Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Παίδες: Π.Α.Κ.-Γ.Σ. Ιτέας 39-85

Είναι από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου και το απέδειξε και στο Καρπενήσι ο Γ.Σ. Ιτέας, ο οποίος δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην Π.Α.Κ., επικρατώντας με 39-85.
Η συνάντηση διεξήχθη το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου. Ξεκίνησε στις 11:30 και ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής της 2ου Ομίλου της 2ης φάσης του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ.
H Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης του Φώντα Ζαχαρόπουλου αντιμετώπισε έναν πανίσχυρο αντίπαλο και γνώριζε εξ αρχής το δύσκολο έργο της. Οι Καρπενησιώτες δυσκολεύτηκαν να βρουν τον δρόμο προς το καλάθι, βελτιώνοντας στην τελευταία περίοδο την επιθετική τους εικόνα. Δόθηκε χρόνος συμμετοχής σε όλους τους αθλητές της 12αδας. Η παρουσία τους και μόνο σε αυτήν την φάση αποτελεί επιτυχία. Με 13 πόντους και μία τρίποντη «βόμβα» ολοκλήρωσε το παιχνίδι ο Αποστόλης Νούλας.
Ο Γ.Σ. Ιτέας του Χρήστου Μωραΐτη μπήκε στην δεύτερη φάση με το «δεξί», συνεχίζοντας να διατηρεί το αήττητο. Στην πρώτη φάση είχε κάνει το 6 στα 6. Κυριάρχησε από το ξεκίνημα, προηγούμενη από το πρώτο δεκάλεπτο με +23, έχοντας εξαιρετική παρουσία σε άμυνα και επίθεση και προσφέροντας όμορφες φάσεις. Ο διεθνής Μανώλης Σανούδος σταμάτησε στους 30 πόντους με ένα εύστοχο 3ποντο.
Οι Καρπενησιώτες θα αγωνιστούν την επόμενη(2η) αγωνιστική το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στον Μώλο με τον τοπικό Α.Ο.Μ. Οι νικητές υποδέχονται την ίδια ημέρα την Αναγέννηση Μαλεσίνας, η οποία νίκησε με 72-41 την Αναγέννηση Λαμίας.

Αυξήθηκαν στην διάρκεια
Στο ξεκίνημα του πρωινού παιχνιδιού η προσέλευση δεν ήταν η αναμενόμενη, όμως στην συνέχεια οι θεατές αυξήθηκαν, φτάνοντας περίπου τους 50-60. Υπήρξε ξανά τύμπανο από φίλους των Ευρυτάνων.



Αντικατάσταση κριτών
Οι Ευρυτάνες κριτές Θανάσης Γιαννόπουλος και Χρήστος Κοσμάς δεν κατάφεραν να δώσουν το παρών και αντικαταστάθηκαν από τους Λαμιώτες Δημήτρη Γλωσσόπουλο και Διονύση Αναγνώστου.

Διψήφιος στο φινάλε


Για την Π.Α.Κ. ο Αποστόλης Νούλας(Φωτογραφία) σημείωσε συνεχόμενους πόντους στο τέλος, φτάνοντας τους 13, με ένα εύστοχο 3ποντο. Ο Γρηγόρης Τάσιος είχε 6 και ήταν δεύτερος. Από τον πάγκο παρακολούθησε το ματς ο τραυματίας Λάμπρος Τσιώλης, πρώτος σκόρερ του Ζ΄ Ομίλου στην 1η φάση του θεσμού.


«Σούπερ» Μ. Σανούδος


Ο Μανώλης Σανούδος(Φωτογραφία) με30 πόντους και 1 3ποντο ήταν ο κορυφαίος της συνάντησης. Ακολούθησε με  17 ο Γιώργος Παγώνης. Οι δυο τους μαζί με τον Τάσο Παπαδρόσο αγωνίζονται και στην ανδρική ομάδα(Α΄ ΕΣΚΑΣΕ).
Ο Σανούδος συμμετείχε στο τουρνουά «Πέτρος Καπαγέρωφ» στο Καρπενήσι με τους Επίλεκτους Νότου και είναι μέλος της Εθνικής παμπαίδων.



Περυσινή φιναλίστ
H εξαιρετική ομάδα της Ιτέας έφτασε μέχρι τον τελικό την περυσινή σαιζόν, χάνοντας για τρεις πόντους στον τελικό από την κάτοχο του τροπαίου Παναγίτσα. Φέτος αναδείχτηκε πρώτη στον 4ο Όμιλο χωρίς ήττα(6 στα 6).

Εντυπωσιακή αρχή Ιτέας
 

Η ομάδα του Χρήστου Μωραΐτη μπήκε αποφασισμένη στο γήπεδο και προηγήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο με διαφορά 23 πόντων(8-31). Ο Μανώλης Σανούδος με 2ποντο και ο Γιώργος Παγώνης(Φωτογραφία αριστερά) με δυο δικά του δίποντα πέτυχαν το 0-6. Ο Ευθύμης Γραμματίκας(Φωτογραφία κέντρο) σκόραρε για 3, μειώνοντας σε 3-6. Μανώλης Σανούδος, Θοδωρής-Παναγιώτης Αναγνωστάκος και Νίκος Τόλης σκόραραν για 2, διαμορφώνοντας το 5-10. Ο Θοδωρής-Παναγιώτης Αναγνωστάκος(Φωτογραφία δεξιά) με δυο συνεχόμενα σουτ 2 πόντων ανέβασε το σκορ στο 5-14. Ο Γιώργος Παγώνης και ο Τάσος Παπαδρόσος σημείωσαν το 5-18, ενώ ο Ευθύμης Γραμματίκας είχε 1/2 βολές για το 6-18. Ο Μανώλης Σανούδος με 3ποντο και 2ποντο «έγραψε» το 6-23. Ο Αποστόλης Νούλας, ο Μανώλης Σανούδος και ο Γιώργος Παγώνης διαμόρφωσαν το 8-27. Με γκολ φάουλ του Μανώλη Σανούδου και 2ποντο του ίδιου επετεύχθη το 8-31.
Ο Θοδωρής-Παναγιώτης Αναγνωστάκος έβαλε «στοπ» σε προσπάθεια του Αποστόλη Νούλα.



«Εκτόξευση» των φιλοξενούμενων


Στο +42 έφερε την διαφορά με την λήξη του ημιχρόνου το συγκρότημα της Φωκίδας. Το επιμέρους σκορ της δεύτερης περιόδου ήταν 4-23. Ο Αποστόλης Σανούδος(Φωτογραφία), ο Δήμος Δημητρίου και ο Γιώργος Παγώνης με σουτ 2 πόντων «έκλεισαν» ένα σερί 0-14 για το 8-37. Ο Κώστας Ντοτσικας σκόραρε για 2 το 10-37. Ο Αποστόλης Σανούδος με 1/2 βολές και 3ποντο πέτυχε το 10-41. Ο Γιώργος Παγώνης, ο Δήμος Δημητρίου, ο Θοδωρής-Παναγιώτης Αναγνωστάκος και  Μανώλης Σανούδος ευστόχησαν για 2, φτάνοντας το σκορ στο 10-49. Ο τελευταίος με 1/2 βολές και ο Άγγελος Αγουρίδης με 2ποντο έκαναν το 10-52. Το σκορ ημιχρόνου(12-54) έγινε με 2ποντα των: Μανώλη Σανούδου και Αποστόλη Νούλα.




Κινήθηκαν πιο χαλαρά














Όλα είχαν κριθεί από πολύ νωρίς και η επανάληψη είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Με ένα επιμέρους 9-16 στην 3η περίοδο η διαφορά ανέβηκε στο +49(39-85). Ο Μανώλης Σανούδος και ο Αποστόλης Νούλας άρχισαν όπως τέλειωσαν το ημίχρονο, πετυχαίνοντας 2ποντο για το 14-56. Με σουτ 2 πόντων του Γιώργου Παγώνη «γράφτηκε» το 14-58. Ο Μανώλης Σανούδος και ο Γιώργος Παγώνης με 1/2 βολές σημείωσαν το 14-60. Ο Μανώλης Σανούδος με έμμεσο τρίποντο(γκολ-φάουλ και εύστοχη βολή πέτυχε το 14-63). Ο Γρηγόρης Τάσιος(Φωτογραφία αριστερά) έβαλε καλάθι και ο Δήμος Δημητρίου(Φωτογραφία δεξιά) με δυο συνεχόμενα δίποντα ανέβασε το σκορ στο 16-67(+51). Ο Γιώργος Καραθάνος είχε 1/2 βολές, ενώ Γρηγόρης Τάσιος και Δήμος Δημητρίου σκόραραν ξανά για 2(19-69). Με 1/2 βολές του Γιώργου Περδίκη και 2ποντο του Γιώργου Καραθάνου σημειώθηκε το 21-70.
Ο Γρηγόρης Τάσιος της Π.Α.Κ. έβαλε «στοπ» σε προσπάθεια του κορυφαίου του αγώνα Μανώλη Σανούδου.


Έπαιξαν έως το τέλος οι Ευρυτάνες


Η Πανευρυτανική στο τελευταίο δεκάλεπτο είχε ένα επιμέρους 18-15 υπέρ της, για να διαμορφωθεί το τελικό 39-85 υπέρ της Ιτέας. Ο Ερμής Καραμπάς(Φωτογραφία αριστερά) και ο Γιώργος Καραθάνος(Φωτογραφία κέντρο) σημείωσαν τους πρώτους πόντους της περιόδου για το 25-70. Ο Κώστας Ντότσικας με 1/2 βολές, ο Μανώλης Σανούδος και ο Θοδωρής-Παναγιώτης Αναγνωστάκος με 2ποντα «έγραψαν» το 26-74. Ο Μανώλης Σανούδος είχε 2/2 βολές και ο Θοδωρής-Παναγιώτης Αναγνωστάκος 1/2 βολές(26-77). Ο Κώστας Ντότσικας(Φωτογραφία δεξιά) και ο Αποστόλης Σανούδος σημείωσαν το 28-79. Με 2ποντα των: Γρηγόρη Τάσιου, Ντεσίλντ Λίκε, Αποστόλη Νούλα και Γιώργου Καραθάνου επετεύχθη το 34-81. Ο Αποστόλης Σανούδος με σουτ 2 πόντων, ο Αποστόλης Νούλας με 2ποντο, ο Αποστόλης Σανούδος με 2/2 βολές και ο Αποστόλης Νούλας με 3ποντο έκλεισαν το σκορ στο 39-85.


Τα δεκάλεπτα
8-31, 12-54, 21-70, 39-85

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Φώντας Ζαχαρόπουλος): Παπαγεωργίου Κ., Καραμπάς 4, Καραθάνος 5, Νούλας 13(1), Μπίκας, Γραμματίκας 4(1), Τσιαμάκης, Τόλης 2, Παπαϊωάννου, Ντότσικας 5, Τάσιος 6, Καραγιάννης

Γ.Σ. Ιτέας (Χρήστος Μωραΐτης): Παπανικολάου, Παγώνης 17, Σανούδος Ε. 30(1), Ιατρίδης, Φώτης, Λίκε 2, Δημητρίου 10, Περδίκης 1, Αγουρίδης 2, Σανούδος Α. 12(1), Παπαδρόσος 2, Αναγνωστάκος 9

Διαιτητές: Θανάσης Χουσιάδας& Μαρία Ζαφείρη(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτές: Δημήτρης Γλωσσόπουλος-Διονύσης Αναγνώστου(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης 24΄΄: Μιχάλης Νούλας
























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος