Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Αίολος-Ποταμιά 3-0

Θετικός ο Αίολος εν όψει του τελικού κυπέλλου του ΑΠΟΚ, απόφυγε το δύσκολο πάντοτε εμπόδιο της Ποταμιάς, επικρατώντας του αντιπάλου της με 3-0.
Η συνάντηση διεξήχθη την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 3. Ήταν στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας και έγινε παρουσία ελάχιστων θεατών, με την βροχή να κάνει στην επανάληψη την εμφάνιση της.
Ο Αίολος του Σπύρου Λέντα συνέχισε με νίκη, διατηρώντας και την εστία του ανέπαφη. Προηγήθηκε με γκολ-πέναλτι του Κώστα Ρούσση, ενώ ο ίδιος έκανε δυο τα τέρματα της ομάδας του. Ο Έλβις Στύλα στην επανάληψη τριπλασίασε τα γκολ των γηπεδούχων για το τελικό σκορ. Το συγκρότημα του Προφήτη Ηλία βρίσκεται στην 3η θέση με 19 πόντους.
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα έδωσε επίσημη συνάντηση μετά από 2,5 μήνες, αντιμετωπίζοντας έναν δυνατό αντίπαλο. Η αποβολή του Γιώργου Φαρμάκη στο 40΄ δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο τους περυσινούς κυπελλούχους, οι οποίοι δεν κατάφεραν κάτι καλύτερο. Οι Μεγαλοχωρίτες παραμένουν στην 5η θέση, έχοντας 6 βαθμούς.
Το συγκρότημα του Προφήτη Ηλία θα παίξει το Σάββατο 4/3 τον τελικό κυπέλλου με τον ΑΠΟΚ, ενώ θα ακολουθήσει ματς πρωταθλήματος με τον ίδιο αντίπαλο. Η Ποταμιά αγωνίζεται την Κυριακή 5 Μαρτίου στο Κερασοχώρι με την Κρέντη σε εξ αναβολής παιχνίδι, ενώ θα υπάρξει και νέο ματς στο «Σύνορο» με την Φραγκίστα.

Εμπόδιο η βροχή
Λιγοστοί, περίπου 20 στον αριθμό θεατές είδαν το πρώτο μέρος από την εξέδρα. Η βροχή εμπόδισέ την προσέλευση περισσότερων φιλάθλων, οι οποίοι είδαν την συνάντηση μέσα από τα αυτοκίνητα τους.



«Πρόβα» τελικού
Ο Αίολος έδωσε το τελευταίο του παιχνίδι πριν τον τελικό κυπέλλου της 4ης Μαρτίου ενάντια στον ΑΠΟΚ, τον οποίο θα αντιμετωπίσει και μια εβδομάδα αργότερα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Από διαιτητής..βοηθός


Ο ρέφερι του πρωινού αγώνα Σπύρος Μπύρος (Φωτογραφία) αποτέλεσε τον πρώτο βοηθό του Κώστα Διώτη στην αναμέτρηση.

Επιστροφή Ντένις


Την πρώτη του φετινή εμφάνιση με τους πρωταθλητές έκανε ο Ντένις Καραχαλίδης (Φωτογραφία), ο οποίος επέστρεψε στην ομάδα μετά το σύντομο πέρασμα του από τον Εθνικό Φιλιππιάδας. Πήρε την θέση στο αρχικό σχήμα του απόντα Χρήστου Μπόγδανου.

2,5 μήνες χωρίς ματς
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα έδωσε επίσημο παιχνίδι μετά από 2,5 μήνες. Το τελευταίο της ματς ήταν στις 11/12 του περασμένου έτους με τον Παναγραφιωτικό.

«Πρώτη» νεοαποκτηθέντων

 












Δυο ποδοσφαιριστές της Ποταμιάς έκαναν την πρώτη τους συμμετοχή. Πρόκειται για τον έμπειρο αμυντικό Αλέξη Μπολοβίνο (Φωτογραφία Αριστερά) και τον πλάγιο μέσο Ραούλ Κβελαξβίλι (Φωτογραφία Δεξιά).

Α΄ Μέρος

Υποθήκη «τριπόντου»
Το συγκρότημα του Σπύρου Λέντα έχοντας σκόρερ τον Κώστα Ρούσση προηγήθηκε στο πρώτο μέρος με 2-0. Οι «Ποταμίτες» έμειναν με 10 ποδοσφαιριστές , παράγοντας που λειτούργησε ανασταλτικά για αυτούς.

Μεγαλοχωρίτικη απειλή
 

Οι παίχτες του Δημήτρη Τσιγαρίδα είχαν διπλή ευκαιρία στο 15ο λεπτό με τους: Μπάμπη Καρβέλη και Δημήτρη Ζαλοκώστα (Φωτογραφία Αριστερά). Την κεφαλιά του πρώτου απέκρουσε ο σταθερός Κύρος Παπαβασιλείου (Φωτογραφία Κέντρο) και το σουτ του δεύτερου έφυγε παράλληλα από το τέρμα των γηπεδούχων. Η επόμενη καλή στιγμή της Ποταμιάς ήταν στο 34ο λεπτό με τον στρατευμένο Χριστόδουλο Μισύρη (Φωτογραφία Δεξιά).



Προβάδισμα με πέναλτι


Ο Αίολος προηγήθηκε στο 23ο λεπτό. Ο Χάρης Ζαραβέλης σέντραρε και ο Ηλίας Σαπούνης (Φωτογραφία) έκανε χέρι, με τον ρέφερι Κώστα Διώτη να υποδεικνύει πέναλτι. Ο Κώστας Ρούσσης εκτέλεσε εύστοχα, σημειώνοντας το 1-0.







Τα έκανε 18 ο Ρούσσης


Το 2-0 επετεύχθη στο 38΄. Μετά την σέντρα του Βασίλη Παρασκευόπουλου, ο Κώστας Ρούσσης (Φωτογραφία) εκμεταλλεύτηκε λάθος της αντίπαλης άμυνας και χρίστηκε  εκ νέου σκόρερ με σουτ. Ο  Λαρυμνιώτης φορ έφτασε τα 18 γκολ και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του πίνακα των σκόρερ.






Με παίχτη λιγότερο


Το έργο της Ποταμιάς έγινε δυσκολότερο, καθώς στο 40ο λεπτό ο στόπερ της Γιώργος Φαρμάκης (Φωτογραφία) αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Ντένις Καραχαλίδη, ο οποίος κινούνταν απειλητικά προς την αντίπαλη εστία. Ο ποδοσφαιριστής του Αιόλου σε μια κίνηση fair play παραδέχτηκε ότι δεν υπήρξε επαφή με τον αντίπαλο του, όμως ο ρέφερι Κώστας Διώτης δεν άλλαξε την απόφαση του.








Αντέδρασε σωστά


Ο πορτιέρο των Μεγαλοχωριτών Στέλιος Μεριγκούνης (Φωτογραφία) έκανε δυο έξοχες επεμβάσεις στο 33΄ και στο 43΄ σε ισάριθμες προσπάθειες του Κώστα Ρούσση.



Οι καλύτερες φάσεις
10΄: Εκτέλεση κόρνερ του Στύλα από αριστερά, σουτ του Νικολάου απομάκρυνε ο Μπολοβίνος.
15΄: Ο Μπισμπίκης εκτέλεσε φάουλ, την κεφαλιά του Καρβέλη απέκρουσε στην αριστερή του γωνία ο Παπαβασιλείου και στην επαναφορά διαγώνιο σουτ του Ζαλοκώστα Δ. έφυγε παράλληλα από το τέρμα του Αιόλου.
23΄: Σέντρα του Ζαραβέλη Χ. από δεξιά, ο Σαπούνης έκανε χέρι, με τον ρέφερι κ. Διώτη να υποδεικνύει πέναλτι. Ο Ρούσσης εκτέλεσε εύστοχα(1-0).
33΄: Πάσα του Καραχαλίδη στον Ρούσση, ο οποίος σούταρε και ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς απέκρουσε όμορφα.
34΄: Σέντρα του Καρβέλη από δεξιά, ο Μισύρης στο δεύτερο δοκάρι υπό την πίεση του Φούκα δεν κατάφερε να κάνει καλά την προβολή, με την μπάλα να περνά άουτ.
38΄: Σέντρα του Παρασκευόπουλου από αριστερά, ο Ρούσσης εκμεταλλεύτηκε λάθος της αντίπαλης άμυνας και με σουτ στην δεξιά γωνία του Μεριγκούνη πέτυχε το 2-0.
40΄: Ο Φαρμάκης αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Καραχαλίδη.
43΄: Μπαλιά του Στύλα στον Ρούσση, ο οποίος σούταρε από κοντά και ο Μεριγκούνης απέκρουσε εντυπωσιακά.

Β΄ Μέρος

Τρίτο γκολ και πεσμένοι ρυθμοί
Μόλις στο 3ο λεπτό της επανάληψης οι γηπεδούχοι βρήκαν ξανά δίχτυα για το 3-0. Εν συνεχεία «έσβησε» τις μηχανές ελέω και του επερχόμενου τελικού κυπέλλου.

Έξοχο γκολ Στύλα


Στην μόλις 2η φετινή του συμμετοχή ο μέσος του Αιόλου Έλβις Στύλα (Φωτογραφία) πέτυχε ένα πολύ ωραίο γκολ με ατομική ενέργεια και σουτ, σημειώνοντας στο 48΄ το 3-0.




Αναγκαστική αντικατάσταση


Ο επιθετικός των φιλοξενούμενων Μπάμπης Καρβέλης (Φωτογραφία) αντικαταστάθηκε στο 68΄ από τον πιτσιρικά Πάνο Μπουμπουρή εξ αιτίας τραυματισμού.





Τίποτα αξιόλογο
Σε χαλαρούς ρυθμούς κυμάνθηκε το δεύτερο ημίχρονο. Οι ευκαιρίες ήταν λιγοστές και τα πάντα είχαν κριθεί από νωρίς. Ο μεν Αίολος είχε εξασφαλίσει αυτό που ήθελε, η δε Ποταμιά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλύτερο, διότι έπαιζε με παίχτη λιγότερο.

Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Έξοχη προσωπική ενέργεια του Στύλα, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, σούταρε, ο Μεριγκούνης απέκρουσε αρχικά την μπάλα, η οποία κατέληξε εντός εστίας(3-0).
68΄: Χτύπημα φάουλ του Κβελαξβίλι από αριστερά, ο Μπόνιας απομάκρυνε με κεφαλιά την τελευταία στιγμή σε κόρνερ.
84΄: Πολύ μακρινή εκτέλεση φάουλ του Μπισμπίκη έφυγε πάνω από την εστία του Παπαβασιλείου.

Κίτρινες Κάρτες
Αζακάς

Διακριθέντες
Αίολος: Στύλα, Ρούσσης, Παρασκευόπουλος, Ζαραβέλης Χ.
Ποταμιά: Μπολοβίνος, Μεριγκούνης


Δηλώσεις Προπονητών



Σπύρος Λέντας (Αίολος): «Ήταν ένα επικίνδυνο παιχνίδι ενάντια σε έναν αντίπαλο που παίζει με κλειστή άμυνα, αλλά μπορώ να πω ότι σήμερα ήμασταν πάρα πολύ καλοί στο πρώτο ημίχρονο. Ειδικά μέχρι το 60΄ ήμασταν πολύ καλοί, σκοράραμε 3 φορές και κερδίσαμε δίκαια. Συγχαρητήρια στα παιδιά και συνεχίζουμε.»








Δημήτρης Τσιγαρίδας (Ποταμιά): «Νομίζω ότι σήμερα η ομάδα μας δεν δικαιούταν να χάσει με σκορ 3-0, παρόλο αυτά χάσαμε δίκαια. Το παιχνίδι έως την στιγμή που μπήκε το πρώτο γκολ ήταν ισορροπημένο και πραγματικά είχαμε μια πάρα πολύ καλή εικόνα μέσα στο γήπεδο. Και στα 3 γκολ που δεχτήκαμε αιτία ήταν τα προσωπικά ατομικά λάθη, απόρροια ίσως  και του μεγάλου χρονικού διαστήματος που είχαμε να παίξουμε μπάλα. Το ματς νομίζω ότι έχασε και το όποιο ενδιαφέρον μετά την πραγματικά άδικη αποβολή του ποδοσφαιριστή μας, όπου νομίζω ήταν μια άτυχη στιγμή τόσο για μας όσο και για τον διαιτητή. Εδώ θα ήθελα να δώσω και συγχαρητήρια στον ποδοσφαιριστή του Αίολου Καραχαλίδη, ο οποίος πραγματικά αξίζει το Fair Play, που ο ίδιος είπε στον διαιτητή ότι κάνει λάθος και ότι ο ποδοσφαιριστής μας δεν τον χτύπησε και παρόλα αυτά ο διαιτητής τον αγνόησε και έμεινε στην αρχική του απόφαση για 2η κίτρινη κάρτα και τελικά αποβολή. Βέβαια εκείνη την στιγμή το σκορ ήταν ήδη 2-0 και δεν ρίχνω σε καμία περίπτωση την ευθύνη της ήττας σε αυτό το γεγονός. Πιστεύω ότι αν αποφύγουμε τα προσωπικά λάθη τότε θα είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα, στόχος μας είναι να παλέψουμε όλα τα ματς και να καταφέρουμε φέτος να μπούμε στην 4αδα και εκεί να φανούμε πολύ ανταγωνιστικοί για όλους τους αντιπάλους μας. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Αίολου, κέρδισε δίκαια το παιχνίδι και εύχομαι στον τελικό του κυπέλλου να κερδίσει η καλύτερη ομάδα.»

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Σπύρος Λέντας): Παπαβασιλείου, Φούκας, Παρασκευόπουλος, Αζακάς(77΄ Μπουμπουρής Κ.), Μούργκας(55΄ Μπόνιας), Τριανταφυλλόπουλος, Ζαραβέλης Χ., Στύλα, Ρούσσης(73΄ Χρυσικός), Καραχαλίδης, Νικολάου

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Μεριγκούνης, Μπισμπίκης, Φαρμάκης, Λιάνγκος, Μπολοβίνος, Κόγιας, Μισύρης(46΄ Ζαλοκώστας Ι.), Ζαλοκώστας Δ.(65΄ Ζαραβέλης Κ.), Κβελαξβίλι, Καρβέλης(68΄ λ.τρ Μπουμπουρής Π.), Σαπούνης

Διαιτητής: Κώστας Διώτης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)








































Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος,
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος