Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Παναγραφιωτικός-Μυρίκη 0-5

Νέα ευρεία νίκη σημείωσε η ομάδα της Μυρίκης, αυτή την φορά ενάντια στον Παναγραφιωτικό με σκορ 5-0.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (18/2) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος της και παρουσία περίπου 10-15 θεατών.
Ο Παναγραφιωτικός κατέβηκε ξανά χωρίς τον προπονητή του και υπό τις οδηγίες του ποδοσφαιριστή Ρέμμους Πάτρου. Δεν μπόρεσε να κοντράρει τον ισχυρότερο αντίπαλο και γνώρισε νέα βαριά ήττα. Βρέθηκε από το πρώτο μέρος να χάνει με 4-0, με το σκορ να κλείνει στο δεύτερο μέρος με 5-0 εις βάρος του.
Η Μυρίκη του Δημήτρη Αντωνίου συνέχισε τις καλές εμφανίσεις παίρνοντας ένα ακόμη τρίποντο. Έδειξε από νωρίς ότι είναι το «αφεντικό» της αναμέτρησης, σκοράροντας 4 τέρματα στο α΄ μέρος με χατ-τρικ του Άγγελου Παχή και ένα τέρμα του Κώστα Σταμούλη. Στο δεύτερο μέρος έκανε 5 τα τέρματα της με γκολ του Ταξιάρχη Γούλα, που είχε περάσει ως αλλαγή στο ημίχρονο.
Την επόμενη (10η) αγωνιστική η Μυρίκη θα υποδεχτεί την Κρέντη το Σάββατο (25/2) και την επόμενη μέρα ο Παναγραφιωτικός θα υποδεχτεί στις 11 το πρωί στο Δημοτικό στάδιο την Φραγκίστα. Οι «κόκκινοι» έφτασαν τους 21 βαθμούς και βρίσκονται προσωρινά στην 1η θέση, ενώ τα Άγραφα παρέμειναν στην 5η θέση με μόλις 3 πόντους.

Άδειες οι κερκίδες
Οι κερκίδες του Δημοτικού σταδίου Καρπενησίου ήταν άδειες, με το ματς να παρακολουθούν στα πέριξ του σταδίου 10 με 15 θεατές.


Εσωτερική μεταγραφή


Ο Κώστας Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία) αγωνίστηκε για πρώτη φορά την φετινή σεζόν με την Μυρίκη παίζοντας στο κέντρο της άμυνας. Πρόκειται σίγουρα για σημαντική προσθήκη, που μπορεί να λογιστεί και ως εσωτερική μεταγραφή

Ξανά με Πάτρου


Την ομάδα των Αγράφων καθοδήγησε σε ρόλο παίκτη-προπονητή ο Ρουμάνος Ρέμμους Πάτρου. Ο τεχνικός της ομάδας Γιώργος Χρυσαφόπουλος, απουσίαζε.

Καμία κίτρινη


Ο Σπύρος Μπύρος (Φωτογραφία) δεν «κιτρίνισε» κανέναν ποδοσφαιριστή από τις δυο ομάδες και είχε εύκολο έργο. Αυτό ήταν μόλις το δεύτερο παιχνίδι του στην Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας ως πρώτος διαιτητής.

Μεσοαμυντικός ο Νούλας


Ο φορ Μιχάλης Νούλας των γηπεδούχων μετατοπίστηκε στην μεσοαμυντική γραμμή της ομάδας, παίζοντας ως ανασταλτικός μέσος.

Δεν πλήρωσε διαιτησία
Ο Παναγραφιωτικός είχε κερδίσει στην κοπή της πίτας δωρεάν διαιτησία από την ΕΠΣ Ευρυτανίας και στην συγκεκριμένη αναμέτρηση δεν επιβαρύνθηκε με έξοδα διαιτησίας.

3 αλλαγές


 












Για την φιλοξενούμενη Μυρίκη ο Δημήτρης Αντωνίου έκανε 3 αλλαγές στο αρχικό του σχήμα σε σχέση με το ματς με την Φραγκίστα. Στο κέντρο της άμυνας έπαιξε ο Κώστας Γενιτσαρόπουλος, ως αριστερός μπακ άρχισε ο Σάκης Θεοχάρης (Φωτογραφία Αριστερά) και στο κέντρο στον άξονα αγωνίστηκε ο Χρήστος Λέρης (Φωτογραφία Δεξιά). Πήραν τις θέσεις των: Ταξιάρχη Γούλα (Μπήκε ως αλλαγή), Θανάση Τριανταφύλλου (Έμεινε στον πάγκο) και Θωμά Τσίπρα (Απουσίαζε).

Μέσα Κατσαρός-Καραμπάς-Πάτρου

 












Οι γηπεδούχοι του Παναγραφιωτικού είχαν 3 νέα πρόσωπα στο βασικό τους σχήμα σε σύγκριση με το ματς με τον ΑΠΟΚ. Ο Ρέμμους Πάτρου έπαιξε στο κέντρο της άμυνας, ο Πάρις Καραμπάς (Φωτογραφία Δεξιά) άρχισε ο δεξιός μπακ και ο Λάμπρος Κατσαρός (Φωτογραφία Αριστερά) αγωνίστηκε ως αριστερός μέσος. Πήραν τις θέσεις των: Κυριάκου Μπάμπε (Πλέον βρίσκεται στο εξωτερικό), Δημήτρη Κωσταρέλου και Πάνου Μπλέντζου (Απουσίαζαν).

Χατ-τρικ Παχή-Από 3 ασιστ Σταμούλη
Εξαιρετική εμφάνιση έκανε ο αριστερός χαφ της Μυρίκης Άγγελος Παχής που σκόραρε χατ-τρικ βάζοντας γκολ στο 12ο, 16ο και 45ο λεπτό. Και τα 3 τέρματα τα «σερβίρισε» με ασίστ ο Κώστας Σταμούλης. Ο Παχής έφτασε τα 7 γκολ και ο Σταμούλης τα 13.


Α΄ Μέρος

«Κόκκινος» μονόλογος
Οι φιλοξενούμενοι της Μυρίκης κυριάρχησαν στο πρώτο 45λεπτο και σκόραραν 4 φορές προηγούμενοι με 0-4.

Άνοιξε το σκορ


Χρειάστηκαν 12 λεπτά για να πάρουν το προβάδισμα οι φιλοξενούμενοι. Μετά από ταχύτατη επίθεση ο Κώστας Σταμούλης έκανε την κούρσα, έδωσε έτοιμο γκολ στον Άγγελο Παχή (Φωτογραφία), που με πλασέ στην αριστερή γωνία των γηπεδούχων έκανε το 0-1.




Σε διπλασιασμό
Στο 16ο λεπτό η Μυρίκη έκανε 2 τα τέρματα της. Ο Σάκης Τσιλίκας άνοιξε αριστερά στον Κώστα Σταμούλη, ο οποίος σέντραρε και ο Άγγελος Παχής στο δεύτερο δοκάρι από κοντά με προβολή στην αριστερή γωνία του Κώστα Ιωάννου διαμόρφωσε το 0-2. 




Σε ρόλο «εκτελεστή»


Ο Κώστας Σταμούλης (Φωτογραφία) μετά από 2 ασιστ ανέλαβε ρόλο «εκτελεστή». Στο 35΄ ο Παύλος Σεϊντης έκανε τραγικό λάθος, ο Κώστας Σταμούλης το εκμεταλλεύτηκε, έκλεψε την μπάλα και μπήκε τετ α τετ με τον Κώστα Ιωάννου στην περιοχή και με πλασέ στην αριστερή γωνία των Αγράφων πέτυχε το 0-3.




Φινάλε με γκολ
Όπως και τα πρώτα δυο γκολ έτσι και το 4ο στο 45ο λεπτό είχε δημιουργία Κώστα Σταμούλη και εκτέλεση Άγγελου Παχή. Ο «Σταμ» σέντραρε από τα αριστερά και ο Άγγελος Παχής εύκολα με πλασέ στην δεξιά γωνία των Αγράφων πραγματοποίησε το 0-4.




Αρκετά κενά
Τα Άγραφα παρουσίασαν αρκετά κενά στην αμυντική τους λειτουργία με αποτέλεσμα να δεχτούν 4 τέρματα στα πρώτα 45΄.

Οι καλύτερες φάσεις
5΄: Εκτέλεση φάουλ του Παχή πέρασε πάνω από το τέρμα των Αγράφων.
11΄: Σουτ του Κεφαλά κόντραρε σε αντίπαλο και κατέληξε κόρνερ από το αριστερό δοκάρι του Τσαντήλα.
12΄: Ο Σταμούλης έκανε την κούρσα έδωσε στον Παχή την κατάλληλη στιγμή, που με πλασέ στην αριστερή γωνία του Ιωάννου πέτυχε το 0-1.
16΄: Ο Τσιλίκας άνοιξε αριστερά στον Σταμούλη, που σέντραρε και ο Παχής στο δεύτερο δοκάρι από κοντά με προβολή στην αριστερή γωνία των Αγράφων έκανε το 0-2.
34΄: Ο Μαλαϊ πάσαρε στον Φούκα, που σούταρε χαμηλά εκτός περιοχής με τον Τσαντήλα να μπλοκάρει στην δεξιά του γωνία.
35΄: Ο Σεϊντης έκανε το λάθος και ο Σταμούλης έφυγε μόνος τετ α τετ με τον Ιωάννου πλάσαρε στην αριστερή του γωνία για το 0-3.
39΄: Ο Λέρης πάσαρε στον Παχή, οποίος σούταρε πάνω από την εστία των Αγράφων.
45΄: Ο Σταμούλης σέντραρε από τα αριστερά και ο Παχής εύκολα με πλασέ στην δεξιά γωνία του Ιωάννου ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-4.

Β΄ Μέρος

Διαδικαστικό 45λεπτο
Τα πάντα είχαν κριθεί στο δεύτερο μέρος και η αναμέτρηση είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Χάθηκαν εκατέρωθεν ευκαιρίες, αφού οι ομάδες έπαιξαν χωρίς σκοπιμότητες. Οι φιλοξενούμενοι σκόραραν 1 φορά για το τελικό 0-5.

Τραυματισμός Σβερώνη

 












Ο αριστερός μπακ του Παναγραφιωτικού Λάμπρος Σβερώνης (Φωτογραφία Αριστερά) δέχτηκε ένα δυνατό μαρκάρισμα από τον άλλοτε συμπαίκτη του Γιώργο Πλεξίδα και αποχώρησε πρόωρα από το ματς λόγω τραυματισμού. Την θέση του στο 55ο λεπτό πήρε ο Αλέξανδρος Τόλης (Φωτογραφία Δεξιά).





5ο Γούλα


Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 63ο λεπτό με τέρμα του Ταξιάρχη Γούλα.  Ο Κώστας Σταμούλης σέντραρε από τα αριστερά, ο Ταξιάρχης Γούλας σούταρε η μπάλα σταμάτησε σε αντίπαλο και στην συνέχεια της φάσης ο ίδιος εύκολα από κοντά με σουτ διαμόρφωσε το τελικό σκορ (0-5).  Ο Γούλας σκόραρε για 2ο σερί ματς.



«Πρώτη» Κατσαρή


Ο μεσοεπιθετικός Χρήστος Κατσαρής στο 63΄ έκανε την πρώτη του εμφάνιση με την νέα του ομάδα την Μυρίκη. «Ντεμπούταρε»  κόντρα στην πρώην του ομάδα, η οποία τον παραχώρησε την τελευταία ημέρα των μεταγραφών.


Χωρίς γκολ
Χωρίς κάποιο τέρμα έκλεισε το ματς, αφού στο τελευταίο 27λεπτο παρά τις χαμένες ευκαιρίες καμία ομάδα δεν σκόραρε.

Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Ο Μαλαϊ εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Τσαντήλας έκανε άστοχη έξοδο και σουτ του Κατσαρού αποκρούστηκε προ της γραμμής σε κόρνερ από αμυντικό της Μυρίκης.
59΄: Σουτ του Νούλα μπλόκαρε ο πορτιέρο της Μυρίκης.
60΄: Σουτ του Παχή μπλόκαρε ο Ιωάννου.
63΄: Ο Σταμούλης σέντραρε από αριστερά, ο Γούλας σούταρε, η μπάλα κατέληξε σε αντίπαλο και στην συνέχεια ο Γούλας με νέο σουτ εύκολα από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 0-5.
65΄: Ο Γούλας έδωσε στον Σταμούλη που σούταρε και ο Ιωάννου μπλόκαρε.
66΄: Ο Κατσαρής τροφοδότησε τον Παχή, που από κοντά σούταρε και ο τερματοφύλακας των Αγράφων απέκρουσε σωτήρια.
71΄: Ο Πλεξίδας σέντραρε από τα δεξιά και το θεαματικό εναέριο σουτ του Γούλα πέρασε πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.
73΄: Ο Ζαχαράκης έκανε την σέντρα από τα δεξιά και η προβολή του Παχή πέρασε πάνω από την εστία των Αγράφων.
78΄: Ο Σταμούλης έδωσε στον Κατσαρή που σούταρε και ο Ιωάννου μπλόκαρε.

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
Παναγραφιωτικός: -
Μυρίκη: Παχής, Σταμούλης, Λέρης, Μαντέκας Γ.

Δηλώσεις Προπονητών

Ρέμμους Πάτρου (Παναγραφιωτικός): «Κάναμε την προσπάθεια μας, τα παιδιά δίνουν σε κάθε παιχνίδι ότι μπορούν. Προσπαθούμε να τελειώσουμε την χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι άλλο. Καλή συνέχεια στην ομάδα της Μυρίκης.»











Δημήτρης Αντωνίου (Μυρίκη): «Θέλω να συγχαρώ τα παιδιά για την προσπάθεια τους και για το αποτέλεσμα. Στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα είχαμε εμείς την κατοχή και επιβάλλαμε τον ρυθμό μας, βγάλαμε πάρα πολύ καλά στοιχεία μέσα στο παιχνίδι και αυτό το μαρτυρά και το σκορ, που δείχνει την καθολική υπεροχή των παιδιών. Συνεχίζουμε να χτίζουμε αυτή την ομάδα, με τις προσθήκες κάποιων παιδιών, που ήταν μακριά και κάποιων που ήρθαν τώρα στην ομάδα. Είμαστε όλοι μια οικογένεια και όλοι κοιτάζουμε το κοινό καλό της ομάδας και μέσα από το συμφέρον της ομάδα όλοι έχουμε να κερδίσουμε. Προσπαθούμε για το καλύτερο, βλέπουμε τώρα το επόμενο παιχνίδι, πηγαίνουμε βήμα-βήμα και ευελπιστούμε στο τέλος να πετύχουμε τους στόχους μας. Καλή συνέχεια στα Άγραφα.»

Συνθέσεις Ομάδων

Παναγραφιωτικός (Ρέμμους Πάτρου): Ιωάννου, Καραμπάς, Σβερώνης(55΄ λ.τρ. Τόλης), Φούκας, Νούλας, Σεϊντής(46΄ λ.τρ. Τσιγαρίδας), Κεφαλάς, Πάτρου, Μαντέκας Π., Μαλαϊ, Κατσαρός

Μυρίκη (Δημήτρης Αντωνίου): Τσαντήλας, Πλεξίδας, Θεοχάρης, Ίβρος(63΄ Κατσαρής), Γενιτσαρόπουλος, Μαντέκας Γ., Μπουμπουρής Γ.(61΄ Ζαχαράκης), Λέρης, Τσιλίκας(46΄ Γούλας), Σταμούλης, Παχής

Διαιτητής: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος