Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

ΓΕΛ Καρπενησίου-ΕΠΑΛ Φραγκίστας 44-15

Το 2 στα 2 έκανε το Γενικό Λύκειο Καρπενησίου, το οποίο επικράτησε με 44-15 του ΕΠΑΛ Δυτικής Φραγκίστας και κατέκτησε την πρώτη θέση στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης.
H τελική αναμέτρηση διεξήχθη την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου. Άρχισε στις 10:30 και παρακολουθήθηκε από λιγοστούς θεατές.
Το ΓΕΛ Καρπενησίου του Χρήστου Αρμάγου έχοντας πληθώρα επιλογών, ποιότητας και με..rotation έφτασε στο δεύτερο «ροζ» φύλλο αγώνος με αρκετή ευκολία. «Φόρτσαρε» την επανάληψη, φτάνοντας στο τελικό +29. Ο Δημήτρης Μπίκας πρώτευσε εκ νέου στο σκοράρισμα, σταματώντας στους 13 πόντους.
Το ΕΠΑΛ Φραγκίστας του Δημήτρη Δημόπουλου έκανε μια «μαχητική» εμφάνιση απέναντι σε έναν δυνατότερο αντίπαλο. Μάλιστα προηγήθηκε στην πρώτη περίοδο και βρισκόταν μέχρι την ανάπαυλα κοντά στο σκορ. Εν συνεχεία έμεινε από δυνάμεις, καθώς δεν είχε τις απαιτούμενες αλλαγές. Ο Νίκος Γούλας πέτυχε το 1/3 των πόντων για το ΕΠΑΛ.
Το Λύκειο του Καρπενησίου θα εκπροσωπήσει τον νομό μας σε Πανελλήνιο επίπεδο.

Μικρή συμμετοχή
Τον τελικό παρακολούθησαν λιγοστοί φίλαθλοι.



Μόνιμος κάτοχος
Το Γενικό Λύκειο Καρπενησίου είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στην καλαθοσφαίρισης αγοριών, παίρνοντας μια ακόμη πρωτιά.

Εκπρόσωπος της περιφέρειας
Το ΕΠΑΛ Φραγκίστας εκπροσώπησε στο μπάσκετ τα σχολεία της Δυτικής Ευρυτανίας. Παρότι κατέβηκε μόλις με 6 αθλητές έδωσε τον καλύτερο του εαυτό.

Συμβολή από Π.Α.Κ.
Και σε αυτό το ματς οι προπονητές της Π.Α.Κ. Φώντας Ζαχαρόπουλος και Κατερίνα Μπαλωμένου συνέβαλλαν στην διαιτητική και γραμματειακή υποστήριξη. Διοργανωτής των αγώνων είναι το γραφείο φυσικής αγωγής νομού Ευρυτανίας, προϊσταμένη του οποίου είναι η καθηγήτρια φυσικής αγωγής Νάντια Βρόντου.

Ίδιος πρωταγωνιστής


Για δεύτερο σερί ματς πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Δημήτρης Μπίκας(Φωτογραφία), ο οποίος είχε 13 πόντους. Ο Χρυσόστομος Λιάπης ακολούθησε με 8.

Στους 5 ο Γούλας















Για τους Φραγκιστιανούς ο Νίκος Γούλας (Φωτογραφία δεξιά) σημείωσε 5 πόντους. Ένα λιγότερο είχε ο Αλέκος Λάμπρου. Πολύ καλή εμφάνιση, παίζοντας σε όλες τις θέσεις έκανε ο Λάμπρος Λυκοκάπης(Φωτογραφία αριστερά).

Οι περίοδοι
4-6, 13-8, 26-11, 44-15

Συνθέσεις Ομάδων

ΓΕΛ Καρπενησίου (Χρήστος Αρμάγος): Νταβαρίνος 4, Θεοδώρου 4, Τσιώνης 1, Τριανταφύλλου, Παπαγεωργίου, Καραθάνος 4, Μυρισιώτης, Καραγιάννης 2, Καμαρέτσος Ι. 2, Καμαρέτσος Λ. 6, Μπίκας 13, Λιάπης 8, Νικολαΐδης

ΕΠΑΛ Φραγκίστας (Δημήτρης Δημόπουλος): Μακρής, Σερπάνος 3(1), Παπαϊωάννου, Λάμπρου 4, Κολοκύθας, Λυκοκάπης, Γούλας 5, Γαλανός 3, Τομαράς

Διαιτητής: Φώντας Ζαχαρόπουλος
Γραμματεία: Κατερίνα Μπαλωμένου& Νάντια Βρόντου

























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος