Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Παίδες: Π.Α.Κ.-ΑΣΕ Μπούκαλη 63-31

Πολύ άνετη επικράτηση για την ανώτερη Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης, η οποία επιβλήθηκε με 63-31 των Εκπαιδευτηρίων Μπούκαλη και εδραιώθηκε στην δεύτερη θέση.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο Καρπενησίου. Άρχισε στις 16:30 και ήταν στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής του Ζ΄ Ομίλου του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ με συμμετοχή ελάχιστων φιλάθλων.
Η Π.Α.Κ. του Φώντα Ζαχαρόπουλου είχε ένα «ξεκούραστο» απόγευμα. Μάλιστα δόθηκε σημαντικές χρόνος συμμετοχής σε αρκετά παιδιά. Ο Λάμπρος Τσιώλης προπορεύτηκε για ένα ακόμη παιχνίδι στο σκοράρισμα, έχοντας 18 πόντους με 2 εύστοχα σουτ έξω από τα 6,75. Η ομάδα της Ευρυτανίας είναι 2η, φτάνοντας τους 10 βαθμούς(4 νίκες-2 ήττες) και ακολουθούν το 2017 δυο κομβικά παιχνίδια.
Τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη του Φώτη Πιτσιλιώνη κατέβηκαν με μόλις 5 αθλητές, οι οποίοι κατέβαλλαν ηρωική προσπάθεια, παλεύοντας . Με 9 πόντους ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Κώστας Αθανασίου. Οι Λαμιώτες έχουν 5 βαθμούς(0 νίκες-5 ήττες).
Οι Ευρυτάνες θα αγωνιστούν ξανά στις 8 Ιανουαρίου του νέου έτους για την 8η αγωνιστική στην Σπερχειάδα με τον τοπικό Άρη. Μια ημέρα νωρίτερα οι Φθιωτοί θα αντιμετωπίσουν στην έδρα τους τον Έσπερο Λαμίας.

Μικρή μερίδα φιλάθλων
Μόλις 20 περίπου θεατές είδαν τον αγώνα παίδων της Π.Α.Κ. με τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη. Μάλιστα βρέθηκαν στο Καρπενήσι και γονείς των φιλοξενούμενων.

Οι 5 ηρωικοί
Η Φθιωτική ομάδα ταξίδεψε στο Καρπενήσι με αποστολή μόλις 5 καλαθοσφαιριστών και χωρίς διαθέσιμη αλλαγή.


Αλλαγή ρέφερι


Τον αρχικά ορισθέντα Θανάση Χουσιάδα αντικατέστησε η Μαρία Ζαφείρη(Φωτογραφία).

Σε δύσκολες συνθήκες
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε σε ένα «παγωμένο» κλειστό Καρπενησίου.

Χωρίς διψήφιο


Ο Κώστας Αθανασίου(Φωτογραφία) ήταν ο πρώτος σκόρερ των ΑΣΕΜ, έχοντας 9 πόντους στο ενεργητικό του. Έξι σημείωσαν οι: Αλέξανδρος Τιμπλαλέξης και Παναγιώτης Οικονόμου.


Ίδιος συντελεστής
Η Ακαδημία έχει σκοράρει 333 πόντους, όσους έχουν δεχτεί τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη(!)

Απουσίες και οι Ευρυτάνες
Για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα η Π.Α.Κ. κατέβηκε με αποστολή 10 και όχι 12 αθλητών εξ αιτίας ελλείψεων.

18 στο «χαλαρό»


Ο πρώτος σκόρερ του ομίλου Λάμπρος Τσιώλης(Φωτογραφία) πέτυχε 18 με το πόδι πατημένο στο φρένο, αποδεικνύνοντας για ακόμη μια φορά την ποιότητα του και τον λόγο που επιλέχτηκε στην μικτή της ΕΣΚΑΣΕ. Ο Γιώργος Καραθάνος είχε 12 με αρκετά καλή παρουσία.



«Αφεντικό» οι Ευρυτάνες


 












Η ομάδα του Φώντα Ζαχαρόπουλου μπήκε καλύτερα στο παρκέ και προηγήθηκε στην πρώτη περίοδο με 18-5. Ο Γιώργος Καραθάνος (Φωτογραφία Αριστερά) με συνεχόμενα δίποντα διαμόρφωσε το 6-0, ενώ ο Λάμπρος Τσιώλης έκανε το 8-0. Με 1/2 βολές του Βασίλη Παπαγεωργίου και 2/2 βολές του Αλέξανδρου Τιμπλαλέξη «γράφτηκε» το 8-3. Ο Λάμπρος Τσιώλης σκόραρε για 3 και ο Γιώργος Καραθάνος για 2(13-3). Ο Λάμπρος Τσιώλης με εύστοχο 2ποντο και ο Γιάννης Μοτσιόλας με τρίποντη «βόμβα» πέτυχαν το 18-3, κλείνοντας ένα σερί 10-0. Ο Αλέξανδρος Τιμπλαλέξης (Φωτογραφία Δεξιά) σημείωσε το πρώτο 2ποντο της ομάδας του στον αγώνα για το 18-5.Ο Γρηγόρης Τάσιος των γηπεδούχων σταμάτησε προσπάθεια του αντιπάλου του Παναγιώτη Γεωργούση.





Ελάχιστη μείωση των ΑΣΕΜ

 












Στο δεύτερο δεκάλεπτο τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη με ένα επιμέρους 10-14 εκμεταλλεύτηκε το φυσιολογικό rotation της Π.Α.Κ. και μείωσε σε 28-19. Ο Κώστας Αθανασίου με 1/2 βολές, ο Αποστόλης Νούλας (Φωτογραφία Αριστερά) με 2ποντο και 1/2 βολές από αντιαθλητικό φάουλ σημείωσαν το 22-6. Ο Κώστας Παπαγεωργίου με σουτ 2 πόντων, ο Κώστας Αθανασίου και ο Γρηγόρης Παπαϊωάννου πέτυχαν το 26-8. Τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη χάρης σε δυο καλάθια του Βασίλη Παπαγεωργίου (Φωτογραφία Δεξιά) και ένα ενδιάμεσο του Παναγιώτη Οικονόμου έκαναν το 26-14. Το σερί έφτασε στο 0-9 και το σκορ στο 26-17 με 1/2 βολές του Αλέξανδρου Τιμπλαλέξη και σουτ 2 πόντων του Κώστα Αθανασίου. Ο Γρηγόρης Τάσιος και ο Κώστας Αθανασίου ευστόχησαν για 2, διαμορφώνοντας το 28-19, με το οποίο έληξε το πρώτο μέρος.
Προσπάθεια του Αλέξανδρου Τιμπλαλέξη των Φθιωτών σταμάτησε ο Κώστας Παπαγεωργίου της Π.Α.Κ.






Κυριάρχησε η Π.Α.Κ.

 












Η Πανευρυτανική ανέβασε την διαφορά στο +25. Με ένα επιμέρους 21-5 στο τρίτο δεκάλεπτο έγινε το 49-24. Ο Οδυσσέας Παπαγεωργίου (Φωτογραφία Αριστερά) χρίστηκε σκόρερ και έκανε το 30-19. Ο Παναγιώτης Γεωργούσης με 1/2 βολές, ο Λάμπρος Τσιώλης με 2ποντο και 3ποντο ανέβασαν το σκορ στο 35-20. Ο Γιώργος Καραθάνος και ο Γρηγόρης Τάσιος(Φωτογραφία κέντρο) έκανε το 39-20, κλείνοντας ένα σερί 9-0. Ο Παναγιώτης Οικονόμου (Φωτογραφία Δεξιά) πέτυχε γκολ-φάουλ, σημειώνοντας το 39-22. Ο Λάμπρος Τσιώλης με σουτ 2 πόντων και ο Αποστόλης Νούλας με δυο 2ποντα, το δεύτερο στον αέρα έκαναν το 45-22. Το σκορ δεκαλέπτου, το οποίο ήταν το 49-24 διαμορφώθηκε με σουτ 2 πόντων των: Παναγιώτη Οικονόμου, Αποστόλη Νούλα και Λάμπρου Τσιώλη. Ο Γρηγόρης Τάσιος έκανε άλλες δυο τάπες στο παιχνίδι, αυτήν την φορά στον Βασίλη Αλέξανδρο Τιμπλαλέξη και στον Βασίλη Παπαγεωργίου.




Διπλάσιο..συν ένα

 












Με την διαφορά των 32 πόντων και το τελικό 63-31 επιβλήθηκαν οι παίχτες του Καρπενησίου των αντίστοιχων φιλότιμων της Λαμίας. Το επιμέρους σκορ του τελευταίου δεκαλέπτου ήταν το 14-7. Ο Αλέξανδρος Τιμπλαλέξης με 1/2 βολές, ο Λάμπρος Τσιώλης και ο Κώστας Αθανασίου με σουτ 2 πόντων έκαναν το 51-27. Ο Γιώργος Καραθάνος και ο Παναγιώτης Γεωργούσης (Φωτογραφία Αριστερά) «έγραψαν» το 53-29. Ο τελευταίος σημείωσε και το 53-31. Η Ακαδημία «έκλεισε» τον αγώνα με ένα σερί 10-0 με 3 2ποντα του Κώστα Παπαγεωργίου (Φωτογραφία Δεξιά) και ένα ενδιάμεσα του Γρηγόρη Τάσιου και τον Οδυσσέα Παπαγεωργίου να διαμορφώνει το τελικό 63-31.





Τα δεκάλεπτα
18-5, 28-19, 49-24, 63-31

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Φώντας Ζαχαρόπουλος): Μοτσιόλας 3(1), Παπαγεωργίου Κ. 8, Καραθάνος 12, Νούλας 10(1), Παπαϊωάννου 2, Τσιώλης 18(2), Τσιαμάκης, Τάσιος 6, Παπαγεωργίου Ο. 4, Καραγιάννης

ΑΣΕ Μπούκαλη (Φώτης Πιτσιλιώνης): Παπαγεωργίου Β.(Π) 5, Γεωργούσης 5, Αθανασίου 9, Τιμπλαλέξης 6, Οικονόμου 6

Διαιτητές: Αλέκος Κοτσιμπός& Μαρία Ζαφείρη(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης: Χρήστος Κοσμάς(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης 24΄: Δημήτρης Γλωσσόπουλος(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

























Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος