Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Φραγκίστα-ΑΠΟΚ Βελούχι 0-5

Παρά τις πολλές απουσίες ο ΑΠΟΚ πέρασε εύκολα από το Κερασοχώρι, επικρατώντας της τοπικής Φραγκίστας με 0-5.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (26/3) στο γήπεδο του Κερασοχωρίου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας και την παρακολούθησαν περίπου 40 θεατές.
Η Φραγκίστα του Χρήστου Γαλανού ολοκλήρωσε την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν με μια ήττα, ωστόσο χάρης την μη αποβολή παράγοντα ή ποδοσφαιριστή της κατέκτησε το κύπελλο ήθους της φετινής σεζόν. Στα αγωνιστικά αμύνονταν στο μεγαλύτερο διάστημα τους ματς, έχοντας ένα καλό συνολικό 25λεπτο σε απόδοση στο β΄ μέρος στις αρχές και στο τέλος του.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες πρωτοκλασάτων αθλητών και παρά και την δυσκολία του γηπέδου επέβαλλε τον ρυθμό του και πέρασε νικηφόρα από το «Σύνορο». Ο Μίλτος Μπουγιώτας, ο αγωνιζόμενος σε θέση φορ Δημήτρης Τσιλιμέκης και ο Χρήστος Δημητρίου έγραψαν το 0-3 του ημιχρόνου. Στο 2ο 45λεπτο ο πλάγιος χαφ Γιώργος Χάλλης με δυο προσωπικά τέρματα έκανε το τελικό 0-5.
Την επόμενη (14η) και τελευταία αγωνιστική η Φραγκίστα θα κάνει το ρεπό της, ενώ ο ΑΠΟΚ θα αναμετρηθεί στο ντέρμπι κορυφής με την Μυρίκη την Κυριακή 2 Απριλίου στις 4.30 στο Δημοτικό στάδιο. Η Φραγκίστα τερματίζει εκτός απροόπτου στην 5η θέση με 6 βαθμούς, ενώ ο ΑΠΟΚ παρέμεινε στην 2η θέση, φτάνοντας τους 27 βαθμούς και μένοντας ένα μόνο βαθμό πλέον πίσω από τους «κόκκινους».

Λιγοστοί θεατές
Η αναμέτρηση έγινε παρουσία περίπου 40 θεατών και κάτω από καλές καιρικές συνθήκες.

Κατέκτησε το κύπελλο ήθους
Η ομάδα του ΑΠΟΔΦ δεν είχε καμία αποβολή ποδοσφαιριστή ή παράγοντα την φετινή σεζόν και κατέκτησε το κύπελλο ήθους.

Αλλαγή ώρας
Το ματς άρχισε στις 15:00 και όχι στις 16:30 μετά από αίτημα της Φραγκίστας και συμφωνία των δυο ομάδων.

13αδα
Το Βελούχι ταξίδεψε στο Κερασοχώρι για την αναμέτρηση με πολλές απουσίες και με αποστολή μόλις 13 ατόμων. Στο πάγκο βρίσκονταν μόνο ο 2ος γκολκίπερ Γρηγόρης Παπαϊωάννου και ο νεαρός Γιώργος Σερπάνος. Απουσίαζαν οι: Άλεξ Μπακαλίδης, Βασίλης Ντουφεκιάς (Τραυματίες), Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος, Σπύρος Ξαγάρας, Γιάννης Φλωράκης και Τζίμης Κουτσούμπας.

Ολοκλήρωσε την σεζόν
Η «νεοφώτιστη» ομάδα της Δυτικής Φραγκίστας ολοκλήρωσε την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν, αφού την τελευταία (14η) αγωνιστική θα κάνει το ρεπό της. Τερματίζει εκτός απροόπτου στην 5η θέση με 6 βαθμούς.

Επέστρεψε στις νίκες
Ο φιλοξενούμενος ΑΠΟΚ έρχονταν από δυο διαδοχικές ισοπαλίες κόντρα σε Αίολο και Ποταμιά και από τον χαμένο τελικό κυπέλλου. Κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες και στα θετικά αποτελέσματα.

Βασικοί Φ.Μπισμπίκης και Λάμπρου

 












Ο Χρήστος Γαλανός άρχισε την Φραγκίστα με δυο διαφοροποιήσεις στην αρχική 11αδα σε σχέση με το ματς της περασμένης Κυριακής ενάντια στην Κρέντη. Ο Φώτης Μπισμπίκης (Φωτογραφία Αριστερά) έπαιξε στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Αλέξανδρος Λάμπρου (Φωτογραφία Δεξιά) αγωνίστηκε βασικός ως αριστερός χαφ. Αντικατέστησαν τους: Χρυσοβαλάντη Γούλα και Χρήστο Γενιτσαρόπουλο, που απουσίαζαν.

4 αλλαγές

 












Οι «κυανόλευκοι» του ΑΠΟΚ είχαν 4 νέα πρόσωπα στο βασικό τους σχήμα σε σύγκριση με το τελευταίο ματς ενάντια στην Ποταμιά. Ο Βασίλης Συγκελόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) ξεκίνησε ως αριστερός αμυντικός, ο Βαγγέλης Αθανασόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά) έπαιξε ως στόπερ, ο Μίλτος Μπουγιώτας αγωνίστηκε στην επίθεση όπως και ο βραχύσωμος Δημήτρης Τσιλιμέκης. Πήραν τις θέσεις των: Σπύρου Ξαγάρα, Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου, Τζίμη Κουτσούμπα (Απουσίαζαν) και Γιώργου Σερπάνου (Έπαιξε ως αλλαγή).

Στις 14.30 άνοιξαν τα αποδυτήρια
Οι γηπεδούχοι της Φραγκίστας άνοιξαν τα αποδυτήρια του γηπέδου μισή ώρα πριν την έναρξη της αναμέτρησης, κάτι που αναγράφηκε από τον διαιτητή Νεκτάριο Χρυσαφόπουλο στις παρατηρήσεις του φύλλου αγώνα. Ακόμη αναγράφηκε ότι τα αποδυτήρια των διαιτητών βρίσκονταν σε άθλια κατάσταση κάτι που διαπιστώσαμε και εμείς για ακόμη μια φορά.

Α΄ Μέρος

Αποτελεσματικός μετά το 22΄
Ο ΑΠΟΚ μπορεί να είχε την κατοχή της μπάλας από το πρώτο λεπτό, όμως ήταν αποτελεσματικός από το 22΄και έπειτα, όπου μέσα σε 13 λεπτά σκόραρε 3 φορές για να «καθαρίσει» το ματς και να φτάσει στο 0-3.

Με κεφαλιά Μπουγιώτα


Στα μισά του α΄ μέρους το Βελούχι άνοιξε το σκορ. Ο Βασίλης Συγκελόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Μίλτος Μπουγιώτας (Φωτογραφία) στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά στην δεξιά γωνία του Χρήστου Σάλτη πέτυχε το 0-1. Ο Φθιωτός φορ έφτασε τα 10 γκολ.




0-2 με «Τσίλι»


Δυο λεπτά μετά το πρώτο γκολ, ο ΑΠΟΚ σκόραρε ξανά διπλασιάζοντας τα τέρματα του. Ο Γιώργος Χαλλής έβγαλε σέντρα από τα δεξιά,  ο Δημήτρης Τσιλιμέκης (Φωτογραφία) έγινε κάτοχος της μπάλας και με πλασέ στην δεξιά γωνία της Φραγκίστας έκανε το 0-2, σημειώνοντας το 2ο φετινό του τέρμα.




Διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ
Οι παίκτες των «βυσσινί» διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον ρέφερι Νεκτάριο Χρυσαφόπουλο για επιθετικό φάουλ του Δημήτρη Τσιλιμέκη πάνω στον Φώτη Μπισμπίκη. Στα επόμενα λεπτά υπήρξε και αψιμαχία μεταξύ των δυο ποδοσφαιριστών.


Θεματική φάση


Στο 32ο λεπτό μετά το πλάγιο του Βασίλη Συγκελόπουλου το γύρισμα του Δημήτρη Τσιλιμέκη με το κεφάλι ο Μίλτος Μπουγιώτας έκανε εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι με τον Πάνο Γερονίκο (Φωτογραφία) να αποκρούει σε κόρνερ προ της γραμμής του τέρματος.


«Άνοιξε» λογαριασμό


Ο Χρήστος Δημητρίου (Φωτογραφία) στο 35΄ πέτυχε το πρώτο του τέρμα με το Βελούχι, καθώς εκτέλεσε απευθείας χαμηλά φάουλ, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία της Φραγκίστας για το 0-3.




Αμυντική προσήλωση
Ο ΑΠΟΔΦ αμύνονταν σε όλο το πρώτο μέρος και δεν κατάφερε να κάνει κάποια αξιόλογη επιθετική προσπάθεια.

Οι καλύτερες φάσεις
7΄: Ο Συγκελόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά το σουτ του Χαλλή πέρασε άουτ πάνω από το τέρμα του Σάλτη.
17΄: Χαμηλό σουτ του Λάππα εκτός περιοχής έφυγε δίπλα από την ρίζα της δεξιάς δοκού της Φραγκίστας άουτ.
22΄: Ο Συγκελόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Μπουγιώτας στο δεύτερο δοκάρι εύκολα με κεφαλιά στην δεξιά γωνία του Σάλτη έκανε το 0-1.
24΄: Ο Χαλλής έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά, ο Τσιλιμέκης κατέβασε την μπάλα και με σουτ στην δεξιά γωνία της Φραγκίστας πέτυχε το 0-2.
32΄: Ο Συγκελόπουλος εκτέλεσε πλάγιο από αριστερά, ο Τσιλιμέκης έκανε την κεφαλιά και εν συνεχεία ο Μπουγιώτας έκανε εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι με τον Γερονίκο να αποκρούει προς της γραμμής σε κόρνερ.
35΄: Εκτέλεση φάουλ του Δημητρίου κατέληξε χαμηλά στην αριστερή γωνία του Σάλτη (0-3).
38΄: Ο Μπουγιώτας έκανε ατομική προσπάθεια μπήκε στην περιοχή σούταρε και ο Σάλτης μάζεψε εύκολα.

Β΄ Μέρος

Διπλή προσπάθεια


Ο Γιώργος Χαλλής (Φωτογραφία) στο 57΄ με διπλή προσπάθεια έκανε 4 τα τέρματα του Βελουχίου. Ο Δημήτρης Τσιλιμέκης τον τροφοδότησε, αυτός μέσα από την περιοχή και θέση δεξιά σούταρε ο Χρήστος Σάλτης απέκρουσε στην δεξιά του γωνία και στην επαναφορά ο ίδιος σκόραρε με σουτ στην δεξιά γωνία (0-4).




Φινάλε με Χαλλή
Ο Γιώργος Χαλλής 4 λεπτά μετά έκανε το τελικό 0-5, όταν μετά την μεταβίβαση του Γιώργου Σερπάνου από τα όρια της περιοχής σούταρε όμορφα ψηλά στην δεξιά γωνία της Φραγκίστας. Ο Χαλλής ανέβηκε στα 10 γκολ.




Έπεσε ο ρυθμός
Στο τελευταίο ημίωρο του ματς ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με την Φραγκίστα να κάνει την τελευταία τελική στο ματς με ένα σουτ του Πάνου Γερονίκου στο 73΄ που δεν ανησύχησε καθόλου τον Δημήτρη Ρεσίτη.

Τραυματισμός Λάμπρου
Ο Αλέξανδρος Λάμπρου της Φραγκίστας αποχώρησε στο 77ο λεπτό λόγω τραυματισμού, με τον Στέφανο Γαλανό να περνάει στην θέση του.


Οι καλύτερες φάσεις
51΄: Ο Λαθύρης έδωσε στον Ζήκα που σούταρε εκτός περιοχής άουτ από το δεξί δοκάρι.
54΄: Ο Μπισμπίκης Ι. σούταρε εκτός περιοχής άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ρεσίτη.
57΄: Ο Τσιλιμέκης πάσαρε στον Χαλλή,  που μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, σούταρε, ο Σάλτης απέκρουσε και στην επαναφορά ο ίδιος με νέο σουτ στην δεξιά γωνία της Φραγκίστας έκανε το 0-4.
59΄: Ο Λάμπρου τροφοδότησε τον Ζήκα, που σούταρε έξω από το αριστερό δοκάρι του Βελουχίου.
61΄: Ο Σερπάνος έδωσε στον Χαλλή, ο οποίος από τα όρια της περιοχής σούταρε ψηλά στην δεξιά γωνία των γηπεδούχων (0-5).
73΄: Ο Γερονίκος Π. σούταρε από τα όρια της περιοχής και Ρεσίτης μπλόκαρε εύκολα.

Κίτρινες Κάρτες
Μπισμπίκης Φ., Γεροίνος Π., Μπισμπίκης Ι., Ρίζος, Σερπάνος

Διακριθέντες
Φραγκίστα: -
ΑΠΟΚ Βελούχι: Συγκελόπουλος, Τσιλιμέκης, Χαλλής, Δημητρίου

Δηλώσεις Προπονητών

Χρήστος Γαλανός (Φραγκίστα): «Παρότι προσπαθήσαμε σήμερα δεν καταφέραμε να κάνουμε κάτι καλό. Το πρωτάθλημα τελείωσε για εμάς, παίξαμε 12 αγώνες, συν 2 για το κύπελλο, όλους εκτός έδρας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για την ομάδα μας είναι το γηπεδικό. Ευχαριστώ όλα τα παιδιά για την προσπάθεια που έκαναν όλη την χρονιά.»





Γιάννης Φλωράκης (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Είχαμε αρκετές απουσίες σήμερα και ήρθαμε να παίξουμε σε ένα γήπεδο, το οποίο δεν το έχουμε συνηθίσει. Έμεινα ικανοποιημένος από τους ποδοσφαιριστές μου. Το καλό είναι ότι τελειώσαμε χωρίς τραυματισμούς και χωρίς κάποια τιμωρία. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Φραγκίστας και της εύχομαι καλή συνέχεια στο νέο πρωτάθλημα.»






Συνθέσεις Ομάδων

Φραγκίστα (Χρήστος Γαλανός): Σάλτης Χ., Μπισμπίκης Φ., Γερονίκος, Περούλας, Ντάλλας, Μπισμπίκης Ι., Λάμπρου(77΄ λ.τρ. Γαλανός Σ.), Κατσαδούρος, Κώτσιας, Ζήκας, Λαθύρης(55΄ Γαλανός Ε.)

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Ρεσίτης(80΄ Παπαϊωάννου), Κόλλιας, Συγκελόπουλος, Ρίζος, Αθανασόπουλος, Κουτσουπιάς, Χαλλής, Δημητρίου, Μπουγιώτας, Λάππας, Τσιλιμέκης(57΄ Σερπάνος)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Θοδωρής Κατσαρός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)


































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος