Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Παίδες: Α.Ο. Μώλος-Π.Α.Κ. 44-37

Έχασε την επαφή με το καλάθι στην τελευταίο περίοδο η Π.Α.Κ., η οποία ηττήθηκε με 44-37 από τον ανεβασμένο σε εκείνο το διάστημα Μώλο.
Η συνάντηση διεξήχθη το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στο κλειστό γυμναστήριο Μώλου. Άρχισε στις 16:00 και ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της Β΄ Φάσης του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ και έγινε υπό το βλέμμα αρκετών θεατών.
Ο Μώλος του Κωνσταντίνου Σεβαστόπουλου διατήρησε για φέτος το αήττητο στην έδρα του, κάνοντας ένα εξαιρετικό τελευταίο δεκάλεπτο, όπου με ένα επιμέρους 14-2 έφτασε στην ανατροπή, που του χάρισε το «ροζ» φύλλο αγώνος. Ο σέντερ Νίκος Παλιός πέτυχε σχεδόν τους μισούς πόντους των νικητών, σταματώντας στους 21. Ο Α.Ο.Μ. έχει 3 βαθμούς(1 νίκη και 1 ήττα προ δυο ημερών από τον Λοκρό Αταλάντης).
Η Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης του Φώντα Ζαχαρόπουλου «πατούσε» πολύ καλά στο γήπεδο, έχοντας πάρει δυο φορές το προβάδισμα με 11 πόντους. Στο τελευταίο δεκάλεπτο έχασε την ψυχραιμία της, μένοντας για αρκετή ώρα χωρίς πόντο, γεγονός που της «κόστισε» και το αρνητικό αποτέλεσμα. Ο Αποστόλης Νούλας πρώτευσε στους πόντους με 17. Η ομάδα του Καρπενησίου έχει δυο ήττες και αποκομίζει εμπειρίες.
Στις 4 Μαρτίου για την 3η αγωνιστική η Π.Α.Κ. θα υποδεχτεί τον Λοκρό Αταλάντης. Μια ημέρα αργότερα ο Μώλος παίζει στην Μαλεσίνα με την τοπική Αναγέννηση. Οι δυο ομάδες δεν διεκδικούν την πρόκριση στον τελικό, όμως η παρουσία τους στην δεύτερη φάση του θεσμού κάνει την πορεία τους επιτυχημένη.

Αρκετός κόσμος
Στο νεόκτιστο κλειστό του Μώλου βρέθηκαν αρκετοί φίλαθλοι της καλαθοσφαίρισης. Περίπου 80-90 θεατές παρακολούθησαν τον αγώνα. Μετά την λήξη του ακολούθησε η αναμέτρηση της Α΄ ΕΣΚΑΣΕ μεταξύ Μώλου και Αυλίδας(60-68 υπέρ των φιλοξενούμενων). Την ίδια ώρα στο ποδοσφαιρικό γήπεδο διεξαγόταν η αναμέτρηση της Α΄ ΕΠΣ Φθιώτιδας μεταξύ Παμμωλιακού και Οπούντιου Μαρτίνου.



0/2
Η Ακαδημία στην δεύτερη φάση έχει γνωρίσει δυο ήττες σε ισάριθμους αγώνες, όμως συνεχίζει την προσπάθεια της. Ταξίδεψε στην Φθιώτιδα μόλις με 9 αθλητές. Κομβική για ακόμη μια φορά η απουσία του τραυματία Λάμπρου Τσιώλη.

Ο Νούλας πάλι πρώτος


Με πρώτο σκόρερ τον Αποστόλη Νούλα(Φωτογραφία) ολοκλήρωσε το παιχνίδι το συγκρότημα του Φώντα Ζαχαρόπουλος. Ο γκάρντ των Ευρυτάνων πέτυχε 17 πόντους. Ο Γρηγόρης Τάσιος είχε 9 με 1 3ποντο.


Σε όλες τις κατηγορίες
Μώλος και Π.Α.Κ. έχουν τεθεί αντιμέτωποι σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες(ανδρικό-εφηβικό-παιδικό-μίνι). Κάθε ομάδα επικρατεί στην έδρα της του αντιπάλου.

Μέσα σε 2 ημέρες
Οι Μωλιώτες είχαν αντιμετωπίσει πριν από δυο ημέρες τον Λοκρό Αταλάντης, γνωρίζοντας την ήττα με 50-36.

«Χτύπησε» με τον ψηλό


Ο υψηλόσωμος Νίκος Παλιός(Φωτογραφία) ξεχώρισε για τους νικητές και ήταν ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης με 21 πόντους. Διψήφιος με 11 ήταν και ο Δημήτρης Μπάμπαλης.


Άψογη φιλοξενία
Η φιλοξενία του Α.Ο. Μώλος προς την αποστολή των φιλοξενούμενων ήταν εξαιρετική. Ο Πρόεδρος Γιάννης Αθανασίου ήταν παρών για ακόμη μια φορά.

Πρώτος στον όμιλο
Η ομάδα του Κωνσταντίνου Σεβαστόπουλου αντιμετώπισε στην 1η φάση τον Σύλλα Αιδηψού, τον Τελεθριακό και τον Πρωτέα Λαμίας, κάνοντας το 6 στα 6 στον Δ΄ Όμιλο.

Χαμηλά στο πρώτο


Με το οριακό 10-9 τελείωσε το αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο υπέρ των γηπεδούχων. Ο Αποστόλης Νούλας με 1/2 βολές και 2ποντο σημείωσε το 0-3. Ο Βαγγέλης Σεβαστόπουλος και ο «ζεστός» Αποστόλης Νούλας πέτυχαν το 2-5. Ο Νίκος Παλιός και ο Γιώργος Καραθάνος επίσης με 2ποντο «έγραψαν» το 4-7. Ο Δημήτρης Μπάμπαλης(Φωτογραφία) με δυο συνεχόμενα σουτ 2 πόντων έβαλε μπροστά τον Α.Ο.Μ. με 8-7. Ο Νίκος Παλιός , που ολοκλήρωσε ένα σερί 6-0 και ο Αποστόλης Νούλας σκόραραν ξανά για το 10-9.


Πήρε «κεφάλι» η Π.Α.Κ.


Η Πανευρυτανική έκανε ένα πολύ καλό δεκάλεπτο σε επίθεση και άμυνα και έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη με 14-22. Το επιμέρους σκορ της περιόδου ήταν 4-13. Ο Δημήτρης Μπάμπαλης με 1/2 βολές, ο Αποστόλης Νούλας με 2ποντο και ο Νίκος Τόλης(Φωτογραφία) με σουτ 3 πόντων πέτυχαν το 11-14. Ο Γιώργος Καραθάνος μετά από υπέροχη ασίστ του Ερμή Καραμπά και ο Αποστόλης Νούλας με δυο συνεχόμενα 2ποντα σημείωσαν το 11-20. Ο Γρηγόρης Τάσιος χρίστηκε σκόρερ για το 11-22, κλείνοντας ένα σερί 0-13 υπέρ των φιλοξενούμενων. Ο Νίκος Παλιός με 1/2 βολές και δίποντο διαμόρφωσε το 14-22, με το οποίο ολοκληρώθηκε το ημίχρονο.



Τραυματισμός Καραθάνου


Οι φιλοξενούμενοι «έχασαν» 4:19 πριν την λήξη του ημιχρόνου τον Γιώργο Καραθάνο(Φωτογραφία) λόγω τραυματισμού.



Έλεγχαν οι Ευρυτάνες


Σταθερά μπροστά και με την συμπλήρωση του τρίτου δεκαλέπτου ήταν η Π.Α.Κ., κλείνοντας την τρίτη περίοδο με 30-35. Το επιμέρους σκορ ήταν 16-13, με τον Α.Ο.Μ. να κατεβάζει κατά τρεις την διαφορά στο πιο παραγωγικό δεκάλεπτο. Ο Γρηγόρης Τάσιος(Φωτογραφία) με σουτ 2 πόντων και ο Νίκος Παλιός με τον ίδιο τρόπο έκαναν το 16-24. Ο Αλέξανδρος Βούλγαρης πέτυχε γκολ-φάουλ για το 18-24, ενώ ο Γρηγόρης Τάσιος ευστόχησε για τρεις, σημειώνοντας το 18-27. Με καλάθι του Αποστόλη Νούλα από εξαιρετική πάσα του Ερμή Καραμπά οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν ξανά με +11 για το 18-29. Ο Νίκος Παλιός και ο Ερμής Καραμπάς έκαναν το 20-31. Ο Γιώργος Σεβαστόπουλος πέτυχε δυο συνεχόμενα 2ποντα, μειώνοντας σε 24-31. Με γκολ-φάουλ του Νίκου Παλιού και 2ποντο του Γρηγόρη Τάσιου επετεύχθη το 26-33. Ο Νίκος Παλιός, ο Θωμάς Τσιαμάκης και ο Δημήτρης Μπάμπαλης «έγραψαν» το 30-35.



Νίκη-ανατροπή Μώλου


Ο Α.Ο.Μ. έκανε την αντεπίθεση του, η οποία είχε αρχίσει στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Με ένα επιμέρους 14-2 επιβλήθηκε με 44-37, αφού η Π.Α.Κ. έμεινε για 10 περίπου λεπτά χωρίς καλάθι(!). Ο Δημήτρης Μπάμπαλης με δυο 2ποντα και ο Γιώργος Σεβαστόπουλος(Φωτογραφία) με ένα ενδιάμεσα έδωσαν μετά από ώρα προβάδισμα στην ομάδα τους με 36-35. Με δυο σερί 2ποντα του Νίκου Παλιού και ένα του Γιώργου Σεβαστόπουλου σημειώθηκε το 42-35. Με υπέροχο ανάποδο καλάθι του Νίκου Παλιού έγινε το 44-35, με τους Φθιωτούς να «κλείνουν» ένα σερί 16-0. Ο Αποστόλης Νούλας με γκολφ-φαόυλ 18 δευτερόλεπτα πριν την λήξη διαμόρφωσε το τελικό 44-37.
Ο Νίκος Παλιός του Μώλου έβαλε «στοπ» σε προσπάθεια του Ερμή Καραμπά της Π.Α.Κ.




Τα δεκάλεπτα
10-9, 14-22, 30-35, 44-37

Συνθέσεις Ομάδων

Μώλος (Κωνσταντίνος Σεβαστόπουλος): Στουγιάννης, Βούλγαρης 2, Μπάμπαλης Α., Σεβαστόπουλος Γ. 8, Βλαχογιάννης, Μπάμπαλης Δ. 11, Παπαλελούδης, Σεβαστόπουλος Ε. 2, Φάσσας, Καραΐνδρος, Ριζάδης, Παλιός 21

Π.Α.Κ. (Φώντας Ζαχαρόπουλος): Παπαγεωργίου Κ., Καραμπάς 2, Καραθάνος 4, Νούλας 17, Γραμματίκας, Τσιαμάκης 2, Τόλης 3(1), Τάσιος 9(1), Καραγιάννης

Διαιτητές: Ιωάννης Ευαγγελόπουλος& Αντώνης Πατάγιας(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτές: Ανθή Τσιμπρικά& Δημήτρης Γλωσσόπουλος(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος