Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Π.Α.Κ.-Αναγέννηση Λαμίας 44-56

Η Αναγέννηση Λαμίας πέρασε με νίκη από το Καρπενήσι. Ελέγχοντας την ροή της αναμέτρησης επικράτησε της γηπεδούχου Π.Α.Κ. με 44-56.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (19/12) στο κλειστό του Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ και την παρακολούθησαν μόλις 30 περίπου θεατές.
Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου δεν είχε σταθερή απόδοση σε όλη την διάρκεια του ματς και παρουσίασε αρκετά «νεκρά» διαστήματα,κάνοντας και αρκετά λάθη από το πρεσάρισμα του αντιπάλου σε όλο το γήπεδο. Μετά την ισορροπημένη πρώτη περίοδο βρέθηκε να χάνει με 13 πόντους στο ημίχρονο. Παρότι η διαφορά έφτασε στο -20 στο τέλος «αφυπνίστηκε» και μάζεψε την διαφορά στο τελικό 44-56. Ο σέντερ Πάνος Κρουστάλλης ήταν ο μοναδικός διψήφιος των γηπεδούχων, φτάνοντας τους 10 πόντους.
Η Αναγέννηση Λαμίας του Νώντα Μπλούχαρη μετά την πρώτη περίοδο έκανε ασφυκτική την άμυνα της και πίεσε σε όλο το γήπεδο, για να προηγηθεί με διαφορά 13 πόντων στο ημίχρονο. Στην συνέχεια έλεγξε τον ρυθμό του ματς και έφτασε στο +20 αι στο 34-54, για να μαζευτεί η διαφορά στο φινάλε με συνεχόμενους πόντους της Π.Α.Κ. στο 44-56. Ο σέντερ Τάσος Γκιρίτσης σκόραρε 14 πόντους.
Την επόμενη (4η) αγωνιστική η Π.Α.Κ. παίζει ξανά στο Καρπενήσι στις 15 Γενάρη και υποδέχεται την Μούτα Δομοκού. Η Αναγέννηση Λαμίας θα κάνει το ρεπό της και θα παίξει εκ νέου στην Ευρυτανική πρωτεύουσα στις 22 Ιανουαρίου με τον Άτλαντα.

Ψύχος στο κλειστό
Το κλειστό του Καρπενησίου δεν θερμαίνεται και επικρατούσαν πολικές θερμοκρασίες. Οι συνθήκες δυσκόλεψαν τις προσπάθειες όλων των αθλητών.
Άδειες οι κερκίδες
Οι φίλαθλοι της πόλης του Καρπενησίου απουσίαζαν από την αναμέτρηση, η οποία έγινε παρουσία περίπου 30 θεατών. Ενώ σχεδόν σύσσωμη ήταν στις κερκίδες η ομάδα του Άτλαντα, που θα αντιμετωπίσει την Αναγέννηση τον επόμενο μήνα.


0/2
Οι «πράσινοι» μετρούν δυο ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις στο φετινό πρωτάθλημα. Έχουν κερδίσει τον Πρωτέα στα χαρτιά με 20-0, ο οποίος αποσύρθηκε.

Πρωτιά Κρουστάλλη


Για τους γηπεδούχους ο σέντερ Πάνος Κρουστάλλης σκόραρε 10 πόντους, ενώ με 8 ακολούθησαν οι Γιάννης Πιστιόλης και Αποστόλης Νούλας. Μάλιστα ο τελευταίος σκόραρε και 1 τρίποντο.


Μοίραζε ο Τσακωνίτης


Όλο το επιθετικό παιχνίδι της Αναγέννησης ξεκινούσε από τα χέρια του έμπειρου Χρήστου Τσακωνίτη, που μοίρασε περισσότερες από 10 ασιστ και σκόραρε 8 πόντους.


«14αρης» ο Γκιρίτσης


Για την Φθιωτική ομάδα ο σέντερ Τάσος Γκιρίτσης σκόραρε 14 πόντους, ενώ με 11 ακολούθησαν οι Βασίλης Διαμαντής (Έβαλε και 1 τρίποντο) και Αχιλλέας Λάμπας.


Οριακό προβάδισμα


Η ομάδα της Αναγέννησης παρότι προηγήθηκε με +6, έκλεισε το δεκάλεπτο προηγούμενη με 1 πόντο και 17-18. Η Ακαδημία στο φινάλε της πρώτης περιόδου μάζεψε την ψαλίδα και προηγήθηκε προσωρινά και με 17-16. Ο Τόλης Πιπέρας (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο, ο Αχιλλέας Λάμπας (Φωτογραφία Κέντρο) με 1/2 ελεύθερες βολές και με δίποντο στην συνέχεια από ασιστ του Χρήστου Τσακωνίτη έκαναν το 2-3. Ο Χρήστος Τσακωνίτης σκόραρε για 2, ο Τόλης Πιπέρας «απάντησε» με δίποντο και ο Αχιλλέας Λάμπας σκόραρε ξανά για 2 (4-7). Ο Γιώργος Πουλής (Φωτογραφία Δεξιά) με 2ποντο, ο Γιώργος Σώκος με δίποντο και ο Βασίλης Διαμαντής με εντυπωσιακό καλάθι και φάουλ με εύστοχη συμπληρωματική βολή έκαναν το 6-12. Ο Γιώργος Σώκος με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Τάσος Γκιρίτσης με δίποντο και ο Γρηγόρης Τάσιος με καλάθι και φάουλ με εύστοχη βολή μετά από πάσα του Γιάννη Πιστιόλη διαμόρφωσαν το 10-14. Ακολούθησαν 1/2 βολές του Πάνου Κρουστάλλη, καλάθι του Χρήστου Τσακωνίτη και δίποντο του Πάνου Κρουστάλλη (13-16). Το 17-18 του δεκαλέπτου έγινε μετά από δίποντο του Γιάννη Πιστιόλη, νέο καλάθι του Πάνου Κρουστάλλη και καλάθι του Χρήστου Τσακωνίτη.






Απέδωσε η πίεση


Το ασφυκτικό πρέσινγκ της Αναγέννησης σε όλο το γήπεδο απέδωσε «καρπούς». Η Π.Α.Κ. σκόραρε μόλις 3 δίποντα σε όλο τα 10λεπτο και η Αναγέννηση πήρε σημαντικό προβάδισμα φτάνοντας στ +13 και στο 23-36. Ο Τάσος Γκιρίτσης σκόραρε για 2, ο Αχιλλέας Λάμπας πέτυχε 2ποντο και ο Γιάννης Πιστιόλης πέτυχε δύσκολο δίποντο στο τέλος του χρόνου επίθεσης (19-22). Ο Γιώργος Πούλης σκόραρε δίποντο, ο Χρήστος Τσακωνίτης είχε 1/2 ελεύθερες βολές, ο Αχιλλέας Λάμπας έβαλε δίποντο και ο Γρηγόρης Τάσιος (Φωτογραφία) σκόραρε για 2 για το 21-27. Ακολούθησαν δυο συνεχόμενα δίποντα του Τάσου Γκιρίτση (Το δεύτερο από ασιστ του Χρήστου Τσακωνίτη), δίποντο του Αποστόλη Νούλα και καλάθι του Γιώργου Πουλή(23-33). Το 23-36 του ημιχρόνου διαμορφώθηκε με 1/2 ελεύθερες βολές του Χρήστου Τσακωνίτη και δίποντο του Δημήτρη Γαλάνη.




Σε διψήφια επίπεδα

 












Παρά την βελτίωση της εικόνας της Π.Α.Κ. η διαφορά έμεινε σε διψήφια επίπεδα και στο +14 υπέρ των φιλοξενούμενων (32-46). Το δεκάλεπτο δεν ήταν παραγωγικό και έκλεισε με επί μέρους σκορ 9-10 υπέρ της Αναγέννησης. Ο Γιώργος Αρκουμάνης με δίποντο, ο Βασίλης Διαμαντής (Φωτογραφία Αριστερά) με τρίποντο και με 1/2 ελεύθερες βολές έκαναν το 25-40. Ο Πάνος Κρουστάλλης είχε 1/2 βολές, ο Αντώνης Αντωνόπουλος πέτυχε καλάθι και ο Γιάννης Πιστιόλης (Φωτογραφία Δεξιά) με δυο συνεχόμενα δίποντα έκαναν το 30-42. Η 3η περίοδος ολοκληρώθηκε με δίποντο του Βασίλη Διαμαντή, καλάθι του Πάνου Κρουστάλλη και δίποντο του Τάσου Γκιρίτση για το 32-46.



8-0 σερί έκαστος

 












Η Αναγέννηση με σερί 8-0 έφτασε την διαφορά στο +20 και στο 34-54, η Π.Α.Κ. «απάντησε» με τον ίδιο τρόπο και μείωσε σε 42-54, για να κλείσει το σκορ στο τελικό 44-56. Ο Γρηγόρης Τάσιος με δίποντο, ο Κώστας Ροϊνάς με δίποντο, ο Βασίλης Διαμαντής με δίποντο, ο Τάσος Γκιρίτσης με δίποντο και ο Αχιλλέας Λάμπας με σερί 8-0 πήγαν την διαφορά στο +20 και στο 34-54. Η Π.Α.Κ. αντέδρασε και μείωσε με σερί 8-0 στους 12 και σε 42-54 χάρης σε τρίποντο του Αποστόλη Νούλα (Φωτογραφία Αριστερά), δίποντο του Γιώργου Σώκου (Φωτογραφία Δεξιά), νέο δίποντο του Αποστόλη Νούλα και 1/2 βολές του ίδιου. Το τελικό 44-56 έγινε με δίποντο του Τάσου Γκιρίτση από ασιστ του Χρήστου Τσακωνίτη και δίποντο του Πάνου Κρουστάλλη. Ο Γιάννης Πιστιόλης των γηπεδούχων έκανε την μοναδική «τάπα» στο παιχνίδι ανακόπτοντας προσπάθεια αντιπάλου του.


Τα δεκάλεπτα
17-18, 23-36, 32-46, 44-56

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Πιπέρας 4, Νούλας 8(1), Κατσαρός, Αρκουμάνης 2, Χαντζόπουλος, Σώκος 5, Καγκαράς, Τάσιος 7, Πιστιόλης 8, Καλαμπάκας, Κρουστάλλης 10

Αναγέννηση Λαμίας (Νώντας Μπλούχαρης): Αντωνόπουλος 2, Καραχάλιος, Διαμαντής 11(1), Μητρούδης, Ροϊνάς 2, Λάμπας 11, Λασπιάς, Γαλάνης 2, Πουλής 6, Τσακωνίτης 8, Γκιρίτσης 14, Μούχο

Διαιτητές: Αλέκος Κοτσιμπός & Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στέρεας & Εύβοιας)
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος-Μαρία Ζαφείρη-Δημήτρης Γλωσσόπουλος (Ανατολικής Στέρεας & Εύβοιας)





























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος