Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Ποταμιά-ΑΠΟΚ Βελούχι 1-1

Σκληρό «καρύδι» αποδείχτηκε  ξανά η Ποταμιά, η οποία αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με τον ΑΠΟΚ. Το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται απολύτως δίκαιο.
Η αναμέτρηση μεταξύ ομάδων της 4αδας διεξήχθη το Σάββατο 18 Μαρτίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 15:00. Ήταν στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας και έγινε κάτω από αρκετά καλές καιρικές συνθήκες.
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα πραγματοποίησε θετική εμφάνιση, δυσκολεύοντας τον αντίπαλο με αρκετά καλή τακτική. Στο πρώτο μέρος προηγήθηκε με τον Χριστόδουλο Μισύρη μετά το λάθος του Δημήτρη Ρεσίτη και είχε φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της. Στην επανάληψη δεν κατάφερε να διατηρήσει το υπέρ της αποτέλεσμα, ούτε όμως και ηττήθηκε. Οι Μεγαλοχωρίτες έφτασαν τους 16 πόντους και είναι στην 4η θέση.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη «ξύπνησε» στην επανάληψη και διατήρησε το αήττητο του, φτάνοντας στην ισοφάριση με τον Βασίλη Συγκελόπουλου. Μάλιστα είχε και σε αυτήν την συνάντηση δοκάρι με κεφαλιά του Χάρη Κουτσουπιά. Οι αρκετοί τραυματισμοί δυσκόλεψαν αρκετά το έργο του «ιστορικού», που είχε κλείσει νωρίς τις αλλαγές του. Το Βελούχι έχει 24 πόντους και είναι πρώτο μαζί με την Μυρίκη, η οποία έχει ένα ματς λιγότερο.
Την επόμενη(13η) αγωνιστική οι Μεγαλοχωρίτες δίνουν ένα ακόμη ντέρμπι, αυτήν την φορά απέναντι στην Μυρίκη. Το Βελούχι θα αγωνιστεί στο γήπεδο Κερασοχωρίου με την Φραγκίστα.

Λιγότεροι από 100
Σε μια αρκετά καλή ημέρα με πολύ καλές καιρικές συνθήκες περίπου 80-90 θεατές παρακολούθησαν την ενδιαφέρουσα συνάντηση.


Κακός «δαίμονας»
Αρκετά θετικά αποτελέσματα έχει τα τελευταία χρόνια η Ποταμιά με αντίπαλο τον ΑΠΟΚ. Οι δυο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες άλλες δυο φορές στα μπαράζ.

Θετικό πρόσημο


Ένα ακόμη δύσκολο ματς έφερε εις πέρας ο ρέφερι Δημήτρης Κουρλός(Φωτογραφία),καθώς και οι βοηθοί: Στέλιος Σώμαλης και Μίλτος Ελ Ταχάν.
Ελαφρές διαμαρτυρίες από πλευράς τυπικών φιλοξενούμενων υπήρξαν για πέναλτι στο 47ο λεπτό, θεωρώντας ότι η μπάλα βρήκε στο χέρι του Γιώργου Φαρμάκη μετά την έντρα του Γιώργου Χαλλή και την κεφαλιά του Μίλτου Μπουγιώτα.

Τραυματίας ο «Μπάκα»


Εκτός 18αδας έμεινε ο Άλεξ Μπακαλίδης(Φωτογραφία), παρακολουθώντας τις προσπάθειες των συμπαιχτών του.

Οι αλλαγές του Φλωράκη














Στο αρχικό σχήμα του Βελουχίου πέρασαν οι: Ηλίας Ρίζος, Παναγιώτης Κόλλιας(Φωτογραφία αριστερά) και Γιώργος Σερπάνος(Φωτογραφία δεξιά). Αντικατέστησαν τον τραυματία Άλεξ Μπακαλίδη, τον Βασίλη Συγκελόπουλο(Μπήκε ως αλλαγή) και τον Βασίλη Ντουφεκιά(Έμεινε στον πάγκο).

Κρατά χαμηλά
 H ισοπαλία της Ποταμιάς με τον ΑΠΟΚ μεγαλώνει το ενδιαφέρον των play off, καθώς οι βαθμολογικές αποστάσεις των 4 «μονομάχων» θα είναι μικρές.

Διαφορετική σύνθεση

























Πολύ διαφορετική ήταν η σύνθεση των Μεγαλοχωριτών του Δημήτρη Τσιγαρίδα συγκριτικά με το παιχνίδι απέναντι στην Φραγκίστα. Άρχισαν οι: Ραούλ Κβελαξβίλι, Κώστας Ζαραβέλης(Φωτογραφία πάνω αριστερά), Χριστόδουλος Μισύρης, Αλέξης Μπολοβίνος, Δημήτρης Ζαλοκώστας(Φωτογραφία πάνω δεξιά), Στέλιος Μεριγκούνης(Φωτογραφία κάτω αριστερά) και Ηλίας Σαπούνης(Φωτογραφία κάτω δεξιά).Αντικατέστησαν τους: Γιάννη Ζαλοκώστα, Κώστα Γιαννακόπουλο(Μπήκαν ως αλλαγή), Πάνο Μπουμπουρή, Γιώργο Καλύβα(Έμειναν στον πάγκο), Γιώργο Ράικο, Λάμπρο Φλωράκη Γιάννη Γκορόγια(Εκτός 18αδας).

Σέντερ φορ ο «Μπόλο»


Στην 2η του εμφάνιση με τους Μεγαλοχωρίτες ο έμπειρος Αλέξης Μπολοβίνος(Φωτογραφία) έπαιξε ως επιθετικός. Ενάντια στον Αίολο είχε αγωνιστεί ως κεντρικός αμυντικός.

Γενέθλια για Δήμο


Κοντά στην αγαπημένη του ομάδα ανήμερα των 37ων γενεθλίων του ήταν ο πρώην Πρόεδρος του Βελουχίου Δήμος Αθανασίου(Φωτογραφία).

Α΄ Μέρος

Δίκαια μπροστά
Η ομάδα του Δημήτρη Τσιγαρίδα «αιφνιδίασε» τον αντίπαλο της και κατάφερε στο πρώτο ημίχρονο να προηγηθεί δίκαια με 1-0, έχοντας και τις καλύτερες θεωρητικά φάσεις.

Εκμεταλλεύτηκε λάθος


Το σκορ άνοιξε στο 33ο λεπτό. Ο Ραούλ Κβελαξβίλι(Φωτογραφία αριστερά) εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΚ Δημήτρης Ρεσίτης(Φωτογραφία κέντρο) έχασε τον έλεγχο της μπάλας και ο Χριστόδουλος Μισύρης(Φωτογραφία δεξιά) με κεφαλιά πραγματοποίησε το 1-0. Ο πλάγιος μέσος των Μεγαλοχωριτών σημείωσε το 2ο φετινό του γκολ. Το κόρνερ προήλθε με σουτ του Κώστα Ζαραβέλη, το οποίο είχε αποκρούσει σε κόρνερ ο Δημήτρης Ρεσίτης. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι θεωρούν ότι δεν υπήρχε κόρνερ και επαφή του τερματοφύλακα τους στο σουτ του Ζαραβέλη. Το κόρνερ υπέδειξε ο ρέφερι κ. Κουρλός, καθώς ο 2ος βοηθός κ. Ελ Ταχάν είχε υποδείξει άουτ.





Μπορούσαν και άλλο


Την ψυχολογία με το μέρος τους είχαν οι «πορτοκαλί» μετά το γκολ. Ο σκόρερ Χριστόδουλος Μισύρης αστόχησε στο 44ο λεπτό από πλεονεκτικό σημείο, ενώ στο 37΄ το σουτ του Πολυχρόνη Λιάνγκου(Φωτογραφία) κατέληξε λίγο άουτ.



Οι καλύτερες φάσεις
8΄: Σέντρα του Μισύρη από δεξιά, ο Λιάνγκος άνοιξε το κοντρόλ, με αποτέλεσμα ο Ρεσίτης να μπλοκάρει.
17΄: Ο Λάππας έκανε την μπαλιά από την άμυνα, με τον Μεριγκούνη να διώχνει προ του Γενιτσαρόπουλου.
21΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γενιτσαρόπουλου απέκρουσε ασθενώς ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς.
28΄: Μακρινό σουτ του Ζαλοκώστα Δ. μπλοκαρίστηκε χωρίς δυσκολία από τον Ρεσίτη.
30΄: Σέντρα του Μισύρη από δεξιά, ο Σαπούνης από καλό σημείο δεν κατάφερε να σουτάρει, με την μπάλα να απομακρύνεται.
33΄:  Διαγώνιο σουτ του Ζαραβέλη από δεξιά απέκρουσε σε κόρνερ ελάχιστα ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΚ. Ο Κβελαξβίλι εκτέλεσε από αριστερά, ο Ρεσίτης έχασε τον έλεγχο της μπάλας και ο Μισύρης με εξ επαφής κεφαλιά πέτυχε το 1-0.
37΄: Πάσα του Ζαλοκώστα Δ. στον Λιάνγκο, ο οποίος σούταρε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ρεσίτη.
44΄: Ο Ζαλοκώστας Δ. έκανε γέμισμα, ο Μισύρης μετά από λάθος του Λάππα σούταρε από πλεονεκτική θέση πάνω από το τέρμα του ΑΠΟΚ.
45΄: Χτύπημα φάουλ του Ζαλοκώστα Δ., κεφαλιά του Μπολοβίνου έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι του Ρεσίτη.

Β΄ Μέρος

Βελτιώθηκε και ισοφάρισε
Οι αλλαγές στην ανάπαυλα βελτίωσαν το συγκρότημα του Γιάννη Φλωράκη, το οποίο ισοφάρισε και είχε και δοκάρι, ώστε να κάνει την ολική ανατροπή .Οι τυπικά γηπεδούχοι δεν απείλησαν, όμως διατήρησαν την ισοπαλία.

Εκτός και ο «Πελέ»













 
Ο μεσοεπιθετικός του Βελουχίου Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος(Φωτογραφία αριστερά) αντικαταστάθηκε στο 53΄ από τον Φλοριάν Μπούτσι(Φωτογραφία δεξιά) λόγω τραυματισμού.


Ισόπαλοι με «Τσίλια»


Ο νεοεισελθών Βασίλης Συγκελόπουλος(Φωτογραφία) πέτυχε από κοντά στο 63ο λεπτό το 1-1, εκμεταλλευόμενος την βαθιά μπαλιά του Τζίμη Κουτσούμπα και την αδράνεια της αντίπαλης άμυνας.




Τον σταμάτησε το δοκάρι


Το Βελούχι έφτασαν μια «ανάσα» από το 1-2, όμως το δοκάρι το σταμάτησε και σε αυτό το ματς. Ο Χάρης Κουτσουπιάς(Φωτογραφία) σημάδεψε την οριζόντια δοκό του Στέλιου Μεριγκούνη στο 75ο λεπτό μετά το χτύπημα κόρνερ του Χάρη Κουτσουπιά.


Τρεις με προβλήματα
 

Οι παίχτες του ΑΠΟΚ Χρήστος Δημητρίου(Φωτογραφία αριστερά), Τζίμης Κουτσούμπας(Φωτογραφία κέντρο) και Ηλίας Ρίζος(Φωτογραφία δεξιά) παρέμειναν στο γήπεδο με προβλήματα τραυματισμού, καθώς είχαν ολοκληρωθεί οι αλλαγές του Γιάννη Φλωράκη.

Οι καλύτερες φάσεις
63΄: Ο Κουτσούμπας έκανε βαθιά μπαλιά στον Συγκελόπουλο, ο οποίος μόνος στο δεύτερο δοκάρι πλάσε στην δεξιά γωνία του Μεριγκούνη(1-1).
75΄: Κόρνερ του Συγκελόπουλου από δεξιά, κεφαλιά του Κουτσουπιά σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της Ποταμιάς.
84΄: Προσωπική ενέργεια και σέντρα-σουτ του Χαλλή έφυγε πάνω από το τέρμα του Μεριγκούνη.
87΄: Ο Δημητρίου έκανε την μπαλιά, ο Χαλλής δεν κατάφερε να «τσιμπήσει» την μπάλα, με τον Μεριγκούνη να διώχνει.

Κίτρινες Κάρτες
Κόγιας, Κωστής, Ξαγάρας

Διακριθέντες
Ποταμιά: Φαρμάκης, Μισύρης, Ζαραβέλης, Κβελαξβίλι, Μπισμπίκης
ΑΠΟΚ: Λάππας, Συγκελόπουλος, Ξαγάρας, Κουτσούμπας

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Ποταμιά): «Δεν μπορώ να πω ότι δικαιούμασταν το ματς, αλλά ούτε και ο ΑΠΟΚ το δικαιούταν. Η ισοπαλία κατά 99% πιστεύω ότι είναι το δικαιότερο αποτέλεσμα, διότι ούτε ο ΑΠΟΚ έκανε φάσεις ούτε εμείς. Θέλω να σταθώ στο γεγονός ότι πραγματικά σήμερα  θυμίσαμε λίγο την ομάδα της Ποταμιάς των προηγούμενων δυο ετών. Ήμασταν πιο σκληροί στην άμυνα με ξεκάθαρους ρόλους μέσα στο γήπεδο. Πραγματικά τα παιδιά κατά μεγάλο ποσοστό εκτός από την φάση του γκολ τήρησαν κατά γράμμα τον ρόλο τους. Δεχτήκαμε ένα γκολ με μπαλιά από τα 70 μέτρα, το ίδιο μπορεί να πει και ο ΑΠΟΚ από ένα λάθος του τερματοφύλακα. Αν τα παιδιά μας ήταν στο γήπεδο σίγουρα θα παρουσιάζαμε μια πιο αξιόμαχη ομάδα και μια ομάδα που θα μπορούσε να κοντράρει τις περισσότερες ομάδες στο τοπικό. Παλεύουμε με τις ιδιαιτερότητες που έχουμε. Είμαι χαρούμενος από το «Χ», δεν αφήσαμε τον ΑΠΟΚ να φύγει περισσότερο στην βαθμολογία όσον αφορά τα μπαράζ. Εύχομαι και στους επόμενους αγώνες, ειδικά σε αυτούς των μπαράζ τα παιδιά μας να δείξουν την ίδια προσήλωση, την ίδια αγωνιστικότητα και θα παλέψουμε όλα τα ματς, για να μπορέσουμε να καταφέρουμε οποιοδήποτε καλό αποτέλεσμα για μας. Δεν κοιτάμε την βαθμολογία, ούτε ποιος είναι πρώτος ούτε δεύτερος. Στα μπαράζ υποσχόμαστε να δώσουμε το 100% σε κάθε αγώνα ασχέτως με  τα παιδιά που θα επιλέξουμε να παίξουνε στην ενδεκάδα. Καλή συνέχεια στον ΑΠΟΚ και θα ξαναπαίξουμε άλλα δυο παιχνίδια στα μπαράζ. Πιστεύω ότι αυτήν την φορά δεν θα μας υποτιμήσει.»

Γιάννης Φλωράκης (ΑΠΟΚ): «Για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι δεν ήμασταν καλοί. Δυστυχώς έχουμε πρόβλημα στο να σπάμε άμυνες, οι οποίες είναι συμπαγείς πίσω. Η Ποταμιά παρουσιάστηκε σήμερα αρκετά δυνατή, δεν καταφέραμε να βγάλουμε ποιότητα  μέσα στο παιχνίδι μας και μπήκαμε στον ρυθμό τους. Μοιραία ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Σε αυτό που θέλω να μείνω είναι ότι δεχόμαστε γκολ από λάθη δικά μας, ήταν το πέμπτο συνεχόμενο γκολ, το οποίο ήταν από ατομικό λάθος δικό μας και όχι από προσπάθεια του αντιπάλου. Έχουμε κάνει πέντε γκολ προσφορά στους αντιπάλους. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιποι δεν έπρεπε να προσπαθήσουν περισσότερο, για να καλύψουν τα λάθη κάποιων παιχτών. Δυστυχώς στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε κάποιους τραυματίες, το οποίο σημαίνει έλλειψη προπόνησης. Έκανα νωρίς δυο αλλαγές, είχα άλλη μια και παρουσιάστηκαν τρεις τραυματίες κατά την διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου και μοιραία παίζαμε με λιγότερους παίχτες. Το παιχνίδι πήγε στην δύναμη και στις μεγάλες μπαλιές. Δεν καταφέραμε να βάλουμε κάποιο άλλο γκολ και μοιραία ήρθε η ισοπαλία. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Ποταμιάς και της εύχομαι καλή συνέχεια.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Μεριγκούνης, Ζαραβέλης, Μπισμπίκης, Φαρμάκης, Λιάνγκος, Κόγιας, Μισύρης(69΄ Γιαννακόπουλος), Ζαλοκώστας Δ., Σαπούνης(85΄ Ζαλοκώστας Ι.), Κβελαξβίλι(78΄ Κωστής), Μπολοβίνος

ΑΠΟΚ (Γιάννης Φλωράκης): Ρεσίτης Δ., Ξαγάρας, Κόλλιας(46΄ Συγκελόπουλος), Λάππας, Ρίζος, Δημητρίου, Σερπάνος(46΄ Μπουγιώτας), Κουτσουπιάς, Γενιτσαρόπουλος(53΄ λ.τρ Μπούτσι), Κουτσούμπας, Χαλλής

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)


















































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος