Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Νέοι: ΕΠΣ Ευρυτανίας-ΕΠΣ Φωκίδας 1-0

«Χαμογέλασε» η ομάδα νέων της ΕΠΣ Ευρυτανίας, καθώς σημείωσε την πρώτη της νίκη με 1-0 επί της ΕΠΣ Φωκίδας, κλείνοντας ιδανικά την διοργάνωση.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε τις 3. Ήταν στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων νέων(4ος Όμιλος) και την παρακολούθησαν γύρω στους 70-80 φίλαθλοι.
Η Ευρυτανία του Δημήτρη Τσιγαρίδα έκανε πολύ καλή εμφάνιση, δημιουργώντας συνεχώς πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ. Ήταν άτυχη, καθώς δυο φορές η μπάλα χτύπησε από προσπάθειες του Γρηγόρη Τάσιου στο δοκάρι του Γιάννη Καρανάσου. Τελικά το νικητήριο γκολ επετεύχθη από τον αντίπαλο Δημήτρη Χαΐδόγιαννο. Η ενωσιακή ομάδα του νομού μας έδειξε φέτος φανερά δείγματα προόδου.
Η Φωκίδα του Θωμά Αναγνωστόπουλου απέναντι σε ένα περίπου ισοδύναμο αντίπαλο γνώρισε δίκαια την ήττα.  Δεν κατάφερε να ικανοποιήσει με την απόδοση της και περιορίστηκε στην τελευταία θέση. Να αναφερθεί όμως πως ο μοναδικός βαθμός των ηττημένων προήλθε από το εντός έδρας 1-1 με την ΕΠΣ Θεσσαλίας, στερώντας την πρωτιά από τον αντίπαλο.
Η ΕΠΣΕ ολοκλήρωσε την πορεία της στην θέση με 4 βαθμούς, ενώ η ΕΠΣΦ ήταν με 1 πόντο.

Μεγάλη προσέλευση
Για πρώτη φορά φετινή αναμέτρηση της μικτής νέων της ΕΠΣ Ευρυτανίας παρακολούθησε πολυάριθμος αριθμός φιλάθλων. Οι καλές καιρικές συνθήκες ήταν αυτές που οδήγησαν αρκετό κόσμο στο γήπεδο.


Χωρίς Ερμή
Οι γηπεδούχοι δεν είχαν στην διάθεση τους τον Ερμή Καραμπά λόγω ασθένειας.

«Γεύτηκε» νίκη
Οι ενωσιακές ομάδες της Ευρυτανίας έφτασαν στο νικηφόρο αποτέλεσμα ύστερα από το 2011, όπου είχαν νικήσει εκτός έδρας με 1-2 την Φωκίδα στην κατηγορία των νέων.

Σε γνώριμο έδαφος


Ο Αιτωλοακαρνάνας ρέφερι Δημήτρης Γκιάφης(Φωτογραφία) έχει σφυρίξει και κατά το παρελθόν αγώνες σε αυτό το γήπεδο.

Αντίστροφοι ρόλοι
Οι δυο προπονητές των νέων καθοδηγούσαν πέρυσι τις ομάδες των παίδων. Επιπλέον οι δυο τεχνικοί των παίδων «κοούτσαραν» στο περυσινό πρωτάθλημα τους νέους.

Εξαιρετική πορεία
Η Ευρυτανία κατάφερε να συγκεντρώσει 4 βαθμούς με τέρματα 3-15. Η βαθμολογική συγκομιδή και τα σημάδια βελτίωσης των παιχτών της κρίνονται απόλυτα ικανοποιητικά.


Α΄ Μέρος

Ρευστό 45λεπτο
Το ντέρμπι των ουραγών έληξε ισόπαλο στα πρώτα 45 λεπτά με 0-0. Η ομάδα της Ευρυτανίας έφτασε πολύ κοντά στο γκολ. Η Φωκίδα βελτίωσε την απόδοση της στο τελευταίο 15αρτο.

Μια «ανάσα» στο 1΄
Οι παίχτες του Δημήτρη Τσιγαρίδα λίγα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του παιχνιδιού «άγγιξαν» το 1-0, αλλά το πλασέ του Γρηγόρη Τάσιου κατέληξε ελάχιστα άουτ.


Πρώτο δοκάρι


Το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Γρηγόρη Τάσιου(Φωτογραφία) στο 24ο λεπτό κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Γιάννη Καρανάσου στην δεύτερη μεγάλη φάση των Ευρυτάνων.


Ανέβηκε η Φωκίδα


Το συγκρότημα του Θωμά Αναγνωστόπουλου βρήκε τα «πατήματα» του και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για γκολ. Κινητικότερος ποδοσφαιριστής του ήταν ο Παναγιώτης Φουσέκης(Φωτογραφία)

Οι καλύτερες φάσεις
1΄: Ο Χρυσικός έβγαλε μπαλιά στον Τάσιο, ο οποίος από θέση τετ α τετ πλάσαρε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Καρανάσου.
19΄: Σουτ του Τάσιου από το ύψος της περιοχής έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι της Φωκίδας.
24΄: Ο Μπουμπουρής Π. εκτέλεσε φάουλ, ο Τάσιος πλάσαρε ψηλοκρεμαστά, η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Καρανάσου και στην επαναφορά την κεφαλιά του Τάσιου μπλόκαρε ο πορτιέρο της Φωκίδας.
26΄: Ο Φουσέκης κατέβασε την μπάλα και σούταρε άουτ από το δεξί δοκάρι του Νούλα.
32΄: Σουτ του Κεφαλά έξω από την περιοχή μπλοκαρίστηκε από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.
41΄: Ο Σουλιντζής δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής, το οποίο έφυγε μόλις πάνω από την εστία του Νούλα.
43΄: Ατομική ενέργεια και σουτ του Φουσέκη κατέληξε ελάχιστα άουτ από το αριστερό «παραθυράκι» της Ευρυτανίας.

Β΄ Μέρος

Ευρυτανία «όαση»
Ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο έκανε η ενωσιακή ομάδα της Ευρυτανίας. Έκανε ευκαιρίες, πέτυχε γκολ και πανηγύρισε την μεγάλη νίκη με 1-0 επί της Φωκίδας.

«Πνοή» από Μάκκα

 












Η είσοδος του Κρεντιώτη Γιάννη Μάκκα(Φωτογραφία αριστερά), σκόρερ της προηγούμενης αγωνιστικής έκανε πιο επιθετική την ΕΠΣΕ. Ο Μάκκας ήταν πηγή «κινδύνου» για τα αντίπαλα καρέ του εξαιρετικού Γιάννη Καρανάσου(Φωτογραφία δεξιά)

Ήρθε από αντίπαλο


Ένα αυτογκόλ του αμυντικού της Φωκίδας Δημήτρη Χαΐδόγιαννου(Φωτογραφία) στο 78΄ έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της Ευρυτανίας. Την σέντρα στο γκολ έκανε ο κορυφαίος του γηπέδου Γρηγόρης Τάσιος.





Παραλίγο…γκολάρα
Όσκαρ ατυχίας για τον Γρηγόρη Τάσιο, ο οποίος είχε και δεύτερο δοκάρι στο 84ο λεπτό με ένα εκπληκτικό μακρινό σουτ.


Οι καλύτερες φάσεις
63΄: Κοντινό σουτ του Τάσιου απέκρουσε σωτήρια ο τερματοφύλακας της ΕΠΣΦ.
65΄: Σέντρα του Τάσιου από αριστερά, ο Μάκκας έκανε την προβολή, η οποία έφυγε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Καρανάσου.
66΄: Σέντρα του Τάσιου από δεξιά, προβολή του Σερπάνου απέκρουσε στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Φωκίδας.
69΄: Χτύπημα φάουλ του Σεγδίτσα από αριστερά, κεφαλιά του Φουσέκη έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Νούλα.
72΄: Κόρνερ του Σεγδίτσα από τα αριστερά, κεφαλιά του Χαΐδόγιαννου πέρασε πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
73΄: Ο Σερπάνος δοκίμασε σουτ από αριστερά, με την μπάλα να καταλήγει άουτ από το δεξί δοκάρι του Καρανάσου.
77΄: Ο Μπουμπουρής Ε. έκανε την μπαλιά, ο Μάκκας σούταρε από θέση τετ α τετ πάνω από το τέρμα της Φωκίδας.
78΄: Ο Τάσιος έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Χαΐδόγιαννος με προβολή προς το τέρμα του έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Καρανάσου(1-0).
84΄: Εντυπωσιακό μακρινό σουτ «κεραυνός» του Τάσιου τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Καρανάσου και στην επαναφορά κεφαλιά του Μάκκα απέκρουσε ο κίπερ των φιλοξενούμενων στην του γωνία.
88΄: Χτύπημα φάουλ του Μπουμπουρή Π. από δεξιά, κεφαλιά του Μάκκα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Φωκίδας.
89΄: Εκτέλεση φάουλ του Σουλιντζή κατέληξε άουτ από το δεξί δοκάρι του Νούλα.

Διακριθέντες
Ευρυτανία: Τάσιος, Μπουμπουρής Π., Μπουμπουρής Ε., Μάκκας
Φωκίδα: Σεγδίτσας, Φουσέκης, Καρανάσος

Κίτρινες Κάρτες
Σουλιντζής

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Ευρυτανία): «Καταρχήν να πω συγχαρητήρια στην ομάδα της Φωκίδας τόσο για την παρουσία της όσο και την εικόνα της σαν ομάδα, που αγωνίστηκε σε καθαρά αθλητικά πλαίσια. Όσον αφορά την δική μας ομάδα είναι πολύ όμορφο το συναίσθημα το να βλέπεις τις προσπάθειες που κάνεις να μετουσιώνονται σε αποτέλεσμα όχι το νικηφόρο απλώς αποτέλεσμα, αλλά η εικόνα των ποδοσφαιριστών από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε τις προπονήσεις μέχρι το τελευταίο αγώνα που δώσαμε σήμερα το πώς βελτιώνονται ατομικά και πως τελικά δημιουργούν μια εικόνα ομάδας που αντιδρά πολύ καλά στο γήπεδο. Καθόλη τη διάρκεια του μίνι αυτού πρωταθλήματος δήλωνα ότι τα παιδιά βελτιώνονται ασχέτως με το τελικό αποτέλεσμα που τις περισσότερες φορές δεν έρχονταν. Έχω μιλήσει αρκετές φορές για τη διαφορά δυναμικότητας και το πληθυσμιακό πρόβλημα  που περιορίζει τις επιλογές μας. Σήμερα παίζοντας με ένα νομό σχετικά παρόμοιο με το δικό μας τα παιδιά μπόρεσαν να κερδίσουν και να αποδώσουν άριστα όλα αυτά τα οποία δουλέψαμε καθόλη τη διάρκεια των προπονήσεων. Νομίζω ότι όποιος ήταν σήμερα στο γήπεδο θα χάρηκε με αυτό που είδε, θα ένοιωσε μια ικανοποίηση για τα παιδιά μας. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την εμφάνιση τους, τους ευχαριστώ πάρα πολύ για την προσπάθεια τους και πιστεύω ότι αν συνεχίσουν πραγματικά να δουλεύουν τότε δεν θα έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα παιδιά των υπολοίπων νομών.»

Θωμάς Αναγνωστόπουλος (Φωκίδα): «Η ομάδα της Ευρυτανίας ήταν καλύτερη, θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα γκολ.»









Συνθέσεις Ομάδων

Ευρυτανία (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Νούλας, Φύκας(60΄ Μάκκας), Πατρώνης, Μπουμπουρής Π., Τσιάμης, Τόλης Α.(46΄ Σερπάνος), Μπουμπουρής Ε., Ρέπας(90΄ Μαντζιούτας), Τριανταφύλλου, Τάσιος, Χρυσικός

Φωκίδα (Θωμάς Αναγνωστόπουλος): Καρανάσος, Αγγέλου, Κοντογιάνης(87΄ Λιακώνης), Χαΐδόγιαννος, Σκαρίμπας, Σεγδίτσας, Κεφαλάς, Μπούρας, Φουσέκης, Πολίτης, Σουλιντζής

Διαιτητής: Δημήτρης Γκιάφης(ΣΔΠ Αιτωλοακαρνανίας)
1η Βοηθός: Καλλιρόη Μίζαλου(ΣΔΠ Αιτωλοακαρνανίας)
2ος Βοηθός:  Γιώργος Γαλανόπουλος(ΣΔΠ Αιτωλοακαρνανίας)






































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος