Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Μυρίκη-Φραγκίστα 6-0

Δεν συνάντησε δυσκολίες η ομάδα της Μυρίκης, η οποία επικράτησε με 6-0 της Φραγκίστας και παραμένει σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή.
Το παιχνίδι διεξήχθη την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, άρχισε στις 3 και ήταν στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας. Έγινε παρουσία λιγοστών φιλάθλων, με αρκετό κρύο και με τις δυο ομάδες να επιστρέφουν μετά από δυο μήνες σε αγωνιστικούς ρυθμούς.
Η Μυρίκη του Δημήτρη Αντωνίου έπαιξε αρκετά καλή μπάλα, με δυο από τα αποκτήματα της να κάνουν ντεμπούτο. Αποδεικνύει ότι έχει ποιότητα, ταλέντο και βάθος στο φετινό της ρόστερ. Ο Κώστας Σταμούλης σημείωσε 4 τέρματα, ενώ από ένα έβαλαν οι: Άγγελος Παχής και Ταξιάρχης Γούλας. Στο δοκάρι βρήκε σουτ του Σάκη Τσιλίκα στο πρώτο μέρος. Ο Α.Ο.Μ. επέστρεψε στις νίκες και είναι δεύτερος με 18 βαθμούς.
Η Φραγκίστα του Χρήστου Γαλανού γνώρισε ήττα εντός προγράμματος, παίζοντας με αρκετές απουσίες παιχτών. Προσπάθησε να φανεί ανταγωνιστική στο πρώτο 45λεπτο, παλεύοντας φιλότιμα. Ο ΑΠΟΔΦ είναι στην 5η θέση(Μαζί με Άγραφα) έχει τρεις βαθμούς με παιχνίδι λιγότερο.
Την επόμενη(9η) αγωνιστική οι παίχτες της Μυρίκης θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον Παναγραφιωτικό. Η Φραγκίστα θα υποδεχτεί στο Κερασοχώρι τον Αίολο.

Ελάχιστοι το αψήφησαν
Πολύ μικρή μερίδα φιλάθλων αψήφησε το τσουχτερό κρύο και παρακολούθησε την αναμέτρηση. Ο αγώνας έληξε με 6-0, όπως και μια ημέρα πριν αυτό του Βελουχίου με τον Παναγραφιωτικό.


Καμία κίτρινη


Σε χαλαρούς ρυθμούς κυμάνθηκε η συνάντηση. Καμία κίτρινη κάρτα δεν υπέδειξε ο ρέφερι Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(Φωτογραφία).

Ντεμπούτο στο 1


Κάτω από τα δοκάρια των νικητών κάθισε ο Ανδρέας Τσαντήλας(Φωτογραφία). Ο έμπειρος τερματοφύλακας αποκτήθηκε από τον Ευρυτανικό και έδειξε θετικά στοιχεία, αν και αυτό το παιχνίδι δεν ήταν ικανό να τον κρίνει.


Δεξί μπακ ο «Πλεξ»


Πρώτη εμφάνιση με την Μυρίκη και για τον Γιώργο Πλεξίδα(Φωτογραφία). Ο νεαρός μπακ άνηκε πρόσφατα στην ομάδα νέων της Λαμίας.


Ανταμοιβή στο μικρό


Φανέλα βασικού στον Θανάση Τριανταφύλλου(Φωτογραφία) έδωσε ο Δημήτρης Αντωνίου. Στην επανάληψη έπαιξαν επίσης οι: Στάθης Μπουμπουρής και Δημήτρης Τσιάμης. Και οι τρεις ήταν φέτος μέλη της μικτής νέων της ΕΠΣ Ευρυτανίας.

Καρέ Σταμούλη
Ο περυσινός πρώτος σκόρερ της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας Κώστας Σταμούλης ήταν «ορεξάτος» και έβαλε 4 γκολ. Έφτασε τα 12 τέρματα και βρίσκεται στην δεύτερη θέση πίσω από τον Κώστα Ρούσση του Αιόλου, ο οποίος έχει 14.


«Έχασαν» το πρώτο
Για πρώτο φετινό παιχνίδι πρωταθλήματος δεν αγωνίστηκε ο Χρήστος Λέρης, ο οποίος απουσίαζε. Το ίδιο συνέβη και για τον Σάκη Θεοχάρη, που έμεινε στον πάγκο.

«Παρθενική» συμμετοχή


Ο Ντίνος Γούλας(Φωτογραφία) κατέγραψε την πρώτη του φετινή συμμετοχή με τους Φραγκιστιανούς, οι οποίοι έπαιξαν με πολλές ελλείψεις. Στην επανάληψη υπερασπίστηκε την εστία της ομάδας του.

Χωρίς κόκκινη
Η ομάδα του Χρήστου Γαλανού εξακολουθεί να μην έχει δεχτεί κάποια κόκκινη κάρτα και να διεκδικεί το κύπελλο ήθους.

Α΄ Μέρος

Σαφές προβάδισμα Μυρίκης
Η ανωτερότητα της Μυρίκης στο πρώτο ημίχρονο επισφραγίστηκε με δυο τέρματα, ενώ η ομάδα του Δημήτρη Αντωνίου είχε και ένα δοκάρι. Η Φραγκίστα του Χρήστου Γαλανού στάθηκε καλά στα πρώτα 45΄.

Ισάριθμα φάουλ


Ο τερματοφύλακας της Μυρίκης Ανδρέας Τσαντήλας απέκρουσε δυο μακρινές εκτελέσεις φάουλ του Μάκη Ζήκα(Φωτογραφία) στο 12ο και στο 18ο λεπτό σε κόρνερ.




«Εκτέλεσε» ο αρχηγός
Οι ποδοσφαιριστές της Μυρίκης συνδυάστηκαν άψογα, ο Θανάσης Τριανταφύλλου πάσαρε στον Κώστα Σταμούλη, ο οποίος με άπιαστο σουτ εκτός περιοχής διαμόρφωσε το 1-0 στο 21ο λεπτό.




Στην ίδια γωνία


Πέντε λεπτά αργότερα ο Άγγελος Παχής(Φωτογραφία) με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ έστειλε και αυτός την μπάλα να «καρφωθεί» στην αριστερή γωνία του Κώστα Κατσαδούρου, σημειώνοντας το 2-0. Ο Παχής έφτασε τα 4 γκολ στο τρέχον πρωτάθλημα.



Η καλύτερη της Φραγκίστας


Κοντά στην μείωση έφτασαν οι φιλοξενούμενοι, όμως το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Δημήτρη Λαθύρη(Φωτογραφία) στο 37΄ κατέληξε εκτός αντίπαλης εστίας.



Δοκάρι Σάκη Τσιλίκα

Το σουτ του επιθετικού των γηπεδούχων Σάκη Τσιλίκα(Φωτογραφία) στο 40ο λεπτό προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι της Φραγκίστας.



Οι καλύτερες φάσεις
4’ : Σέντρα του Γούλα Τ. από αριστερά, ο Τσιλίκας σούταρε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Κατσαδούρου.
12΄: Χτύπημα φάουλ του Ζήκα από πλάγια αριστερά απέκρουσε σε κόρνερ ο Τσαντήλας με τα ακροδάχτυλα.
18΄: Ο Ζήκας εκτέλεσε απευθείας φάουλ από μακριά και αριστερά, με τον τερματοφύλακα της Μυρίκης να απομακρύνει όμορφα σε κόρνερ.
21΄: Μετά από όμορφο συνδυασμό ο Τριανταφύλλου πάσαρε στον Σταμούλη, που με εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής στην δεξιά γωνία του Κατσαδούρου έκανε το 1-0.
26΄: Ο Παχής με όμορφη απευθείας εκτέλεσε φάουλ έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία της Φραγκίστας και έκανε το 2-0.
27΄: Μπαλιά του Σταμούλη, ο Τριανταφύλλου έκλεψε από τον Κατσαδούρο και σούταρε πάνω από την εστία του Κατσαδούρου.
37΄: Ο Κώτσιας τροφοδότησε τον Λαθύρη, που πλάσαρε από καλή θέση πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τσαντήλα.
40΄: Ο Μαντέκας πάσαρε στον Τσιλίκα, το σουτ του οποίου εκτός περιοχής προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Κατσαδούρου, ο οποίος μάζεψε στην επαναφορά.
41΄: Κόρνερ του Πλεξίδα από δεξιά, κεφαλιά του Σταμούλη κατέληξε άουτ από την εστία της Φραγκίστας.

Β΄ Μέρος

Όμορφα και απλά
Οι γηπεδούχοι με στρωτό ποδόσφαιρο και αποτελεσματικότητα έφτασαν στο πιο ευρύ σκορ τους στο φετινό πρωτάθλημα(6-0). Έμειναν από δυνάμεις οι παίχτες των φιλοξενούμενων.

Τραυματίας ο «Κάτσα»-Νέος τερματοφύλακας


Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου ο πορτιέρο της Φραγκίστας Κώστας Κατσαδούρος(Φωτογραφία) τραυματίστηκε στο χέρι και μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο Καρπενησίου. Κάτω από τα γκολπόστ πέρασε ο μέσος Ντίνος Γούλας.



Συνοπτικές διαδικασίες


Με τρία ακόμη γκολ ο Κώστας Σταμούλης(Φωτογραφία) συμπλήρωσε καρέ, μετατρέποντας το 2-0 σε 5-0. Ο «Σταμ» σκόραρε εξ επαφής  το 3-0 στο 47ο λεπτό μετά από πλασέ του προωθημένου Γιώργου Μαντέκα, το οποίο έδιωξε προσωρινά ο Δημήτρης Λαθύρης. Πέτυχε το 4-0 στο 53΄ με υπέροχη ενέργεια και σουτ εκτός περιοχής(το καλύτερο γκολ της συνάντησης). Πέντε λεπτά ύστερα βρήκε δίχτυα και με κεφαλιά μετά την σέντρα του Γιώργου Πλεξίδας, διαμορφώνοντας το 5-0.







Τελευταίο Τ. Γούλα


Ο Ταξιάρχης Γούλας(Φωτογραφία) σημείωσε το πρώτο του φετινό γκολ στο πρωτάθλημα, πλασάροντας ιδανικά μετά την μπαλιά του Άγγελου Παχή. Ο μεσοεπιθετικός της Μυρίκης σκόραρε κόντρα στην ομάδα του χωριού του, στην οποία και έχει αγωνιστεί.




Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Ο Μαντέκας έπαιξε το 1-2 με τον Τσιλίκα, πλάσαρε προ του αντίπαλου τερματοφύλακα, ο Λαθύρης απέκρουσε και στην επαναφορά ο Σταμούλης με πλασέ σημείωσε το 3-0.
53΄: Ο Σταμούλης με υπέροχη προσωπική ενέργεια εκτός περιοχής και σουτ στην αριστερή γωνία του Γούλα Κ. ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0.
58΄: Σέντρα του Πλεξίδα από δεξιά, κεφαλιά του Σταμούλη στο πρώτο δοκάρι κατέληξε στην αριστερή γωνία των φιλοξενούμενων(5-0).
62΄: Ο Παχής έκανε κάθετη πάσα στον Γούλα Τ., που πλάσαρε από αριστερά στην απέναντι γωνία του Γούλα Κ. και πέτυχε το 6-0.
71΄: Σουτ του Πλεξίδα έξω από την περιοχή έξω από το αριστερό δοκάρι της Φραγκίστας.

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
Μυρίκη: Σταμούλης, Παχής, Γούλας Τ., Πλεξίδας
Φραγκίστα: -

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Αντωνίου (Μυρίκη): «Καταρχάς να ευχηθούμε καλή χρονιά με υγεία για όλον τον κόσμο. Είναι γεγονός ότι η διακοπή του πρωταθλήματος έχει επηρεάσει πάρα πολύ όλους μας. Εμείς σήμερα κυρίως στο πρώτο ημίχρονο με την ομάδα της Φραγκίστας ήμασταν σε θέση προσαρμογής, για να ξαναβρεθούμε μετά από τόσο καιρό. Στην συνέχεια ανεβάσαμε την απόδοση μας, δείξαμε καλά δείγματα, θυμηθήκαμε τον καλό μας εαυτό. Το αποτέλεσμα δείχνει την διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων. Ο στόχος ο δικός μας είναι κάθε φορά να γινόμαστε καλύτεροι μαζί με την πλαισίωση των μεταγραφών που πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουν πάρα πολύ την ομάδα μας. Το σημαντικό είναι να ενταχτούν στην δική μας οικογένεια της Μυρίκης. Πάμε για το επόμενο παιχνίδι με την ομάδα των Αγράφων.»

Χρήστος Γαλανός (Φραγκίστα): «Ήταν ένα παιχνίδι διαδικαστικού χαρακτήρα. Είχαμε πολλές ελλείψεις. Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στην ομάδα της Μυρίκης.»








Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Δημήτρης Αντωνίου): Τσαντήλας, Πλεξίδας, Τσίπρας, Ίβρος(58΄Τσιάμης), Μπουμπουρής Γ., Μαντέκας(58΄ Μπουμπουρής Ε.), Τριανταφύλλου(46΄ Γκορόγιας), Τσιλίκας, Γούλας Τ., Σταμούλης, Παχής

Φραγκίστα (Χρήστος Γαλανός): Κατσαδούρος(46΄ λ.τρ Γαλανός), Λάμπρου, Μπισμπίκης Φ., Ντάλλας Ι., Ζήκας, Κώτσιας, Λαθύρης(58΄ Μπουμπουρής Δ.), Γούλας Κ., Κουρκούνης, Μπισμπίκης Ι., Γενιτσαρόπουλος.

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)











































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος