Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Παίδες: ΕΠΣ Ευρυτανίας-ΕΠΣ Φθιώτιδας 0-7

Άντεξε μόλις  για 37΄ η ενωσιακή ομάδα της Ευρυτανίας, η οποία γνώρισε νέα βαριά ήττα από την αρκετά ανώτερη Φθιώτιδα με σκορ 0-7.
Η αδιάφορη βαθμολογικά συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου στο ενωσιακό γήπεδο της ΕΠΣ Φθιώτιδας στο Φραντζή κάτω από αρκετά καλές καιρικές συνθήκες. Ήταν στα πλαίσια της εξ αναβολής της 6ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου του πρωταθλήματος προεπιλογής Εθνικών ομάδων παίδων και άρχισε στις 13:00.
Η ΕΠΣ Ευρυτανίας του Γιώργου Χρυσαφόπουλου επέστρεψε σε αγωνιστικούς ρυθμούς μετά από αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Είχε αποστολή μόλις 12 ποδοσφαιριστών, αντιμετωπίζοντας σαφές ποσοτικό πρόβλημα.  Διατηρούσε με «νύχια και με δόντια» το 0-0 έως το 37΄, όμως η συνέχεια δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Οι Ευρυτάνες παραμένουν τελευταίοι χωρίς βαθμό, έχοντας τέρματα 0-30. Στα αρνητικά για αυτούς ο αναγκαστικός «ξενιτεμός» και η έλλειψη προπονήσεων, συνέπεια του καιρού.
Η ΕΠΣ Φθιώτιδας του Φώτη Καραμπότση πέτυχε το πρώτο της θετικό αποτέλεσμα με ευρύ μάλιστα σκορ .Ήταν απόλυτη κυρίαρχος, έχοντας και πολλές ευκαιρίες. Δυο γκολ πέτυχε ο Χρήστος Σύρμος και από ένα οι: Χρήστος Σεντής, Βασίλης Καψής, Κώστας Λαμπρόπουλος, Θανάσης Μπαγινέτας και Θανάσης Στρωτός.  Δοκάρι(από ένα) είχαν οι: Χρήστος Σύρμος, Βασίλης Τρούμπουλος, Θανάσης Μπαγινέτας και Στέλιος Αντωνόπουλος(Στην φάση του 0-4), ενώ ακυρώθηκαν δυο γκολ του Λαμπρόπουλου σωστά ως οφσάιντ. Οι «γείτονες» βρίσκονται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 5 πόντους.
Η Ευρυτανία υποδέχεται για την 7η και τελευταία αγωνιστική την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου την Φωκίδα. Οι Φθιωτοί θα δώσουν εντός έδρας αναμέτρηση με την Βοιωτία. Και τα δυο ματς δεν έχουν βαθμολογική σημασία.

Ελάχιστοι φίλαθλοι
Οι θεατές που βρέθηκαν στο Φραντζή ήταν περίπου 20-30, γονείς ποδοσφαιριστών στην πλειοψηφία τους, παρά τις πολύ καλές καιρικές συνθήκες.


Φιλοξενούμενη στην έδρα της
Οι ενωσιακές ομάδες της Ευρυτανίας αγωνίστηκαν στο ενωσιακό γήπεδο της ΕΠΣ Φθιώτιδας στο Φραντζή. Το Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου παραμένει καλυμμένο με χιόνι και η ΕΠΟ προέβη στον ορισμό του αγώνα στην έδρα των Φθιωτών. Η ΕΠΣΕ αναγκάστηκε να παίξει μακριά από το γήπεδο της, ενώ οι ποδοσφαιριστές της είναι απροπόνητοι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

0-30(!) τέρματα
Συντελεστή τερμάτων 0 υπέρ 30 κατά έχει η μικτή παίδων της Ευρυτανίας, η οποία δεν έχει ακόμη βαθμολογική συγκομιδή.

Μόλις 12
Ο προπονητής της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιώργος Χρυσαφόπουλος είχε μόλις 12 ποδοσφαιριστές στην διάθεση του, με τον Θανάση Καραντάνα να αποτελεί την μοναδική αλλαγή του.


Προεδρική παρουσία
Δίπλα στις ενωσιακές ομάδες βρέθηκε ο Πρόεδρος της ΕΠΣΕ Γιώργος Παπαντζίμας(Φωτογραφία). Την αποστολή των μικτών συνόδεψαν οι: Βασίλης Κατσίκης(Πρόεδρος της επιτροπής μικτών ομάδων) και φυσικά ο Δημήτρης Αθανασόπουλος με τον Διονύση Βονόρτα.


Πρώτη νίκη
Το συγκρότημα του Φώτη Καραμπότση πανηγύρισε την πρώτη του νίκη, έχοντας μέχρι την ώρα του αγώνα μόλις δυο ισοπαλίες.

Α΄ Μέρος

Κυρίαρχη η ΕΠΣΦ-Δυσκολεύτηκε μέχρι το 1ο
Η Φθιώτιδα ήταν «καταιγιστική» στο πρώτο μέρος, όμως η Ευρυτανία αντιστεκόταν ηρωικά έως το 37΄, όπου κρατούσε το 0-0. Μέσα σε ένα 2λεπτο όμως δέχτηκε δυο γκολ, ενώ προηγουμένως η μπάλα είχε προσκρούσει τρεις φορές  στα δοκάρι του Κώστα Νικοπολίδη. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 0-2.

1ο δοκάρι και ακυρωθέν γκολ


Στην πρώτη τους αξιόλογη ευκαιρία οι Φθιωτοί έφτασαν κοντά στο 0-1 στο 6΄. Ο Χρήστος Σύρμος δοκίμασε σουτ από θέση αριστερά, η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Κώστα Νικοπολίδη και στην επαναφορά ακυρώθηκε τέρμα του Κώστα Λαμπρόπουλου ως οφσάιντ από την β΄ βοηθό Ζάφη Κουτρόγιαννου(Φωτογραφία).


Ακίνδυνη εκτέλεση
Μόλις μια φορά έπιασε μπάλα ο πορτιέρο της ΕΠΣ Φθιώτιδας Βαγγέλης Μαυράδας, με την μακρινή εκτέλεση φάουλ του Γιάννη Τσούκα στο 11ο λεπτό να μην αποτελεί κίνδυνο. Στην επανάληψη αγωνίστηκε ως τερματοφύλακας ο Γιώργος Κοπάνης.

Η ίδια κατάληξη δις


Στο 22΄ μετά την σέντρα του Κώστα Λαμπρόπουλου, ο Βασίλης Τρούμπουλος(Φωτογραφια) από πλεονεκτική θέση πλάσαρε στο οριζόντιο δοκάρι του Κώστα Νικοπολίδη και εν συνεχεία η μπάλα κατέληξε άουτ. Εννιά λεπτά αργότερα η Φθιώτιδα είχε και τρίτο δοκάρι σε πολύ μακρινό σουτ του Θανάση Μπαγινέτα.

Έλυσε τον «γόρδιο δεσμό»


Λίγα λεπτά πριν την συμπλήρωση των 40΄ του α΄ μέρους η Φθιώτιδα προηγήθηκε. Ο αμυντικός Φίλιππος Σεντής(Φωτογραφία) με άψογο χαμηλό σουτ από το ύψος της περιοχής περίπου σημείωσε το 0-1. 



Άμεσος διπλασιασμός


Σαν να μην έφτανε αυτό για την Ευρυτανία οι τυπικά φιλοξενούμενοι έκαναν άμεσα το 0-2. Ο Στέλιος Αντωνόπουλος τροφοδότησε τον Βασίλη Καψή(Φωτογραφία), που πραγματοποίησε υπέροχη ενέργεια και άψογο τελείωμα για το 0-2. Ο Καψής έφτασε τα δυο γκολ στην διοργάνωση.


Οι καλύτερες φάσεις
6΄: Ο Σύρμος δοκίμασε σουτ από αριστερά, η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι της Ευρυτανίας και στην επαναφορά ακυρώθηκε γκολ του Λαμπρόπουλου ως οφσάιντ.
8΄: Ο Τρούμπουλος πάσαρε στον Αναγνωστόπουλο και το σουτ του δεύτερου μπλοκαρίστηκε από τον Νικοπολίδη.
11΄: Μακρινή εκτέλεση φάουλ του Τσούκα μπλοκαρίστηκε εύκολα από τον Μαυράδα.
14΄: Σέντρα του Φαφούτη από αριστερά, ο Αντωνόπουλος σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Ευρυτανίας.
18΄: Ο Σεντής έδωσε στον Λαμπρόπουλο, ο οποίος έκανε το διαγώνιο σουτ, το οποίο έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι του Νικοπολίδη.
22΄: Σέντρα του Λαμπρόπουλου από δεξιά, ο Τρούμπουλος από καλή θέση πλάσαρε, η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι της ΕΠΣΕ και πέρασε άουτ.
28΄: Ο Αναγνωστόπουλος έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Τρούμπουλος δοκίμασε σουτ, η μπάλα κόντραρε και έφυγε πάνω από την εστία του Νικοπολίδη.
29΄: Μακρινό σουτ του Φαφούτη από θέση αριστερά απέκρουσε όμορφα σε κόρνερ ο τερματοφύλακας των Ευρυτάνων.
31΄: Ο Μπαγινέτας επιχείρησε μακρινό σουτ από τον άξονα μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής, η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Νικοπολίδη.
33΄: Σουτ του Σεντή από μακρινή απόσταση απέκρουσε ο πορτιέρο των τυπικά γηπεδούχων.
35΄: Καλό σουτ του Μπαγινέτα εκτός περιοχής έφυγε μόλις άουτ από το δεξί «Γ» της ΕΠΣ Ευρυτανίας.
36΄: Ο Φαφούτης σέντραρε από αριστερά, ο Τρούμπουλος δοκίμασε σουτ, το οποίο κόντραρε και κατέληξε άουτ από το δεξί δοκάρι του Νικοπολίδη.
37΄:  Ο Κατσούλας έβγαλε σέντρα από δεξιά ,ο Αναγνωστόπουλος δεν κατάφερε να πλασάρει στο δεύτερο δοκάρι και η μπάλα στρώθηκε στον Σεντή, που με χαμηλό σουτ από το ύψος της περιοχής στην δεξιά γωνία του Νικοπολίδη πέτυχε το 0-1.
38΄: Ο Αντωνόπουλος τροφοδότησε τον Καψή, ο οποίος με υπέροχη ενέργεια και σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα ψηλά στο κέντρο της αντίπαλης εστίας(0-2).

Β΄ Μέρος

Ασταμάτητοι οι Φθιωτοί
Μπορεί να είχε σκοράρει μόλις τρία γκολ σε όλη την διοργάνωση, όμως η Φθιώτιδα σημείωσε 7 σε ένα μόλις παιχνίδι. Παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο έφτασε στο τελικό 0-7, αφού η Ευρυτανία κατέρρευσε φυσιολογικά.

Γρήγορο γκολ Σύρμου


Ο εκ των κορυφαίων των νικητών Χρήστος Σύρμος(Φωτογραφία) σημείωσε το 0-3 στο 44ο λεπτό με χαμηλό σουτ από θέση δεξιά.



Σε δεύτερο χρόνο














Τρία λεπτά αργότερα ο Χρήστος Σύρμος σέντραρε, ο Στέλιος Αντωνόπουλος(Φωτογραφία αριστερά) σημάδεψε το δεξί κάθετο δοκάρι του Κώστα Νικοπολίδη και ο Κώστας Λαμπρόπουλος(Φωτογραφία δεξιά) πήρε το «ριμπάουντ», κάνοντας με πλασέ το 0-4.



Τα «ντούμπλαρε»
Ο Χρήστος Σύρμος συνέχισε τον «καταιγισμό» των γκολ της Φθιώτιδας, πετυχαίνοντας και το δεύτερο προσωπικό του. Σκόραρε στο 50ο λεπτό το 0-5 με χαμηλό σουτ.



Υπόδειξη οφσάιντ


Ο Κώστας Λαμπρόπουλος μετά την τροφοδότηση του Παναγιώτη Αναγνωστόπουλου σκόραρε από αριστερά, όμως το γκολ του δεν μέτρησε, καθώς ο πρώτος βοηθός Γιώργος Βαρζακάνος(Φωτογραφία) σήκωσε την σημαία του για οφσάιντ.

Στα 6 με Μπαγινέτα


Ο Θανάσης Μπαγινέτας(Φωτογραφία) μετά την πάσα του Στέλιου Αντωνόπουλου «έγραψε» το 0-6 με πολύ ωραίο σουτ έξω από την περιοχή.


Συνδυάστηκαν οι αλλαγές


Το τελευταίο γκολ της ΕΠΣ Φθιώτιδας επετεύχθη στο 76ο λεπτό με σκόρερ τον Θανάση Στρωτό(Φωτογραφία), ύστερα από την σέντρα του Δημήτρη Αποστόλου. Και οι δυο ποδοσφαιριστές είχαν περάσει ως αλλαγή.



Οι καλύτερες φάσεις
42΄: Ο Σεντής από καλό σημείο σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Ευρυτανίας.
43΄: Ο Σύρμος σούταρε από δεξιά στην απέναντι γωνία του Νικοπολίδη, πραγματοποιώντας το 0-3.
46΄: Σέντρα του Σύρμου από δεξιά, ο Αντωνόπουλος πλάσαρε στο δεξί κάθετο δοκάρι της ΕΠΣΕ και ο Λαμπρόπουλος στην επαναφορά πέτυχε με πλασέ το 0-4.
50΄: Ο Σύρμος εκμεταλλεύτηκε αδυναμία ης αντίπαλης άμυνας να διώξει και με διαγώνιο σουτ στην δεξιά γωνία της Ευρυτανίας σημείωσε το 0-5.
52΄: Ο Φαφούτης επιχείρησε σουτ και ο Νικοπολίδης μπλόκαρε την μπάλα.
54΄: Πάσα του Μαρμαντζάκου στον Αντωνόπουλο, το σουτ του οποίου απέκρουσε σωτήρια στην δεξιά του γωνία ο τερματοφύλακας της ΕΠΣΕ.
56΄: Καλό του Αναγνωστόπουλου αποκρούστηκε έξοχα από τον Νικοπολίδη.
61΄: Ο Μαρμαντζάκος έδωσε στον Στρωτό, το διαγώνιο σουτ του τελευταίου έφυγε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Νικοπολίδη.
67΄: Μπαλιά του Στρωτού στον Μαρμαντζάκο, με τον Νικοπολίδη να βγαίνει και να διώχνει σωτήρια.
72΄: Ο Αντωνόπουλος έδωσε στον Μπαγινέτα, που με άψογο σουτ εκτός περιοχής «κρέμασε» τον Νικοπολίδη(0-6).
73΄: Σέντρα του Αποστόλου από δεξιά, σουτ του Μαρμαντζάκου πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι της Ευρυτανίας.
76΄: Ο Αποστόλου έβγαλε σέντρα από δεξιά και ο Στρωτός με σουτ στην γωνία του Νικοπολίδη διαμόρφωσε το 0-7.

Κίτρινες Κάρτες
Στεφανής

Διακριθέντες
Ευρυτανία: Νικοπολίδης
Φθιώτιδα: Μπαγινέτας, Λαμπρόπουλος, Σύρμος, Σεντής, Φαφούτης

Δηλώσεις Προπονητών

Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Ευρυτανία): «Σίγουρα καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσουμε να έχουμε συμμετοχή σε αυτό το πρωτάθλημα των μικτών ομάδων. Οι δυσκολίες είναι πάρα πολλές και ειδικά αυτό το διάστημα οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν καθόλου τα παιδιά να βοηθηθούν μέσα από προπονήσεις. Είναι μεγάλο το πρόβλημα πόσο μάλλον το ποσοτικό που αντιμετωπίζουμε, ειδικά στους παίδες τα παιχνίδια μας είναι με λίγους ποδοσφαιριστές. Παιδικά πρωταθλήματα δεν υπάρχουν, εφηβικά δεν υπάρχουν. Μειονεκτούμε σε σχέση με τις άλλες μικτές ομάδες, δεν μπορούμε όμως να σταματήσουμε την προσπάθεια μας. Ότι κάνουμε το κάνουμε για τα παιδιά, έστω αυτά τα λίγα που υπάρχουν, χρόνο με τον χρόνο βλέπουμε ότι μεγαλώνει το πρόβλημα, δεν μπορούμε να το μικρύνουμε. Θα δούμε τι μπορεί να γίνει στο μέλλον, η νεολαία μας φεύγει συνεχώς από τον αθλητισμό, είναι ένα πρόβλημα, το οποίο δεν μπορούμε να το σταματήσουμε, να βάλουμε φρένο σε αυτό. Όλοι μας προσπαθούμε και μέσα από τους συλλόγους προσπαθούν τα παιδιά ειδικά αυτά που αγωνίζονται στην ομάδα των νέων να πάρουν κάποιες συμμετοχές, ουτωσώστε να βοηθήσουν την ενωσιακή ομάδα. Γίνεται μια συλλογική προσπάθεια και βλέπουμε τα αποτελέσματα δεν μας ευνοούν εδώ και αρκετά χρόνια, ώστε να πάρουμε κάποιο θετικό αποτέλεσμα από άλλη μικτή ομάδα. Εμείς βλέπουμε το καλό των παιδιών, δεν κοιτάζουμε κάποια δική μας θετική εξέλιξη. Τα θεωρούμε δικά μας παιδιά και όπως δουλεύουμε η δουλέψαμε στο παρελθόν για δικά μας παιδιά που περάσανε από αυτές τις ηλικίες, το ίδιο κάνουμε και για τα υπόλοιπα παιδιά. Το κουράγιο μας είναι τα ίδια τα παιδιά, δεν είναι κανείς άλλος.»

Φώτης Καραμπότσης (Φθιώτιδα): «Παίξαμε ένα παιχνίδι, το οποίο φάνηκε ότι ήταν εύκολο από το αποτέλεσμα. Εμείς επιδιώκαμε να παίξουμε ένα καλό παιχνίδι, διότι μέχρι τώρα τα παιδιά παίζανε πάρα πολύ καλά, απλά δεν τους είχαν δικαιώσει τα αποτελέσματα. Θεωρώ εάν αυτά τα παιδιά ήταν περισσότερο διάστημα μαζί θα ήταν πολύ καλύτερα από ότι ήταν τώρα. Όλα είναι θέμα συνήθειας, όταν κάνεις προπόνηση και είναι ένα σύνολο μαζί καιρό φέρνει αποτελέσματα. Πάντως είναι πολύ καλά τα παιδιά και είμαι σίγουρος η Φθιώτιδα έχει καλούς ποδοσφαιριστές και μπορεί να αναδείξει στην πορεία κάποια παιδιά που μπορούν να φτάσουν σε ανώτερο επίπεδο. Τώρα έχουμε ένα παιχνίδι με την Βοιωτία και θα επιδιώξουμε και εκεί ένα καλό αποτέλεσμα, διότι το δικαιούμαστε. Προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ευρυτανία (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Νικοπολίδης, Βουτσέλης, Τσούκας, Μπίκας, Δροσίνης, Τσάρας, Τριανταφυλλόπουλος Β., Φλωράκης, Τσέλος(41΄ Καραντάνας), Καώνης, Μπουμπουρής

Φθιώτιδα (Φώτης Καραμπότσης): Μαυράδας(41΄ Κοπάνης), Κατσούλας(51΄ Αποστόλου), Φαφούτης, Σεντής, Μπαγινέτας, Τρούμπουλος(51΄ Στρωτός), Λαμπρόπουλος, Σύρμος(51΄ Μαρμαντζάκος), Αντωνόπουλος, Αναγνωστόπουλος, Καψής(41΄ Στεφανής)

Διαιτητής: Δημήτρης Κουφογιάννης(ΣΔΠ Φωκίδας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Βαρζακάνος(ΣΔΠ Φωκίδας)
2η Βοηθός: Ζάφη Κουτρόγιαννου(ΣΔΠ Φωκίδας)











































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος