Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Φραγκίστα-Αίολος 0-5

Σε ένα βαρύ τερέν εξ αιτίας της ακατάπαυστης βροχόπτωσης ο Αίολος πέρασε νικηφόρα από το «Σύνορο», νικώντας την τοπική Φραγκίστα με 0-5.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (19/2) στο γήπεδο του Κερασοχωρίου και ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από δυνατή βροχόπτωση, σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο και χωρίς την παρουσία θεατών.
Η Φραγκίστα του Χρήστου Γαλανού παρατάχτηκε με 11αδα ανάγκης και με αρκετές απουσίες ποδοσφαιριστών. Πάλεψε για το καλύτερο δυνατό αμυνόμενη διαρκώς και με στόχο να αποφύγει μια διαφαινόμενη συντριβή. Κατάφερε να κρατήσει το σκορ στις τάξεις του 0-5.
Ο Αίολος του Σπύρου Λέντα έδωσε το πρώτο παιχνίδι εν όψει του 2017, έχοντας να αγωνιστεί από αρχές Δεκεμβρίου. Επέβαλλε τον ρυθμό του και πάρα τον κακό αγωνιστικό χώρο έδειξε αρκετά θετικά στοιχεία. Σκόραρε 4 φορές στο πρώτο 45λεπτο με τους: Κυριάκο Μούργκα, Κώστα Ρούσση, Τόλη Φούκα και Νίκο Νικολάου. Στο δεύτερο μέρος ο φορ Κώστας Ρούσσης έκανε 2 τα προσωπικά του τέρματα, φτάνοντας στο τελικό 0-5.
Την επόμενη (10η) ο Αίολος υποδέχεται στο Δημοτικό στάδιο την Κυριακή (26/2) την Ποταμιά και η Φραγκίστα παίζει την ίδια μέρα στο ίδιο γήπεδο, άλλα το πρωί με τον Παναγραφιωτικό. Ο Αίολος παρέμεινε στην 3η θέση και έφτασε τους 16 βαθμούς, ενώ η Φραγκίστα είναι στην 5η θέση μαζί με τον Παναγραφιωτικό, έχοντας 3 πόντους.

Χωρίς θεατές
Οι κακές καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν την παρουσία θεατών. Στις κερκίδες του γηπέδου βρέθηκαν μόνο οι διοικητικοί των πρωταθλητών Ευρυτανίας.


Δύσκολες συνθήκες
Ο αγώνας έγινε σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο που ελλόχευε κινδύνους για τραυματισμούς των ποδοσφαιριστών. Και τα 90 λεπτά του ματς έγιναν κάτω από δυνατή βροχόπτωση.


Πρώτο του 2017
Η ομάδα του Προφήτη Ηλία έδωσε την πρώτη της αναμέτρηση για το 2017, καθώς τελευταία φορά είχε αγωνιστεί αρχές Δεκεμβρίου για την 8η αγωνιστική.

Πρώτη στο Α΄


Ο 20χρονος Βαγγέλης Γαλανός (Φωτογραφία) της Φραγκίστας έκανε την πρώτη του συμμετοχή το Α΄ τοπικό, αγωνιζόμενος με την τοπική ομάδα. Έπαιξε σε θέση αριστερού μέσου.

«Ντεμπούταραν» Παπαβασιλείου-Στύλα

 












Για τους φιλοξενούμενους δυο ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση. Πρόκειται για τον τερματοφύλακα Κύρο Παπαβασιλείου (Φωτογραφία Αριστερά) και τον γνώριμο μας από το περσινή του παρουσία στον Αίολο τον κεντρικό μέσο Έλβις Στύλα (Φωτογραφία Δεξιά).



Στον πάγκο ο Ντένις
Αντίθετα το 3ο μεταγραφικό απόκτημα του Αίολου ο Ντένις Καραχαλίδης έμεινε στον πάγκο και δεν αγωνίστηκε.


Γκολκίπερ  Χ. Γερονίκος


Την εστία του ΑΠΟΔΦ υπερασπίστηκε ο αμυντικός Χριστόφορος Γερονίκος, που έκανε την πρώτη του φετινή συμμετοχή με την ομάδα.

Με όλους τους τρόπους
Ο ποδοσφαιριστής του Αίολου Κώστας Ρούσσης πλέον έχει σκοράρει με όλους τους τρόπους(Σουτ, κεφαλιά, φάουλ, πέναλτι), έχοντας 16 γκολ συνολικά.

4 αλλαγές

 












Ο Χρήστος Γαλανός παρέταξε την γηπεδούχο Φραγκίστα με 4 αλλαγές στην αρχική της 11αδα σε σχέση με το ματς της περασμένης Κυριακής με την Μυρίκη. Γκολκίπερ ήταν ο Χριστόφορος Γερονίκος, στο κέντρο της άμυνας έπαιξε ο Γιώργος Περούλας (Φωτογραφία Αριστερά), ο Βαγγέλης Γαλανός αγωνίστηκε ως αριστερός χαφ και ο Άγγελος Σάλτης (Φωτογραφία Δεξιά) έπαιξε στο κέντρο, κάνοντας την πρώτη του συμμετοχή στο φετινό πρωτάθλημα. Πήραν τις θέσεις των: Κώστα Κατσαδούρου(Τραυματίας, έχασε ματς για πρώτη φορά την σαιζόν), Μάρκου Κουρκούνη, Χρήστου Γενιτσαρόπουλου (Απουσίαζε) και Κώστα Γούλα (Έμεινε στον πάγκο).

Σε ρόλο αμυντικού χαφ


Ο Χάρης Ζαραβέλης (Φωτογραφία) του Αίολου μετά από αρκετά συνεχόμενα ματς στο κέντρο της άμυνας του Αίολου έπαιξε πιο μπροστά αγωνιζόμενος ως ανασταλτικός μέσος, οργανώνοντας αρκετές φορές το παιχνίδι της ομάδας του.

Απουσία Νάσιου
Ο ικανότατος μεσοεπιθετικός του Αίολου Δημήτρης Νάσιος απουσίαζε και δεν ταξίδεψε με την υπόλοιπη αποστολή στο Κερασοχώρι.

Α΄ Μέρος

Πλήρης κυριαρχία
Η φιλοξενούμενη ομάδα του Καρπενησίου παρά τον κακό αγωνιστικό χώρο και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες δεν επηρεάστηκε επέβαλλε τον ρυθμό της έκλεισε τον αντίπαλο στο μισό γήπεδο και σκόραρε 4 φορές.

Γρήγορα μπροστά


Πριν συμπληρωθούν καλά-καλά τα 4΄ λεπτά παιχνιδιού οι «Καρπενησιώτες» πήραν «κεφάλι» στο σκορ. Ο Νίκος Νικολάου εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο κεντρικός αμυντικός Κυριάκος Μούργκας (Φωτογραφία) πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και από κοντά την έσπρωξε στα δίχτυα γράφοντας το 0-1. Ο Τυρναβίτης ποδοσφαιριστής σκόραρε για πρώτη φορά στα Ευρυτανικά γήπεδα.




Απευθείας φάουλ Ρούσση


Ο Κώστας Ρούσσης στο 21ο λεπτό εκτέλεσε απευθείας φάουλ στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία της Δυτικής Φραγκίστας (0-2). 



Σκόρερ ο Φούκας


Στο 34΄ ο Κώστας Ρούσσης έδωσε στον Τόλη Φούκα, που από το ύψος του πέναλτι με χαμηλό σουτ στην αριστερή γωνία του Χριστόφορου Γερονίκου έγραψε το 0-3.





4ο από Νικολάου


7 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το πρώτο 45λεπτο ο Αίολος έκανε 4 τα τέρματα του. Στο 38΄ λοιπόν ο Χάρης Ζαραβέλης τροφοδότησε τον Νίκο Νικολάου που με όμορφο σουτ στην δεξιά γωνία του ΑΠΟΔΦ πέτυχε το 0-4. Νικολάου και Φούκας σκόραραν για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα.




Μαζική άμυνα
Η γηπεδούχος Φραγκίστα αμύνονταν σε όλη την διάρκεια του πρώτου μέρους, έχοντας μόλις μια αξιόλογη επιθετική προσπάθεια.

Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Σουτ του Φούκα απέκρουσε σε κόρνερ ο Γερονίκος.
4΄: Ο Νικολάου εκτελεί το κόρνερ από τα δεξιά και ο Μούργκας από κοντά με προβολή σε κενή εστία μπήκε στην πορεία της μπάλας και έκανε το 0-1.
8΄: Χαμηλό σουτ του Σάλτη εκτός περιοχής μπλόκαρε ο Παπαβασιλείου.
14΄: Ο Νικολάου σούταρε ο Γερονίκος απέκρουσε και στην συνέχεια νέο σουτ του Φούκα έφυγε άουτ.
18΄: Ο Στύλα σέντραρε από τα αριστερά και η κεφαλιά του Ζαραβέλη έφυγε ελάχιστα πάνω από το τέρμα της Φραγκίστας.
21΄: Ο Ρούσσης με απευθείας εκτέλεση φάουλ στην αριστερή γωνία του Γερονίκου πραγματοποίησε το 0-2.
24΄: Ο Φούκας έκανε την μπαλιά για τον Ρούσση, που μόνος απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα σούταρε άουτ από το δεξί δοκάρι.
31΄: Ο Στύλα σέντραρε από τα δεξιά και το ανάποδο ψαλίδι του Ρούσση από κοντά έφυγε πάνω από το τέρμα της Φραγκίστας.
34΄: Ο Ρούσσης έδωσε στον Φούκα που με χαμηλό σουτ από το ύψος του πέναλτι στην αριστερή γωνία των γηπεδούχων διαμόρφωσε το 0-3.
37΄: Ο Φούκας έκανε σέντρα από τα δεξιά και εξ επαφής σουτ του Ρούσσης απέκρουσε σωτηρία ο Γερονίκος.
38΄: Ο Ζαραβέλης τροφοδότησε τον Νικολάου που με όμορφο σουτ στην δεξιά γωνία των γηπεδούχων ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-4.

Β΄ Μέρος

Έπεσε ο ρυθμός
Χρόνο συμμετοχής πήραν στο δεύτερο μέρος αρκετοί νεαροί ποδοσφαιριστές του Αίολου, με την ομάδα να κατεβάζει ταχύτητα και να πατάει φρένο.

Έκλεισε το σκορ
Το τελικό σκορ έκλεισε στο 62ο λεπτό στο 0-5 χάρις το 2ο προσωπικό τέρμα του Φθιωτού Κώστα Ρούσση. Ο Νίκος Νικολάου έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Κώστας Ρούσσης κατέβασε την μπάλα και με πλασέ στην αριστερή γωνία του Χριστόφορου Γερονικού πέτυχε το τελικό 0-5. Ο Ρούσσης έφτασε τα 16 γκολ.




Χωρίς κάτι αξιόλογο
Τα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης «κύλησαν» χωρίς κάποια αξιόλογη φάση.

Οι καλύτερες φάσεις
49΄: Ο Στύλα έκανε σέντρα από τα δεξιά και ο Ρούσσης έκανε την προβολή αριστερά, με τον Γερονίκο να αποκρούει.
57΄: Ο Νικολάου έβγαλε σέντρα από αριστερά και το σουτ του Ρούσση εξ επαφής έφυγε αρκετά πάνω από την εστία της Φραγκίστας.
62΄: Ο Νικολάου σέντραρε από τα αριστερά και ο Ρούσσης κατέβασε μέσα στην περιοχή και με πλασέ στην αριστερή γωνία της Φραγκίστας διαμόρφωσε το τελικό 0-5.

Κίτρινες Κάρτες
Παρασκευόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος

Διακριθέντες
Φραγκίστα: Κώτσιας
Αίολος: Φούκας, Στύλα, Ζαραβέλης, Νικολάου, Ρούσσης

Δηλώσεις Προπονητών

Χρήστος Γαλανός (Φραγκίστα): «Έγινε ένα παιχνίδι κάτω από δύσκολες συνθήκες και αντιξοότητες. Εμείς κάνουμε μια προσπάθεια να τερματίσουμε το πρωτάθλημα αγωνιζόμενοι με αρκετές απουσίες. Τα παιχνίδια που θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε είναι με τα Άγραφα, με την Κρέντη και με την Ποταμιά στην έδρα μας. Εύχομαι καλή συνέχεια στην ομάδα του Αίολου.»




Σπύρος Λέντας (Αίολος): «Ήταν μια εύκολη επικράτηση για την ομάδα μου, αλλά έγινε κάτω από πολύ άσχημες συνθήκες, από πλευράς καιρού, αλλά και από πλευράς γηπεδικών συνθηκών. Καλό είναι και σε αυτή εδώ την περιοχή ο Δήμος να φτιάξει ένα γήπεδο έστω με πλαστικό χλοοτάπητα, για να μπορούν να διευκολύνονται οι ομάδες και να παίζεται και καλύτερο ποδόσφαιρο.»





Συνθέσεις Ομάδων

Φραγκίστα (Χρήστος Γαλανός): Γερονίκος Χ., Γαλανός Ε., Μπισμπίκης Φ., Περούλας, Ντάλλας Ι., Κώτσιας, Λάμπρου, Σάλτης Α.(48΄ Πολύζος), Μπισμπίκης Ι., Ζήκας, Λαθύρης

Αίολος (Σπύρος Λέντας): Παπαβασιλείου, Μπόγδανος, Παρασκευόπουλος(50΄ Κυλλής), Αζακάς Π., Μούργκας(50΄ Μπουμπουρής), Τριανταφυλλόπουλος, Ζαραβέλης, Φούκας(46΄ Χρυσικός), Ρούσσης, Στύλα, Νικολάου

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)





























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος