Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Μυρίκη-Ποταμιά 1-1

Από ένα ημίχρονο είχαν η Μυρίκη με την Ποταμιά, με τις δυο ομάδες να ολοκληρώνουν την μεταξύ τους αναμέτρηση στο 1-1 και να ανανεώνουν το ραντεβού τους για τα μπαράζ.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Μαρτίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 16:30. Ήταν στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από αρκετά καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία αρκετών θεατών.
Η Μυρίκη αγωνιζόμενη υπό την καθοδήγηση του Βασίλη Δόση λόγω της απουσίας του προπονητή Δημήτρη Αντωνίου δεν είχε καλή παρουσία στο πρώτο μέρος, μένοντας πίσω στο σκορ, ωστόσο με τις διορθωτικές αλλαγές της ανάπαυλας βελτιώθηκε προς το καλύτερο και ισοφάρισε με τον Άγγελο Παχή. Στις καθυστερήσεις επίσης ο Σάκης Τσιλίκας είχε δοκάρι, ενώ ο Α.Ο.Μ. «έπεσε» πάνω στον πολύ καλό Γιώργο Καλύβα. Οι «ερυθρόλευκοι» παρέμειναν στην κορυφή, έχοντας 28 πόντους και μόλις μια ήττα, «χάνοντας» το σερί των 4 νικηφόρων αποτελέσματων.
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα με ένα εξαιρετικό πρώτο μέρος προηγήθηκε με όμορφο σε εκτέλεση γκολ του Αλέκου Μπολοβίνου, έχοντας και ευκαιρίες για εδραίωση του προβαδίσματος της. Στην επανάληψη η απόδοση της έπεσε, όμως κατάφερε να μην ηττηθεί, παίρνοντας ένα ακόμη «Χ» από πρωταγωνίστρια ομάδα της κατηγορίας. Οι Μεγαλοχωρίτες έχουν 17 βαθμούς και θα τερματίσουν στην 4η θέση της κανονικής περιόδου.
Η Μυρίκη θα ολοκληρώσεις τις υποχρεώσεις της για την κανονική διάρκεια με ντέρμπι απέναντι στον ΑΠΟΚ, το οποίο θα κρίνει την 1η θέση, ενώ η Ποταμιά θα αντιμετωπίσει τον Παναγραφιωτικό με μοναδικό στόχο την νίκη.

Κέντρισε  το ενδιαφέρον
Το ματς μεταξύ δυο ομάδων, οι οποίες θα βρεθούν αντιμέτωπες και στα μπαράζ παρακολούθησαν περισσότεροι από 100 φίλαθλοι.


Θετική η 3αδα
Αρκετά καλά τα πήγε η διαιτητική 3αδα των Κουρλού-Μπύρου-Ελ Ταχάν.

Πρώτη ισοπαλία
Αυτό ήταν το πρώτο ισόπαλο αποτέλεσμα για την ομάδα της Μυρίκης.

Απουσία Αντωνίου
Ο προπονητής των πρωτοπόρων Δημήτρης Αντωνιου απουσίαζε, καθώς βρισκόταν εκτός Ελλάδος.

«11αδατος» ο Μαντέκας


Στο αρχικό σχήμα του Α.Ο.Μ. επέστρεψε ο Γιώργος Μαντέκας(Φωτογραφία). Αντίθετα στο ημίχρονο μπήκε ο Σάκης Τσιλίκας, ο οποίος ταλαιπωρούνταν από ίωση. Παρέμειναν οι 10 από τους 11 βασικούς του νικηφόρου ντέρμπι με τον Αίολο.

«Κόουτς» ο Δόσης
Την τεχνική καθοδήγηση των τυπικά γηπεδούχων ανέλαβε ο τερματοφύλακας Βασίλης Δόσης(Φωτογραφία), ο οποίος είναι και καθηγητής φυσικής αγωγής.


Κερδίζει εντυπώσεις
Μετά το ισόπαλο 1-1 με τον ΑΠΟΚ το συγκρότημα του Δημήτρη Τσιγαρίδα έβαλε δύσκολα στην Μυρίκη, με την οποία αναδείχτηκε ισόπαλη με το ίδιο σκορ.

Στο +4
Η διαφορά των δυο ομάδων αυτήν την στιγμή εν όψει των play off είναι στους 4 βαθμούς(4 η Μυρίκη και 0 η Ποταμιά).

«Σούπερ» Καλύβας-Οι αλλαγές
 

Από πλευράς Ποταμιάς ο εξαιρετικός Γιώργος Καλύβας(Φωτογραφία αριστερά), ο Κώστας Γιαννακόπουλος(Φωτογραφία κέντρο) και ο Κώστας Μαντζιούτας(Φωτογραφία δεξιά) αποτέλεσαν τα νέα πρόσωπα στο αρχικό σχήμα του Δημήτρη Τσιγαρίδα.
Πήραν τις θέσεις των: Χριστόδουλου Μισύρη, Γιώργου Φαρμάκη και Στέλιου Μεριγκούνη.

Τραυματίας ο «Φαρμ»


Εκτός αποστολής έμεινε για τους Μεγαλοχωρίτες ο τραυματίας Γιώργος Φαρμάκης, ο οποίος ήταν παρών στο γήπεδο.

Α΄ Μέρος

Aνωτερότητα Ποταμιάς
Πολύ καλή εμφάνιση έκανε στο πρώτο μέρος του Δημήτρη Τσιγαρίδα. Προηγήθηκε και θα μπορούσε να σκοράρει και σε άλλες περιπτώσεις. Κακή ήταν στο πρώτο μέρος η Μυρίκη.

Μπήκε δυναμικά


Η Ποταμιά μέχρι να φτάσει στο 0-1 δημιούργησε προϋποθέσεις για γκολ. Καλύτερη στιγμή με τον Λεωνίδα Κόγια(Φωτογραφία) στο 31΄, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω από την αντίπαλη εστία. Οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν δυο τελικές με τον πρώτο σκόρερ τους Κώστα Σταμούλη.



Κίτρινη λόγω επικαλαμίδων


Ο ρέφερι Δημήτρης Κουρλός τιμώρησε με κίτρινη κάρτα στο 32ο λεπτό τον πορτιέρο της Μυρίκης Ανδρέα Τσαντήλα(Φωτογραφία), καθώς δεν φορούσε επικαλαμίδες.


Υπέροχο γκολ Μπολοβίνου


Οι Μεγαλοχωρίτες πήραν «κεφάλι» στο σκορ στο 38΄. Μετά την σέντρα του Πολυχρόνη Λιάνγκου, ο Αλέκος Μπολοβίνος(Φωτογραφία) με όμορφο γυριστό σουτ σημείωσε το 0-1.
Ο 44χρονος ικανότατος ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε ως κεντρικός αμυντικός, σκοράροντας για 1η φορά στα Ευρυτανικά γήπεδα. Αυτό ήταν επίσης το πρώτο γκολ που δέχτηκε η Μυρίκη στον δεύτερο γύρο.






Τεράστια ευκαιρία για το 0-2


O Ηλίας Σαπούνης(Φωτογραφία) εκμεταλλεύτηκε λάθος στην αντίπαλη αμυντική γραμμή και έστειλε την μπάλα μόλις πάνω από το τέρμα του Ανδρέα Τσαντήλα.




Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Κατά μέτωπο επίθεση και μακρινό σουτ του Σαπούνη έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τσαντήλα.
8΄: Ο Γιαννακόπουλος είδε εκτός φάσης από πλάγια δεξιά τον αντίπαλο τερματοφύλακα και σούταρε πάνω από την εστία της Μυρίκης.
11΄: Ο Σαπούνης πάσαρε στον Κβελαξβίλι, ο οποίος έκανε χαμηλή σέντρα-σουτ από αριστερά, με τον Ζαχαράκη να διώχνει σωτήρια και τον Τσαντήλα να μπλοκάρει.
23΄: Ο Σταμούλης έκλεψε από τους αντιπάλους του και σούταρε εκτός περιοχής άουτ από το αριστερό δοκάρι της Ποταμιάς.
31΄: Χτύπημα φάουλ του Μπισμπίκη από αριστερά, κεφαλιά του Κόγια πέρασε μόλις πάνω από το τέρμα του Τσαντήλα.
33΄: Ο Πλεξίδας σέντραρε από δεξιά, την κεφαλιά του Σταμούλη μπλόκαρε εύκολα ο Καλύβας.
38΄: Ο Λιάνγκος έβγαλε ωραία σέντρα από αριστερά, ο Μπολοβίνος με πανέμορφο γυριστό σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Τσαντήλα(0-1).
43΄:  Ο Σαπούνης εκμεταλλεύτηκε απρόσεχτο γύρισμα του Μαντέκα και σούταρε από θέση τετ α τετ μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των τυπικά γηπεδούχων.

Β΄ Μέρος

Αρκετά καλύτερη η Μυρίκη
Η εικόνα της Μυρίκης άλλαξε προς το καλύτερο στην επανάληψη. Ήταν ανώτερη, ισοφάρισε και είχε μεγάλη διπλή ευκαιρία στις καθυστερήσεις για το 2-1. Στο αμυντικό κομμάτι προσηλώθηκε η Ποταμιά.

Έγινε επιθετική


Ο Βασίλης Δόσης πέρασαν στην ανάπαυλα τους επιθετικογενείς Χρήστο Κατσαρή(Φωτογραφία) και Σάκη Τσιλίκα, αντικαθιστώντας τους αμυντικογενείς Γιώργο Μαντέκα και Δημήτρη Ίβρο.

«Απάντηση» Παχή


Η Μυρίκη ισοφάρισε στο 66΄. Ο Χρήστος Κατσαρής επιχείρησε σουτ, αμυντικός της Ποταμιάς δεν κατάφερε να διώξει επιτυχώς την μπάλα, η οποία στρώθηκε στο κεφάλι του Άγγελου Παχή(Φωτογραφία), που δεν αστόχησε για το τελικό 1-1. Ο Παχής πέτυχε γκολ και αυτήν την αγωνιστική, φτάνοντας τα 9.




Έξω ο «Σαπ»
Οι τυπικά φιλοξενούμενοι έκαναν αναγκαστική αλλαγή στο 76΄, με τον Σπύρο Μπούρα να αντικαθιστά τον Ηλία Σαπούνη λόγω ενοχλήσεων.


«Εκτινάχτηκε» ο κίπερ


Ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς Γιώργος Καλύβας απέκρουσε έξοχα σε κόρνερ την κεφαλιά του Κώστα Σταμούλη(Φωτογραφία) στο 81ο λεπτό.


Διπλή μεγάλη φάση














Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν σπουδαία διπλή ευκαιρία για την νίκη στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Χρήστος Κατσαρής εκτέλεσε κόρνερ, ο Γρηγόρης Τάσιος(Φωτογραφία αριστερά) έκανε την προβολή στο πρώτο δοκάρι, ο Γιώργος Καλύβας απέκρουσε εντυπωσιακά και το σουτ του Σάκη Τσιλίκα(Φωτογραφία δεξιά) κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι της Ποταμιάς.



Οι καλύτερες φάσεις
51΄: Προσωπική προσπάθεια και σουτ του Λιάνγκου μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία ο Τσαντήλας.
61΄: Ο Σταμούλης σέντραρε από αριστερά, το αδύναμο πλασέ του Τσιλίκα μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς.
66΄ : Ο Κατσαρής δοκίμασε σουτ, η μπάλα από «στραβοκλωτσιά» αμυνομένου πήρε ύψος και ο Παχής με κεφαλιά στην δεξιά γωνία του Καλύβα έκανε το 1-1.
71΄: Ο Παχής έκανε προσπάθεια και σουτ εκτός περιοχής, με τον πορτιέρο των Μεγαλοχωριτών να μπλοκάρει στην δεξιά του γωνία.
72΄: Πάσα του Σταμούλη στον Κατσαρή, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής πάνω από το τέρμα του Καλύβα.
81΄: Σέντρα του Ζαχαράκη από δεξιά, κεφαλιά του Σταμούλη απέκρουσε όμορφα σε κόρνερ ο Καλύβας. Ο Λέρης εκτέλεσε απευθείας από αριστερά και ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς έδιωξε την μπάλα.
92΄: Κόρνερ του Κατσαρή από αριστερά, προβολή του Τάσιου στο πρώτο δοκάρι απέκρουσε ενστικτωδώς ο Καλύβας και ο Τσιλίκας εξ επαφής με σουτ σημάδεψε το δεξί κάθετο δοκάρι των τυπικά φιλοξενούμενων.
94΄: Ο Λιάνγκος έδωσε στον Μπισμπίκη, που σούταρε εκτός περιοχής και αριστερά, η μπάλα κόντραρε και μπλοκαρίστηκε από τον Τσαντήλα στην δεξιά του γωνία.

Κίτρινες Κάρτες
Τσαντήλας, Λέρης, Μπισμπίκης, Λιάνγκος, Φλωράκης

Διακριθέντες
Μυρίκη: Γενιτσαρόπουλος, Κατσαρής, Παχής
Ποταμιά: Κόγιας, Λιάνγκος, Καλύβας

Δηλώσεις Προπονητών

Βασίλης Δόσης (Μυρίκη): «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς, είχαμε και την δυσκολία της απουσίας του προπονητή μας. Προσπαθήσαμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, αλλά δεν μας βγήκε καθόλου στο πρώτο ημίχρονο, ήμασταν πολύ μακριά από την μπάλα, πολύ κακοί. Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε και κάποιες διορθωτικές κινήσεις.  Νομίζω ότι φάνηκε ότι είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Δυστυχώς η τύχη δεν ήταν με το μέρος μας. Καλή συνέχεια στην ομάδα της Ποταμιάς και από εδώ και πέρα για εμάς όλα τα παιχνίδια είναι ένας τελικός.»





Δημήτρης Τσιγαρίδας (Ποταμιά): «Νομίζω ότι για δεύτερο συνεχόμενο ματς κάναμε ένα καταπληκτικό ημίχρονο, καλύψαμε όλα τα κενά, τα οποία είχαμε από τις πάρα πολύ σημαντικές απουσίες μας. Στις συζητήσεις που κάναμε πριν το ματς είχα πίστη στα παιδιά που θα έμπαιναν μέσα. Στο πρώτο ημίχρονο όσο είχαμε δυνάμεις όπως και με τον ΑΠΟΚ παρουσιάσαμε μια πολύ συμπαγής ομάδα, ακολουθήσαμε το πλάνο πιστά, ήμασταν συγκεντρωμένοι και είχαμε την ευκαιρία να βάλουμε δεύτερο και ίσως και τρίτο γκολ. Δικαιούμασταν έστω το δεύτερο γκολ νομίζω. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για εμάς είναι η μη προπόνηση, προσπαθούμε όσο μπορούμε με τρικ τακτικής να τα καλύψουμε αυτά και να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μέσα στο γήπεδο. Είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα της Ποταμιάς μετά από δυο αρκετά καλές χρονιές να έρχεται σε μια τρίτη και να παρουσιάζει ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο. Δεν νομίζω ότι το ματς το δικαιούταν η Μυρίκη, ούτε εμείς όπως με τον ΑΠΟΚ. Ας αναλογιστούμε ότι αυτήν την στιγμή η Μυρίκη, ο ΑΠΟΚ και ο Αίολος χτίστηκαν για να πάρουν το πρωτάθλημα και εάν η Ποταμιά τους κοντράρει σημαίνει ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Μυρίκης, ελπίζω εμείς να συνεχίσουμε με αυτήν την λογική, με αυτήν την προσήλωση, έτσι ώστε στα μπαράζ να αποτελούμε μια υπολογίσιμη ομάδα για τους αντιπάλους μας και να καταφέρουμε πραγματικά να διατηρήσουμε ένα επίπεδο στην ομάδα μας, το οποίο θα το σέβονται οι αντίπαλοι μας και θα είναι πολύ ωραίο για τους φιλάθλους να βλέπουν μια ομάδα σαν την Ποταμιά να κοντράρει όλους αυτούς που έχουν χτιστεί για το πρωτάθλημα. Είμαι πολύ χαρούμενος, το μονό που θέλω να πω είναι ότι για να έχουν αξία όλα τα παραπάνω ότι στο ματς με τα Άγραφα θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ σοβαροί, για μπορέσουμε να πάρουμε τους τρεις πόντους, οι οποίοι θα δώσουν και αξία στις δυο ισοπαλίες μας με τον ΑΠΟΚ και την Μυρίκη.»

Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Βασίλης Δόσης): Τσαντήλας, Ζαχαράκης, Θεοχάρης, Ίβρος(46΄ Τσιλίκας), Γενιτσαρόπουλος, Τάσιος, Πλεξίδας(80΄ Σκοτίδας), Λέρης, Μαντέκας(46΄ Κατσαρής), Σταμούλης, Παχής

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Καλύβας, Γιαννακόπουλος, Μπισμπίκης, Μαντζιούτας, Ζαραβέλης, Μπολοβίνος, Σαπούνης(76΄ λ.τρ Μπούρας Σ.), Κόγιας, Ζαλοκώστας Δ.(69΄ Ζαλοκώστας Ι.), Κβελαξβίλι(78΄ Φλωράκης), Λιάνγκος

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)










































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος