Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Αίολος-Μυρίκη 0-1

Η ψυχωμένη Μυρίκη με γκολ-πέναλτι του Άγγελου Παχή στο 54΄ νίκησε τον κυπελλούχο Αίολο και απολαμβάνει την «μοναξιά» της κορυφής.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Μαρτίου στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από ηλιοφάνεια, καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 200 θεατών.
Ο Αίολος του Λάκη Αναστασόπουλου για δεύτερο συνεχόμενο ματς έμεινε μακριά από τις νίκες. Παρότι σχεδόν σε όλη την διάρκεια του ματς είχε την εδαφική υπεροχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων, δημιουργούσε ευκαιρίες, όμως δεν μπόρεσε να «παραβιάσει» την αντίπαλη εστία. Μάλιστα στα τελευταία έντεινε περισσότερο τις προσπάθειες του για να φτάσει στην ισοφάριση. Μετά από αυτή την ήττα έμεινε 3ος και 7 πόντους μακριά από την κορυφή.
Η Μυρίκη του Δημήτρη Αντωνίου έκανε κατάθεση ψυχής στο ματς, έβγαλε πάθος, δύναμη, μαχητικότητα και έδειξε ότι ήθελε περισσότερο την νίκη. Με μαζική άμυνα και «χτυπώντας» στην κόντρα-επίθεση πήρε μια σπουδαία νίκη και απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής. Ο Άγγελος Παχής με γκολ-πέναλτι στο 54΄ χάρισε την νίκη στην ομάδα του, με τον σκόρερ να έχει και δοκάρι με φάουλ στο 34΄.
Την επόμενη (13η) αγωνιστική η Μυρίκη αγωνίζεται στο Δημοτικό στάδιο την Κυριακή (26/3) με την Ποταμιά και ο Αίολος παίζει στο ίδιο γήπεδο το Σάββατο (25/3) με τον Παναγραφιωτικό. Οι «κόκκινοι» οδηγούν την κούρσα του πρωταθλήματος, έχοντας 27 βαθμούς, ενώ ο Αίολος παρέμεινε 3ος με 20 βαθμούς και 2ο συνεχόμενο ματς μακριά από την νίκη.

Αρκετοί θεατές
Οι καλές καιρικές συνθήκες συνέβαλλαν στην παρουσία αρκετών θεατών. Το ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής έγινε παρουσία περίπου 200 ατόμων.



Αποσπάστηκε στο +3
Η Μυρίκη πλέον είναι μόνη πρώτη στην κορυφή με 27 βαθμούς, έχοντας απόσταση 3 βαθμών από το 2ο Βελούχι και 7 από τον 3ο Αίολο.

2Χ2
Η Μυρίκη μετράει ισάριθμες νίκες ενάντια στον Αίολο, αφού στον 1ο γύρο τον είχε κερδίσει με 2-1. Αυτές είναι και οι μοναδικές ήττες της ομάδας του Προφήτη Ηλία στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ η 3η επίσημη ήττα του Αιόλου είχε προέλθει στο κύπελλο από τον ίδιο αντίπαλο. Ωστόσο ο Αίολος τότε νίκησε στον επαναληπτικό και προκρίθηκε. Οι δυο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους ακόμη δυο φορές στα μπαράζ.

Φούκας αντί Στύλα


Ο Λάκης Αναστασόπουλος ξεκίνησε τους γηπεδούχους με μόλις 1 αλλαγή στο αρχικό τους σχήμα σε σχέση με το ματς της περασμένης Κυριακής με τον ΑΠΟΚ. Ο Τόλης Φούκας επέστρεψε στην αρχική 11αδα του Αίολου παίζοντας στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής παίρνοντας την θέση του τιμωρημένου Έλβις Στύλα.

4 αλλαγές

 
Ο Δημήτρης Αντωνίου έκανε 4 αλλαγές στην βασική του σύνθεση σε σύγκριση με το τελευταίο ματς της ομάδας του στα τέλη Φλεβάρη ενάντια στην Κρέντη. Ο Ανδρέας Τσαντήλας αγωνίστηκε κάτω από τα δοκάρια, ο Φώτης Ζαχαράκης (Φωτογραφία Αριστερά) ξεκίνησε ως δεξιός αμυντικό, ο Δημήτρης Ίβρος (Φωτογραφία Κέντρο) έπαιξε στο κέντρο της άμυνας και ο Σάκης Τσιλίκας (Φωτογραφία Δεξιά) ενίσχυσε την μεσοεπιθετική γραμμή της Μυρίκης. Αντικατέστησαν τους: Αποστόλη Νούλα (Εκτός 18αδας), Θωμά Σκοτίδα (Απουσίαζε), Ταξιάρχη Γούλα και Μάριο Πατρώνη (Αγωνίστηκαν ως αλλαγή).

Δεν δέχεται γκολ
Στον δεύτερο γύρο ο Α.Ο.Μ. μετρά 4 στα 4 με μηδέν παθητικό.

«Κίτρινος πυρετός»-12 οι κάρτες


Συνολικά 12 ποδοσφαιριστές παρατηρήθηκαν με κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή του ντέρμπι Νεκτάριο Χρυσαφόπουλο (Φωτογραφία).



Α΄ Μέρος

Κατοχή Αίολου
Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά ο Αίολος πήρε τον έλεγχο της αναμέτρησης και είχε την κατοχή της μπάλας.

Πρώτα τα μετόπισθεν
Η Μυρίκη στο πρώτο μέρος αμύνθηκε κλείνοντας όλους τους χώρους και επιτέθηκε μέσα από αντεπιθέσεις.

Η καλύτερη με Ντένις


Ο Αίολος έχασε την καλύτερη του στιγμή στο πρώτο μέρος στο 31ο λεπτό, όταν μετά την σέντρα του Βασίλη Παρασκευόπουλου από αριστερά, ο Κώστας Μπόνιας έδωσε στον Ντένις  Καραχαλίδη (Φωτογραφία), ο οποίος σούταρε χαμηλά από το ύψος του πέναλτι, με τον Ανδρέα Τσαντήλα να πέφτει όμορφα στην δεξιά  του γωνία και να παραχωρεί κόρνερ.



Δοκάρι με φάουλ
Η Μυρίκη έκανε την πρώτη της σημαντική ευκαιρία στο 34ο λεπτό, όταν ο Άγγελος Παχής εκτέλεσε καλοχτυπημένα από πλάγια δεξιά φάουλ με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει άουτ.


Προειδοποίηση στους προπονητές
Ο διαιτητής της αναμέτρησης Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος στο 36΄ έκανε προειδοποίηση στους δυο προπονητές Λάκης Αναστασόπουλος (Αίολος) και Δημήτρης Αντωνίου (Μυρίκη), ώστε εάν παραβούν τις επιτρεπόμενες περιοχές παρουσίας τους θα απομακρυνθούν εκτός αγωνιστικού χώρου.



Οι καλύτερες φάσεις
7΄: Ο Μπόνιας εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και η προβολή του Ρούσση πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του Τσαντήλα.
21΄: Ο Μπόνιας εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Ρούσσης πήρε την κεφαλιά ο πορτιέρο της Μυρίκης απέκρουσε και στην συνέχεια ο Φούκας έκανε επιθετικό φάουλ με προβολή στο γκολκίπερ της Μυρίκης.
31΄: Ο Παρασκευόπουλος έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Μπόνιας έδωσε στον Καραχαλίδη που σούταρε χαμηλά από το ύψος του πέναλτι και ο Τσαντήλας απέκρουσε από την δεξιά του γωνία σε κόρνερ.
34΄: Εκτέλεση φάουλ του Παχή από πλάγια δεξιά βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Παπαβασιλείου και κατέληξε άουτ.
44΄: Ο Λέρης πάσαρε στον Τάσιο, που σούταρε από τα όρια της περιοχής στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της αριστερής γωνίας του Αίολου.

Β΄ Μέρος

Απείλησε με Ρούσση

 












Στην πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου ο Κώστας Ρούσσης (Φωτογραφία Αριστερά) εκτέλεσε απευθείας φάουλ από καλή θέση και ο Ανδρέας Τσαντήλας (Φωτογραφία Δεξιά) με όμορφη επέμβαση στην δεξιά του γωνία είπε «όχι».


Από την άσπρη βούλα


Στο 54ο λεπτό σημειώθηκε το μοναδικό γκολ της συνάντησης. Ο Χρήστος Λέρης εκτέλεσε απευθείας φάουλ, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλου και ο διαιτητής του ματς καταλόγισε την παράβαση υποδυκνύοντας το πέναλτι. Ο Άγγελος Παχής (Φωτογραφία) με εκτέλεση στην δεξιά γωνία του Κύρου Παπαβασιλείου, που έπεσε στην σωστή γωνία, διαμόρφωσε το 0-1. Ο Παχής έχει 8 γκολ και προσφέρει άφθονες λύσεις.








Κόκκινο 10λεπτο
Η Μυρίκη με την ψυχολογία στα ύψη για τα επόμενα 10 λεπτά του ματς κυριαρχούσε και έχασε 2-3 σημαντικές ευκαιρίες να σκοράρει ένα δεύτερο τέρμα.

Αύξησε την πίεση
Ο Αίολος στο τελευταίο 20λεπτο της αναμέτρησης ανέβασε στροφές, έκλεισε τον αντίπαλο στα καρέ του και επιζήτησε την ισοφάριση.

Αναγκαστική Λέρη


Ο Χρήστος Λέρης αποχώρησε τραυματίας στο 83΄ και την θέση του πήρε ο νεαρός Μάριος Πατρώνης.




Το έβγαλε στην γραμμή


Στο 88ο λεπτό μετά το κόρνερ του Νίκου Νικολάου από τα δεξιά την κόντρα της μπάλας πάνω στον Κώστα Γενιτσαρόπουλο, ο Γιώργος Πλεξίδας (Φωτογραφία) απέκρουσε σωτήρια πάνω στην γραμμή, κρατώντας το 0-1 υπέρ της ομάδας τους.


Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Εκτέλεση φάουλ του Ρούσση από καλή θέση απέκρουσε εντυπωσιακά ψηλά στην δεξιά του γωνία ο γκολκίπερ της Μυρίκης.
54΄: Ο Λέρης εκτέλεσε απευθείας φάουλ, ο Τριανταφυλλόπουλος έκανε χέρι και ο Χρυσαφόπουλος καταλόγισε το πέναλτι. Ο Παχής εκτέλεσε εύστοχα στην δεξιά γωνία του Παπαβασιλείου και έγραψε το 0-1.
56΄: Ο Σταμούλης έδωσε στον Τσιλίκα, που έκανε όμορφη προσπάθεια πλάσαρε από πλάγια δεξιά μέσα στην περιοχή η μπάλα βρήκε σε αντίπαλο και κατέληξε κόρνερ περνώντας λίγο πάνω από το τέρμα του Αίολου.
57΄: Μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ του Λέρη από πλάγια αριστερά έφυγε λίγο πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.
62΄: Ο Πλεξίδας έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά και η κοντινή κεφαλιά του Σταμούλη χωρίς πίεση έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι.
63΄: Ο Καραχαλίδης έκανε την κεφαλιά-πάσα για τον Νικολάου, που έκανε ατομική προσπάθεια και σούταρε δυνατά εκτός περιοχής πάνω από το τέρμα της Μυρίκης.
77΄: Χτύπημα φάουλ του Νικολάου από δεξιά έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τσαντήλα.
85΄: Ο Νικολάου έβγαλε σέντρα από τα αριστερά και η κεφαλιά του Μπόγδανου βρήκε στον Τσαντήλα και κατέληξε κόρνερ.
88΄: Ο Νικολάου εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, η μπάλα βρήκε στον Γενιτσαρόπουλο και εν συνεχεία ο Πλεξίδας απέκρουσε πάνω στην γραμμή.

Πανηγύρισαν οι νικητές
Μετά το τέλος της αναμέτρησης οι παίκτες της Μυρίκης πανηγύρισαν την σημαντική επιτυχία τους, φωνάζοντας δυνατά το όνομα της ομάδας τους στο κέντρο του γηπέδου.



Κίτρινες Κάρτες
Φούκας, Αζακάς, Τριανταφυλλόπουλος, Μπόνιας, Νικολάου, Μπόγδανος, Ζαχαράκης, Γενιτσαρόπουλος, Πλεξίδας, Τσιλίκας, Παχής, Πατρώνης

Διακριθέντες
Αίολος: Ζαραβέλης
Μυρίκη: Τάσιος, Παχής, Ζαχαράκης, Πλεξίδας

Δηλώσεις Προπονητών

Λάκης Αναστασόπουλος (Αίολος): «Στο σημερινό αγώνα δεν κάναμε την εμφάνιση που θέλαμε και είχαμε αυτό το κακό αποτέλεσμα. Οι παίκτες μου προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο κυριαρχίας, όμως δεν ήμασταν τόσο καλοί δημιουργώντας ελάχιστες ευκαιρίες σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Ο αντίπαλος ανταποκρίθηκε πολύ καλά αμυντικά, δεν θυμάμαι να μας έκανε κλασσική ευκαιρία εκτός του μια κεφαλιά του Σταμούλη. Δεχτήκαμε ένα γκολ από πέναλτι και η αντίδραση που βγάλαμε σαν ομάδα ήταν περισσότερο εκνευρισμός και λιγότερο παιχνίδι δημιουργίας και φάσεων. Το πιο δίκαιο αποτέλεσμα κατά την γνώμη μου θα ήταν ισοπαλία . Έγινε ένα καλό παιχνίδι, συγχαρητήρια και στις δυο ομάδες, εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να προετοιμαστούμε να έχουμε ένα διαφορετικό πρόσωπο στα Play Off. Συγχαρητήρια στον αντίπαλο για την νίκη του.

Δημήτρης Αντωνίου (Μυρίκη): «Αρχικά να συγχαρώ τους ποδοσφαιριστές μου για την πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια που έκαναν, δεδομένου ότι παίζαμε με έναν πάρα πολύ καλό και αξιόλογο αντίπαλο. Ταυτόχρονα η διακοπή μας επηρέασε πάρα πολύ, είχαμε έλλειψη αγωνιστικότητας. Ελέγξαμε το παιχνίδι στον βαθμό που εμείς θέλαμε, δημιουργηθήκαν ευκαιρίες και από την μεριά του Αίολου και από την δικιά μας μεριά. Το παιχνίδι κρίθηκε στα σημεία, καταφέραμε με το πέναλτι να διαχειριστούμε αυτό το 1-0 και αντέξαμε στην μεγάλη πίεση κυρίως στα τελευταία λεπτά από την μεριά του Αιόλου. Συγχαρητήρια ξανά στους παίκτες μου, ακολουθούν πάρα πολύ δύσκολα παιχνίδια και βέβαια και τα Play Off. Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Συγχαρητήρια επίσης στην διαιτησία. Καλή συνέχεια εύχομαι στον Αίολο.»

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Λάκης Αναστασόπουλος): Παπαβασιλείου, Φούκας(74΄ Μπόγδανος), Παρασκευόπουλος, Ζαραβέλης, Αζακάς, Τριανταφυλλόπουλος, Μπόνιας, Μούργκας, Ρούσσης, Καραχαλίδης, Νικολάου

Μυρίκη (Δημήτρης Αντωνίου): Τσαντήλας, Ζαχαράκης, Θεοχάρης(68΄ Γούλας), Ίβρος, Γενιτσαρόπουλος, Τάσιος, Πλεξίδας, Λέρης(83΄ λ.τρ. Πατρώνης), Τσιλίκας(77΄ Τσίπρας), Σταμούλης, Παχής

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)












































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος