Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Φραγκίστα-Ποταμιά 0-1

Την θέση της στα φετινά μπαράζ «σφράγισε» η Ποταμιά, η οποία επιβλήθηκε εκτός έδρας με 0-1 της εξαιρετικής σε αυτό το ματς Φραγκίστας.
Η συνάντηση διεξήχθη το Σάββατο 11 Μαρτίου στο γήπεδο Κερασοχωρίου και ξεκίνησε στις 3. Ήταν στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας και διεξήχθη κάτω από αρκετό κρύο, ελαφρές ψιλόβροχο ανά διαστήματα και παρουσία ελάχιστων θεατών.
Η Φραγκίστα του Χρήστου Γαλανού έκανε πολύ καλή εμφάνιση και θα μπορούσε να πάρει το λιγότερο τον βαθμό της ισοπαλίας. Απώλεσε σημαντικές ευκαιρίες με τους: Κώστα Κατσαδούρο, Δημήτρη Λαθύρη και Μάκη Ζήκα, με τον τελευταίο να έχει και δοκάρι. Ο ΑΠΟΔΦ έμεινε στην 5η θέση με 6 πόντους και απομένουν δυο αγώνες για να ολοκληρώσει την σαιζόν, στην οποία αγωνίζεται μακριά από το γήπεδο του.
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα με αρκετά ξανά νέα πρόσωπα στην σύνθεση της «απέδρασε» με την πολύτιμη νίκη, έχοντας σκόρερ τον Κώστα Γιαννακόπουλο στο 82΄. Στο πρώτο μέρος είχε δοκάρι με απευθείας κόρνερ του Λάμπρου Φλωράκη. Δημιουργούσε προϋποθέσεις για γκολ χωρίς μεγάλη όμως φάση. Οι Μεγαλοχωρίτες εδραιώθηκαν στην 4η θέση με 15 βαθμούς και εξασφάλισαν μετά από 9 χρόνια θέση στα play off.
Την επόμενη(12η) αγωνιστική η Φραγκίστα θα παίξει ως τυπικά φιλοξενούμενη με την Φραγκίστα. Η Ποταμιά θα αντιμετωπίσει τον ΑΠΟΚ.

Ούτε 10 συνολικά
Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες οδήγησαν στο «Σύνορο» λιγότερους από 10 θεατές.


Σοβαρά τραυματίας
Τις προσπάθειες των συμπαιχτών του από την κερκίδα παρακολούθησε ο Νίκος Κετσιλής, ο οποίος υπέστη ρήξη εμπρόσθιου χιαστού στην αναμέτρηση του Καρπενησίου με τα Άγραφα.

Απαράδεκτες συνθήκες
Σε πολύ κακή κατάσταση βρισκόταν τα αποδυτήρια του γηπέδου Κερασοχωρίου.



Η καλύτερη της εμφάνιση
Η Φραγκίστα του Χρήστου Γαλανού αδικείται από το τελικό σκορ, καθώς έκανε πολύ καλή εμφάνιση και δικαιούταν τουλάχιστον την ισοπαλία.

Με τους δυο «Αθηναίους»














Ο Πάνος Γερονίκος(Φωτογραφία αριστερά) και ο Πάνος Καζάκος(Φωτογραφία δεξιά), οι οποίοι διαμένουν στην Αθήνα επέστρεψαν στο αρχικό σχήμα της Φραγκίστας. Πήραν τις θέσεις των: Βαγγέλη Γαλανού(Έμεινε στον πάγκο) και Χρήστου Γενιτσαρόπουλου(Απουσίαζε).

Πρώτο με ασίστ


Ο Γιάννης Γκορόγιας(Φωτογραφία) κατέγραψε την πρώτη του φετινή συμμετοχή, κάνοντας την ασίστ στο νικητήριο γκολ.

«Γράφει» ιστορία
Μετά την περυσινή κατάκτηση του κυπέλλου η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα επιστρέφει στην 4αδα των μπαράζ μετά το 2008, όπου είχε στην τεχνική ηγεσία τον Λάκη Λαμπαδάρη. Τότε τα play off διεξαγόταν με την παλιά τους μορφή(ημιτελικά-τελικοί). Η πολύ καλή δουλειά του τεχνικού τιμ(Δημήτρης Τσιγαρίδας-Χρήστος Λιάνγκος), της διοίκησης και των ποδοσφαιριστών αποδίδει καρπούς.

Πεντάδα αλλαγών


Πέραν του Γιάννη Γκορόγια στο αρχικό σχήμα των Μεγαλοχωριτών χρησιμοποίησαν ο σκόρερ Κώστας Γιαννακόπουλος, ο Λάμπρος Φλωράκης, ο Λεωνίδας Κόγιας(Φωτογραφία) και ο Γιώργος Φαρμάκης, ο οποίος εξέτισε την μια αγωνιστική της τιμωρίας του. Απουσίαζαν οι: Δημήτρης Ζαλοκώστας, Σπύρος Μπούρας(Ήταν δηλωμένος ως αναπληρωματικός), Γιώργος Ζαγκότσης, Νίκος Κωστής και Κώστας Ζαραβέλης.

2/2
Η Ποταμιά είχε επικρατήσει μια εβδομάδα νωρίτερα στο ίδιο γήπεδο της Κρέντης με 2-4, κάνοντας το 2/2 στο Κερασοχώρι.

Κέρδος ο μικρός


Ο Πάνος Μπουμπουρής(Φωτογραφία) επιλέχτηκε ξανά στο αρχικό σχήμα των φιλοξενούμενων, έχοντας θετική παρουσία.

Α΄ Μέρος

Παρέμειναν χωρίς γκολ
Σε έναν ως γνωστόν κακό αγωνιστικό χώρο οι δυο ομάδες έμειναν  στο ισόπαλο 0-0 του πρώτου ημιχρόνου. Η Φραγκίστα είχε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία, ενώ η Ποταμιά ένα «ακίνδυνο» δοκάρι.

Εκπληκτική απόκρουση














Ο πορτιέρο της Ποταμιάς Γιώργος Καλύβας(Φωτογραφία αριστερά), ο οποίος είχε εξαιρετική παρουσία έκανε μια υπέροχη επέμβαση στο 26ο λεπτό, σταματώντας την κοντινή κεφαλιά του Κώστα Κατσαδούρου(Φωτογραφία δεξιά).



Απευθείας κόρνερ-Προσπάθειες «Πόλυ»














Ο Λάμπρος Φλωράκης(Φωτογραφία αριστερά) έστειλε στο 42ο λεπτό την μπάλα με απευθείας κόρνερ από δεξιά στο οριζόντιο δοκάρι  του Χρήστου Σάλτη. Τρία σουτ(δυο στο πρώτο μέρος και ένα στην επανάληψη) είχε ο Πολυχρόνης Λιάνγκος(Φωτογραφία δεξιά)



Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Πάσα του Φλωράκη στον Ζαλοκώστα, ο οποίος σούταρε από αριστερά και ο τερματοφύλακας της Φραγκίστας μπλόκαρε.
14΄: Χαμηλό σουτ του Κώτσια έξω από την περιοχή έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι του Καλύβα.
16΄: Ο Μπουμπουρής επιχείρησε σουτ από μακριά, το οποίο μπλόκαρε ο πορτιέρο των γηπεδούχων.
19΄: Αράουτ του Μπισμπίκη Δ. από δεξιά, ο Λιάνγκος δοκίμασε σουτ, το οποίο κόντραρε και έφυγε πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
21΄: Απευθείας φάουλ του Ζήκα κατέληξε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καλύβα.
23΄: Εκτέλεση φάουλ του Φλωράκη από δεξιά έφυγε πάνω από το τέρμα του Σάλτη.
26΄: Κόρνερ του Ζήκα από δεξιά, κεφαλιά-πάσα του Μπισμπίκη Ι. στον Κατσαδούρο, ο οποίος έκανε την κεφαλιά από κοντά και ο Καλύβας απέκρουσε εκπληκτικά.
42΄: Ο Λιάνγκος έκλεψε από δεξιά και σούταρε, η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ από το τέρμα της Φραγκίστας. Ο Φλωράκης εκτέλεσε από δεξιά, σημαδεύοντας το οριζόντιο δοκάρι του Σάλτη.

Β΄ Μέρος

Αποτελεσματικοί «Ποταμίτες»
Οι φιλοξενούμενοι στο παρά..8 πανηγύρισαν πολύ μεγάλη νίκη, «σφραγίζοντας» την παρουσία τους στα μπαράζ. Η Φραγκίστα είχε δυο κλασσικές ευκαιρίες, εκ των οποίων η μία βρήκε στο αντίπαλο δοκάρι.

Έσωσε στην γραμμή














Ο Δημήτρης Λαθύρης(Φωτογραφία αριστερά) πρόλαβε στην έξοδο τον Γιώργο Καλύβα από αριστερά και πλάσαρε στο 62ο λεπτό, όμως ο πολύ καλός ξανά Γιώργος Φαρμάκης(Φωτογραφία δεξιά) έδιωξε σωτήρια.




3η κλασσική με δοκάρι


Νέα μεγάλη ευκαιρία για την Φραγκίστα στο 80΄. Ο Γιάννης Μπισμπίκης τροφοδότησε τον Μάκη Ζήκα(Φωτογραφία), το σουτ του οποίου κατέληξε στο δεξί δοκάρι της Ποταμιάς και πέρασε άουτ.

«Άγραφος» νόμος


Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν την νίκη δυο λεπτά αργότερα. Ο Γιάννης Γκορόγιας έβγαλε ωραία σέντρα από αριστερά και ο Κώστας Γιαννακόπουλος(Φωτογραφία) με κοντινό πλασέ σημείωσε το «χρυσό» γκολ της νίκης. Ο «Τσίτας» έχει βρει δίχτυα πλέον δυο φορές στο φετινό πρωτάθλημα.




Από μια πρεμιέρα














Πρώτη φετινή εμφάνιση για τον Γιώργο Καζάκο(Φωτογραφία αριστερά) της Φραγκίστας και τον έμπειρο Δημήτρη Νάσιο(Φωτογραφία δεξιά) της Ποταμιάς, οι οποίοι πέρασαν ως αλλαγή.

Διαμαρτυρήθηκαν στο 93΄


Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων για καταλογισμό επιθετικού φάουλ του Γιάννη Μπισμπίκη(Φωτογραφία) στον Δημήτρη Μπισμπίκη, ο οποίος έβγαινε από δεξιά με καλές προϋποθέσεις. Να αναφερθεί πως ο πρώτος έκλεισε ανήμερα του αγώνα τα 21α του γενέθλια. Αρκετά καλή παρουσία είχε το διαιτητικό τρίο των Χρυσαφόπουλου-Σώμαλη-Λιασκώνη.

Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Σέντρα του Μπισμπίκη Δ. από αριστερά, απευθείας σουτ του Λιάνγκου μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Φραγκίστας.
55΄: Καλό σουτ του Κατσαδούρου έξω από την περιοχή μάζεψε σταθερά ο Καλύβας.
57΄: Κεφαλιά-πάσα του Κόγια στον Μπουμπουρή, σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Σάλτης.
58΄: Σέντρα του Γιαννακόπουλου από δεξιά, σουτ του Φλωράκη από το ύψος της περιοχής έφυγε πάνω από τα δοκάρια των γηπεδούχων.
62΄: Ο Κώτσιας έκανε μπαλιά στον Λαθύρη, ο οποίος πρόλαβε στην έξοδο τον Καλύβα από δεξιά και πλάσαρε, για να διώξει προ της γραμμής ο Φαρμάκης.
65΄: Πάσα του Μπισμπίκη Ι. στον Ζήκα, σουτ του οποίου εκτός περιοχής έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.
72΄: Ο Μπισμπίκης Ι. σούταρε αδύναμα από εκτέλεση ελεύθερο του αντίπαλου τερματοφύλακα, ο οποίος μάζεψε στην συνέχεια.
73΄: Ο Φλωράκης έβγαλε σέντρα από δεξιά, η κεφαλιά του Γιαννακόπουλου κατέληξε πάνω από το τέρμα του Σάλτη.
80΄: Ο Μπισμπίκης Ι. με κεφαλιά γέμισε στον Ζήκα, ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι του Καλύβα και έφυγε άουτ.
82΄: Ο Γκορόγιας έβγαλε ωραία σέντρα από αριστερά, ο Γιαννακόπουλος με πλασέ στην κίνηση από κοντά διαμόρφωσε το 0-1.
89΄: Σέντρα του Λιάνγκου από αριστερά, σουτ του Σαπούνη μάζεψε ο Σάλτης.

Κίτρινες Κάρτες
Φλωράκης

Διακριθέντες
Φραγκίστα: Κώτσιας, Ζήκας, Μπισμπίκης Φ., Μπισμπίκης Ι.
Ποταμιά: Καλύβας, Φαρμάκης, Μπουμπουρής, Γιαννακόπουλος

Δηλώσεις Προπονητών

Χρήστος Γαλανός (Φραγκίστα): «Συγχαρητήρια στα παιδιά της ομάδας μας, προσπάθησαν τουλάχιστον να πάρουμε την ισοπαλία, την αξίζαμε. Ήταν θέμα τύχης και κέρδισε η Ποταμιά. Για εμένα προσωπικά το παιχνίδι θα μπορούσε να ήταν υπέρ μας και στην χειρότερη περίπτωση ισοπαλία. Είχαμε πιο κλασσικές ευκαιρίες από την Ποταμιά. Καλή συνέχεια στην Ποταμιά. Εμείς ο στόχος μας είναι να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται, στην 5η θέση αν τα καταφέρουμε.»





Δημήτρης Τσιγαρίδας (Ποταμιά): «Σήμερα ήμασταν πάρα πολύ τυχεροί που φύγαμε με τους τρεις βαθμούς. Τα παιδιά μας μπήκαν πάρα πολύ χαλαρά στον αγωνιστικό χώρο, πίστεψαν ότι θα παίρναμε το ματς πάρα πολύ εύκολα. Νομίζω ότι η Φραγκίστα αδικείται από το τελικό αποτέλεσμα, θα έπρεπε να πάρει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας. Όσον αφορά τα μπαράζ είναι κάτι πρωτόγνωρο για τα παιδιά της ομάδας, πολλοί από αυτούς δεν το έχουν βιώσει. Ελπίζω να μην μπούμε ξανά στο γήπεδο με αυτήν την νοοτροπία και αυτή η άσχημη εμφάνιση να ήταν μια παρένθεση. Δεν με απασχολεί τόσο το αποτέλεσμα, αλλά η εικόνα. Στόχος μας δεν είναι μόνο να βρεθούμε στην τετράδα, αλλά να προσπαθήσουμε να φανούμε ανταγωνιστικοί για τις άλλες ομάδες. Συγχαρητήρια στην Φραγκίστα.»

Συνθέσεις Ομάδων

Φραγκίστα (Χρήστος Γαλανός): Σάλτης Χ., Γερονίκος, Μπισμπίκης Φ., Περούλας, Ντάλλας, Κώτσιας, Λαθύρης(86΄ Λάμπρου), Κατσαδούρος, Μπισμπίκης Ι., Ζήκας, Καζάκος Π.(83΄ Καζάκος Γ.)

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Καλύβας, Λιάνγκος, Γκορόγιας Ι.(88΄ Μαντζιούτας Α.), Μπουμπουρής, Φαρμάκης, Κόγιας, Μπισμπίκης Δ., Ράικος, Γιαννακόπουλος, Φλωράκης(83΄ Νάσιος), Ζαλοκώστας Ι.(66΄ Σαπούνης)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Ηλίας Λιασκώνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)






































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος