Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

ΑΠΟΚ Βελούχι-Παναγραφιωτικός 6-0

Με εμφατικό τρόπο άρχισε το νέο έτος και τον δεύτερο γύρο ο ΑΠΟΚ, ο οποίος συνέτριψε με 6-0 τον Παναγραφιωτικό, δείχνοντας ανεπηρέαστος από την διακοπή.
Η αναμέτρηση διεξήχθη το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, άρχισε στις 3 και ήταν στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας. Μικρή μερίδα θεατών παρακολούθησε επίσημο αγώνα μετά από δυο μήνες.
Το Βελούχι του Γιάννη Φλωράκη ήταν η ομάδα που κυριάρχησε σε όλον τον αγώνα και πέτυχε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του. Ο Γιώργος Χαλλής σημείωσε δυο γκολ, ενώ το όνομα τους στην λίστα των σκόρερ πρόσθεσαν και οι: Δημήτρης Τσιλιμέκης, Μίλτος Μπουγιώτας, Γιώργος Σερπάνος και Άλεξ Μπακαλίδης. Ο πρώτος και ο τελευταίος είχαν και από ένα δοκάρι. Ο ΑΠΟΚ έχει 19 πόντους, είναι αήττητος και βρίσκεται στην κορυφή.
Ο Παναγραφιωτικός υπό την καθοδήγηση του Ρέμμους Πάτρου πάλεψε στο πρώτο ημίχρονο, κρατώντας με «νύχια και με δόντια» για 38΄ το 0-0. Στην συνέχεια κατέρρευσε, με την απουσία προπονήσεων να είναι εμφανής. Οι Αγραφιώτες έχουν μόλις 3 πόντους και διανύουν την χειρότερη σαιζόν στην ιστορία τους.
Την επόμενη(9η) αγωνιστική το Βελούχι θα υποδεχτεί την Κρέντη, ενώ τα Άγραφα θα τεθούν αντιμέτωπα με την Μυρίκη. Και οι δυο αναμετρήσεις θα γίνουν στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου.

Μικρή φίλαθλη συμμετοχή
Την συνάντηση, που διεξήχθη με κρύο  παρακολούθησαν περίπου 30-40 φίλαθλοι. Επρόκειτο για την πρεμιέρα του δευτέρου γύρου.


Επιτέλους μπάλα
Οι ομάδες επέστρεψαν σε αγωνιστικούς ρυθμούς μετά από δυο μήνες, καθώς υπήρξε λόγω εορτών και εξ αιτίας του χιονίου, που είχε καλύψει τα γήπεδα του νομού για μεγάλο διάστημα.

«Αψεγάδιαστος» ο ρέφερι


Η διαιτητική 3αδα των: Δημήτρη Κουρλού(Φωτογραφία), Στέλιου Σώμαλη και Θοδωρή Κατσαρού είχε πολύ εύκολο έργο. Ο κ. Κουρλός πέρασε απαρατήρητος για ένα ακόμη παιχνίδι και δεν χρειάστηκε να υποδείξει κάποια κίτρινη κάρτα.

Παραμένει αήττητος
Ο ΑΠΟΚ παραμένει αήττητος, έχοντας μόλις μια ισοπαλία ενάντια στον Αίολο.

Κορυφαίος ο «Σύγκε»


Πολύ καλή εμφάνιση στο αριστερό άκρο της άμυνας του Βελουχίου έκανε ο έμπειρος Βασίλης Συγκελόπουλος(Φωτογραφία).

22-0
Σε 4 επίσημες αναμετρήσεις σε κύπελλο και πρωτάθλημα μεταξύ ΑΠΟΚ και Παναγραφιωτικού τα σκορ ήταν 5-0, 6-0, 5-0 και 6-0(22-0 συνολικά τέρματα).

Τα 2 νέα αποκτήματα














Την πρώτη τους εμφάνιση με τους τυπικά γηπεδούχους έκαναν ο δεξιός μπακ Βαγγέλης Αθανασόπουλος(Φωτογραφία αριστερά) και ο μεοσαμυντικός Χρήστος Δημητρίου(Φωτογραφία δεξιά). Στον πάγκο παρέμεινε ο νεαρός πορτιέρο Γρηγόρης Παπαϊωάννου. Οι τρεις παραπάνω εντάχτηκαν στον «ιστορικό» στην πρόσφατη μεταγραφική περίοδο.



O Πάτρου στον πάγκο
Από πλευράς ηττημένων τον ρόλο του προπονητή σε αυτόν τον αγώνα ανέλαβε ο Ρέμμους Πάτρου(Φωτογραφία), ο οποίος προέρχεται από επέμβαση και δεν αγωνίστηκε. Απουσίαζαν οι: Γιώργος Χρυσαφόπουλος και Παναγιώτης Ζωχάκης.


«Πρώτη» Κωσταρέλου


Σε ρόλο κεντρικού αμυντικό έκανε ντεμπούτο με τον Παναγραφιωτικό ο Τρικαλινός Δημήτρης Κωσταρέλος(Φωτογραφία).

Απουσίαζαν για πρώτη φορά
Ο Νίκος Λάππας του ΑΠΟΚ και ο Πάρις Καραμπάς των Αγράφων απουσίαζαν για πρώτη φορά από αγώνα της ομάδας τους στο πρωτάθλημα.

Α΄ Μέρος

Έλεγχε και προηγήθηκε
Παρότι δυσκολεύτηκε να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα η ομάδα του Γιάννη Φλωράκη κατάφερε τον στόχο της δυο φορές στο τελευταίο 10λεπτο και πήρε μεγάλο προβάδισμα νίκης. Με αμυντικούς προσανατολισμούς έπαιξαν οι Αγραφιώτες.

Πρώτη και τελευταία


Η μοναδική τελική προσπάθεια του Παναγραφιωτικού σημειώθηκε στο 20ο λεπτό με το σουτ του Κυριάκου Μπάμπε(Φωτογραφία), το οποίο δεν ανησύχησε τον Δημήτρη Ρεσίτη.

Δοκάρι Μπακαλίδη
Ο κινητικός Άλεξ Μπακαλίδης σημάδεψε στο 21ο λεπτό με σουτ από πλάγια αριστερά το κάθετο δοκάρι του Κώστα Ιωάννου.

Είχε λύση ο Χαλλής


Με πολύ ωραία «εκτέλεση» ο Φθιωτός Γιώργος Χαλλής(Φωτογραφία) στο 38΄ έκανε το 1-0. Σούταρε από το ύψος της περιοχής μετά τον συνδυασμό του Χάρη Κουτσουπιά με τον Δημήτρη Τσιλιμέκη.




Στα 2 με «Τσίλι»


Λίγο πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο ΑΠΟΚ πέτυχε και δεύτερο τέρμα. Ο Τζίμης Κουτσούμπας τροφοδότησε τον Δημήτρη Τσιλιμέκη(Φωτογραφία), που απόφυγε από αριστερά όμορφα τον Κώστα Ιωάννου και δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει σε άδεια εστία.



Οι καλύτερες φάσεις
11΄: Ο Κόλλιας έβαλε σέντρα από δεξιά, ο Φούκας έκανε άτσαλο γύρισμα προς τα πίσω και ο Ιωάννου έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.
15΄: Σέντρα του Αθανασόπουλου από τα δεξιά, ο Χαλλής μετά από λάθος της άμυνας σούταρε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι των Αγράφων.
20΄: Αδύναμο σουτ του Μπάμπε εκτός περιοχής μπλόκαρε πολύ εύκολα ο Ρεσίτης.
21΄: Ο Μπακαλίδης επιχείρησε σουτ από αριστερά, η μπάλα ακούμπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Ιωάννου και έφυγε άουτ.
23΄: Συνδυασμός Τσιλιμέκη-Μπακαλίδη-Κουτσουπιά, σουτ του τελευταίου μάζεψε στην δεξιά του γωνία ο τερματοφύλακας του Παναγραφιωτικού.
25΄: Ο Κουτσούμπας δοκίμασε σουτ έξω από την περιοχή, το οποίο μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Ιωάννου.
28΄: Προσωπική προσπάθεια και σουτ του Μπακαλίδη έφυγε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι των τυπικά φιλοξενούμενων.
29΄: Σέντρα του Κόλλια από δεξιά, όμορφο γυριστό σουτ του Τσιλιμέκη στον αέρα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Ιωάννου.
31΄: Ο Χαλλής πάσαρε στον Μπακαλίδη, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής πάνω από την εστία των Αγράφων.
32΄: Ο Μπακαλίδης δοκίμασε σουτ από τα δεξιά, το οποίο μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο τερματοφύλακας του Παναγραφιωτικού.
38΄: Ο Κουτσουπιάς πάσαρε στον Τσιλιμέκη, ο οποίος έστρωσε στον Χαλλή, που με όμορφο απευθείας σουτ από το ύψος της περιοχής στην δεξιά γωνία του Ιωάννου άνοιξε το σκορ(1-0).
44΄: Ο Κουτσούμπας με μπαλιά τροφοδότησε τον Τσιλιμέκη, που απόφυγε από αριστερά τον Ιωάννου και πλάσαρε σε κενό τέρμα, διαμορφώνοντας το 2-0.

Β΄ Μέρος

«Ξεδιπλώθηκε» το Βελούχι
Η ανωτερότητα του ΑΠΟΚ απέναντι σε έναν νεανικό αντίπαλο, ο οποίος στερείται φέτος προπονήσεων ήταν εμφανής. Το Βελούχι πέτυχε τέσσερα ακόμη γκολ και έφτασε εύκολα στο τελικό και διαδικαστικό 6-0.

Και άλλο δοκάρι
Η κεφαλιά του Γιώργου Χαλλή στο 56΄ μετά την σέντρα του Βασίλη Συγκελόπουλου κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι των Αγράφων.

Στα 7 ο Μίλτος


Ο Μίλτος Μπουγιώτας(Φωτογραφία) ο οποίος μπήκε ως αλλαγή σημείωσε το 3-0. Στο 66΄ μετά την μπαλιά του Βασίλη Συγκελόπουλου «τσίμπησε» όμορφα την μπάλα και χρίστηκε σκόρερ.  Αυτό ήταν το 7 τέρμα του ικανότατου επιθετικού στο φετινό πρωτάθλημα.



Με σέντρα-σουτ Σερπάνου


Ο επίσης νεοεισελθών Γιώργος Σερπάνος(Φωτογραφία) πέτυχε το δεύτερο φετινό του γκολ στο πρωτάθλημα. Μετά την ασίστ του Χρήστου Δημητρίου στο 68ο λεπτό έκανε το 4-0 με σέντρα-σουτ.




Ήταν «ορεξάτος»
Το δεύτερο του ατομικό γκολ στην αναμέτρηση έβαλε ο Γιώργος Χαλλής. Δέχτηκε στο 80΄ την σέντρα του Βασίλη Συγκελόπουλου και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά(5-0). Ο Χαλλής έχει 6 τέρματα στην φετινή Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας.




Τελευταίο από Μπακαλίδη


Δυο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Άλεξ Μπακαλίδη(Φωτογραφία) να κλείσει τον «χορό» των γκολ. Ο ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΚ συνδυάστηκε άψογα με τον Τζίμη Κουτσούμπα και δεν δυσκολεύτηκε να σημειώσει το 6-0. Ο «Μπάκα» ανέβηκε στα 4 τέρματα.




Οι καλύτερες φάσεις
53΄: Ο Μπακαλίδης βρέθηκε σε θέση τετ α τετ από αριστερά και πλάσαρε, με τον Ιωάννου να αποκρούει σωτήρια.
54΄: Πάσα του Δημητρίου στον Κουτσούμπα, το σουτ του δεύτερου έφυγε έξω από το αριστερό δοκάρι του Ιωάννου.
56΄: Σέντρα του Συγκελόπουλου από αριστερά, κεφαλιά του Χαλλή κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Ιωάννου.
59΄: Κόρνερ του Συγκελόπουλου από δεξιά, κεφαλιά του Μπουγιώτα έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Παναγραφιωτικού.
66΄: Ο Συγκελόπουλος έκανε γέμισμα από αριστερά, ο Μπουγιώτας βρήκε την μπάλα ελάχιστα με τακουνάκι, η οποία κατέληξε στην γωνία των Αγράφων(3-0).
68΄: Ο Δημητρίου τροφοδότησε τον Σερπάνο, ο οποίος με σέντρα-σουτ από δεξιά έστειλε την μπάλα στο απέναντι «Γ» του Ιωάννου και πέτυχε το 4-0.
71΄: Σουτ του Κουτσούμπα από θέση αριστερά απέκρουσε σε κόρνερ ψηλά στο κέντρο ου τέρματος του Ιωάννου.
72΄: Σέντρα του Μπακαλίδη από αριστερά, ο Χαλλής ανενόχλητος από λάθος της άμυνας σούταρε έξω από το δεξί δοκάρι των Αγράφων.
80΄: Ο Συγκελόπουλος σέντραρε από αριστερά, ο Χαλλής με κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Ιωάννου πραγματοποίησε το 5-0.
81΄: Μακρινή μπαλιά του Δημητρίου στον Χαλλή, ο οποίος με ψηλοκρεμαστό σουτ έστειλε την μπάλα πάνω από το τέρμα των τυπικά φιλοξενούμενων.
82΄: Ο Μπακαλίδης έπαιξε εξαιρετικά το 1-2 με τον Κουτσούμπα, απόφυγε και τον Ιωάννου, πλάσαρε στην άδεια εστία, κάνοντας το 6-0.

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
ΑΠΟΚ: Χαλλής, Συγκελόπουλος, Τσιλιμέκης, Μπακαλίδης
Παναγραφιωτικός: Σβερώνης

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (ΑΠΟΚ): «Μετά από αρκετό χρονικό διάστημα επιστρέψαμε στην αγωνιστική δράση. Νομίζω για πρώτο παιχνίδι μετά από τόσο καιρό αποχής ήταν αρκετά καλά, κερδίσαμε εύκολα, δεν παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα. Απλά θα πρέπει να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο, επειδή έρχονται τα δύσκολα παιχνίδια, να συμμετέχουν όλοι οι ποδοσφαιριστές στις προπονήσεις της ομάδας. Οι απαιτήσεις είναι πάρα πολλές και για να πετύχουμε τον στόχο μας θα πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε περισσότερο. Συγχαρητήρια στην ομάδα των Αγράφων για την εμφάνιση. Δεν μπορούσε βέβαια σε αυτό το παιχνίδι, αλλά από ότι είδα χρησιμοποίησε πολλούς νεαρούς παίχτες και νομίζω ότι αυτό θα την βοηθήσει για το μέλλον, ώστε να είναι ακόμη καλύτεροι.»

Ρέμμους Πάτρου (Παναγραφιωτικός): «Τα παιδιά παίξανε καλά, όσο μπορούσανε. Χωρίς προπονήσεις όμως δεν γίνεται να κάνεις κάτι. Η ομάδα μας έχει τρεις μήνες να κάνει προπόνηση και φυσιολογικά μείναμε από δυνάμεις και τρεξίματα. Δεν είμαι προπονητής και δεν μπορώ να βοηθήσω όπως εντός του γηπέδου . Στόχος μας είναι να κλείσει η χρονιά με ψηλά το κεφάλι και να συμπεριφερθούμε σαν ομάδα.»





Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ (Γιάννης Φλωράκης): Ρεσίτης, Αθανασόπουλος(58΄ Μπουγιώτας), Συγκελόπουλος, Ξαγάρας, Δημητρίου, Κουτσούμπας, Κόλλιας(58΄ Σερπάνος), Κουτσουπιάς(46΄ Ντουφεκιάς), Χαλλής, Μπακαλίδης, Τσιλιμέκης

Παναγραφιωτικός (Ρέμμους Πάτρου): Ιωάννου, Μπλέντζος, Σβερώνης(55΄ Τόλης), Κωσταρέλος, Μαλάι, Σειντής, Φούκας, Μπάμπε(46΄ Κατσαρός), Μαντέκας(58΄ Καββαδίας), Νούλας, Κεφαλάς

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Θοδωρής Κατσαρός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)









































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος