγωγής Νάντια Βρόντου. Το γραφείο Φ.Α. διεξήγαγε για πρώτη φορά αγώνες ποδοσφαίρου κοριτσιών και τα αποτελέσματα ήταν άκρως ευεργετικά.

Η πορεία των ηττημένων
Οι πρωταθλήτριες Εύβοιας είχαν αποκλείσει στην προηγούμενη φάση το ΓΕΛ Στυλίδας με 1-0 εκτός έδρας(Σκόρερ η Κρινή Ευαγγελία του Ελευθερίου). Στον τελικό του νομού είχαν νικήσει με 1-0 το Λύκειο Ιστιαιάς, έχοντας σκόρερ την Γαρυφαλλιά Μπασούκου.
                       
Τραυματισμός Τσουκαλά
Η Διονυσία Τσουκαλά των νικητριών μεταφέρθηκε μετά την λήξη του αγώνα στο νοσοκομείο Χαλκίδας, καθώς δέχτηκε την μπάλα στην κοιλιακή χώρα στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. Οι Καρπενησιώτισσες ταξίδεψαν με αποστολή 13 αθλητριών και δεν έπαιξε μόνο η Αθανασία Νούλα.

Συνθέσεις Ομάδων

3ο ΓΕΛ Χαλκίδας (Θανάσης Σπόνδης) : Μπουροδήμου Δ., Μπουροδήμου Χ., Κρινή Ε.(Κ), Κρινή Ε.(Ε), Γκίκα, Κουρνιάτη(56΄ Ναπολεών), Πανταζή, Γιαλούρη, Σαμαρά(62΄ Λίτσα), Σιδέρη(52΄ Βρετού), Μπασούκου

ΓΕΛ Καρπενησίου (Χρήστος Αρμάγος): Δαράβαλη, Πουρνάρα, Φούκα, Μπόκα, Τσούμα, Σιταρά, Χινωπόρου, Πεταρούδη, Σκεπετάρη(36΄ Τσουκαλά), Τσιαμάκη, Γιαννοπούλου

Διαιτητής: Βασίλης Βελέντζας(ΣΔΠ Εύβοιας)
1ος Βοηθός: Γιάννης Οικονόμου
2ος Βοηθός: Απόστολος Γλωσσιώτης