Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Παρουσία Θεοφάνους οι εξετάσεις ζωνών και η κοπή πίτας του Fight Club Karpenissi












Το Fight Club Karpenissiτην Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου πραγματοποίησε εξετάσεις ζωνών στις 5 το απόγευμα, ενώ ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Οι εξετάσεις ζωνών kickboxing πραγματοποιήθηκαν από τον ομοσπονδιακό προπονητή και ιδιοκτήτη του Fight Club Galatsi Ιωάννη Θεοφάνους και είχαν διάρκεια περίπου τρεις ώρες.
Οι αθλητές-τριες του Θωμά Ξαγάρα έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, κάνοντας σταθερά ανοδικά βήματα. Συνολικά συμμετείχαν 28 άτομα. Μετά την λήξη των εξετάσεων ακολούθησαν οι απονομές και η κοπή της πίταςτου Αθλητικού και Μαχητικού Συλλόγου Καρπενησίου, την οποία ευλόγησε ο π. Γεώργιος Χρυσαφογεώργος.
Το παρών έδωσε πληθώρα γονέων και φίλων της σχολής, παρακολουθώντας με μεγάλο ενδιαφέρον. Ακολουθούν δηλώσεις των κ.κ. Θεοφάνους και Ξαγάρας. Ο ομοσπονδιακός προπονητής μας αποκάλυψε πως στα σύντομα πλάνα του είναι η διεξαγωγή ενός πρωτότυπου event στο Καρπενήσι Πανελληνίας εμβέλειας.

Δηλώσεις

Ιωάννης Θεοφάνους: «Δείχνουμε αυτό το σπορ, το οποίο είναι σκληρό με μαλακό τρόπο. Καταφέρνουμε να αθληθούν όλοι οι αθλητές, μικροί και μεγάλοι, άνδρες και γυναίκες και κάνουν ένα χόμπι, το οποίο θα τους δώσει και αυτοπεποίθηση, σιγουριά, αλλά και φυσική κατάσταση. Το δείχνουμε με δικό μας τρόπο, πολύ έξυπνο, ώστε να μπορούν να το μάθουν όλοι και όλοι να παίζουν ξύλο. Το ξύλο είναι υποκειμενικό δεν εννοώ το ξύλο με την κανονική του έννοια. Είναι ένα παιχνίδι επαφής, που κάποιοι θα θέλανε την επαφή, κάποιοι όχι. Επειδή το kickboxingείναι ένα άθλημα επαφής , πολλοί αποφεύγουν τις μπουνιές και τις κλωτσιές, γιατί  δεν θέλουν να φάνε μπουνιά. Κάθε μπουνιά και κλωτσιά που τρως πονάει. Εμείς καταφέρνουμε να τους περάσουμε ότι το παιχνίδι αυτό είναι έτσι και θα τιμωρηθούν μέσα από την μπουνιά, όταν κάνουν ένα λάθος. Προσπαθούμε να τους διορθώσουμε τα λάθη, να σκέφτονται πιο έξυπνα, πιο γρήγορα, να έχουν καλή βάση, ισορροπία και μέσα  από αυτό τους περνάμε το μικρόβιο του αθλητισμού, της γυμναστικής, για να καταφέρουν να πάνε να τρέξουνε παραπάνω, να γίνουν καλύτεροι στην φυσική κατάσταση,  να κάνουν τα βάρη τους, να γίνουν πιο δυνατοί και να καταφέρνουμε να τους δώσουμε και εμείς τις βάσεις μας, να γίνουν καλοί kick boxers
Όσον αφορά τις εξετάσεις στο Καρπενήσι ο κ. Θεοφάνους τόνισε: «Η απόδοση των παιδιών εδώ στο Καρπενήσι ήταν πάρα πολύ καλή. Ο Θωμάς Ξαγάρας είναι ένας εξαιρετικός νέος προπονητής, ο οποίος έχει τρόπο, είναι ευγενικός, είναι χαμογελαστός, είναι καλός άνθρωπος και θα δείτε μέσα στα επόμενα χρόνια θα έχει φτιάξει πρωταθλητές, που δεν θα το πιστεύουν και στα περίχωρα. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει μια μικρή κόντρα στο Καρπενήσι με κάποιους άλλους προπονητές, αλλά έτσι γίνεται παντού. Έτσι γίνεται και στην Αθήνα και σε άλλες επαρχιακές πόλεις, όταν υπήρχε μονοπώλιο σε αυτό το πράγμα και προσπάθησαν να το σπάσουν. Το kickboxingπου κάνουμε είναι διαφορετικό από κάποιους άλλους. Αυτό πρέπει να δεχτούν και οι άλλοι και πρέπει να καταλάβουνε οι ντόπιοι στο Καρπενήσι ότι αυτό που κάνουμε είναι γνήσιο και θα βγάλουμε αθλητές που δεν θα το πιστεύουν στο μέλλον.»
Για το εάν διαπίστωσε πρόοδο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά: «Πέρυσι άνοιξε η σχολή, ήταν όλοι ενθουσιασμένοι με το άνοιγμα της. Όπως και στην δική μου σχολή όταν άνοιξε για πρώτη φορά ερχόντουσαν μιλιούνια αθλητές. Τώρα δεν μένει να δούμε παρά το ποιοι θα μείνουν και ποιοι θα δουλέψουν πραγματικά, για να τελειώσουν και να πάρουν την μαύρη ζώνη. Αυτό θέλει ένα χρονικό διάστημα περίπου 5 με 8 χρόνια. Αυτός είναι ο χρόνος για μένα. Άλλοι δίνουν την μαύρη ζώνη σε2 χρόνια. Όλοι οι αθλητές είναι πάρα πολύ καλά δουλεμένοι, τα πιτσιρίκια ξέρουν ακριβώς τι κάνουν, οι μεγάλοι παίζουν πάρα πολύ καλά και δυναμικά. Όλοι οι γονείς που ήταν γύρω μας και είδαν τα παιδιά τους  ήταν αν όχι ευτυχισμένοι, πάρα πολύ ικανοποιημένοι, για τα παιδιά τους, για την απόδοση, για την κοινωνικότητα που υπάρχει μέσα στην σχολή. Είναι σημαντικό αυτό.»
Για τις επόμενες δράσεις της σχολής του Fight Club Galatsi μας τόνισε: «Στις 2 Απριλίου ετοιμάζουμε στο Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου το International Fight Club Open 2017 με την συμμετοχή περίπου 70-80 συλλόγων και γύρω στους 600 αθλητές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Κάνουμε μια φοβερή προσπάθεια, έχουμε κάνει αγώνες τέτοιους επιπέδου, που δεν γίνονται ούτε στο εξωτερικό. Με την βοήθεια πολλών δασκάλων, συλλόγων και με την συμπαράσταση των Fight Clubαπό όλη την Ελλάδα. Είμαστε 6 Fight Clubπρος το παρόν και έχουμε άλλα 6 συνεργάτες, οι οποίοι είναι μαθητές μου, αλλά δεν έχουν ονομάσει Fight Clubτις σχολές τους. Έχουμε ένα δίκτυο 12-15 σχολών και μόνο εμείς είμαστε γύρω στους 300-400 αθλητές. Δεν παίζουν βέβαια όλοι αυτοί στην διοργάνωση μας. Η διοργάνωση μας απαρτίζεται από περίπου 100 δικούς μας αθλητές και από 500 από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι μεγάλος ο αριθμός των αθλητών, αν σκεφτούμε ότι ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα έχει 500 αθλητές από οποιοδήποτε άθλημα και οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν 10000 αθλητές από 250 χώρες και 200 αθλήματα και όχι από ένα άθλημα με δυο στυλ. Κάνουμε συνέχεια πράγματα, θέλουμε να διοργανώσουμε φέτος στο Καρπενήσι μια βραδιά επίλεκτων αθλητών, να δείξουμε το επαγγελματικό kickboxingκαι αυτός είναι ο επόμενος στόχος μας με τον Θωμά, να κάνουμε αγώνες με γνωστούς αθλητές, με τηλεόραση, να δει το Καρπενήσι όλη η Ελλάδα και πιστεύω ότι θα γίνει κάτι, το οποίο θα μείνει στην ιστορία των μαχητικών αθλημάτων εδώ στο Καρπενήσι.»

Θωμάς Ξαγάρας: «Δουλεύουμε σκληρά, υπάρχει όρεξη στην σχολή για δουλειά. Βλέπω συνέχεια βελτίωση και πάθος για τοkickboxing, όπως είπε και ο δάσκαλος μου:< <Το kickboxing που κάνουμε είναι διαφορετικό από κάποιους άλλους. Αυτό πρέπει να δεχτούν και οι άλλοι και πρέπει να καταλάβουνε οι ντόπιοι στο Καρπενήσι ότι αυτό που κάνουμε είναι γνήσιο και θα βγάλουμε αθλητές που δεν θα το πιστεύουν στο μέλλον>>. Μέσα από τις ζώνες φτιάχνουν τέλεια και άρτια τεχνική κατάρτιση, ώστε να αποκτήσουν  μια τέλεια τεχνική. Πιστεύω ότι το κομμάτι της εξέτασης είναι σημαντικό για έναν αθλητή και συγκεκριμένα εξετάζοντας από τον διακριμένο ομοσπονδιακό προπονητή .Υπήρχε το άγχος για παιδιά που έδιναν πρώτη φορά εξετάσεις ζωνών, δώσανε 28 άτομα. Στο επόμενο εξάμηνο ελπίζω να υπάρχει περισσότερη συμμετοχή, σίγουρα η κρίση, ο χειμώνας επηρεάζουν. Παράλληλα συνεχίζουμε δυναμικά με σεμινάρια, αγώνες, εξετάσεις ζωνών και σε καθημερινή βάση προπόνηση. Αυτό θέλουμε να κάνουμε, αυτό αγαπάμε, ώστε να δημιουργήσουμε αθλητές που θα προσφέρουν στο άθλημα. Προσπαθώ και εγώ να υλοποιήσω το όνειρο μου, δηλαδή να αναδείξω αθλητές ,ο οποίος θα είναι δημιουργημένος και διδαγμένος από την δική μου γνώση, που θα μπορούσε να παίξει και σε επαγγελματικό επίπεδο. Αυτός είναι ο στόχος μου και μακάρι να το καταφέρω, όχι όμως ότι δεν είναι αθλητής κάποιος, ο οποίος παίζει στα ερασιτεχνικά. Ελπίζω όλα να πάρουν τον σωστό δρόμο και να πάνε όπως θέλουμε με σωστή δουλειά. Οι επόμενοι αγώνες θα είναι στις 2 Απριλίου στην Αθήνα, πιστεύω με μεγάλη συμμετοχή από το Fight Club Karpenissiστην διοργάνωση του δασκάλου μου, που μπορώ να πω είναι από τις μεγαλύτερες ερασιτεχνικές διοργανώσεις στην Ελλάδα . Θα παίρνουμε μέρος σε όποια άλλη διοργάνωση μπορούμε να πηγαίνουμε.»
Όσον αφορά την επιστροφή του στο ρίνγκ ο κ. Ξαγάρας δήλωσε: «Μακάρι να γίνει αυτό, πολύ θα το ήθελα πραγματικά, αλλά δυστυχώς προς το παρόν δεν έχω τον δάσκαλο μου, για να δουλέψω όπως πρέπει. Το θέλω τόσο πολύ. Τα προηγούμενα χρόνια που κατέβαινα για τις προπονήσεις μου ήμουν πολύ ευχαριστημένος. Μακάρι να καταφέρω να ξαναπαίξω. Θα δείξει στη πορεία.»


















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος & Γιάννης Βονόρτας