Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Κορίτσια: ΓΕΛ Καρπενησίου-ΕΠΑΛ Καρπενησίου 7-0

Κυριάρχησε στο ποδόσφαιρο κοριτσιών το Γενικό Λύκειο Καρπενησίου, το οποίο επιβλήθηκε εύκολα με 7-0 του ΕΠΑΛ Καρπενησίου.
Η συνάντηση διεξήχθη την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00 στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Ήταν στα πλαίσια του σχολικού πρωταθλήματος Λυκείων κοριτσιών και έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες.
Το ΓΕΛ Καρπενησίου του Χρήστου Αρμάγου από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού ήταν καλύτερο και με όμορφο ποδόσφαιρο κέρδισε τον αγώνα. Η Δήμητρα Τσούμα πέτυχε 4 γκολ και η Ναυσικά Γιαννοπούλου 3 τέρματα. Η πρώτη είχε δοκάρι και η δεύτερη χαμένο πέναλτι, το οποίο απέκρουσε η Νίκη Χρυσαφοπούλου.
Το ΕΠΑΛ Καρπενησίου της Νάντιας Βρόντου κατέβηκε για την συμμετοχή και προσπάθησε για το καλύτερο, έχοντας 16 παίχτριες στην αποστολή της. Επιθετικά η μπάλα έφτασε μόλις μια φορά στα χέρια της Αθανασίας Νούλα.
Οι νικήτριες θα εκπροσωπήσουν τον νομό Ευρυτανίας στην επόμενη φάση του θεσμού.

Μαθητική εξέδρα
Αρκετοί μαθητές παρακολούθησαν το σχολικό πρωτάθλημα Λυκείων κοριτσιών σε συνδυασμό με την πολύ καλή ημέρα.


Ξεχώρισαν τρεις


Η μεσοεπιθετική γραμμή του Γενικού τα πήγε εξαιρετικά. Η Δήμητρα Τσούμα σημείωσε 4 γκολ και η Ναυσικά Γιαννοπούλου 3. Πολύ καλή παρουσία και για την Μαρία Φούκα(Φωτογραφία). Συμμετοχή στα δυο γκολ της επανάληψης είχε η Βαρβάρα Χινοπώρου. Εύκολο έργο είχε η πορτιέρο των νικητών Αθανασία Νούλα και η αμυντική γραμμή των νικητών.

1 ρέφερι


Την συνάντηση σφύριξε ο καθηγητής φυσικής αγωγής Δημήτρης Τσιγαρίδας(Φωτογραφία) χωρίς βοηθούς.

Πρώτο το ΓΕΛ
Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε αγώνας λυκείων κοριτσιών, με το ΓΕΛ Καρπενησίου να παίρνει την πρωτιά. Πέρυσι είχε διεξαχθεί αντίστοιχο παιχνίδι Γυμνασίων.

Α΄ Μέρος

Κυριαρχία Γενικού
Το ΓΕΛ Καρπενησίου είχε την πλήρης υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκε με 4-0.

Έχασε πέναλτι


Στο 16΄ το Γενικό Λύκειο Καρπενησίου κέρδισε πέναλτι. Η Ναυσικά Γιαννοπούλου ανατράπηκε από την Μαρία Χρυσαφοπούλου, με τον ρέφερι Δημήτρη Τσιγαρίδα να υποδεικνύει πέναλτι. Η Ναυσικά Γιαννοπούλου εκτέλεσε, όμως η Νίκη Χρυσαφόπουλου(Φωτογραφία) απέκρουσε.




Με ίδιες σκόρερ


Η Δήμητρα Τσούμα(Φωτογραφία) στο 19΄ και στο 22΄ χρίστηκε σκόρερ για το 2-0, το πρώτο από ασίστ της Μαρίας Φούκα. Εν συνεχεία ανέλαβε δράση η Ναυσικά Γιαννοπούλου, η οποία στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου σημείωσε δυο γκολ, διαμορφώνοντας το 4-0.










Οι καλύτερες φάσεις
1΄: Η Τσούμα έκανε ατομική προσπάθεια από δεξιά, πλάσαρε και η Χρυσαφοπούλου Ν. απέκρουσε σε κόρνερ στην αριστερή της γωνία.
13΄: Σέντρα της Τσούμα, η Φούκα σούταρε και η πορτιέρο του ΕΠΑΛ απέκρουσε σε κόρνερ.
16΄: Η Γιαννοπούλου ανατράπηκε από την Χρυσαφοπούλου Μ., κερδίζοντας πέναλτι. Η Γιαννοπούλου εκτέλεσε και η Χρυσαφοπούλου Ν. απέκρουσε.
19΄: Η Φούκα έκανε κάθετη πάσα στην Τσούμα, η οποία με διαγώνιο σουτ από αριστερά σημείωσε το 1-0
21΄: Σουτ της Τσούμα μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια η αντίπαλη τερματοφύλακας.
22΄: Η Τσούμα με σουτ έξω από την περιοχή σημάδεψε την αριστερή γωνία της Χρυσαφοπούλου Ν. και έκανε το 2-0.
25΄: Ατομική ενέργεια της Τσούμα και σέντρα για την Φούκα, η οποία πλάσαρε πάνω από την εστία του ΕΠΑΛ.
27΄: Ο Γιαννοπούλου κέρδισε τις κόντρες από κοντά και πλάσαρε, διαμορφώνοντας το 3-0.
30΄+3΄: Διαδοχικά σουτ της Τσούμα και της Γιαννοπούλου απέκρουσε η τερματοφύλακας Μούτσι και ένα ακόμη σουτ της Γιαννοπούλου έδιωξε η Χρυσαφοπούλου Ν.
30’ +4΄:  Η Γιαννοπούλου έκανε προσωπική προσπάθεια και με σουτ πραγματοποίησε το 4-0.

Β΄ Μέρος

Τυπικό φινάλε
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν τυπικά διαδικασία. Με ακόμη τρία γκολ οι ανώτερες «ξιφίες» επιβλήθηκαν των μαχητικών κοριτσιών του ΕΠΑΛ.

Ασταμάτητο το Γενικό


Η ομάδα του Χρήστου Αρμάγου έφτασε στο 7-0. Η Δήμητρα Τσούμα σκόραρε το 5-0 στο 32΄ και το 7-0 στο 50΄, ενώ η Ναυσικά Γιαννοπούλου(Φωτογραφία) πέτυχε ενδιάμεσα στο 40o λεπτό το 6-0. Η Δήμητρα Τσούμα είχε και δοκάρι με υπέροχο σουτ εκτός περιοχής.






Οι καλύτερες φάσεις
32΄: Η Χινοπώρου τροφοδότησε την Τσούμα, η οποία με σουτ στην δεξιά γωνία των αντιπάλων έκανε το 5-0.
40΄: Η Τσούμα δοκίμασε σουτ, η μπάλα κόντραρε στα σώματα και η Γιαννοπούλου με νέο σουτ πέτυχε το 6-0.
41΄: Σουτ του Φούκα από δεξιά απέκρουσε στην αριστερή της γωνία η Χρυσαφοπούλου Ν.
46΄: Ωραίο σουτ της Τσούμα έξω από την περιοχή προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του ΕΠΑΛ.
50΄: Η Χινοπώρου τροφοδότησε τον Τσούμα, η οποία με σουτ από δεξιά, το οποίο κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα «έγραψε» 7-0.

Συνθέσεις Ομάδων

ΓΕΛ Καρπενησίου (Χρήστος Αρμάγος): Νούλα, Πουρνάρα, Φούκα, Μπόκα, Τσούμα, Σιταρά Β., Χινοπώρου, Πεταρούδη, Σκεπετάρη(41΄ Τσιαμάκη), Τσουκαλά(38΄ Δαράβαλη), Γιαννοπούλου

ΕΠΑΛ Καρπενησίου (Νάντια Βρόντου): Χρυσαφοπούλου Ν., Κουρκούτα, Σιταρά Α., Ζανιά, Μπουμπουρή, Χρυσαφοπούλου Μ., Μούτσι, Τσατσαράγκου, Ρεντζέπη Α., Κουτσουπιά, Ρεντζέπη Σ.
Έπαιξαν και οι: Παππά, Παναγιωτοπούλου, Μπάρκα, Χρυσικού, Τσίγκα

Διαιτητής: Δημήτρης Τσιγαρίδας



































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος