Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Κρέντη-Ποταμιά 2-4

Εκτός έδρας νίκη τετράδας πέτυχε η ομάδα της Ποταμιάς, η οποία επιβλήθηκε με 2-4 της υπολογίσιμης πάντοτε Κρέντης.
Η εξ αναβολής αναμέτρηση διεξήχθη την Κυριακή 5 Μαρτίου στο γήπεδο Κερασοχωρίου και ήταν στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας.
Η Κρέντη του Νίκου Βούρτσα πλήρωσε την κακή αρχή, βρισκόμενη με την «πλάτη» στον τοίχο. Μείωσε με πέναλτι του Γιώργου (Ι) Βούρτσα, ενώ λίγο αργότερα ακυρώθηκε ως οφσάιντ τέρμα του προπονητή-παίχτη Νίκου Βούρτσα. Στην επανάληψη έμεινε πίσω με τρία γκολ διαφορά, όμως δεν τα παράτησε και βρήκε ξανά δίχτυα με τον Βαγγέλη Μάκκα, με τον συνεπώνυμο του Γιάννη να έχει νωρίτερα δοκάρι. Το συγκρότημα της Δυτικής Ευρυτανίας παραμένει τελευταίο χωρίς βαθμό.
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα παρατάχτηκε με αρκετά νέα πρόσωπα στην σύνθεση της. Έκανε δυναμικό ξεκίνημα και στα δυο ημίχρονα, επιστρέφοντας στις νίκες. Είχε 4 διαφορετικούς σκόρερ και συγκεκριμένα τους: Δημήτρη Ζαλοκώστα, Νίκο Κωστή, Γιώργο Ράικο και Λάμπρο Φλωράκη. Ο Πολυχρόνης Λιάνγκος είχε δοκάρι στην φάση του γκολ του Νίκου Κωστή, ενώ δοκάρι είχε ο Δημήτρης Ζαλοκώστας. Οι «Ποταμίτες» έφτασαν τους 12 βαθμούς και εδραιώθηκαν στην 4η θέση, βρισκόμενοι μια «ανάσα» από τα play off.
Οι Μεγαλοχωρίτες θα αγωνιστούν στις 12/3 στο ίδιο γήπεδο μ την Φραγκίστα ως φιλοξενούμενοι. Μια ημέρα νωρίτερα ο Α.Ο.Κ. θα υποδεχτεί τον Παναγραφιωτικό.

Πλήθος στο «Σύνορο»
Για πρώτη φορά το τελευταίο διάστημα αγώνας στο γήπεδο Κερασοχωρίου παρακολουθήθηκε από σημαντική μερίδα θεατών(περίπου 70 στον αριθμό). Προηγουμένως είχε διεξαχθεί η συνέχεια της συνάντησης Φραγκίστα-Παναγραφιωτικός.


«Αγκαλιά» με τα μπαράζ
Η Ποταμιά βρίσκεται μια «ανάσα» από το να εξασφαλίσει την παρουσία τη στα μπαράζ μετά από 9 χρόνια(!). Έχει αποσπαστεί στο +6 από τον Παναγραφιωτικό και την Φραγκίστα.

Μικρές διαφοροποιήσεις














Στο αρχικό σχήμα του Νίκου Βούρτσα επανήλθαν οι: Αποστόλης Ντάλλας(Φωτογραφία αριστερά), Γιώργος Βούρτσας του Ιωάννη και Άκης Κατσιφής(Φωτογραφία δεξιά). Στον πάγκο παρέμεινε ο Ηλίας Κοτούλας, αλλαγή πέρασε ο Γιάννης Μάκκας, ενώ απουσίαζε ο τραυματίας Στέφανος Γκορόγιας. Θέση στο δεξί άκρο της άμυνας πήρε ο Σωτήρης Ντάλλας, που είχε καλύψει την εστία της ομάδας στην συνάντηση με την Μυρίκη.

Εξ αναβολής παιχνίδι
Ο αγώνας ήταν στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας και είχε αναβληθεί πριν από τρεις εβδομάδας ύστερα από αίτημα των γηπεδούχων λόγω θανάτου συγχωριανού τους.

Παράπονα από Κρέντη
Η Κρέντη εξέφρασε τα παράπονα της για τις αποφάσεις της διαιτησίας. Συγκεκριμένα διαμαρτυρήθηκε έντονα για ακυρωθέν γκολ του Νίκου Βούρτσα και ενώ το σκορ ήταν 1-2 και λιγότερο για περίπτωση πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γιώργου Ράικου στον Θανάση Ντάλλα στο 26ο λεπτό. Επιπλέον οι Κρεντιώτες θεωρούν ότι η φάση του 1-3 άρχισε με αράουτ, το οποίο ήταν υπέρ τους και δόθηκε στον αντίπαλο και ότι υπάρχει οφσάιντ(!) στην φάση του 1-4.


Ντεμπούτο Καλύβα


Ο Γιώργος Καλύβας(Φωτογραφία) υπερασπίστηκε για πρώτη φορά σε επίσημο ματς την εστία των Μεγαλοχωριτών, κάνοντας ντεμπούτο.

Έμειναν μόνο 3
























 
Επιπλέον στην αρχική ενδεκάδα του Δημήτρη Τσιγαρίδα βρέθηκαν οι: Γιώργος Ράικος, Κώστας Ζαραβέλης(Φωτογραφία πάνω αριστερά), Γιάννης Ζαλοκώστας(Φωτογραφία πάνω δεξιά), Νίκος Κωστής, Πάνος Μπουμπουρής(Φωτογραφία κάτω αριστερά), Σπύρος Μπούρας και Γιώργος Ζαγκότσης(Φωτογραφία κάτω δεξιά) . Παρέμειναν στην ενδεκάδα από τον αγώνα με τον Αίολο μόνο οι: Δημήτρης Μπισμπίκης, που αντιμετώπισε τον αδερφό του Βασίλη, Δημήτρης Ζαλοκώστας και Πολυχρόνης Λιάνγκος.
Έλειπαν οι: Στέλιος Μεριγκούνης, Γιώργος Φαρμάκης(Τιμωρημένος, εξέτισε την μια αγωνιστική), Αλέξης Μπολοβίνος, Λεωνίδας Κόγιας, Χριστόδουλος Μισύρης(Στρατευμένος), Μπάμπης Καρβέλης(Τραυματίας) και Ραούλ Κβελαξβίλι, ενώ αλλαγή μπήκε ο Ηλίας Σαπούνης. Ο «Σαπ» είναι ο μοναδικός, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε όλα τας ματς πρωταθλήματος της ομάδας του. Αντίθετα Κόγιας, Μισύρης και Καρβέλης δεν έπαιξαν για πρώτη φορά.

Α΄ Μέρος

Δυνατά η Ποταμιά-Αντίδραση Κρέντης
Οι φιλοξενούμενοι του Δημήτρη Τσιγαρίδα μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προηγήθηκαν μόλις στο 13΄ με 2-0. Οι γηπεδούχοι του Νίκου Βούρτσα έβγαλαν αντίδραση, μείωση και διαμαρτύρονται για ένα ακυρωθέν τέρμα.

Η κλάση του «Μούτς»


Με το «καλημέρα» στο 4ο λεπτό ο ποιοτικός Δημήτρης Ζαλοκώστας(Φωτογραφία) έκανε μπάσιμο από δεξιά και με διαγώνιο σουτ πραγματοποίησε το 0-1.



Δοκάρι Λιάνγκου-0-2 Κωστή














Ο Πολυχρόνης Λιάνγκος(Φωτογραφία αριστερά) πήγε να πετύχει ένα πανέμορφο γκολ, όμως το μακρινό σουτ του τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Αποστόλη Ντάλλα στο 13ο λεπτό. Ωστόσο στην επαναφορά ο Νίκος Κωστής(Φωτογραφία δεξιά) ευστόχησε, κάνοντας το 0-2. Ο Κωστής έφτασε τα 4 γκολ και είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του.



Μείωση με πέναλτι














Οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι στο 21ο λεπτό μετά από χέρι του αριστερού μπακ των Μεγαλοχωριτών Σπύρου Μπούρα(Φωτογραφία αριστερά) σε σέντρα του Θανάση Ντάλλα. Ο Γιώργος (Ι) Βούρτσας(Φωτογραφία δεξιά) εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 1-2. Αυτό ήταν το 2ο γκολ στο τρέχον πρωτάθλημα του μεσοεπιθετικού της Κρέντης.



Ακυρώθηκε και δεν έγινε το 2-2














Η Κρέντη στο 29΄ έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα με κεφαλιά το Νίκου Βούρτσα(Φωτογραφία αριστερά) προ του Γιώργου Καλύβα μετά από τροφοδότηση του Βαγγέλη Μάκκα. Ο α΄ βοηθός Δημήτρης Κουρλός(Φωτογραφία δεξιά) σήκωσε την σημαία του, ακυρώνοντας το τέρμα ως οφσάιντ και συνεπώς το 2-2 δεν έγινε ποτέ. 


Νέο δοκάρι
Ο σκόρερ του πρώτου γκολ της Ποταμιάς Δημήτρης Ζαλοκώστας είχε δοκάρι στο 35΄ με όμορφο ψηλοκρεμαστό σουτ από θέση αριστερά.

Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Ο Ράικος έκανε βαθιά μπαλιά, ο Ζαλοκώστας Δ. με μπάσιμο και διαγώνιο σουτ από θέση δεξιά διαμόρφωσε το 0-1.
8΄: Μακρινό σουτ του Ζαλοκώστα Δ. έφυγε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.
13΄: Εντυπωσιακός «κεραυνός» από μακρινή απόσταση του Λιάνγκου προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι της Κρέντης και στην επαναφορά ο Κωστής με πλασέ έκανε το 0-2.
21΄: Ο Βούρτσας Γ.(Ι) τροφοδότησε τον Ντάλλα Αθ., ο οποίος σέντραρε από δεξιά και ο Μπούρας σταμάτησε την μπάλα με το χέρι, με τον ρέφερι να υποδεικνύει πέναλτι. Ο Βούρτσας Γ.(Ι) εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 1-2.
27΄: Σέντρα του Κατσιφή από δεξιά, ο Βούρτσας Γ.(Ι) έκανε κεφαλιά-πάσα στον Βούρτσα Ν., το εναέριο σουτ του τελευταίου έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι του Καλύβα.
35΄: Ο Μπισμπίκης Δ. έδωσε στον Ζαλοκώστα Δ., ο οποίος επιχείρησε όμορφο ψηλοκρεμαστό σουτ από θέση αριστερά, το οποίο βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Ντάλλα και στην επαναφορά ο Κωστής πλάσαρε έξω από το αριστερό δοκάρι της Κρέντης.
43΄: Σουτ του Ζαλοκώστα Δ. εκτός περιοχής κόντραρε και έφυγε πάνω από το τέρμα του Ντάλλα.

Β΄ Μέρος

Μπήκε ξανά δυναμικά
Η φιλοξενούμενη ομάδα έκανε εκ νέου δυνατή αρχή και βρέθηκε μπροστά με 1-4, «καθαρίζοντας» τον αγώνα. Όπως και στο πρώτο μέρος έτσι και στο δεύτερο η Κρέντη ανέβασε στο τέλος την απόδοση της και μείωσε, έχοντας προηγουμένως και δοκάρι.

Άψογο τελείωμα Ράικου


Ο αμυντικός της Ποταμιάς Γιώργος Ράικος(Φωτογραφία) με την συμπλήρωση 15 λεπτών δέχτηκε την ασίστ του Λάμπρου Φλωράκη, έκανε κούρσα από δεξιά, απόφυγε τον Αποστόλη Ντάλλα και πλάσαρε σε κενό τέρμα, σημειώνοντας το 1-3.




«Καθάρισε» ο Φλωράκης


Μετά την ασίστ του ο νεοεισελθών Λάμπρος Φλωράκης(Φωτογραφία) βρήκε δίχτυα για 2η φορά στο φετινό πρωτάθλημα, σκοράροντας με πλασέ στο 63΄ το 1-4 μετά την σέντρα του Νίκου Κωστή. 



Ανέβηκε η Κρέντη


Οι Κρεντιώτες «αφυπνίστηκαν» στο τελευταίο 15αρτο, είχαν δοκάρι στο 83ο λεπτό με κεφαλιά του νεαρού Γιάννη Μάκκα(Φωτογραφία) μετά από αράουτ του Γιώργου (Ι) Βούρτσα.

Ωραία ενέργεια και μείωση


Με εξαιρετική ενέργεια και ψηλοκρεμαστό σουτ από πλάγια ο αριστερός οπισθοφύλακας της Κρέντης Βαγγέλης Μάκκας(Φωτογραφία) σημείωσε το 2-4, δυο λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90΄.




Οι καλύτερες φάσεις
60΄: Ο Φλωράκης τροφοδότησε τον Ράικο, ο οποίος έκανε μπάσιμο από δεξιά, απόφυγε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και πλάσαρε σε άδειο τέρμα εύστοχα(1-3).
63΄: Ο Ζαλοκώστας Δ. έδωσε στον Κωστή, που σέντραρε παράλληλα από αριστερά και ο Φλωράκης με κοντινό πλασέ σημείωσε το 1-4.
76΄: Ο Βούρτσας Γ.(Δ) από δεξιά εκμεταλλεύτηκε λάθος της αντίπαλης άμυνας και πλάσαρε ψηλοκρεμαστά πάνω από το τέρμα της Ποταμιάς.
77΄: Ο Ζαγκότσης έδωσε στον Σαπούνη, που σέντραρε από δεξιά και το σουτ του Ζαλοκώστα Ι. έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ντάλλα.
80΄: Σέντρα του Ζαλοκώστα Δ. από αριστερά, χλιαρό σουτ του Ζαγκότση απέκρουσε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
83΄: Εκτέλεση πλάγιο του Βούρτσα Γ.(Ι), κεφαλιά του Μάκκα Ι. βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Καλύβα, ο οποίος μάζεψε την επαναφορά.
88΄: Ο Μάκκας Ε. έκανε εξαιρετική ενέργεια από αριστερά και με πολύ ωραίο σουτ, το οποίο κατέληξε στο αριστερό «Γ» της Ποταμιάς «έγραψε» το 2-4.

Κίτρινες Κάρτες
Ντάλλας Αθ., Βούρτσας Ν., Ράικος, Μπισμπίκης Δ.

Διακριθέντες
Κρέντη: Μάκκας Ε.
Ποταμιά: Φλωράκης, Ζαλοκώστας Δ., Κωστής, Μπισμπίκης Δ.

Δηλώσεις Προπονητών

Νίκος Βούρτσας (Κρέντη): «Δεν ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι και δεχτήκαμε δυο γρήγορα γκολ. Η απόδοση μας όμως στην συνέχεια ανέβηκε, πετύχαμε ένα γκολ, αλλά στην συνέχεια δεν μας άφησαν ούτε ο διαιτητής Κολοκώτσιος με τις αποφάσεις και με τον μη καταλογισμό πέναλτι υπέρ της ομάδας μου, αλλά και ούτε και ο βοηθός Κουρλός που μας ακύρωσε καθαρό γκολ. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να αναφερθώ στο θέμα της διαιτησίας και να ρωτήσω τον κ. Καλύβα τις τους μαθαίνει τόσο καιρό και αν έχουν σημάδια βελτίωσης. Θα ήθελα την τοποθέτηση του πάνω σε αυτό, γιατί θεωρώ ότι κάποιοι πάνε από το κακό στο χειρότερο. Γιατί να μην μας σφυρίξει και εμάς ο κ. Διώτης και να παίζει μόνο τα ντέρμπι; Και εμείς σαν ομάδα θέλουμε να πάρουμε κάποιους βαθμούς, αλλά η προσπάθεια μας πέφτει πάνω στους διαιτητές. Να ευχηθώ καλή συνέχεια στην ομάδα της Ποταμιάς.»

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Ποταμιά): «Το σημερινό παιχνίδι ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για μας, λόγω της ιδιαιτερότητας του γηπέδου και λόγω του ότι είχαμε πάρα πολλές αλλαγές, πολλά παιδιά έπαιξαν μπάλα μετά από 3 μήνες και ήταν πολύ δύσκολο να έχουμε συνοχή και καλή ομαδική λειτουργία. Παρόλα αυτά ξεκινήσαμε πάρα πολύ δυνατά το ματς , η Κρέντη αντέδρασε, πιστέψαμε ότι είχε τελειώσει το ματς στο 2-0, ευτυχώς στο δεύτερο ημίχρονο ξαναμπήκαμε το ίδιο δυνατά μέσα και καταφέραμε και πήραμε το ματς. Καλή συνέχεια στην ομάδα της Κρέντης, να συνεχίσει αυτό το ανταγωνιστικό επίπεδο, παρόλο που δεν έχει βαθμολογική συγκομιδή, νομίζω ότι αδικείται από αυτό, πιστεύω στην συνέχεια να βρει και βαθμούς. Εμείς είναι σημαντικό να πάρουμε στο επόμενο παιχνίδι αν μπορούμε τους 3 βαθμούς, έτσι ώστε να μην ξεφύγει πάρα πολύ η βαθμολογία για την 4αδα, που έχουμε θέσει ως στόχο.»

Συνθέσεις Ομάδων

Κρέντη (Νίκος Βούρτσας): Ντάλλας Απ., Ντάλλας Σ.(67΄ Παπαντζίμας), Μάκκας Ε., Ντζίμας, Γκούρλιας, Κατσιφής, Μπισμπίκης Β., Τελώνης(73΄ Μάκκας Ι.), Ντάλλας Αθ., Βούρτσας Γ.(Ι), Βούρτσας Ν.(68΄ Βούρτσας Γ.(Δ))

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Καλύβας, Μπουμπουρής(49΄ Φλωράκης), Μπούρας Σ.(46΄ Μαντζιούτας Κ.), Ράικος(61΄ Σαπούνης), Ζαραβέλης, Μπισμπίκης Δ., Ζαλοκώστας Ι., Λιάνγκος, Ζαλοκώστας Δ., Κωστής, Ζαγκότσης

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)









































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος