Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Παναγραφιωτικός-Αίολος 1-6

Στις νίκες με ευρύ σκορ και αρκετά καλή εμφάνιση επέστρεψε  ο Αίολος, ο οποίος ήταν καταιγιστικός, επικρατώντας με 1-6 του Παναγραφιωτικού.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, άρχισε στις 3 και ήταν στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας υπό το βλέμμα λιγοστών θεατών και με βροχή κατά διαστήματα.
Ο Παναγραφιωτικός του Παναγιώτη Ζωχάκη γνώρισε ήττα εντός προγράμματος, ωστόσο δεν κατάφερε να αποφύγει την συντριβή. Είχε αποστολή μόλις 12 ποδοσφαιριστών και πολλές ελλείψεις. Ο Ελτόν Μαλάι στην μοναδική ευκαιρία της ομάδας μείωσε στις αρχές επανάληψης σε 1-2, ενώ αποβλήθηκε ο Ρέμμους Πάτρου. Οι Αγραφιώτες έχουν 3 βαθμούς και βρίσκονται στην 5η θέση.
Ο Αίολος του Σπύρου Λέντα ήταν αρκετά ανώτερος από τον αντίπαλο σε όλο το παιχνίδι και επικράτησε δίκαια. Ο Κώστας Ρούσσης σημείωσε 4 γκολ, έχοντας και δοκάρι, ενώ από ένα πέτυχαν οι: Δημήτρης Νάσιος και Πάνος Χρυσικός. Το συγκρότημα του Προφήτη Ηλία έχει 10 πόντους και είναι αυτήν την στιγμή στην 2η θέση με τον ΑΠΟΚ, ο οποίος αγωνίζεται αύριο με την Φραγκίστα.
Για την τελευταία(7η) αγωνιστική του πρώτου γύρου τα Άγραφα θα τεθούν αντιμέτωπα με την Ποταμιά και ο Αίολος με την Κρέντη.

Μικρή συμμετοχή
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε με παρουσία μόλις 25-30 θεατών. Κομμάτι του αγώνα διεξήχθη υπό βροχή.


Με τιμωρημένους














Από πλευράς Αγράφων την μια αγωνιστική της τιμωρίας του εξέτισε ο Πάνος Μπλέντζος. Για τον Αίολο ο Νίκος Νικολάου(Φωτογραφία αριστερά) και ο Πάνος Αζακάς(Φωτογραφία δεξιά) είδαν τον αγώνα από την κερκίδα. Ο τελευταίος δεν θα αγωνιστεί ούτε ενάντια στην Κρέντη.

Οι αντικαταστάτες


Ο Νίκος Ράικος και ο Δημήτρης Λέντας(Φωτογραφία) αντικατέστησαν τους δυο τιμωρημένους στο βασικό σχήμα του Σπύρου Λέντα. Ο πρώτος αποχώρησε τραυματίας, ενώ ο δεύτερος έκανε πρεμιέρα στην 11αδα του Αιόλου.

Ξανά με Ζωχάκη
Τους Αγραφιώτες κατέβασε και σε αυτό το παιχνίδι ο Παναγιώτης Ζωχάκης, ο οποίος δηλώθηκε και ως αναπληρωματικός. Απουσίαζε ο προπονητής Γιώργος Χρυσαφόπουλος.


Αποκτά φοιτητή


Από τον πάγκο των ηττημένων παρακολούθησε της αναμέτρηση ο 21χρονος αμυντικός Δημήτρης Κωσταρέλος(Φωτογραφία), που θα αποκτηθεί τον Ιανουάριο από τους Μαύρους Αετούς Ελευθεροχωρίου, πρωταθλήτρια ομάδα των Τρικάλων.

Ακλόνητο φαβορί
Καρέ τερμάτων πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Κώστας Ρούσσης. Είναι το μεγάλο φαβορί για πρώτος σκόρερ της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, τίτλο που έχει κατακτήσει αρκετές φορές στην Α΄ ΕΠΣ Φθιώτιδας, αλλά και στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα. Έφτασε τα 11 γκολ.


Αντίπαλος ο Παρασκευόπουλος


Την πρώην του ομάδα αντιμετώπισε ο οπισθοφύλακας του Αιόλου Βασίλης Παρασκευόπουλος(Φωτογραφία).

Ντεμπούτο Καλύβα


Την πρώτη του εμφάνιση με τον Παναγραφιωτικό έκανε ο Ταξιάρχης Καλύβας(Φωτογραφία). Αποκτήθηκε από την Μυρίκη και επέστρεψε στην ομάδα μετά από 3 χρόνια.

Επανήλθαν 2











 


Στο αρχικό σχήμα των Αγράφων επέστρεψαν και οι: Αλέκος Κεφαλάς(Φωτογραφία αριστερά) και Λάμπρος Κατσαρός(Φωτογραφία δεξιά).
Πήραν τις θέσεις των: Πάνου Μπλέντζου(Τιμωρημένος), Κυριάκου Μπάμπε και Κώστα Καββαδία(Οι δυο τελευταίοι απουσίαζαν).

Παράπονα των Αγράφων 
Η ομάδα των Αγράφων εξέφρασε τα παράπονα της για την διαιτησία. Θεωρεί οτι δεν υπάρχει πέναλτι και αποβολή στην φάση του 82', ενώ κανει λόγο και για αποβολή του Δημήτρη Νάσιου. Τέλος, ο Παναγραφιωτικός ζήτησε εξαίρεση της διαιτητικής τριάδας από τα επόμενα παιχνίδια του.

Α΄ Μέρος

Ανωτερότητα Αιόλου
Η ομάδα του Σπύρου Λέντα ήταν πολύ καλύτερη, αντιμετωπίζοντας μια ομάδα, που παρατάχτηκε με αμυντικούς προσανατολισμούς. Προηγήθηκε με 0-2 στα πρώτα 45΄,δυσκολευόμενη μόνο στο πρώτο 20λεπτο. Δεν απείλησαν επιθετικά οι Αγραφιώτες.

Στην πρώτη τελική
Ο Αίολος είχε την υπεροχή, όμως δεν είχε δημιουργήσει τελικές προσπάθειες. Το κατάφερε στο 22΄ και σκόραρε. Ο Δημήτρης Νάσιος σέντραρε από δεξιά και ο Κώστας Ρούσσης με κεφαλιά πέτυχε το 0-1.




Από δημιουργός..σκόρερ


Τέσσερα λεπτά αργότερα οι τυπικά φιλοξενούμενοι έκαναν δυο τα τέρματα τους. Ο Αποστόλης Φούκας τροφοδότησε τον Δημήτρη Νάσιο(Φωτογραφία), που με σουτ σημείωσε το 0-2. Ο 27χρονος μεσοπιθετικός σημείωσε το πρώτο του γκολ στα γήπεδα της Ευρυτανίας.




Γρήγορη αλλαγή














Ο Νίκος Ράικος(Φωτογραφία αριστερά) αποχώρησε με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα λόγω ενοχλήσεων και αντικαταστάθηκε από τον Χρήστο Μπόγδανο(Φωτογραφία δεξιά).


Οι καλύτερες φάσεις
22΄: Ο Νάσιος έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Ρούσσης με κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Ιωάννου διαμόρφωσε το 0-1.
25΄: Πάσα του Φούκα στον Ρούσση, που σούταρε από δεξιά άουτ από την εστία των Αγράφων.
26΄: Ο Φούκας σέντραρε παράλληλα από αριστερά και ο Νάσιος από το ύψος της μικρής περιοχής με σουτ πέτυχε το 0-2.
29΄: Ο Νάσιος έκανε μπαλιά στον Φούκα, ο οποίος πλάσαρε προ του αντίπαλου τερματοφύλακα, ο Πάτρου γύρισε στον Ιωάννου, που μπλόκαρε και ο ρέφερι υπέδειξε έμμεσο, το οποίο εκτελέστηκε από τον Ρούσση, κόντραρε στα σώματα και πέρασε ανεκμετάλλευτο.
38΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος τροφοδότησε τον Νάσιο, που σέντραρε από αριστερά και το σουτ του Μπόνια έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι των Αγράφων.
42΄: Πάσα του Ζαραβέλη στον Ρούσση, ο δεύτερος σούταρε εκτός περιοχής άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ιωάννου.
43΄: Προσωπική ενέργεια και σουτ του Ρούσση έφυγε έξω από την εστία του Παναγραφιωτικού.

Β΄ Μέρος

Εύκολη επικράτηση
Τα Άγραφα αντέδρασαν και μείωσαν σε 1-2, όμως η συνέχεια άνηκε στον καλύτερο Αίολο, που έφτασε στην πιο ευρεία του φετινή νίκη με 1-6.

Ακυρωθέν γκολ Ζαραβέλη 


Ο Χάρης Ζαραβέλης (Φωτογραδφία) σημείωσε γκολ στο 49΄ μετά από απόκρουση του Κώστα Ιωάννου σε σουτ του Κώστα Ρούσση, αλλά ο πρώτος βοηθός Λάμπρος Κολοκώτσιος σήκωσε την σημαία του, υποδεικνύοντας οφσάιντ. Δυο καλές στιγμές είχε αργότερα ξανά ο «Ζάρα».



Μια ευκαιρία και γκολ


Στην μοναδική τους αξιόλογη στιγμή στον αγώνα οι Αγραφιώτες πέτυχαν γκολ. Ο Ελτόν Μαλάι(Φωτογραφία) στο 55ο λεπτό έκλεψε από τον Κυριάκο Μούργκα και πλάσαρε σε θέση τετ α τετ τον Αλέκο Κόκκοτα, κάνοντας το 1-2 και δίνοντας ενδιαφέρον στον αγώνα.



Αποκατάσταση τάξης
Οι πρωταθλητές έφτααν και σε τρίτο γκολ στο 64ο λεπτό. Ο Κώστας Μπόνιας σέντραρε από δεξιά και ο Κώστας Ρούσσης με πλασέ στο δεύτερο δοκάρι διαμόρφωσε το 1-3.



Ιδανική πρεμιέρα 


Στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση με την ομάδα του Προφήτη Ηλία ο νεαρός Πάνος Χρυσικός (Φωτογραφία) χρίστηκε σκόρερ με την είσοδο του μάλιστα στο παιχνίδι. Συνδυάστηκε με τον Χρήστο Μπόγδανο στο 78ο λεπτό και από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει το 1-4.




Είχε και δοκάρι
Στο οριζόντιο δοκάρι και κόρνερ κατέληξε το σουτ του πρωταγωνιστή Κώστα Ρούσση στο 81΄, αφού υπήρξε επαφή και του Κώστα Ιωάννου στην μπάλα.

Αποβολή-πέναλτι και γκολ














Μετά το σουτ του Κώστα Μπόνια(Φωτογραφία αριστερά) στο 82ο λεπτό, ο Ρέμμους Πάτρου(Φωτογραφία δεξιά) απέκρουσε με το χέρι προ της γραμμής στην προσπάθεια του να απομακρύνει με το κεφάλι. Ο ρέφερι Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος μετά από διαβούλευση με τον 1ο βοηθό Λάμπρο Κολοκώτσιο υπέδειξε πέναλτι και απέβαλλε εν μέσω διαμαρτυριών με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Ρουμάνο αμυντικό των Αγράφων. Δυο λεπτά αργότερα ο Κώστας Ρούσσης εκτέλεσε εύστοχα, σημειώνοντας το 1-5.





Ο ίδιος πρωταγωνιστής


Συμπλήρωσε καρέ με το καλύτερο του γκολ τρία λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90΄ο Κώστας Ρούσσης (Φωτογραφία). Δέχτηκε πάσα από τον Κώστα Μπόνια και με πολύ όμορφη ενέργεια και σουτ έκανε το τελικό 1-6.



Οι καλύτερες φάσεις
49΄: Ο Νάσιος πάσαρε στον Ρούσση, το χαμηλό σουτ του οποίου απέκρουσε στην δεξιά του γωνία ο Ιωάννου και στην επαναφορά ο Ζαραβέλης σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.
52΄: Σέντρα του Φούκα από δεξιά, απευθείας σουτ του Ζαραβέλη έφυγε πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
53΄: Ο Φούκας σέντραρε και το σουτ του Ζαραβέλη από το ύψος της περιοχής πέρασε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Ιωάννου.
54΄: Σέντρα του Παρασκευόπουλου από αριστερά, το σουτ του Μπόνια μπλοκαρίστηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.
55΄: Ο Μαλάι έκλεψε από τον Μούργκα και σε θέση τετ α τετ πλάσαρε στην δεξιά γωνία τον Κόκκοτα(1-2).
59΄: Χτύπημα φάουλ του Ρούσση από καλό σημείο έδιωξε προ της γραμμής σε κόρνερ ο Μαλάι.
64΄: Ο Νάσιος πάσαρε στον Μπόνια, που έβγαλε σέντρα από δεξιά και ο Ρούσσης με πλασέ στο δεύτερο δοκάρι σημείωσε το 1-3.
66΄: Βαθιά μπαλιά του Τριανταφυλλόπουλου, ο Ρούσσης πλάσαρε και ο τερματοφύλακας των Αγράφων μπλόκαρε.
68΄: Σέντρα του Παρασκευόπουλου από αριστερά, ο Τσιγαρίδας έδιωξε με το κεφάλι και το σουτ του Νάσιου αποκρούστηκε από τον Ιωάννου.
73΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος έβγαλε σέντρα από δεξιά και το σουτ του Ρούσση μπλόκαρε ο πορτιέρο των γηπεδούχων.
78΄: Ο Χρυσικός πάσαρε δεξιά του στον Μπόγδανο, ο οποίος σέντραρε παράλληλα από δεξιά και ο Χρυσικός στο πρώτο δοκάρι με πλασέ στην δεξιά γωνία του Ιωάννου ανέβασε το σκορ στο 1-4.
81΄: Ο Ρούσσης δοκίμασε σουτ λίγο έξω από την περιοχή, ο Ιωάννου απέκρουσε, η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε κόρνερ.
82΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος τροφοδότησε τον Μπόνια, ο οποίος σούταρε και ο Πάτρου έδιωξε με το χέρι, υποπίπτοντας σε πέναλτι. Ο παίχτης των Αγράφων αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα.
84΄: Ο Ρούσσης εκτέλεσε το πέναλτι στην δεξιά γωνία του Ιωάννου και σημείωσε το 1-5.
87΄: Ο Μπόνιας τροφοδότησε τον Ρούσση, που με πολύ ωραία ενέργεια και σουτ στο δεξί «Γ» του Παναγραφιωτικού διαμόρφωσε το 1-6.

Κίτρινες Κάρτες
Σβερώνης, Νάσιος

Διακριθέντες
Παναγραφιωτικός: Μαλάι
Αίολος: Νάσιος, Ρούσσης, Παρασκευόπουλος, Μπόνιας

Δηλώσεις Προπονητών

Παναγιώτης Ζωχάκης (Παναγραφιωτικός): «Συγχαρητήρια στα παιδιά της ομάδας μου, παλέψανε όσο μπορούσανε. Όσον αφορά την κόκκινη κάρτα η γνώμη μου είναι ότι δεν είναι όλα τα πέναλτι κόκκινη, καθώς ο παίχτης μου δεν έχει πρόθεση να σταματήσει την μπάλα με το χέρι.»

Σπύρος Λέντας (Αίολος): «Ήταν εύκολη η νίκη σήμερα. Ήμασταν πολύ καλύτεροι του αντιπάλου μας. Θεωρώ ότι τα παιδιά ευχαριστηθήκαν το παιχνίδι, κάναμε πολλά γκολ. Συνεχίζουμε, έχουμε ένα παιχνίδι να τελειώσει ο πρώτος γύρος, θα δούμε πως θα είμαστε και μετά από αυτό το παιχνίδι και τι προσθήκες θα κάνουμε στην συνέχεια.»





Συνθέσεις Ομάδων

Παναγραφιωτικός (Παναγιώτης Ζωχάκης):Ιωάννου, Καραμπάς, Σβερώνης, Πάτρου, Καλύβας, Τσιγαρίδας, Κεφαλάς(60΄ Τόλης), Κατσαρός, Νούλας, Μαλάι, Φούκας

Αίολος (Σπύρος Λέντας): Κόκκοτας, Τριανταφυλλόπουλος, Παρασκευόπουλος, Ζαραβέλης, Λέντας, Μούργκας(78΄ Χρυσικός), Μπόνιας, Φούκας(67΄ Χαλκίδης), Ρούσσης, Νάσιος, Ράικος(30΄ λ.τρ Μπόγδανος)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)






































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος