Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Μούτα Δομοκού-Γ.Σ. Άτλας 55-36

Δεύτερο συνεχόμενο ανεπιτυχές αποτέλεσμα για τον Άτλαντα, ο οποίος ηττήθηκε με το ευρύ 55-36 από την Μούτα Δομοκού.
Η εξ αναβολής αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της Γ΄ ΕΚΑΣΕ πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (29/1) στο κλειστό του Δομοκού. Άρχισε στις 5 το απόγευμα και την παρακολούθησαν περίπου 70 θεατές.
Η Μούτα Δομοκού του Παναγιώτη Ρήγα έδωσε το πρώτο της παιχνίδι για το 2017 και κατέκτησε την 2η νίκη της στο πρωτάθλημα σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Έλεγξε από την αρχή τον ρυθμό της αναμέτρησης έχοντας διαρκώς διαφορά ασφαλείας. Βρέθηκε προηγούμενοι με +10 στο ημίχρονο και στην επανάληψη παρότι δεν μπόρεσε να συνεχίσει στον ίδιο παραγωγικό ρυθμό (Σκόραρε 20 πόντους σε 20 λεπτά) έφτασε στο τελικό +19 και στο 55-36. «Πυροβόλησε» έξω από τα 6.75 συνολικά 10 φορές, με τους Κώστα Πολύμερο και Κώστα Κωνσταντίνου να σκοράρουν έκαστος από 16 πόντους, με τον πρώτο να βάζει 5 τρίποντα και τον δεύτερο 2.
Ο Άτλας του Δημήτρη Λερογιάννη ταξίδεψε στον Δομοκό με σημαντικές ελλείψεις παίζοντας κόντρα σε ένα πολύ δυνατό σύνολο. «Κυνηγούσε» από την αρχή στο σκορ τον αντίπαλο με την άμυνα ζώνης να «σπάει» αρκετές φορές κυρίως με εύστοχες προσπάθειες της Μούτας για 3. Επιθετικά κινήθηκε σε ρηχά νερά σκοράροντας μόλις 36 πόντους και βάζοντας 11 στο δεύτερο ημίχρονο. Μοιραία γνώρισε την βαριά ήττα. Από 9 σκόραραν οι: Δημήτρης Κουρλός και Ταξιάρχης Κουτρομάνος.
Την επόμενη Κυριακή (5/2) ο Άτλας αγωνίζεται στην πρεμιέρα του β΄ γύρου στις 3.30 ενάντια στην συμπολίτισσα Π.Α.Κ. Η Μούτα αγωνίζεται για την 7η αγωνιστική στις 12 Φεβρουαρίου με την Αναγέννηση στην Λαμία, ενώ εκκρεμεί το παιχνίδι της στο Καρ΄πενήι με την Π.Α.Κ.

Περίπου 70
Η δεύτερη εντός έδρας αναμέτρηση της Μούτας Δομοκού έγινε παρουσία περίπου 70 φιλάθλων από την γύρω περιοχή.



Πρώτο του 2017
Οι γηπεδούχοι έδωσαν το πρώτο ματς μέσα στο 2017 και είχαν αγωνιστεί στο γήπεδο τους πριν περίπου δυο μήνες κόντρα στην Αναγέννηση Λαμίας.

Όμορφη ατμόσφαιρα
Οι νεαροί φίλοι της ομάδας ενίσχυσαν με το χειροκρότημα, με ένα ταμπούρλο, αλλά και την φωνή τους αθλητές της Μούτας.

Σε άψογη κατάσταση
Το Κλειστό του Δομοκού παρότι είναι κατασκευασμένο αρκετά χρόνια πριν και είναι σχεδόν ίδιο με το κλειστό του γυμνασίου Καρπενησίου βρίσκεται σε άριστη κατάσταση. Ο Δήμος της περιοχής παρέχει θέρμανση και συντηρεί τις αθλητικές του εγκαταστάσεις εν αντιθέσει με την περιοχή μας που στα κλειστά γήπεδα μπάσκετ δεν υπάρχει θέρμανση. Παράλληλα οι αθλητές των δυο ομάδων είχαν και ζεστό νερό και την δυνατότητα να κάνουν μπάνιο μετά την αναμέτρηση, κάτι το οποίο δεν παρέχεται στο κλειστό του Καρπενησίου.

2η σερί ήττα
Η ομάδα της Ευρυτανίας μετά την εντός έδρας ήττα από την Αναγέννηση Λαμίας ηττήθηκε για 2ο συνεχόμενο παιχνίδι και βρίσκεται σε δεινή βαθμολογική θέση. Πρέπει να κάνει υπερπροσπάθεια στον δεύτερο γύρο, εάν θέλει να συνεχίσει στην β΄ φάση του πρωταθλήματος και να διεκδικήσει την επάνοδο της στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ.

Οι «μπομπέρ» Πολύμερος & Κωνσταντίνου














Για την Μούτα Δομοκού ηγήθηκαν στο σκοράρισμα οι Κώστας Πολύμερος (Φωτογραφία Αριστερά) με 16 πόντους και 5 τρίποντα, όσους έβαλε και ο Κώστας Κωνσταντίνου (Φωτογραφία Δεξιά) με 3 εύστοχα τρίποντα. Έναν λιγότερο πόντο με 2 τρίποντα έβαλε ο «θηριώδης» σέντερ Γιώργος Μπέλλης. 




Ντεμπούτο για 2

 












Ο Δημήτρης Λερογιάννης (Φωτογραφία Αριστερά) και ο Δημήτρης Κατσαρός (Φωτογραφία Δεξιά) για τον Άτλαντα έκαναν την πρώτη τους φετινή συμμετοχή στο πρωτάθλημα.

Αρκετές απουσίες
Με αρκετές απουσίες βασικών του στελεχών ταξίδεψε στον Δομοκό ο Άτλαντας. Απουσίαζαν συνολικά οι: Πάνος Καλοπήτας, Χρήστος Κακαβάς, Θωμάς Χονδρός, Γιάννης Κομιανός, Άρης Νταβαρίνος και Δημήτρης Μπίκας. Ενώ στον πάγκο λόγω ίωσης έμεινε ο Χρήστος Νικόπουλος.

«9αρηδες» Κουτρομάνος-Κουρλός

 












Κανείς αθλητής των φιλοξενούμενων δεν σκόραρε διψήφιο αριθμό πόντων, 9 πόντους σκόραρε ο σέντερ Ταξιάρχης Κουτρομάνος (Φωτογραφία Αριστερά) όσους και ο γκάρντ Δημήτρης Κουρλός (Φωτογραφία Δεξιά).



Τριάδα Πρωτέα-Άθροισμα 47


Κώστας Κωνσταντίνου, Κώστας Πολύμερος και Γιώργος Μπελλης (Φωτογραφία) αγωνίζονταν πέρυσι στην πρωταθλήτρια ομάδα της Β΄ ΕΣΚΑΣΕ τον Πρωτέα. Φέτος αγωνίζονται στην Μούτα Δομοκού και τέθηκαν ξανά αντιμέτωποι του Άτλαντα. Έπαιξαν σε όλο το 40λεπτο και σκόραραν και οι 3 μαζί 47 από τους 55 πόντους των νικητών. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο τεχνικός Παναγιώτης Ρήγας πέρυσι αγωνίζονταν και αυτός μαζί τους στον Πρωτέα.

+8

 












Οι γηπεδούχοι σκοράροντας με εύστοχες προσπάθειες για 3 πήραν από την αρχή το προβάδισμα και προηγήθηκαν στο τέλος της πρώτης περιόδου με 8 πόντους και 19-11. Ο Κώστας Πολύμερος με 3ποντο, ο Κώστας Φιλίντας (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο και ο Δημήτρης Λερογιάννης με εύστοχη προσπάθεια για 2 έκαναν το 3-4. Με σερί 9-0 η Μούτα έφτασε στο 12-4 χάρης σε νέο τρίποντο του Κώστα Πολύμερου, δίποντο του Δημήτρη Καραγιώτα (Φωτογραφία Δεξιά) από ασιστ στου Δημήτρη Μπέλλη, τρίποντο του Κώστα Κωνσταντίνου και όμορφο δίποντο του ίδιου. Ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος σκόραρε για 2, ο Γιώργος Μπέλλης έβαλε δίποντο και ο Κώστας Φιλίντας έβαλε καλάθι (14-8). Το 19-11 της πρώτης περιόδου διαμορφώθηκε μετά από 3ποντο (Το μοναδικό εύστοχο του Άτλαντα) του Δημήτρη Λερογιάννη, 2/2 ελεύθερες βολές του Γιώργου Μπέλλη και 3ποντο του Κώστα Κωνσταντίνου.





Κρατήθηκε κοντά


Παρότι ο Δομοκός μπήκε «φουριόζος» στο 2ο δεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι στο τελευταίο 3λεπτο μάζεψαν την διαφορά και κρατήθηκαν κοντά στο σκορ για το 35-25 του ημιχρόνου. Ο Γιώργος Μπέλλης με 3ποντη «βόμβα», ο Κώστας Κωνσταντίνου με εύστοχη εκτέλεση έξω από τα 6.75 και ο Δημήτρης Κουρλός με 2/4 συνολικά ελεύθερες βολές έγραψαν το 25-13. Ο Γιώργος Μπέλλης πέτυχε νέο τρίποντο, ο Δημήτρης Σταλίκας (Φωτογραφία) σκόραρε για 2 με όμορφη προσπάθεια και ο Γιώργος Μπέλλης σκόραρε για 2 για το 30-15 (Double Score). Ο Δημήτρης Κουρλός έβαλε 2ποντο, ο Θανάσης Καρυώτης είχε 1/2 ελεύθερες βολές, ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος σκόραρε καλάθι και φάουλ (Χαμένη ελεύθερη βολή) και ο Γιώργος Μπέλλης έβαλε νέο δίποντο για τα 33-19. Το 35-25 του ημιχρόνου έγινε με δίποντο του Ταξιάρχη Κουτρομάνου από ασιστ του Δημήτρη Κουρλού, δίποντο του Κώστα Φιλίντα, 2ποντο του νεαρού Δημήτρη Καραγιώτα και καλάθι του Ταξιάρχη Κουτρομάνου στην εκπνοή του χρόνου.





Προειδοποίηση στους πάγκους
2 περίπου λεπτά πριν το τέλος της 2ης περιόδου ο ρέφερι Αντώνης Πατάγιας κάλεσε κοντά του τον προπονητή της Μούτας Παναγιώτη Ρήγα και τον Γιάννη Χαλκιά από πλευράς Άτλαντα, προειδοποιώντας τους ότι στην επόμενη διαμαρτυρία από τους πάγκους θα καταλογίσει τεχνική ποινή.


20-11
Το συνολικό σκορ του δεύτερου ημιχρόνου ήταν μόλις 20-11 υπέρ της Μούτας.

Άστοχη αρχή
Άστοχες ήταν οι προσπάθειες των δυο ομάδων στα πρώτα 5,5 λεπτά της περιόδου όπου το επιμέρους σκορ ήταν μόλις 3-2. Στην συνέχεια η Μούτα διεύρυνε το προβάδισμα της και έφτασε στο 47-32. Ο Κώστας Κωνσταντίνου με 3ποντο, ο Δημήτρης Κουρλός με δίποντο μετά από ασιστ του Ταξιάρχη Κουτρομάνου, ο Κώστας Κωνσταντίνου είχε 1/2 ελεύθερες βολές και ο Κώστας Πολύμερος 1/3 ελεύθερες βολές (Τεχνική ποινή και φάουλ) για το 40-27. Ο Θανάσης Καρυώτης είχε 2/2 βολές, ο Δημήτρης Κουρλός είχε 1/2 ελεύθερες βολές και ο Αλέξανδρος Κόκκινος σκόραρε δίποντο για το 44-28. Το 47-32 του δεκαλέπτου έγινε με δίποντο του Δημήτρη Κουρλού τρίποντο του Κώστα Πολύμερου και 2/2 βολές του Δημήτρη Λερογιάννη. Ο Γιώργος Μπέλλης της Μούτας ανέκοψε με «στοπ» προσπάθεια του Δημήτρη Κουρλού του Άτλαντα, καθώς και προσπάθεια του Ταξιάρχη Κουτρομάνου των φιλοξενούμενων.


Τεχνική σε Κουρλό
3.09 πριν το τέλος της 3ης περιόδου ο ρέφερι Γιώργος Σαμαράς τιμώρησε με τεχνική ποινή τον Δημήτρη Κουρλό του Άτλαντα, που διαμαρτυρήθηκε για καταλογισμό φάουλ εις βάρος του. Ο Κώστας Πολύμερος από τις 3 βολές (Φάουλ και τεχνική) ευστόχησε μόλις στην μια.


Έφτασε στο 19
Η τοπική ομάδα ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την αναμέτρηση φτάνοντας την διαφορά στο τελικό +19 και στο 55-36. Ο Κώστας Κωνσταντίνου με δίποντο, ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος με 1/2  ελεύθερες βολές, ο Κώστας Κωνσταντίνου με 3ποντο και ο Κώστας Λέρης με 1/2 βολές διαμόρφωσαν το 52-34. Ο Δημήτρης Σταλίκας σκόραρε για 2, ο Γιώργος Μπέλλης είχε 1/2  βολές και ο Κώστας Κωνσταντίνου έβαλε δίποντο για το τελικό 55-36. Ο Δημήτρης Λερογιάννης του Άτλαντα ανέκοψε θεαματικά προσπάθεια του Αλέξανδρου Κόκκινου των γηπεδούχων. Ο Γιώργος Μπέλλης του Δομοκού έκανε τάπα στον Κώστα Φιλίντα του Άτλαντα.


Αντιαθλητικό Κουτρομάνου
2.18 πριν το τέλος της αναμέτρησης ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος χρεώθηκε με αυστηρό αντιαθλητικό φάουλ πάνω στον Κώστα Πολύμερο. Ο αθλητής των γηπεδούχων αστόχησε και στις 2 ελεύθερες βολές.



Αποβλήθηκαν Λέρης και Λερογιάννης


3.25 πριν το φινάλε ο Κώστας Λέρης (Φωτογραφία) του Άτλαντα αποβλήθηκε, κάνοντας το 5ο του φάουλ. 2.09 πριν το τέλος ο Δημήτρης Λερογιάννης αποχώρησε και αυτός από την αναμέτρηση συμπληρώνοντας τα 5 προσωπικά φάουλ.

Πανηγύρισαν το «ροζ φύλλο»
Μετά το τέλος της αναμέτρησης οι παίκτες του Δομοκού πανηγύρισαν την 2η τους επιτυχία στο πρωτάθλημα σε ισάριθμες αναμετρήσεις.



Τα δεκάλεπτα
19-11, 35-25, 47-32, 55-36

Συνθέσεις Ομάδων

Μούτα Δομοκού (Παναγιώτης Ρήγας):Καραγιώτας 4, Πολύμερος 16(5), Ρούσσης, Κόκκινος Α. 2, Καρυώτης 3, Κωνσταντίνου 16(3), Κόκκινος Μ., Βλαχάκης, Σκουφίτσας, Λαϊνας, Πανταζής, Μπέλλης 15(2)

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης): Σταλίκας 4, Μαντέκας, Κουτρομάνος 9, Λέρης 1, Κουρλός 9, Κατσαρός, Σαμαντάς, Νικόπουλος, Φιλίντας 6, Λερογιάννης 7(1)

Διαιτητές: Γιώργος Σαμαράς & Αντώνης Πατάγιας (Ανατολικής Στέρεας & Εύβοιας)
Κριτές: Διονύσης Αναγνώστου-Αναστάσιος Κανδηλάρης-Δημήτρης Γλωσσόπουλος (Ανατολικής Στέρεας & Εύβοιας)



























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος