Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Ποταμιά-Μυρίκη 1-2

Πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες μετρά πλέον η Μυρίκη, η οποία ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ και επιβλήθηκε με 1-2 της Ποταμιάς σε ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, ξεκινώντας στις 3. Ήταν στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας και έγινε υπό το βλέμμα αρκετών φιλάθλων.
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα ξεκίνησε ιδανικά τον αγώνα και πήρε «κεφάλι» στο σκορ χάρης σε τέρμα του Μπάμπη Καρβέλη. Οι Μεγαλοχωρίτες δεν κατάφεραν να κρατήσουν το υπέρ τους αποτέλεσμα και ηττήθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο ματς. Οι περυσινοί κυπελλούχοι είναι 4οι, έχοντας 6 πόντους.
Η Μυρίκη του Δημήτρη Αντωνίου έχει πάρει φέτος τον «αέρα» του αντιπάλου, τον οποίο είχε αποκλείσει και στο κύπελλο. Με τον Άγγελο Παχή και τον Κώστα Σταμούλη να σκοράρουν πανηγύρισε μια ακόμη σπουδαία επιτυχία. Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στην κορυφή με 15 βαθμούς, μη έχοντας βαθμολογική απώλεια.
Για την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου οι δυο ομάδες θα δώσουν καθοριστικούς αγώνες. Οι Μεγαλοχωρίτες θα αντιμετωπίσουν τον Παναγραφιωτικό και οι πρωτοπόροι τον ΑΠΟΚ.

Το παιχνίδι της αγωνιστικής
Περισσότεροι από 60 θεατές είδαν τον αγώνα της Ποταμιάς με την Μυρίκη, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος της 6ης αγωνιστικής ημέρας.


Κομβικό με Άγραφα
Με νίκη επί του Παναγραφωτικού οι Μεγαλοχωρίτες θα γίνουν φαβορί για την κατάληψη της 4ης προνομιούχο θέσης των μπαράζ.

Αλλαγή προσώπων













 
Με 5 νέους παίχτες συγκριτικά με το ματς με τον ΑΠΟΚ κατέβασε την Ποταμιά ο Δημήτρης Τσιγαρίδας. Άρχισαν οι: Στέλιος Μεριγκούνης(Φωτογραφία αριστερά), Γιώργος Ράικος, Δημήτρης Ζαλοκώστας, Μπάμπης Καρβέλης και Κώστας Ζαραβέλης(Φωτογραφία δεξιά).
Αντικατέστησαν τους: Νίκο Μαντζιούτα, Γιώργο Φαρμάκη, Σπύρο Μπούρα, Κώστα Μαντζιούτα και Γιώργο Ζαγκότση. Μόνο ο τελευταίος έπαιξε ως αλλαγή.

Πρώτο του Ράικου


Την πρώτη του φετινή εμφάνιση με την Ποταμιά πραγματοποίησε ο Γιώργος Ράικος(Φωτογραφία).

Βασικός ο Γρηγόρης


Ο Γρηγόρης Τάσιος(Φωτογραφία) αντικατέστησε τον Θωμά Σκοτίδα στην αρχική ενδεκάδα της Μυρίκης. Εξέτισε την μια αγωνιστική της τιμωρίας του ο Ταξιάρχης Γούλας.

5 στα 5
Ασταμάτητη είναι η Μυρίκη του Δημήτρη Αντωνίου, η οποία έχει επικρατήσει και στις 5 αναμετρήσεις πρωταθλήματος, βρισκόμενη φυσικά στην κορυφή.

Αντιμέτωπα αδέρφια














Ο Γιώργος Μπουμπουρής(Φωτογραφία αριστερά) της Μυρίκης τέθηκε αντιμέτωπος με τον αδερφό του Πάνο(Φωτογραφία δεξιά) της Ποταμιάς, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή.

Α΄ Μέρος

Ενημέρωση και χειραψία
Πριν την έναρξη του παιχνιδιού ο ρέφερι Λάμπρος Κολοκώτσιος έκανε την καθιερωμένη ομιλία στους συμμετέχοντες για την ομαλή διεξαγωγή του. Θερμή χειραψία είχαν οι δυο τεχνικοί Δημήτρης Τσιγαρίδας και Δημήτρης Αντωνίου.  




Μοιρασιά και ισοπαλία
Μετά από ένα μοιρασμένο πρώτο ημίχρονο Ποταμιά και Μυρίκη τελείωσαν το ημίχρονο με 1-1. Οι τυπικά γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο σκορ και οι αντίστοιχοι των φιλοξενουμένων «απάντησαν» λίγο αργότερα.

«Εκδήλωσε» με Τσιλίκα


Η ομάδα της Μυρίκης επιχείρησε να φανεί απειλητική σε δυο περιπτώσεις με τον Σάκη Τσιλίκα(Φωτογραφία) στο 14ο και στο 20ο λεπτό.



Μπροστά η Ποταμιά


Στο 21΄ το συγκρότημα του Δημήτρη Τσιγαρίδα προηγήθηκε, όταν μετά από λάθος της αντίπαλης άμυνας, ο Κώστας Γιαννακόπουλος τροφοδότησε τον Μπάμπη Καρβέλη(Φωτογραφία), που πλάσαρε ιδανικά τον Αποστόλη Νούλα και σημείωσε το 1-0. Ο 29χρονος επιθετικός πέτυχε το δεύτερο τέρμα του στο πρωτάθλημα.






Άμεση ισοφάριση


Εννιά λεπτά αργότερα οι τυπικά φιλοξενούμενοι έφτασαν στο 1-1. Μετά το κόρνερ του Άγγελου Παχή, ο Γρηγόρης Τάσιος δοκίμασε σουτ και ο Στέλιος Μεριγκούνης απέκρουσε. Ο Παχής(Φωτογραφία) έγινε ξανά αποδέκτης της μπάλας, σουτάροντας διαγώνια και βρίσκοντας για 2η φορά στο τρέχον πρωτάθλημα δίχτυα.





Οι καλύτερες φάσεις
14΄: Ο Λέρης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Τσιλίκας έπιασε την κεφαλιά προς την αριστερή γωνία του Μεριγκούνη, για να απομακρύνουν οι αμυντικοί της Ποταμιάς την ύστατη στιγμή.
20΄: Χτύπημα κόρνερ του Λέρη από αριστερά, ο Τσιλίκας δεν βρήκε για λίγο την μπάλα, με τον τερματοφύλακα  των γηπεδούχων να μαζεύει.
21΄: Ο Γιαννακόπουλος έκλεψε την μπάλα, εκμεταλλευόμενος λάθος της αντίπαλης άμυνας, πάσαρε στον Καρβέλη, ο οποίος με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το 1-0.
22΄: Απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Λέρη απέκρουσε όμορφα ο Μεριγκούνης.
30΄: Ο Παχής εκτέλεση κόρνερ από δεξιά, ο Τάσιος δοκίμασε σουτ μέσα από την περιοχή και πλάγια αριστερά, ο Μεριγκούνης απέκρουσε και εν συνεχεία ο Παχής με διαγώνιο σουτ από την περιοχή και πλάγια δεξιά έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία της Ποταμιάς και ισοφάρισε σε 1-1.
34΄: Ο Μαντέκας δοκίμασε σουτ έξω από την περιοχή και ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων μπλόκαρε σταθερά.
43΄: Μακρινό σουτ υπό προϋποθέσεις του Παχή απέκρουσε όμορφα ο Μεριγκούνης.

Β΄ Μέρος

Έκατσε «διπλό»
Στο ίδιο μοτίβο κυμάνθηκε και το δεύτερο 45λεπτο. Η Μυρίκη ευτύχησε να σκοράρει από στημένη φάση και να πάρει την πολύτιμη νίκη.

Βρήκε το δοκάρι


Η Ποταμιά είχε δοκάρι σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Δημήτρη Ζαλοκώστα(Φωτογραφία) στο 51΄, με την μπάλα να έχει αποκρουστεί αρχικά από τον Αποστόλη Νούλα και να καταλήγει σε κόρνερ.


Ανατροπή με «Σταμ»


Ο ποδοσφαιριστής «λίρα-εκατό» της Μυρίκης Κώστας Σταμούλης(Φωτογραφία) χάρισε στο 65΄την νίκη στην ομάδα του. Μετά την εκτέλεση φάουλ του Άγγελου Παχή και την τροφοδότηση του Χρήστου Λέρη σκόραρε από κοντά το τελικό 1-2. Ο «Σταμ» έφτασε τα 8 γκολ και είναι δεύτερος σκόρερ της κατηγορίας,  έχοντας απουσιάσει και από την πρεμιέρα της Φραγκίστας.






Προσπάθησε στο τέλος
Το συγκρότημα του Δημήτρη Τσιγαρίδα στο τελευταίο 20λεπτο έκανε την προσπάθεια του για την ισοφάριση, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Ο Θεοχάρης σούταρε έξω από την περιοχή και ο Μεριγκούνης απέκρουσε σε κόρνερ με υπερένταση.
51΄: Εκτέλεση φάουλ του Ζαλοκώστα από πλάγια δεξιά απέκρουσε ο Νούλας, η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε σε κόρνερ.
65΄: Ο Παχής εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Λέρης πάσαρε με το κεφάλι στον Σταμούλη, που εξ επαφής με το γόνατο έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Μεριγκούνη και «έγραψε» το 1-2.
73΄: Ο Γιαννακόπουλος σούταρε μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει δίπλα από το δεξί δοκάρι της Μυρίκης.
92΄: Εκτέλεση κόρνερ του Παχή με πάσα στον Τσιλίκα, αυτός μέσα από την περιοχή και πλάγια δεξιά σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων ων Μεγαλοχωριτών.

Κίτρινες Κάρτες
Κόγιας, Ζαλοκώστας, Τσιλίκας, Ζαχαράκης

Διακριθέντες
Ποταμιά: Κόγιας, Καρβέλης, Μπισμπίκης
Μυρίκη: Παχής, Λέρης, Σταμούλης

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Ποταμιά): «Συγχαρητήρια στην ομάδα της Μυρίκης. Εγώ νομίζω ότι δεν μπορώ να βοηθήσω την Ποταμιά περισσότερο. Κάναμε μια πολύ καλή προσπάθεια 2,5 χρόνια, πλέον νομίζω ότι αυτή η προσπάθεια έχει σταματήσει. Αφού δεν ερχόμαστε στο γήπεδο νομίζω ότι παραπέρα από αυτό που μέχρι σήμερα μπορούσα να δώσω δεν μπορώ να βοηθήσω παραπάνω. Γενικώς πήγαμε καλά, νομίζω ότι είχαμε μια πάρα πολύ καλή εικόνα, ανταγωνιστήκαμε την πρωτοπόρο. Η έλλειψη προπονήσεων μας δημιουργεί πρόβλημα στον αυτοματισμό, στην αντίδραση, στα αντανακλαστικά γενικότερα, στην ομοιογένεια, αν συμπεριλάβουμε τις ελλείψεις που έχουμε σε κάθε ματς. Η Ποταμιά νομίζω δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τους τρεις πρώτους και δεν γνωρίζω εάν μπορεί να ανταγωνιστεί και τον τέταρτο. Καλή συνέχεια στην ομάδα της Μυρίκης.»

Δημήτρης Αντωνίου (Μυρίκη): «Να συγχαρώ για την προσπάθεια όλα τα παιδιά και των δυο ομάδων. Αντιμετωπίσαμε μια αξιόλογη ομάδα, την περυσινή κυπελλούχο, που είναι αξιόμαχη, αδιάφορα από την βαθμολογική θέση που βρίσκεται. Και οι ίδιοι θέλανε το παιχνίδι, αλλά και εμείς το θέλαμε πάρα πολύ. Στην αρχή βέβαια κάναμε ένα δικό μας ομαδικό λάθος, δώσαμε την ευκαιρία στον αντίπαλο να προηγηθεί. Στην συνέχεια όμως δείξαμε χαρακτήρα, καταφέραμε να ισοφαρίσουμε και να μπορέσουμε να γυρίσουμε το παιχνίδι. Πιστεύω ότι με αγωνιστικότητα, με χαμηλό προφίλ και συνεχόμενη δουλειά μπορούμε να πρεσβεύουμε περισσότερα πράγματα. Στόχος μας είναι να βλέπουμε κάθε παιχνίδι χωριστά, βελτιώσαμε κάποιες αδυναμίες από τα προηγούμενα παιχνίδια. Σίγουρα όμως δημιουργήθηκαν άλλα προβλήματα και άλλα λάθη κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Αυτά γίνονται μέσα από την προπόνηση, διορθώνουμε τα λάθη μας και προσπαθούμε για το επόμενο παιχνίδι. Την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου παίζουμε με τον ΑΠΟΚ, το οποίο είναι μια άλλη πρόκληση. Θα παλέψουμε και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό. Συγχαρητήρια για ακόμη μια φορά και στην διαιτησία και καλή συνέχεια.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Μεριγκούνης, Λιάνγκος, Μπισμπίκης, Ζαραβέλης, Ράικος, Κόγιας, Μισύρης, Σαπούνης(76΄ Μπουμπουρής Π.), Καρβέλης, Ζαλοκώστας Δ., Γιαννακόπουλος(73΄ Ζαγκότσης)

Μυρίκη (Δημήτρης Αντωνίου):  Νούλας, Μπουμπουρής Γ.,, Θεοχάρης, Μαντέκας, Ίβρος(70΄ Γκορόγιας), Λέρης(86΄ Πατρώνης), Ζαχαράκης, Τάσιος, Τσιλίκας(92΄ Τσίπρας), Σταμούλης, Παχής

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Θοδωρής Κατσαρός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)






























Ρεπορτάζ: Γιάννης Βονόρτας
Φωτογραφίες: Δημήτρης Κοκοτίνης & Γιάννης Βονόρτας