Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

ΑΠΟΚ Βελούχι-Φραγκίστα 10-0

Άνευ κριτικής ήταν η αναμέτρηση του ΑΠΟΚ με την Φραγκίστα, αφού οι γηπεδούχοι ήταν σαρωτικοί, επικρατώντας με 10-0, σημειώνοντας διψήφιο αριθμό γκολ.
Η συνάντηση διεξήχθη την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 11:00. Ήταν στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη σημείωσε την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του, συντρίβοντας τον αντίπαλο, έχοντας την κυριαρχία σε όλο το παιχνίδι. Τρία γκολ σημείωσαν οι: Μίλτος Μπουγιώτας και Γιώργος Χαλλής, από δυο ο Φλοριάν Μπούτσι και από ένα ο Γιώργος Σερπάνος και ο Γιάννης Μπισμπίκης(Αυτογκόλ). Δοκάρια για τους: Δημήτρη Τσιλιμέκη, Μίλτο Μπουγιώτα και Ηλία Ρίζο. Το Βελούχι είναι δεύτερο με 13 βαθμούς, κρατώντας ανέπαφη την εστία του.
Η Φραγκίστα του Χρήστου Γαλανού δεν είχε βαθμολογικές βλέψεις από τον αγώνα, όμως παρουσιάστηκε κατώτερη των προσδοκιών, γνωρίζοντας μια από τις πιο βαριές ήττες της ιστορίας της. Ο ΑΠΟΔΦ παραμένει στην 5η θέση μαζί με τα Άγραφα, έχοντας 3 πόντους.
Οι νικητές ολοκληρώνουν τον πρώτο γύρο με αναμέτρηση ενάντια στην Μυρίκη, που θα κρίνει και τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή Χειμώνα. Η Φραγκίστα έχει ρεπό την 7η αγωνιστική και αναμένει την συνέχεια του αγώνα με τον Παναγραφιωτικό.

Συγγενών και φίλων
Η αναμέτρηση παρακολουθήθηκε από περίπου 20-25 θεατές, οι οποίοι απόλαυσαν γκολ και θέαμα από τον ΑΠΟΚ.


Δεύτερο πρωινό
Η εν λόγω συνάντηση ήταν η δεύτερη πρωινή του φετινού πρωταθλήματος. Πέντε ομάδες «συνωστίζονται» στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και αυτό αποτελεί φυσιολογική εξέλιξη.

Σκορ της χρονιάς
Το 10-0 αποτελεί την μεγαλύτερη σε έκταση νίκη των τελευταίων ετών. Το περυσινό «μεγάλο» σκορ ήταν το 9-0 των Αγράφων επί της ΑΕΚ.

Τραυματίας ο «Κούτς»


Από την κερκίδα παρακολούθησε τον αγώνα ο τραυματίας Χάρης Κουτσουπιάς(Φωτογραφία), ο οποίος είχε δηλωθεί ως αναπληρωματικός.

Παρόμοια σύνθεση


Παναγιώτης Κόλλιας(Φωτογραφία) και Βασίλης Συγκελόπουλος αντικατέστησαν τους: Χάρη Κουτσουπιά και Άλεξ Μπακαλίδη στην βασική ενδεκάδα του Γιάννη Φλωράκη. Ο «Μπάκα» απουσίαζε.

Ο εορτάζων Ζήκας


Με ήττα γιόρτασε την ονομαστική του εορτή ο Μάκης Ζήκας(Φωτογραφία) της Φραγκίστας, που δημιούργησε την μοναδική τελική προσπάθεια των φιλοξενούμενων.

Ανέπαφη εστία


Το Βελούχι κι ο πορτιέρο Δημήτρης Ρεσίτης(Φωτογραφία)  δεν έχουν δεχτεί κανένα γκολ στο πρωτάθλημα.

Εξέτισε ο «Πελέ»
Την δεύτερη και τελευταία αγωνιστική της τιμωρίας του εξέτισε ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος του ΑΠΟΚ.

Τρεις διαφορές


Αλέξανδρος Λάμπρου(Φωτογραφία αριστερά), Ανδρέας Φύκας(Φωτογραφία κέντρο) και Δημήτρης Λαθύρης(Φωτογραφία δεξιά) συμπεριλήφθησαν στο αρχικό σχήμα του Χρήστου Γαλανού. Απόντες ήταν οι: Γιώργος Περούλας, Πάνος Γερονίκος και Πάνος Κώτσιας.

Α΄ Μέρος

Σαφές προβάδισμα νίκης
Ο ΑΠΟΚ μπήκε δυνατά από το ξεκίνημα του αγώνα και προηγήθηκε, όντας καλύτερος από την Φραγκίστα με 2-0. Οι φιλοξενούμενοι κράτησαν για 45΄ το σκορ σε χαμηλά επίπεδα.

Διπλό δοκάρι


Οι γηπεδούχοι είχαν διπλό δοκάρι μόλις στο 3ο λεπτό με τον Δημήτρη Τσιλιμέκη(Φωτογραφία) και τον Μίλτο Μπουγιώτα.



Πετάχτηκε στην πορεία


Το 1-0 σημειώθηκε μόλις στο 7ο λεπτό, όταν μετά το σουτ του Τζίμη Κουτσούμπα(Φωτογραφία), ο Μίλτος Μπουγιώτας έκανε την προβολή, η οποία βρήκε το δεξί δοκάρι του Κώστα Κατσαδούρου και κατέληξε στα δίχτυα.



Διπλασιασμός Χαλλή


Ο Τζίμης Κουτσούμπας ξεκίνησε και το δεύτερο γκολ των νικητών, όταν τροφοδότησε τον Γιώργο Χαλλή(Φωτογραφία), που στο 22΄ με άψογο τελείωμα «έγραψε» το 2-0.




Άτυχος ο Ρίζος


Άλλο ένα δοκάρι για το Βελούχι στο 43ο λεπτό, όταν μετά το κόρνερ του Βασίλη Συγκελόπουλου, η κεφαλιά του στόπερ Ηλία Ρίζου(Φωτογραφία) είχε αυτήν την κατάληξη.


Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Σέντρα-σουτ του Τσιλιμέκη από δεξιά προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Κατσαδούρου, στην επαναφορά πλασέ του Μπουγιώτα βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι της Φραγκίστας και έφυγε άουτ.
7΄: Ο Κόλλιας εκτέλεσε με πάσα κόρνερ από αριστερά, ο Κουτσούμπας σούταρε από το ύψος της περιοχής με πορεία προς το τέρμα και ο Μπουγιώτας με εξ επαφής πλασέ που βρήκε και το αριστερό κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων «έγραψε» το 1-0.
13΄: Πάσα του Χαλλή στον Κουτσούμπα, που σούταρε εκτός περιοχής πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κατσαδούρου.
18΄: Σουτ του Ζήκα έξω από την περιοχή κατέληξε άουτ από το αριστερό δοκάρι της Φραγκίστας.
20΄: Ο Κουτσούμπας γέμισε προς τον Μπουγιώτα, ο οποίος δεν κατάφερε να κάνει την κεφαλιά-«ψαράκι», με την μπάλα να περνά άουτ από το δεξί δοκάρι του ΑΠΟΔΦ.
22΄: Ο Κουτσούμπας τροφοδότησε τον Χαλλή, που με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή και δεξιά, το οποίο κατέληξε ψηλά στο κέντρο του αντίπαλου τέρματος σημείωσε το 2-0.
31΄: Εκτέλεση κόρνερ του Κόλλια από αριστερά, ο Μπουγιώτας σούταρε από κοντά και ο Κατσαδούρος μάζεψε σωτήρια.
42΄: Χαμηλό σουτ του Φλωράκη από το ύψος της περιοχής απέκρουσε όμορφα στην αριστερή του γωνία ο Κατσαδούρος.
43΄: Κόρνερ του Συγκελόπουλου από δεξιά, κεφαλιά του Ρίζου προσέκρουσε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του ΑΠΟΔΦ.

Β΄ Μέρος

«Καταιγισμός» τερμάτων
Σαρωτική ήταν στην επανάληψη η ομάδα του Γιάννη Φλωράκη, πετυχαίνοντας 8 τέρματα για το εντυπωσιακό 1-0. Μάλιστα μετέτρεψε το 2-0 σε 7-0 μόλις σε 12(!) λεπτά.

Αυτογκόλ το τρίτο














Ο Βασίλης Συγκελόπουλος(Φωτογραφία αριστερά) επιχείρησε σέντρα στο 2ο λεπτό της επανάληψης και ο Γιάννης Μπισμπίκης(Φωτογραφία δεξιά) σημείωσε αυτογκόλ, διαμορφώνοντας το 3-0.



Με ατομικές ενέργειες


Ο Φλοριάν Μπούτσι στο 49΄ και ο Μίλτος Μπουγιώτας(Φωτογραφία) στο 52΄ με προσωπικές ενέργειας πέτυχαν το 4-0 και το 5-0 αντίστοιχα. Ο πρώτος σκόραρε από ασίστ του δεύτερου.





Στα 6
Μετά την σέντρα του Τζίμη Κουτσούμπα στο 56ο λεπτό, ο Γιώργος Χαλλής σημείωσε το 6-0 για τον ΑΠΟΚ.




Σκόραρε ο Σερπάνος


Ο ταλαντούχος Γιώργος Σερπάνος(Φωτογραφία) έβαλε το όνομα του στην λίστα των σκόρερ για το 7-0 στο 59΄. Μετά την μπαλιά του Μίλτου Μπουγιώτα κατάφερε να νικήσει με διπλή προσπάθεια τον Κώστα Κατσαδούρο.




Χατ-τρικ Μίλτου
Συμπλήρωσε τρία προσωπικά γκολ ο Μίλτος Μπουγιώτας, όταν στο 65ο λεπτό βρήκε ξανά δίχτυα με ωραίο χαμηλό σουτ από το ύψος της περιοχής για το 8-0. Δέχτηκε την μπάλα από απομάκρυνση αντιπάλων μετά το γύρισμα του Γιώργου Σερπάνου.
Ο Μπουγιώτας με το δεύτερο χατ-τρικ του στο πρωτάθλημα έφτασε τα 6 τέρματα.



Τον «μιμήθηκε»
Προσωπικό χατ-τρικ και για τον Γιώργο Χαλλή. Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός στο 69΄ με διπλή προσπάθεια μετά την ασίστ του Νίκο Λάππα «έγραψε» το 9-0. Ο Χαλλής μετρά 4 γκολ στο πρωτάθλημα.



Δεύτερο Φλοριάν


Το δεύτερο του γκολ έβαλε ο Φλοριάν Μπούτσι(Φωτογραφία). Με κεφαλιά στο 76΄ μετά την εκτέλεση κόρνερ του Γιώργου Σερπάνου έκλεισε τον «χορό» των γκολ στο 10-0. Ο 19χρονος ποδοσφαιριστής έφτασε τα 3 τέρματα.



Πρώτο του Μπουμπουρή


Την πρώτη του εμφάνιση με τους Φραγκιστιανούς έκανε ο Δημήτρης Μπουμπουρής(Φωτογραφία), που αποκτήθηκε από την Μυρίκη.

Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Ο Συγκελόπουλος έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Μπισμπίκης με προβολή στην δεξιά γωνία του Κατσαδούρου πέτυχε αυτογκόλ(3-0).
49΄: Ο Μπουγιώτας πάσαρε στον Μπούτσι, που με ωραία προσωπική ενέργεια και πλασέ στην αριστερή γωνία της Φραγκίστας πέτυχε το 4-0.
52΄: Προσωπική προσπάθεια και πλασέ του Μπουγιώτα κατέληξε στην αριστερή γωνία των φιλοξενούμενων(5-0).
56΄: Ο Κουτσούμπας έβγαλε σέντρα από αριστερά και ο Χαλλής με κεφαλιά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 6-0.
59΄: Ο Μπουγιώτας με μπαλιά τροφοδότησε τον Σερπάνο, που πλάσαρε τον Κατσαδούρο που απέκρουσε και στην επαναφορά με νέο πλασέ, το οποίο βρήκε και στο αριστερό κάθετο δοκάρι της Φραγκίστας σημείωσε το 7-0.
62΄: Πάσα του Μπούτσι στον Συγκελόπουλο, ο οποίος σούταρε από το ύψος της περιοχής άουτ από το δεξί δοκάρι του Κατσαδούρου.
64΄: Ο Λάμπρου έκανε μπαλιά στον Γενιτσαρόπουλο, που έκανε ατομική ενέργεια από αριστερά και σούταρε πάνω από τα δοκάρια του Ρεσίτη.
65΄: Ο Σερπάνος σέντραρε από δεξιά, η άμυνα της Φραγκίστας έδιωξε προσωρινά και ο Μπουγιώτας με στρωτό σουτ από το ύψος της περιοχής στην αριστερή γωνία του Κατσαδούρου διαμόρφωσε το 8-0.
69΄: Ο Λάππας βρήκε με μπαλιά τον Χαλλή, που πλάσαρε σε θέση τετ α τετ, ο πορτιέρο της Φραγκίστας απέκρουσε και ο Χαλλής με νέο σουτ στην δεξιά γωνία του Κατσαδούρου σημείωσε το 9-0.
76΄: Εκτέλεση κόρνερ του Σερπάνου από αριστερά, ο Μπούτσι με κεφαλιά προ του αντίπαλου πορτιέρο «έγραψε» το 10-0.
78΄: Σέντρα του Σερπάνου από δεξιά, σουτ του Χαλλή κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Φραγκίστας.
79΄: Ο Σερπάνος έκανε την σέντρα και την κεφαλιά του Χαλλή απομάκρυνε ο Κετσιλής προ της γραμμής.

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
ΑΠΟΚ Βελούχι: Κουτσούμπας, Χαλλής, Μπουγιώτας, Μπούτσι, Σερπάνος
Φραγκίστα: -

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Δεν νομίζω ότι χωράει σχολιασμό το παιχνίδι. Απλά ξεκουράσαμε κάποιους παίχτες εμείς, βάλαμε κάποια μικρότερα παιδιά, για να πάρουν εμπειρίες και μπορώ να πω ότι έμεινα ευχαριστημένος. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Φραγκίστας και της εύχομαι ότι καλύτερο για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος.»







Χρήστος Γαλανός (Φραγκίστα): «Το σκορ μιλάει από μόνο του. Δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο για τον αγώνα.»









Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Ρεσίτης Δ., Κόλλιας(46΄ Σερπάνος), Συγκελόπουλος, Ξαγάρας, Ρίζος(60΄ Ρεσίτης Σ.), Λάππας, Χαλλής, Κουτσούμπας, Μπουγιώτας, Φλωράκης(46΄ Μπούτσι), Τσιλιμέκης

Φραγκίστα (Χρήστος Γαλανός): Κατσαδούρος, Γενιτσαρόπουλος, Φύκας(77΄ Μπουμπουρής), Μπισμπίκης Ι., Κετσιλής, Γούλας, Μπούκας, Καζάκος, Λαθύρης(54΄ Κουρκούνης), Ζήκας(60΄ Πολύζος), Λάμπρου

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)





























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος