Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Εκλέχτηκαν οι εκπρόσωποι της ΕΠΣ Ευρυτανίας για την Γ.Σ. της ΕΠΟ


Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣ Ευρυτανίας συνεδρίασε στα γραφεία του την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00. Παρόντες ήταν και τα 9 μέλη της εκτελεστικής επιτροπής και συγκεκριμένα οι: Γιώργος Παπαντζίμας, Γιώργος Λιάγκας, Πάνος Παπαδημητρίου, Νίκος Δροσίνης, Βασίλης Μπούρας, Βασίλης Κατσίκης, Σωτήρης Διώτης, Θωμάς Θεοδωρογιάννης, π. Ευάγγελος Φεγγούλης και ο υπάλληλος Διονύσης Βονορτας.
Η συνεδρίαση άρχισε με την ανάγνωση των θεμάτων της ημερησίας διάταξης από τον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Λιάγκα. Αποφασίστηκε πως σε περίπτωση χοροεσπερίδας του Α.Ο. Μυρίκης το 2017 δεν θα δοθεί το ποσό των 100 ευρώ, καθώς αυτό χορηγήθηκε δυο φορές και για τις δυο χοροεσπερίδες του συλλόγου το 2016. Έγινε λόγος επίσης για την καταβολή χρηματικού ποσού αντί στεφάνων(όπως ήταν επιθυμία της οικογένειας) στο σωματείο στήριξης παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα» εις μνήμην του εκλιπόντος Γιώργου Γιόγιου.
Εγκρίθηκε ομόφωνα η κάρτα αναλήψεως στο όνομα του ταμία για τα καθημερινά λειτουργικά έξοδα της ΕΠΣ Ευρυτανίας.
Συζήτηση υπήρξε για το θέμα μετακίνησης ποδοσφαιριστών στις περιφερειακές ομάδες με ιδιωτικά Ι.Χ. και όχι με ταξί η λεωφορείο, το οποίο είχε θέσει ο Βασίλης Μπούρας για το εάν υπάρχει νομική κάλυψη. Τονίστηκε πως το θέμα δεν έχει πλέον ισχύ, καθώς φέτος καταργήθηκαν από την ΕΠΟ οι περιφερειακές ομάδες.
Αποφασίστηκε να μην υπάρξει τελικά απομαγνητοφώνηση της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου, καθώς δεν προβλέπεται από κάποιο καταστατικό, όπως ανέφερε  και ο Πρόεδρος Γιώργος Παπαντζίμας. Αρχικά το θέμα είχε τεθεί προς ψήφιση και η πλειοψηφία θέλησε την απομαγνητοφώνηση. Το μέλος Σωτήρης Διώτης ανέφερε πως δυο είναι οι νόμιμοι τρόποι. Ο ένας η απομαγνητοφώνηση και ο άλλος η υπογραφή των πρακτικών(αρχικά σε πρόχειρο και εν συνεχεία καθαρογραμμένα) μετά την λήξη της συνεδρίασης.
Το κύριο θέμα ήταν η εκλογή εκπροσώπων της Ένωσης στην Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ στις 19 Δεκεμβρίου. Η Γ.Σ. αφορά την εκλογή εκπροσώπου της ΕΠΟ(τακτικού και αναπληρωτή) για την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Ο κάθε παρόντας έκανε την δική του τοποθέτηση και εν συνεχεία ακολούθησε ψηφοφορία. Ο Γιώργος Λιάγκας πρότεινε τους π. Ευάγγελο Φεγγούλη και Σωτήρη Διώτη, ο Γιώργος Παπαντζίμας και ο Νίκος Δροσίνης τους Πάνο Παπαδημητρίου και π. Ευάγγελο Φεγγούλη. Ο Σωτήρης Διώτης πρότεινε εφόσον το επιθυμούν τους: Θωμά Θεοδωρογιάννη και Βασίλη Μπούρα και εάν δεν δεχτούν(δεν εξέφρασαν τελικά επιθυμία) τον εαυτό του. Επιπλέον είπε πως σε παλαιότερο συμβούλιο αποφασίστηκε η εκπροσώπηση στην Γ.Σ. της ΕΠΟ δυο μελών, όμως βρέθηκε και αναπληρωματικό σύμφωνα με αυτόν χωρίς να έχει αποφασιστεί στο συμβούλιο. Ο Βασίλης Μπούρας πρότεινε τον π. Ευάγγελο Φεγγούλη και τον Σωτήρη Διώτη και ο Πάνος Παπαδημητρίου τον π. Ευάγγελο Φεγγούλη. Ο τελευταίος πρότεινε τον εαυτό, καθώς δεν έχει εκπροσωπήσει ποτέ την Ένωση σε μια τέτοια διαδικασία και τον Βασίλη Μπούρα.
Ακολούθησε η ονομαστική φανερή ψηφοφορία με υποψήφιους τους: Πάνο Παπαδημητρίου, Σωτήρη Διώτη και π. Ευάγγελο Φεγγούλη. O Νίκος Δροσίνης και ο Βασίλης Κατσίκης ψήφισαν τους π. Ευάγγελο Φεγγούλη και Πάνο Παπαδημητρίου. Ο Θωμάς Θεοδωρογιάννης, ο Σωτήρης Διώτης, ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης, ο Βασίλης Μπούρας τον π. Ευάγγελο Φεγγούλη και τον Σωτήρη Διώτη, ο Γιώργος Παπαντζίμας τον π. Ευάγγελο Φεγγούλη, ενώ «παρών» δήλωσαν ο Γιώργος Λιάγκας και ο Πάνος Παπαδημητρίου.
Συνεπώς την ΕΠΣΕ θα εκπροσωπήσουν πλειοψηφικά στην Γ.Σ. της ΕΠΟ πλην του Προέδρου Γιώργου Παπαντζίμα ο Αντιπρόεδρος π. Ευάγγελος Φεγγούλης και το μέλος Σωτήρης Διώτης.
Το επόμενο θέμα του διαλόγου, το οποίο είχε φέρει στην συνεδρίαση ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης ήταν η κατασκευή του ενωσιακού γηπέδου, για το οποίο ακούστηκαν διάφορες προτάσεις. Ο Σωτήρης Διώτης αναφέρθηκε σε παλαιότερη συνάντηση εκπροσώπων της ΕΠΣΕ με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη. Ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης έκανε λόγο για τον χώρο 14 στρεμμάτων στην Κρέντη, το οποίο ο τοπικός σύλλογος εφόσον κατασκευαστεί έχει την πρόθεση να παραχωρηθεί στην Ένωση. Ο Βασίλης Μπούρας επεσήμανε πως το γήπεδο στην περιοχή του Μεγάλου Χωριού έχει «κολλήσει» στην οριοθέτηση των ποταμών, ενώ είπε πως υπάρχουν χρήματα στην περιφέρεια από το ΕΣΠΑ, τα οποία προβλέπονται και για την δημιουργία γηπέδου.
Ο Γιώργος Παπαντζίμας ανέφερε πως τα ενωσιακά γήπεδα βρίσκονται στην πρωτεύουσα κάθε νομού και να διεκδικηθεί από την ΕΠΣ ως περιουσιακό στοιχείο. Το θέμα των επιτροπών δεν συζητήθηκε, καθώς σύμφωνα με τον Σωτήρη Διώτη κρίνεται εκπρόθεσμο, αφού το πρωτάθλημα είναι σε εξέλιξη.
Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με τελευταίο θέμα τον πειθαρχικό κώδικα, το οποίο είχε προκύψει μετά το αίτημα της Ποταμιάς για την μείωση των ποινών ποδοσφαιριστών της, το οποίο και έγινε δεκτό. Ο Πρόεδρος κ. Παπαντζίμας εισηγήθηκε επιείκεια και δικαιοσύνη για όλα τα σωματεία, χωρίς να γίνεται καταστρατήγηση των κανονισμών. Ο Βασίλης Κατσίκης μεταξύ άλλων τάχθηκε υπέρ των κανονισμών.



Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος