Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Παναγραφιωτικός-Φραγκίστα 2-1

Ο Παναγραφιωτικός έκανε την ανατροπή και επικράτησε της μαχητικής Φραγκίστας με 2-1 Και τα 3 τέρματα της αναμέτρησης σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί. Ήταν στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας Ευρυτανίας, έγινε κάτω από συννεφιά και παρουσία περίπου 20 θεατών.
Ο Παναγραφιωτικός του Ρέμμους Πάτρου αντέδρασε σωστά στο δεύτερο μέρος και παρότι βρέθηκε να χάνει έκανε την ολική ανατροπή και επικράτησε με 2-1. Ο Μιχάλης Νούλας με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και ο νεαρός Νίκος Φούκας στο 73ο λεπτό χάρισαν την νίκη στους Αγραφιώτες.
Η Φραγκίστα του Χρήστου Γαλανού μετά από ένα «στείρο» πρώτο 45λεπτο, όπου χάθηκαν εκατέρωθεν ευκαιρίες, προηγήθηκε στο 53ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κώστα Μπούκα. 5 λεπτά αργότερα δέχτηκε την ισοφάριση με τον ίδιο τρόπο και τελικώς έγινε η ολική ανατροπή με τους «βυσσινί» να γνωρίζουν μια ακόμη ήττα.
Την επόμενη (11η) αγωνιστική ο Παναγραφιωτικός ταξιδεύει στο Κερασοχώρι για να παίξει στις 12 του μήνα με τον τοπική Κρέντη και η  Φραγκίστα υποδέχεται στο ίδιο γήπεδο μια μέρα πριν την Κρέντη. Νωρίτερα θα παιχτεί στις (5/3) η συνέχεια της αναμέτρησης του 1ου γύρου του αγώνα των δυο ομάδων. Ο Παναγραφιωτικός με την 2η νίκη του στο πρωτάθλημα είναι 5ος με 6 βαθμούς, ενώ η Φραγκίστα είναι 6η με 3 βαθμούς.

Λίγος κόσμος
Η πρωινή αναμέτρηση της 10ης αγωνιστικής έγινε παρουσία περίπου 20 θεατών και κάτω από συννεφιά. Οι λίγοι θεατές είδαν ένα ενδιαφέρον δεύτερο 45λεπτο, όπου είχε και ανατροπή στο σκορ.


Αντίπαλοι για 30΄
Παναγραφιωτικός και Φραγκίστα θα αναμετρηθούν εκ νέου την ερχόμενη Κυριακή (5/3) στην συνέχεια της αναμέτρησης του πρώτου γύρου, όπου είχε διακοπεί στο 60΄ και όταν το σκορ ήταν 1-1.

2ο τρίποντο
Ο Παναγραφιωτικός κατέκτησε την 2η νίκη του στο πρωτάθλημα και συνεχίζει να διατηρεί ελπίδες «εισόδου» στην πρώτη 4αδα των Play Off.

17αδα
Η ομάδα των Αγράφων, την οποία καθοδήγησε από τον πάγκο ο Πρόεδρος της Θύμιος Μούτσελος είχε για πρώτη φορά 17 ποδοσφαιριστές στην αποστολή της.

Δεύτερο δωρεάν
Οι γηπεδούχοι ούτε και σε αυτό το ματς «πλήρωσαν» τα έξοδα διαιτησίας, καθώς στην κοπή της πίτας της ΕΠΣ Ευρυτανίας κέρδισαν δωρεάν διαιτησία.

Ντεμπούτο Βλάχου


Ο Πάνος Βλάχος για τον Παναγραφιωτικό έκανε την πρώτη του φετινή συμμετοχή στο πρωτάθλημα, αγωνιζόμενος για 45΄ λεπτά στο κέντρο της άμυνας. Αποχώρησε λόγω τραυματισμού στο ημίχρονο.

Άρχισε ως μεσοαμυντικός


Ο Ρέμμους Πάτρου (Φωτογραφία) κατέβασε και σε αυτή την αναμέτρηση τους γηπεδούχους και αγωνίστηκε στο πρώτο μέρος ως ανασταλτικός μέσος και όχι ως κεντρικός αμυντικός. Τον αγώνα παρακολούθησαν οι: Γιώργος Χρυσαφόπουλος και Παναγιώτης Ζωχάκης, οι οποίοι είχαν εκτελέσει χρέη τεχνικού στον πρώτο γύρο.

Βασικός ο Τσιγαρίδας


Ο Ρέμμους Πάτρου έκανε δυο αλλαγές στο βασικό σχήμα των γηπεδούχων σε σύγκριση με το ματς του περασμένου Σαββάτου κόντρα στην Μυρίκη. Ο Πάνος Βλάχος και ο Ηλίας Τσιγαρίδας πήραν φανέλα βασικού, αποτελώντας το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας. Αντικατέστησαν τους: Πάρι Καραμπά και Παύλο Σεϊντη (Απουσίαζαν).

Άλλη ομάδα

 
Η φιλοξενούμενη Δυτική Φραγκίστα άρχισε την αναμέτρηση με συνολικά 6 νέα πρόσωπα σε σχέση με την συνάντηση πριν μια εβδομάδα στο Κερασοχώρι κόντρα στον Αίολο. Ο Χρήστος Σάλτης άρχισε ως γκολκίπερ, ο Νίκος Κετσιλής έπαιξε ως δεξιός αμυντικός, ο Πάνος Γερονίκος (Φωτογραφία Αριστερά) αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας, ο Κώστας Μπούκας άρχισε ο μεσοαμυντικός, ο Χρήστος Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία Κέντρο) έπαιξε σε θέση αριστερού μέσου και ο Κώστας Κατσαδούρος (Φωτογραφία Δεξιά) έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης.  Αντικατέστησαν τους: Χριστόφορο Γερονίκο, Γιώργο Περούλα (Απουσίαζαν), Βαγγέλη Γαλανό, Άγγελο Σάλτη (Έμειναν στον πάγκο), Αλέξανδρο Λάμπρου και Γιάννη Ντάλλα (Έπαιξαν ως αλλαγή).

Α΄ Μέρος

Ανοιχτό α΄ μέρος
Παρότι δεν σημειώθηκε κανένα γκολ στο πρώτο μέρος, οι δυο ομάδες έπαιξαν ανοιχτά και απώλεσαν η καθεμία μια τεράστια ευκαιρία για να προηγηθούν.

Αλλαγή τακτικής

 












Οι φιλοξενούμενοι έκαναν γρήγορα-γρήγορα την πρώτη τους αλλαγή στο ματς. Ο Γιάννης Ντάλλας (Φωτογραφία Αριστερά)  μπήκε ως αλλαγή στο 27ο λεπτό αντικαθιστώντας τον Δημήτρη Λάθυρη (Φωτογραφία Δεξιά). Με την είσοδο του Ντάλλα έγιναν και αρκετές εσωτερικές αλλαγές στο σχήμα της Φραγκίστας.


Άστοχος ο «Μπί»


Σπουδαία ευκαιρία έχασε η φιλοξενούμενη Δυτική Φραγκίστα στο 32ο λεπτό. Ο Κώστας Κατσαδούρος έκανε την κεφαλιά-πάσα για τον Γιάννη Μπισμπίκη (Φωτογραφία), που έφυγε σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Κώστα Ιωάννου, όμως πλάσαρε άουτ από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.



Έχασε Κετσιλή

 












Ο δεξιός «οπισθοφύλακας» Νίκος Κετσιλής (Φωτογραφία Αριστερά) των «βυσσινί» αποχώρησε με τραυματισμό στον αστράγαλο στο 42΄ και ο Αλέξανδρος Λάμπρου (Φωτογραφία Δεξιά) πέρασε στην θέση του.




Κοντά στο γκολ με Νούλα
Ο Παναγραφιωτικός που ανέβασε την απόδοση του στο τελευταίο 10λεπτο του α΄ μέρους πλησίασε στο γκολ στο 43΄. Ο Έλτον Μαλάϊ τροφοδότησε τον Μιχάλη Νούλα, που μόνος απέναντι στον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων από κοντά πλάσαρε και ο Χρήστος Σάλτης σωτήρια με τα πόδια απέκρουσε.



Οι καλύτερες φάσεις
12΄: Ο Κατσαδούρος έκανε την κεφαλιά-πάσα για τον Μπούκα, ο οποίος σούταρε διαγώνια άουτ από το δεξί δοκάρι του Ιωάννου.
16΄: Ο Μαλαϊ έκανε την μπαλιά για τον Νούλα, που πλάσαρε από θέση δεξιά με τον Σάλτη να αποκρούει σε κόρνερ.
31΄: Ο Σβερώνης έβγαλε σέντρα από αριστερά και το σουτ του Μαλαϊ εκτός περιοχής κατέληξε ψηλά άουτ.
32΄: Ο Κατσαδούρος έκανε την κεφαλιά-πάσα για τον Μπισμπίκη Ι., ο οποίος τετ α τετ με τον Ιωάννου πλάσαρε άουτ από το δεξί δοκάρι των Αγράφων.
35΄: Ο Μαλαϊ σέντραρε από αριστερά, ο Νούλας πήρε την κεφαλιά και ο γκολκίπερ της Φραγκίστας μπλόκαρε.
36΄: Ο Μαλαϊ έδωσε στον Νούλα που έκανε την ατομική ενέργεια, αλλά άργησε να σουτάρει, με τον Σάλτη να πέφτει στα πόδια του και να μπλοκάρει σωτήρια.
39΄: Ο Νούλας έβγαλε σέντρα από αριστερά και το πλασέ του Μαλαϊ έδιωξε σωτήρια προ της γραμμής ο Ζήκας.
42΄: Ο Μπισμπίκης Ι. εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και το χαμηλό σουτ του Ζήκα έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι.
43΄: Ο Μαλαϊ έκανε την μπαλιά για τον Νούλα, που πλάσαρε από κοντά χωρίς πίεση και ο Σάλτης απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια.

Β΄ Μέρος

Αγραφιώτικη ανατροπή
Η Φραγκίστα ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ με 0-1, όμως οι Αγραφιώτες είχαν τον τελευταίο λόγο και με ολική ανατροπή κατέκτησαν την νίκη με σκορ 2-1.

«Βυσσινί» προβάδισμα


Στο 8ο λεπτό της επανάληψης η Φραγκίστα άνοιξε το σκορ όταν ο Γιάννης Μπισμπίκης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Γιάννη Δαράβαλη κερδίζοντας το πέναλτι. Ο έμπειρος Κώστας Μπούκας (Φωτογραφία) ανέλαβε να το εκτελέσει και με πλασέ στην δεξιά γωνία των γηπεδούχων πραγματοποίησε το 0-1 και χρίστηκε για πρώτη φορά σκόρερ με την ομάδα του.




«Πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα»


Οι γηπεδούχοι δεν πτοήθηκαν και 5 λεπτά απάντησαν και ισοφάρισαν με τον ίδιο τρόπο. Ο Μιχάλης Νούλας ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Γιάννη Ντάλλα και ο ρέφερι Σπύρος Μπύρος καταλόγισε το πέναλτι. Ο Μιχάλης Νούλας (Φωτογραφία) ανέλαβε να το εκτελέσει και με όμορφο πλασέ στην αριστερή γωνία της Φραγκίστας ισοφάρισε σε 1-1. Ο Νούλας έφτασε τα 3 γκολ και είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του.




Με περιπετειώδη τρόπο

 












Το νικητήριο τέρμα των γηπεδούχων επιτέυθηκε στο 73ο λεπτό. Ο Μιχάλης Νούλας πάσαρε στον Νίκο Φούκα (Φωτογραφία Αριστερά) που σούταρε χαμηλά από τα όρια της περιοχής και δεξιά, ο Χρήστος Σάλτης (Φωτογραφία Δεξιά) απέκρουσε ασθενώς στην αριστερή του γωνία και η μπάλα στην συνέχεια πέρασε την γραμμή του τέρματος για να διαμορφωθεί το τελικό 2-1. Ο Φούκας πέτυχε το πρώτο γκολ της καριέρας του.




Πρώτη για Ζανιά


Ο νεαρός Βαγγέλης Ζανιάς έκανε στο 86΄ την πρώτη του φετινή συμμετοχή με τους γηπεδούχους. Απουσίαζε την φετινή σεζόν ,καθώς υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία.

Κοντά σε τρίτο
Στις καθυστερήσεις τις αναμέτρησης ο Μιχάλης Νούλας μετά από νέα μπαλιά του Ελτ΄ν Μαλαϊ βρέθηκε τετ α τετ με τον Χρήστο Σάλτη πλάσαρε, όμως ο γκολκίπερ της Φραγκίστας μπλόκαρε σωτήρια με διπλή προσπάθεια.



Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Ο Μαντέκας έβγαλε σέντρα από τα δεξιά και το πλασέ του Μαλαϊ στο δεύτερο δοκάρι πέρασε παράλληλα άουτ από την εστία της Φραγκίστας και κατέληξε άουτ.
51΄: Απευθείας φάουλ του Μαλάϊ έφυγε πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.
53΄: Ο Μπούκας έδωσε στον Μπισμπίκη Ι., ο οποίος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Δαράβαλη, κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Μπούκας το εκτέλεσε πλασάροντας εύστοχα στην δεξιά γωνία του Ιωάννου (0-1).
58΄: Ο Νούλας ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Ντάλλα Ι. και κέρδισε το πέναλτι. Ο «παθών» ανέλαβε να το εκτελέσει και με όμορφο χαμηλό πλασέ στην αριστερή γωνία του Σάλτη ισοφάρισε άμεσα σε 1-1.
68΄: Ο Μπούκας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και η κεφαλιά του Μπισμπίκη Ι. στο δεύτερο δοκάρι έφυγε πάνω από το τέρμα των Αγράφων.
73΄: Ο Νούλας πάσαρε στον Φούκα, που σούταρε χαμηλά από τα όρια της μεγάλης περιοχής και δεξιά ο Σάλτης απέκρουσε στην αριστερή του γωνία, όμως η μπάλα πέρασε την γραμμή του τέρματος στην συνέχεια για το τελικό 2-1.
84΄: Ο Πάτρου πάσαρε στον Μαλαϊ, που σούταρε εκτός περιοχής και ο Σάλτης μπλόκαρε.
88΄: Ο Μπούκας έβγαλε σέντρα από τα δεξιά και το σουτ του Μπισμπίκη Ι. μπλόκαρε σταθερά ο Ιωάννου.
88΄: Ο Μπούκας επεχείρησε σουτ από θέση πλάγια δεξιά, με τον γκολκίπερ των γηπεδούχων να μπλοκάρει.
90΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαλαϊ απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας των «βυσσινί».
92΄: Ο Μαλαϊ έκανε την μπαλιά για τον Νούλα, που μπήκε τετ α τετ στην περιοχή, πλάσαρε και ο Σάλτης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Κίτρινες Κάρτες
Μπισμπίκης Φ., Κατσαδούρος

Διακριθέντες
Παναγραφιωτικός: Νούλας, Μαλάϊ, Φούκας
Φραγκίστα: Γερονίκος, Μπούκας, Μπισμπίκης Ι.

Δηλώσεις Προπονητών

Ρέμμους Πάτρου (Παναγραφιωτικός): «Η ομάδα μου έκανε και σήμερα μια μεγάλη προσπάθεια, τα παιδιά έδωσαν ότι μπορούσαν. Είναι μια νίκη που θα ανεβάσει την ψυχολογία μας. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, που έρχονται στο γήπεδο και έχουν όρεξη να βοηθήσουν την ομάδα. Κοιτάζουμε τώρα τα επόμενα παιχνίδια.»






Χρήστος Γαλανός (Φραγκίστα): «Ήταν ένα παιχνίδι μεταξύ δυο σχετικά ισάξιων αντιπάλων. Εμείς χάσαμε το ματς στις λεπτομέρειες, λόγω κούρασης και τύχης, όποια ομάδα έβαζε το δεύτερο γκολ θα κέρδιζε το παιχνίδι. Καλή συνέχεια στα Άγραφα. Εμείς θα προσπαθήσουμε για ότι καλύτερο μπορούμε στην συνέχεια. Κοιτάζουμε πλέον την συνέχεια των 30 λεπτών στο γήπεδο μας στο ματς του πρώτου γύρου με τα Άγραφα.»







Συνθέσεις Ομάδων

Παναγραφιωτικός (Ρέμμους Πάτρου): Ιωάννου, Κατσαρός, Σβερώνης, Βλάχος(46΄ Δαράβαλης), Τσιγαρίδας, Πάτρου, Μαντέκας(77΄ Τόλης), Φούκας, Νούλας, Μαλαϊ, Κεφαλάς(86΄ Ζανιάς)

Φραγκίστα (Χρήστος Γαλανός): Σάλτης Χ., Κετσιλής(42΄ λ.τρ. Λάμπρου), Μπισμπίκης Φ., Μπισμπίκης Ι., Γερονίκος Π., Κώτσιας, Μπούκας, Γενιτσαρόπουλος, Κατσαδούρος, Ζήκας, Λαθύρης(27΄ Ντάλλας Ι.)

Διαιτητής: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Θοδωρής Κατσαρός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)





































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος