Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Γ.Σ. Άτλας-Αναγέννηση Λαμίας 53-64

Ένα «καταστροφικό» δεκάλεπτο οδήγησε στον Άτλαντα στην πρώτη του ήττα, με την Αναγέννηση να περνά νικηφόρα ξανά από το Καρπενήσι με 53-64.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στο κλειστό γήπεδο Καρπενησίου. Ήταν στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του Δ΄ Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ.
Ο Άτλας του Δημήτρη Λερογιάννη φάνηκε αρκετά επηρεασμένος από την αποχή, «βραχυκυκλώνοντας» στην τρίτη περίοδο. Μπήκε καλά στο πρώτο μέρος, κλείνοντας το ημίχρονο προηγούμενος με 6 πόντους. Στην επανάληψη ήταν σαν να μην μπήκε μέσα στο γήπεδο, ενώ με ένα «ξέσπασμα» στο φινάλε κατάφερε να κατεβάσει την διαφορά. Ο Δημήτρης Κουρλός έβαλε 14 με 2 εύστοχα 2ποντα και ήταν ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης. Η ομάδα του Καρπενησίου έχει 3 πόντους(1 νίκη-1 ήττα) και έχει και παιχνίδι λιγότερο, το οποίο είναι «ζωτικής» σημασίας για την πρόκριση στην επόμενη φάση.
Η Αναγέννηση υπό τις οδηγίες του Κώστα Κουμπούρα σημείωσε την δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στο Καρπενήσι, κάνοντας πολύ καλή εμφάνιση στην επανάληψη, όπου βρέθηκε μπροστά ακόμη και με +27. Οι Λαμιώτες έκαναν «βήμα» πρόκρισης για την δεύτερη φάση. Ο Δημήτρης Γαλάνης πέτυχε 13, με τους νικητές να έχουν επιθετικό πλουραλισμό. Το συγκρότημα της Φθιώτιδας έχει 5 βαθμούς(2 νίκες-1 ήττα).
Οι Καρπενησιώτες θα παίξουν την Κυριακή 29/1 στον Δομοκό με την τοπική Μούτα για το εξ αναβολής ματς της 3ης αγωνιστικής. Οι Λαμιώτες θα αντιμετωπίσουν και αυτοί την Μούτα, αλλά εντός έδρας στις 12 Φεβρουαρίου.

Μπάσκετ μετά από καιρό
Την πρώτη αναμέτρηση της χρονιάς στον νομό ματς παρακολούθησαν γύρω στους 70-80 θεατές.


Έχασε έδαφος
Ο Άτλαντας μετά την πρώτη του ήττα θα πρέπει να πετύχει εκτός έδρας νίκη, ώστε να καλύψει το χαμένο έδαφος στην προσπάθεια για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Πολύτιμος ο Κουρλός


Ο Δημήτρης Κουρλός(Φωτογραφία) προήλθε από τον πάγκο και βοήθησε τα μέγιστα, σημειώνοντας 14 πόντους με δυο εύστοχες προσπάθειες έξω από τα 6,75.
Ο Κώστας Λέρης είχε 13 με 2 εύστοχα 3ποντα και ήταν και αυτός από τους διασωθέντες στην κακή εμφάνιση των Ευρυτάνων.


Χωρίς 2
Για τους γηπεδούχους δεν έπαιξαν οι: Δημήτρης Σταλίκας και Χρήστος Κακαβάς. Ο δεύτερος είδε το ματς από την κερκίδα, ενώ εκτός 12αδας έμεινε ο Γιάννης Πανόπουλος.

Νέα πρόσωπα

 
Για τον Άτλαντα την πρώτη τους εμφάνιση έκαναν οι: Χρήστος Νικόπουλος(Φωτογραφία αριστερά), Δημήτρης Μπίκας(Φωτογραφία κέντρο) και Άρης Νταβαρίνος(Φωτογραφία δεξιά). Η προηγούμενη ομάδα και των τριών ήταν η Π.Α.Κ., ενώ ο δεύτερος πέτυχε ένα 3ποντο.

«Γούρικο» το Καρπενήσι
Μετά το «διπλό» με 44-56 επί της Π.Α.Κ. η Αναγέννηση κέρδισε στο κλειστό Καρπενησίου και τον Άτλαντα.

Καθοδήγησε ο Κουμπούρας


Τους νικητές «κοούτσαρε» ο Κώστας Κουμπούρας(Φωτογραφία), προπονητής της παιδικής ομάδας. Απουσίαζε ο Νώντας Μπλούχαρης.

Διπλασιασμός νικών
Οι Λαμιώτες είχαν επικρατήσει λίγη ώρα νωρίτερα και στο παιδικό πρωτάθλημα της Π.Α.Κ., κάνοντας το 2 στα 2.

Ένας διψήφιος


Ο νεαρός Δημήτρης Γαλάνης(Φωτογραφία) σημείωσε 13 πόντους και ήταν ο μοναδικός διψήφιος των νικητών. Από 9 πόντους είχαν τρεις συμπαίχτες του.


Δια χειρός Τσακωνίτη


Και σε αυτό το παιχνίδι ο Χρήστος Τσακωνίτης(Φωτογραφία) μοίρασε άπειρες ασίστ. Η παρουσία του πρώην αθλητή Εθνικών κατηγοριών δίνει άλλη αίγλη στην κατηγορία.


Μικρή πρωτοπορία

 
Η Ευρυτανική ομάδα προπορεύτηκε ελαφρώς στο πρώτο δεκάλεπτο με σκορ 15-13. Ο Κώστας Λέρης σκόραρε με 2/2 βολές, ενώ «απάντησε» με 2ποντο ο Βαγγέλης Λύκος. Γιώργος Μαντέκας και Γιάννης Κομιανός(Φωτογραφία αριστερά) έδωσαν προβάδισμα στην ομάδα τους με 6-2. Βασίλης Διαμαντής(Φωτογραφία κέντρο) και Χρήστος Τσακωνίτης πέτυχαν και αυτοί 2ποντο για το 6-6. Ο Άγγελος Σαμαντάς με 2/2 βολές, ο Χρήστος Τσακωνίτης και ο Θωμάς Χονδρός με σουτ 2 πόντων σημείωσαν το 10-8. Με εύστοχο 2ποντο του Βασίλη Διαμαντή, 1/2 βολές και 2ποντο του Χρήστου Λασπιά η Αναγέννηση προηγήθηκε με 10-13. Οι γηπεδούχοι «απάντησε» με τρίποντο του Άγγελου Σαμαντά(Φωτογραφία δεξιά) και σουτ 2 πόντων του Κώστα Φιλίντα, προηγούμενοι με 15-13.


Με καλή ψυχολογία

 












Ιδανικά τελείωσε το ημίχρονο η ομάδα του Δημήτρη Λερογιάννη, προηγούμενοι με +6. Η δεύτερη περίοδος είχε ένα επιμέρους 13-9 υπέρ των γηπεδούχων. Τάσος Γκιρίτσης και Αχιλλέας Λάμπας σκόραραν για 2, όπως και ο Κώστας Φιλίντας(Φωτογραφία αριστερά),  που πέτυχε το 17-17. Με 1/2 βολές του Τάσου Γκιρίτση και νέο 2ποντο του Αχιλλέα Λάμπα(Φωτογραφία δεξιά) έγινε το 17-20. Ο Κώστας Φιλίντας με σουτ 2 πόντων και ο Γιάννης Κομιανός με 1/2 βολές ισοφάρισαν σε 20-20. Ο Δημήτρης Κουρλός και ο Κώστας Λέρης «όπλισαν» για 3 και έκαναν ένα σερί 9-0, διαμορφώνοντας το 26-20 υπέρ της ομάδας τους. Ο Τάσος Γκιρίτσης και ο Κώστας Λέρης πέτυχαν από ένα 2ποντο για το 28-22, με το οποίο έληξε το ημίχρονο.



Τραυματίστηκε ο μικρός


Ο Αντώνης Αντωνόπουλος(Φωτογραφία) αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού 4:55 πριν την λήξη του ημίχρονου και αποχώρησε τραυματίας για τον πάγκο. Μπήκε ξανά στο παρκέ στο 4ο δεκάλεπτο.



«Βραχυκύκλωμα» Άτλαντα-Κυριαρχία Λαμιωτών

 












Κυριάρχησε ολοκληρωτικά στην 3η περίοδο η Αναγέννηση, καθώς ο Άτλας έχασε την επαφή με το καλάθι. Το επιμέρους 5-23(!) έφερε το 33-45, που σήμανε ένα σαφές προβάδισμα νίκης στην Αναγέννηση. Ο Χρήστος Τσακωνίτης έδωσε ουκ ολίγες ασίστ στους συμπαίχτες του. Ο Δημήτρης Γαλάνης με 2ποντο, ο Γιώργος Πουλής(Φωτογραφία αριστερά) με καλάθι και φάουλ μείωσαν στο 28-26. Ο Δημήτρης Γαλάνης είχε 1/2 βολές, ενώ ο Γιώργος Πουλής με σουτ 2 πόντων έγειρε την «πλάστιγγα» υπέρ της ομάδας του με 28-29, ολοκληρώνοντας ένα σερί 0-7. Ο Δημήτρης Κουρλός ισοφάρισε σε 29-29 με 1/2 βολές. Ο Δημήτρης Γαλάνης ωστόσο με τρία συνεχόμενα 2ποντα σημείωσε το 29-35 και ο Γιώργος Πουλής με 1/2 βολές και 2ποντο το 29-38, κάνοντας ένα ακόμη σερί, 0-9 αυτήν την φορά. Ο Κώστας Λέρης το σταμάτησε με εύστοχο 3ποντο για το 32-38. Ο Χρήστος Τσακωνίτης και ο Κώστας Φιλίντας ευστόχησαν σε μία βολή(33-39). Ο Τάσος Γκιρίτσης με σουτ 2 πόντων και ο Χρήστος Λασπιάς(Φωτογραφία δεξιά) με δυο προσωπικά δίποντα έκλεισαν την περίοδο με 33-45 υπέρ των Φθιωτών.



Δυο όψεις στο τέλος

 












Η Αναγέννηση στο τελευταίο δεκάλεπτο βρέθηκε μπροστά ακόμη και με +27(!), όμως οι «Άτλαντες» συμμάζεψαν την διαφορά, κλείνοντας το παιχνίδι στο -11, 53-64 υπέρ των φιλοξενούμενων. Η 4η περίοδος περιελάμβανε ένα επιμέρους 20-19 υπέρ των Καρπενησιωτών. Ο Βαγγέλης Λύκος(Φωτογραφία αριστερά) σκόραρε για τρεις το 33-48, ενώ ο Δημήτρης Γαλάνης με δυο 2ποντα και ο Τάσος Γκιρίτσης(Φωτογραφία δεξιά) με ένα ενδιάμεσο «έγραψαν» το 33-54, «καθαρίζοντας» την νίκη για την ομάδα του Κώστα Κουμπούρα. Ο Χρήστος Λασπιάς με σουτ 2 πόντων και ο Χρήστος Τσακωνίτης με 1/2 βολές από αντιαθλητικό φάουλ, το οποίο κέρδισε από τον Κώστα Λέρη έκαναν το 33-57. Με ένα «τυχερό» 3ποντο ο Χρήστος Τσακωνίτης διαμόρφωσε το 33-60. Το 0-21 σερί διέκοψε με 2ποντο και 1/2 βολές ο Κώστας Λέρης για το 36-60. Ο Κώστας Καραχάλιος είχε 1/1 βολή(36-61). Ο Αχιλλέας Λάμπας σημείωσε 1/2 βολές, ενώ ο Δημήτρης Κουρλός και ο Κώστας Φιλίντας σκόραραν για 2 το 40-62. Ο Δημήτρης Κουρλός με γκολ-φάουλ και εύστοχη βολή και ο Δημήτρης Μπίκας με σουτ 3 πόντων έκαναν το 46-62. Ο Δημήτρης Κουρλός είχε 2/2 βολές για το 48-62, με τους γηπεδούχους να «τρέχουν» ένα σερί 12-0. Ο Αχιλλέας Λάμπας με σουτ 2 πόντων και ο Γιάννης Κομιανός με 2/2 βολές ανέβασαν το σκορ σ το 50-64. Το τελικό σκορ επετεύχθη με τρίποντη «βόμβα» του Δημήτρη Κουρλού.



0-21(!) σερί
Το 33-39 του τρίτου δεκαλέπτου μετατράπηκε σε 33-60 υπέρ της Αναγέννησης.

Τεχνική και αποβολή


Ο εκ των κορυφαίων του Άτλαντα Κώστας Λέρης(Φωτογραφία) δέχτηκε 3:22 πριν την λήξη τεχνική ποινή για διαμαρτυρία στον διαιτητή Γιώργο Σαμαρά. Η αποβολή σήμανε και το 5ο φάουλ του αθλητή των γηπεδούχων. Ο Κώστας Καραχάλιος ευστόχησε στην βολή της τεχνικής ποινής.


Τα δεκάλεπτα
15-13, 28-22, 33-45, 53-64

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης): Νταβαρίνος, Μαντέκας 2, Καλοπήτας, Κουτρομάνος, Λέρης 13(2), Κομιανός 5, Κουρλός 14(2), Χονδρός 2, Σαμαντάς 5(1), Μπίκας 3(1), Φιλίντας 9, Νικόπουλος

Αναγέννηση (Κώστας Κουμπούρας): Αντωνόπουλος, Διαμαντής 4, Καραχάλιος 1, Μητρούδης, Λασπιάς 9, Λάμπας 7, Λύκος 5(1), Γαλάνης 13, Πουλής 7, Τσακωνίτης 9(1), Γκιρίτσης 9, Μούχο

Διαιτητές: Γιώργος Ζάχος & Γιώργος Σαμαράς(Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος-Χρήστος Κοσμάς-Ανθή Τσιμπρικά(Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)


































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος