Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Μυρίκη-Κρέντη 1-0

Ο Κώστας Σταμούλης στο 80΄ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του αντίπαλου τερματοφύλακα και χάρισε την νίκη στην Μυρίκη με 1-0 ενάντια στην Κρέντη. Η ουραγός της κατηγορίας Κρέντη «άγγιξε» τον πρώτο της βαθμό στο πρωτάθλημα.
Η συνάντηση διεξήχθη το Σάββατο (25/2) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από συννεφιά και παρουσία περίπου 40 θεατών.
Η Μυρίκη του Δημήτρη Αντωνίου έκανε κακή εμφάνιση και στο παρά δέκα γλίτωσε από μια αναπάντεχη «γκέλα». Ο Κώστας Σταμούλης στο 80΄ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του αλάναθαστου μέχρι εκείνη την ώρα  πορτιέρο Σωτήρη Ντάλλα και «λύτρωσε» την ομάδα, του χαρίζοντας τους 3 υπερπολύτιμους βαθμούς. Οι «κόκκινοι» είχαν την εδαφική υπεροχή, δημιουργούσαν ευκαιρίες, ωστόσο οι τελικές τους προσπάθειες δεν ήταν οι αναμενόμενες με αποτέλεσμα να «σπαταληθούν» πολλές ευκαιρίες.
Η Κρέντη του Νίκου Βούρτσα έκανε την καλύτερη της εμφάνιση στο φετινό πρωτάθλημα και παραλίγο να πανηγυρίσει τον πρώτο της βαθμό. Η εμφάνιση των Κρεντιωτών ήταν ελπιδοφόρα με τον στόχο της ομάδας να είναι να «ξεκολλήσει» από την τελευταία θέση. Οι φιλοξενούμενοι αμύνονταν διαρκώς, ωστόσο στο 80ο λεπτό έχασε τον βαθμό της ισοπαλίας.
Την επόμενη (11η) η Μυρίκη θα κάνει το ρεπό της, ενώ η Κρέντη θα υποδεχτεί στο γήπεδο της τον Παναγραφιωτικό στις 12 Μαρτίου, ενώ μια εβδομάδα νωρίτερα θα παίξει το εξ αναβολής ματς πάλι στο γήπεδο με την Ποταμιά. Οι «κόκκινοι» πέρασαν στην 1η θέση με 24 βαθμούς φτάνοντας  τους 24 βαθμούς, ενώ η Κρέντη παρέμεινε 7η χωρίς πόντο.

Περίπου 40
Η ενδιαφέρουσα συνάντηση της 11ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας έγινε παρουσία μόλις 40 με 50 θεατών. Οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο Δημοτικό στάδιο αποζημιώθηκαν απόλαυσαν ένα ματς που είχε ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.


«Άγγιξε» το θαύμα
Η «ουραγός» Κρέντη παραλίγο να κάνει την έκπληξη και να πάρει ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, κόντρα σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Ωστόσο το λάθος του πολύ καλή μέχρι το 80΄ πορτιέρο Σωτήρη Ντάλλα έδωσε την νίκη στην Μυρίκη.

«Κόκκινες» απουσίες
Πολλές απουσίες είχε η γηπεδούχος Μυρίκη. Μεταξύ των άλλων δεν αγωνίστηκαν οι: Σάκης Τσιλίκας, Γιώργος Μπουμπουρής, Γιώργος Μαντέκας, Δημήτρης Ίβρος, Ανδρέας Τσαντήλας, Δημήτρης Γκορόγιας , Χρήστος Κατσαρής και Φώτης Ζαχαράκης. Απουσίες είχε και η Κρέντη που ήρθε στο Καρπενήσι με αποστολή μόλις 14 ποδοσφαιριστών.

Πέρασε πρώτη
Η Μυρίκη μετά το ρεπό του ΑΠΟΚ πέρασε προσωρινά πρώτη στην κορυφή, φτάνοντας τους 24 βαθμούς.

5 διαφοροποιήσεις















Ο Δημήτρης Αντωνίου ξεκίνησε την ομάδα του με 5 νέα πρόσωπα σε σχέση με το ματς του περασμένου Σαββάτου με τον Παναγραφιωτικό. Ο Αποστόλης Νούλας (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά) ήταν γκολκίπερ, ο Θωμάς Σκοτίδας (Φωτογραφία Πάνω Κέντρο) αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας, ο Ταξιάρχης Γούλας (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά) άρχισε ως πλάγιος μεσοεπιθετικός, ο Γρηγόρης Τάσιος (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά) έπαιξε στο κέντρο, όπως και ο νεαρός Μάριος Πατρώνης (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά). Πήραν τις θέσεις των: Ανδρέα Τσαντήλα, Δημήτρη Ίβρου (Έμειναν στον πάγκο), Γιώργου Μπουμπουρή (Τραυματίας/Είδε από τον πάγκο τις προσπάθειες των συμπαικτών του), Γιώργου Μαντέκα (Τραυματίας/Απουσίαζε για πρώτη φορά) και Σάκη Τσιλίκα (Απουσίαζε).

4 νέα πρόσωπα
 

Ο Νίκος Βούρτσας ξεκίνησε τους φιλοξενούμενους με 4 νέα πρόσωπα σε σχέση με το παιχνίδι με τον ΑΠΟΚ. Ο Ηλίας Κοτούλας (Φωτογραφία Αριστερά) έπαιξε στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Στέφανος Γκορόγιας έπαιξε ως μεσοσαμυντικός, όπως και ο Δημήτρης Τελώνης (Φωτογραφία Κέντρο) και ο Γιάννης Μάκκας (Φωτογραφία Δεξιά) αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης. Αντικατέστησαν τους: Αποστόλη Ντάλλα (Έμεινε στον πάγκο), Άκη Κατσιφή (Απουσίαζε), Γιώργο(Δ) Βούρτσα και Γιώργο (Ι) Βούρτσα (Έπαιξαν ως αλλαγή).

4 χρόνια μετά


Ο Σωτήρης Ντάλλας (Φωτογραφία) μετά από 4 χρόνια φόρεσε ξανά την φανέλα με το νούμερο «1» και αν εξαιρέσει κανείς την φάση του γκολ έκανε πολύ καλή εμφάνιση, έχοντας σωστές τοποθετήσεις και καίριες επεμβάσεις.

Α΄ Μέρος

Τα «ηνία» στην Μυρίκη
Η Μυρίκη είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο μέρος. Είχε την κατοχή της μπάλας και δημιούργησε τις ευκαιρίες για ένα γκολ, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να «παραβιάσει» την αντίπαλη εστία.

Ανεπανάληπτη στιγμή


Η Μυρίκη έχασε την καλύτερη της στιγμή στο πρώτο μέρος στο 27ο λεπτό. Ο Ταξιάρχης Γούλας σέντραρε από τα αριστερά και ο Άγγελος Παχής (Φωτογραφία) κατέβασε στο ύψος της μικρής περιοχής και χωρίς αντίπαλο ανενόχλητος πλάσαρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Κρέντης «σπαταλώντας» μοναδική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ.



Με σωστή διάταξη
Η φιλοξενούμενη Κρέντη κατέβηκε με σωστή αμυντική διάταξη και δεν επέτρεψε στον αντίπαλο να βρει χώρους. Κράτησε στο πρώτο μέρος το μηδέν.

Οι καλύτερες φάσεις
9΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Σταμούλη από τα δεξιά απέκρουσε με τις γροθιές ο Ντάλλας.
27΄: Ο Γούλας σέντραρε από τα αριστερά, και ο Παχής μόνος στο ύψος της μικρής περιοχής κατέβασε και πλάσαρε πάνω από το τέρμα της Κρέντης.
35΄: Ο Παχής έδωσε στον Σταμούλη, ο οποίος σούταρε χαμηλά εκτός περιοχής ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Ντάλλα.
36΄: Ο Πατρώνης σούταρε εκτός περιοχής πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
43΄: Ο Παχής άδειασε από δεξιά τους αντιπάλους σέντραρε, ο Τάσιος σούταρε από καλή θέση και ο Ντάλλας απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια.

Β΄ Μέρος

Ίδιο σκηνικό
Η Μυρίκη και στην επανάληψη είχε την υπεροχή, δημιούργησε ευκαιρίες, όμως χρειάστηκε να περάσουν 35΄ λεπτά για να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και να πάρει την αγχωτική νίκη.

Διάλογος Αντωνίου-Σώμαλη
Στο 58ο λεπτό ο προπονητής της Μυρίκης Δημήτρης Αντωνίου είχε έντονο διάλογο με τον α΄ βοηθό Στέλιο Σώμαλη, διαμαρτυρόμενος για υποδείξεις του βοηθού. Στην συνέχεια ο ρέφερι Δημήτρης Κουρλός έκανε συστάσεις στον προπονητή της Μυρίκης.




Ευκαιρίες γηπεδούχων
Πριν έρθει το πολυπόθητο γκολ οι γηπεδούχοι απώλεσαν σημαντικές στιγμές, με τον Άγγελο Παχή στο 47΄ να πλασάρει άουτ και τον Κώστα Σταμούλη στο 61΄ να πλασάρει αδύναμα με τον Σωτήρη Ντάλλα να μπλοκάρει και με τον ίδιο στο 77΄ με κεφαλιά να μην βρίσκει στόχο προς την εστία.




Αναγκαστική αλλαγή

 












Ο δυναμικός μέσος Στέφανος Γκορόγιας (Φωτογραφία Αριστερά) αποχώρησε στο 74ο λεπτό λόγω τραυματισμού με τον Γιώργο (Δ) Βούρτσα (Φωτογραφία Δεξιά) να τον αντικαθιστά.




«Λυτρωτής» ο «Σταμ»


Η Μυρίκη «λυτρώθηκε» στο 80ο λεπτό, όταν ο Κώστας Σταμούλης (Φωτογραφία) μετά την κάθετη πάσα του Άγγελου Παχή εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του γκολκίπερ Σωτήρη Ντάλλα και σε κενή εστία πλάσαρε εύκολα γράφοντας το τελικό 1-0. Ο «Σταμ» έφτασε τα 14 γκολ.





Υπερπροσπάθεια
Η Κρέντη έκανε υπερπροσπάθεια στο δεύτερο μέρος για να «κρατήσει» το μηδέν, ενώ στα τελευταία λεπτά ανοίχτηκε προσπαθώντας για φτάσει στην ισοφάριση με «δράστη» τον Θανάση Ντάλλα.

Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Ο Θεοχάρης έκανε την σέντρα από τα αριστερά, ο Παχής κατέβασε την μπάλα και πλάσαρε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
57΄: Ο Παχής σέντραρε από αριστερά και ο Σταμούλης από καλή θέση και δεξιά σούταρε ψηλά άουτ από το τέρμα της Κρέντης.
61΄: Ο Λέρης πάσαρε τον Σταμούλη, που έκανε την ατομική προσπάθεια και πλάσαρε αδύναμα με τον Ντάλλα να μπλοκάρει.
72΄: Σουτ του Σκοτίδα εκτός περιοχής πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων.
77΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λέρη από αριστερά απέκρουσε σε κόρνερ ο Ντάλλας. Το κόρνερ εκτέλεσε από τα δεξιά ο Παχής και η κεφαλιά του Σταμούλη σε κενή εστία μετά την άστοχη έξοδο του Ντάλλα πέρασε πάνω από το τέρμα της Κρένητης.
79΄: Ο Τελώνης σέντραρε από τα δεξιά και ο Ντάλλας Αθ. πήρε την κεφαλιά με τον Νούλα να μπλοκάρει.
80΄: Ο Παχής έκανε την κάθετη, ο Ντάλλας έκανε τραγικό λάθος και ο Σταμούλης σε κενή εστία με πλασέ έκανε εύκολα το 1-0.
88΄: Ο Πλεξίδας εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και η «σκαστή» κεφαλιά του Σταμούλη έφυγε πάνω από το τέρμα της Κρέντης άουτ.
91΄: Ο Ντάλλας Αθ. σούταρε από τα όρια της περιοχής χωρίς πίεση πάνω από την εστία της Μυρίκης.

Κίτρινες Κάρτες
Γκορόγιας

Διακριθέντες
Μυρίκη: Πατρώνης, Πλεξίδας
Κρέντη: Μπισμπίκης, Κοτούλας, Ντζίμας, Μάκκας Ε., Τελώνης

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Αντωνίου (Μυρίκη): «Από το σημερινό παιχνίδι κρατάμε τους 3 βαθμούς, που είναι το πιο σημαντικό. Σίγουρα δεν μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος από την συνολική απόδοση της ομάδας. Ίσως δεν είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα και θεωρήσαμε ότι είναι εύκολο το παιχνίδι και αποδείχτηκε ότι το παιχνίδι ήταν δύσκολο. Καταφέραμε να πάρουμε την νίκη, πολλά πράγματα και τις αδυναμίες μας πιστεύω θα τις βελτιώσουμε όλοι (Ποδοσφαιριστές, προπονητές, διοίκηση). Από τα λάθη μας και τις αδυναμίες μας κρινόμαστε όλοι και θα τις βελτιώσουμε για να γίνουμε καλύτεροι. Τώρα έχουμε διακοπή δυο εβδομάδων και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό στα επόμενα παιχνίδια. Να ευχηθώ συγχαρητήρια στην αντίπαλη ομάδα, που πραγματικά κάνει μια μεγάλη προσπάθεια και τους αξίζουν συγχαρητήρια για την μαχητικότητα και αγωνιστικότητα. Τέλος να ευχηθώ Καλές Αποκριές σε όλους και Καλή Σαρακοστή.»

Νίκος Βούρτσας (Κρέντη): «Να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια. Σήμερα φανήκαμε ότι είμαστε ομάδα και όταν βάζουμε την ομάδα πάνω από τους εαυτούς μας μπορεί να φέρουμε αποτελέσματα. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, παίζαμε με μια καλύτερη ομάδα από εμάς,  πιο προπονημένη,  παρόλο αυτά στόχος ήταν να κρατήσουμε το μηδέν, αλλά δεχτήκαμε ένα γκολ που ίσως θα μπορούσαμε να το αποφύγουμε. Να ευχηθώ καλή συνέχεια στην ομάδα της Μυρίκης.»





Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Δημήτρης Αντωνίου): Νούλας, Πλεξίδας, Θεοχάρης, Σκοτίδας, Γενιτσαρόπουλος, Λέρης, Γούλας(88΄ Τσιάμης), Πατρώνης(84΄ Τριανταφύλλου), Τάσιος, Σταμούλης, Παχής

Κρέντη (Νίκος Βούρτσας): Ντάλλας Σ., Κοτούλας, Μάκκας Ε., Ντζίμας, Γκούρλιας, Τελώνης, Βούρτσας Ν., Γκορόγιας(74΄ λ.τρ. Βούρτσας Γ.(Δ)), Ντάλλας Αθ., Μάκκας Ι.(46΄ Βούρτσας Γ.(Ι)), Μπισμπίκης

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Ηλίας Λιασκώνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)









































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος