Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Παίδες: Άρης Σπερχειάδας-Π.Α.Κ. 37-49

Την ποιότητα που διαθέτει απέδειξε η παιδική ομάδα της Πανευρυτανικής Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης. Με μόλις 7 αθλητές στην αποστολή πέρασε από την Σπερχειάδα, καθώς επικράτησε δίκαια του τοπικού Άρη με 37-49.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στο κλειστό Σπερχειάδας, άρχισε στις 10:30 και ήταν εξ αναβολής στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής του Ζ΄ Ομίλου του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ.
Ο Άρης του Δημήτρη Έλληνα βρισκόταν κοντά στο σκορ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και έπαιρνε ανά διαστήματα και «βραχέα» κεφαλή. Στην τελευταία περίοδο έχασε την επαφή με το σκορ και γνώρισε την εντός έδρας ήττα. Πρώτος σκόρερ των ηττημένων ήταν ο Δημήτρης Καραματσούκης με 11 πόντους και 1 εύστοχο σουτ 3 πόντων. Η μαχητική Σπερχειάδα έχει απολογισμό 9 βαθμούς(2 νίκες-5 ήττες) και τερματίζει 4η.
Η Π.Α.Κ. του Φώντα Ζαχαρόπουλου με σύνθεση ανάγκης ολοκλήρωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις της για την πρώτη φάση και έχει βάσιμες ελπίδες για είσοδο στην 14αδα. Έδειξε την απαιτούμενη σοβαρότητα όταν έπρεπε και επέστρεψε στις νίκες και με σπουδαίο «διπλό». Ο Γρηγόρης Τάσιος πέτυχε 20, είχε και 2 3ποντα και 4 τάπες, αποτελώντας τον κορυφαίο του γηπέδου. Η Καρπενησιώτικη ομάδα έφτασε στους 13 βαθμούς(5 νίκες-3 ήττες).
Οι Σπερχειαδίτες θα παίξουν στις 5 Φεβρουαρίου στην έδρα τους με τον Έσπερο Λαμίας για την 10η αγωνιστική, ενώ η Ακαδημία έχει ρεπό.

Φίλοι των γηπεδούχων
Τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 40-50 θεατές παρά την πρωινή ώρα διεξαγωγής.


Αλλαγή ώρας
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 10:30 και όχι στις 13:00. Οι προπονητές των Ευρυτάνων κ.κ. Ζαχαρόπουλος και Μπαλωμένου ταξίδεψαν μετά τον αγώνα στην Αθήνα, ώστε να παρευρεθούν στην κοπή πίτας της Π.Α.Κ.

Ιδανική πορεία
Η Π.Α.Κ. έκανε εξαιρετική πορεία στον όμιλο, έχοντας απολογισμό 5 νίκες και 3 ήττες.

Στην 2αδα ο Χουσιάδας


Το έμπειρο Ιωάννη Ευαγγελόπουλο από το Καστρί Φθιώτιδας πλαισίωσε ο Ευρυτάνας ρέφερι Θανάσης Χουσιάδας(Φωτογραφία).

Σύνθεση ανάγκης
Η Καρπενησιώτικη ομάδα παρατάχτηκε με αποστολή μόλις 7 αθλητών, όμως έδειξε ότι διαθέτει ποιότητα και βάθος. Την «βαρύγδουπη» γνωστή απουσία του τραυματία Λάμπρου Τσιώλη ήρθε να συμπληρώσει αυτή του Αποστόλη Νούλα, ο οποίος δεν ταξίδεψε στην Σπερχειάδα λόγω ίωσης. Επιπλέον έλειπαν και άλλα μέλη των Ευρυτάνων.

Ηγέτης σε άμυνα και επίθεση


Έπαιξε και για τους απόντες ο Γρηγόρης Τάσιος(Φωτογραφία). Ο σέντερ των νικητών είχε 20 πόντους με 2 εύστοχα 3ποντα, ενώ ανέκοψε και 4 προσπάθειες αντιπάλων του. Ο Γιώργος Καραθάνος σταμάτησε στους 10 πόντους.


Στο..περίμενε
Οι Ευρυτάνες θα τερματίσουν στην 3η θέση, χάνοντας την προνομιούχο 2η θέση στην ισοβαθμία από την Αναγέννηση και για μόλις 2 πόντους(!). Βρίσκονται σε αναμονή για το εάν θα προκριθούν στην επόμενη φάση. Σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΣΚΑΣΕ θα προκριθούν μεταξύ 5 ομίλων και οι 2 καλύτεροι τρίτοι στην κατάταξη.

Ένας διψήφιος


Από πλευράς Σπερχειάδας ο Δημήτρης Καραματσούκης (Φωτογραφία) πρώτευσε στο σκοράρισμα με 11 πόντους και 1 εύστοχο 3ποντο. Ο Πέτρος Ντάσιος ακολούθησε με 7.


Ολοκληρώνει με Έσπερο
Οι παίχτες του Δημήτρη Έλληνα θα αγωνιστούν με τον Έσπερο, ολοκληρώνοντας τις υποχρεώσεις τους στο φετινό πρωτάθλημα. Τερματίζουν στην 4η θέση. Ο Άρης συμμετείχε φέτος μόνος σε αυτήν την ηλικιακή κατηγορία.

«Νευρικό» ξεκίνημα


Η πρώτη περίοδος έληξε υπέρ των φιλοξενούμενων με 8-10. Ο Γιώργος Καραθάνος και ο Πέτρος Ντάσιος(Φωτογραφία) πέτυχαν τα πρώτα δίποντα του αγώνα. Γιώργος Ξανθόπουλος και Γρηγόρης Τάσιος διαμόρφωσαν με τον ίδιο τρόπο το 4-4. Ο Βαγγέλης Καραματσούκης και ο Γρηγόρης Τάσιος με γκολ-φάουλ ανέβασαν το σκορ στο 6-6, ενώ ο Γιάννης Μοτσιόλας σημείωσε το 6-8. Πέτρος Ντάσιος και Πάνος Καραγιάννης πραγματοποίησαν το 8-10.



Στον πόντο ο Άρης














Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την ομάδα του Δημήτρη Έλληνα να προπορεύεται οριακά με 21-20. Το δεύτερο δεκάλεπτο είχε ένα επιμέρους 13-10 υπέρ των γηπεδούχων.  Ο Γιώργος Ξανθόπουλος(Φωτογραφία αριστερά) και ο Γιώργος Καραθάνος(Φωτογραφία δεξιά) «έγραψαν» το 10-12. Ο Γρηγόρης Τάσιος έδωσε προβάδισμα 4 πόντων στην ομάδα του με νέο 2ποντο για το 10-14. Ο Δημήτρης Καραματσούκης ήταν ο πρωταγωνιστής, καθώς με δυο σερί 2ποντα και 1 σουτ 3 πόντων «έτρεξε» ένα προσωπικό σερί 7-0, σημειώνοντας το 17-14. Ο Ερμής Καραμπάς με 2ποντο και ο Σταύρος Έλληνας με 2/2 βολές έκαναν το 19-16.
Ο Γρηγόρης Τάσιος της Π.Α.Κ. έβαλε «στοπ» σε προσπάθεια του Γιώργου Ξανθόπουλου. Με σουτ 2 πόντων των Γιώργου Καραθάνου και Πέτρου Ντάσιου, αλλά και 2/2 βολές του Ερμή Καραμπά «γράφτηκε» ο επίλογος του 20λεπτου για το 21-20.


Μικρό προβάδισμα Π.Α.Κ.


Οι παίχτες του Φώντα Ζαχαρόπουλου ήταν αποφασισμένοι στο τρίτο δεκάλεπτο. Με ένα επιμέρους 5-11, παίζοντας πολύ καλή άμυνα προπορεύτηκαν με 26-31, βάζοντας τις βάσεις για την νίκη. Ο Γιώργος Ξανθόπουλος πέτυχε δίποντο για το 23-20. Ο Γρηγόρης Τάσιος με 4 προσωπικούς πόντους έκανε το 23-24. Ο Πέτρος Ντάσιος ισοφάρισε σε 24-24. Ο «σούπερ» Τάσιος με σουτ 3 πόντων και 2 πόντων πέτυχε το 24-29, ενώ ο Ευθύμης Γραμματίκας(Φωτογραφία) χρίστηκε σκορερ για το 24-31. Με 2/3 βολές του Δημήτρη Καραματσούκη έγινε το 26-31.
Από μια τάπα σε Δημήτρη Καραματσούκη και Πέτρο Ντάσιο μοίρασε ο παίχτης της Ακαδημίας Γρηγόρης Τάσιος.


Τεχνική ποινή σε Καραμπά


Ο Ερμής Καραμπάς (Φωτογραφία) της Π.Α.Κ. τιμωρήθηκε 6:36 πριν την λήξη του 3ου δεκαλέπτου με τεχνική ποινή, με τον Πέτρο Ντάσιο να ευστοχεί στην βολή.

Σοβαρή και νικήτρια














Την καλύτερη της εμφάνιση στο τελευταίο μέρος του αγώνα έκανε η  Π.Α.Κ., επικρατώντας με 37-49. Το επιμέρους σκορ ήταν υπέρ της με 11-18. Ο Νίκος Ρέντζης είχε 2/2 βολές, ενώ ο Ευθύμης Γραμματίκας με σουτ 2 πόντων, ο Γιώργος Καραθάνος και ο Ερμής Καραμπάς με τον ίδιο τρόπο έδωσαν προβάδισμα νίκης στην ομάδα τους με 28-37. Ο Νίκος Ρέντζης(Φωτογραφία αριστερά) ευστόχησε για τρεις και ο Γρηγόρης Τάσιος «απάντησε» με τον ίδιο τρόπο για το 31-40. Ο πολύ καλός Ευθύμης Γραμματίκας «βομβάρδισε» για τρεις, ανεβάζοντας την διαφορά σε διψήφια επίπεδα(31-43). Ο Γιώργος Καραθάνος και ο Ευθύμης Γραμματίκας «εκτόξευσαν» την διαφορά στο +16 για το 31-47. Ο Βασίλης Ντόβας-Χρήστου έκανε το 33-47. Ο Σταύρος Έλληνας(Φωτογραφία δεξιά) είχε 4/5 βολές και «έγραψε» το 37-47, δείχνοντας την ικανότητα του από την «γραμμή της φιλανθρωπίας». Με 2/2 βολές του Γρηγόρη Τάσιου σημειώθηκε το τελικό 37-49.
Ο Γρηγόρης Τάσιος της Π.Α.Κ. «φιλοδώρησε» 4ο διαφορετικό παίχτη με «στοπ» και συγκεκριμένα τον Νίκο Ρέντζη.



Από ένα αντιαθλητικό
Στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης υπήρξαν δυο αντιαθλητικά φάουλ. Το πρώτο το κέρδισε ο Σταύρος Έλληνας από τον Γιώργο Καραθάνο και το δεύτερο ο Γρηγόρης Τάσιος από τον Βασίλη Ντόβα-Χρήστου.

Χαρούμενα πρόσωπα
Το τέλος της αναμέτρησης βρήκε τους παίχτες της Π.Α.Κ. και τους προπονητές Φώντα Ζαχαρόπουλο και Κατερίνα Μπαλωμένου ευχαριστημένους για την σπουδαία επικράτηση.




Τα δεκάλεπτα
8-10, 21-20, 26-31, 37-49

Συνθέσεις Ομάδων

Άρης Σπερχειάδας (Δημήτρης Έλληνας): Ρέντζης 5(1), Ντάσιος 7, Τσούμας, Καραματσούκης 11(1), Έλληνας Θ., Τσιάκας, Έλληνας Σ. 6, Φλέγγας, Ντόβας-Χρήστου 2, Ξανθόπουλος 6, Κομματάς

Π.Α.Κ. (Φώντας Ζαχαρόπουλος):  Μοτσιόλας 2, Καραμπάς 6, Καραθάνος 10, Γραμματίκας 9(1), Τόλης, Τάσιος 20(2), Καραγιάννης 2

Διαιτητές: Ιωάννης Ευαγγελόπουλος& Θανάσης Χουσιάδας(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτές: Ανθή Τσιμπρικά-Κώστας Κονδυλόπουλος-Βασίλης Γεωργιάδης(Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)




























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος