Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

ΕΠΑΛ Καρπενησίου-ΓΕΛ Ραπτοπούλου 1-1(6-7 πεν)

Στην «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι το Γενικό Λύκειο Ραπτοπούλου σημείωσε μεγάλη πρόκριση απέναντι στο ΕΠΑΛ Καρπενησίου, κάτοχο του τροπαίου τα τελευταία χρόνια. Η κανονική διάρκεια των 70 λεπτών είχε λήξει ισόπαλη με 1-1.
Ο ημιτελικός διεξήχθη την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 11:00 στα πλαίσια της ημιτελικής φάσης του Σχολικού Πρωταθλήματος Λυκείων Νομού Ευρυτανίας.
Το ΕΠΑΛ Καρπενησίου της Νάντιας Βρόντου ήταν καλύτερο και είχε την υπεροχή, όμως του έλειπε η ουσία. Προηγήθηκε με τον κορυφαίο του Νίκου Φούκα, αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει για πολύ το υπέρ του 1-0. Στα πέναλτι αστόχησαν ο Κώστας Χρυσαφόπουλος και ο Νίκος Μπισμπίκης. Μετά από αρκετά χρόνια το ΕΠΑΛ έχασε τον τίτλο, έχοντας μάλιστα διακριθεί και εκτός Ευρυτανίας.
Το ΓΕΛ Ραπτοπούλου του Κώστα Πασσιά έπαιξε αρκετά καλά στο αμυντικό κομμάτι, κλείνοντας τους χώρους μπροστά στην εστία του. Έβγαλε ελάχιστες αντεπιθέσεις και σε μια από αυτές βρήκε δίχτυα με τον αρχηγό Ηλία Κοτούλα, οδηγώντας το ματς στα πέναλτι, όπου εκεί αποδείχτηκε ιδιαίτερα εύστοχο(7 στα 8). Το «ακριτικό» σχολείου έκανε την έκπληξη, αγωνιζόμενο με πάθος και ψυχή.
Οι Ραπτοπουλίτες θα αντιμετωπίσουν στον τελικό την Πέμπτη 22/12 το ΓΕΛ Καρπενησίου, το οποίο προκρίθηκε χωρίς αγώνα.

Μαθητική εξέδρα
Την πρώτη σχολική αναμέτρηση της περιόδου παρακολούθησαν γύρω στους 30-40 μαθητές, ενώ δεν έλλειψε η ρίψη κροτίδων.


Δυο 35λεπτα
Το παιχνίδι όπως ορίζουν οι κανονισμοί είχε διάρκεια 70 λεπτά(2 35λεπτα).

Διαιτητής της ΕΠΣΕ


Ο Δημήτρης Κουρλός(Φωτογραφία), ρέφερι της ΕΠΣ Ευρυτανίας σφύριξε τον αγώνα, χωρίς να έχει βοηθούς.

Τελικός με ΓΕΛ Καρπενησίου
Η ομάδα του Ραπτοπούλου μετά την μεγάλη της πρόκριση θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου στο ίδιο γήπεδο στον τελικό το Γενικό Λύκειο Καρπενησίου. Το πρωτάθλημα διεξάγεται φέτος μόλις με 3 σχολεία, ενώ πέρυσι είχαν συμμετάσχει 6.

«Εκθρονισμός» τροπαιούχων
Το ΕΠΑΛ Καρπενησίου μετά από αρκετές συνεχόμενες κατακτήσεις δεν κατάφερε να προκριθεί ούτε στον τελικό.

Α΄ Μέρος

Ανώτερο χωρίς ουσία
Το ΕΠΑΛ Καρπενησίου είχε την υπεροχή, όμως ήταν αρκετά ανούσια. Αρκετά καλά στημένοι στον αγωνιστικό χώρο οι παίχτες του Ραπτοπούλου. Το ημίχρονο έληξε χωρίς γκολ(0-0).

Τραυματισμός ποδοσφαιριστή


Πολύ νωρίς και συγκεκριμένα στο 10ο λεπτό ο Σταύρος Μπλάνης(Φωτογραφία) του Ραπτοπούλου τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε προληπτικά από τον διασώστη του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Καρπενησίου. Την θέση του πήρε ο Ηλίας Μπαμπάτσικος. Λόγω τραυματισμού αντικαταστάθηκε στην επανάληψη και ο Παναγιώτης-Λάμπρος Ιωάννου του ΕΠΑΛ.


Οι πιο αξιόλογες ευκαιρίες


Η πιο καλύτερη ευκαιρία του ΕΠΑΛ χάθηκε με τον Νίκο Φούκα, που σούταρε από πλεονεκτική θέση άστοχα. Ενώ στο 6ο λεπτό την κεφαλιά του αρχηγού Σπύρου Ζευγουλά(Φωτογραφία) μετά την σέντρα του Πάνου Χρυσικού απέκρουσε ο Λάμπρος Καρανίκας.



Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Φούκα κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καρανίκα.
6΄: Σέντρα του Χρυσικού από δεξιά, κεφαλιά του Ζευγουλά απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Ραπτοπούλου.
20΄: Ο Μπισμπίκης δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής, το οποίο έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ραπτοπούλου.
32΄: Ο Ζευγουλάς εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Φούκας από καλή θέση μετά από απόκρουσε του Καρανίκα σούταρε άουτ από το αριστερό δοκάρι των αντιπάλων.
33΄: Καλό σουτ του Χρυσικού εκτός περιοχής έφυγε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καρανίκα.

Β΄ Μέρος

Σκόραραν και οι δυο
Οι Καρπενησιώτες δικαιώθηκαν για την επιμονή τους και πήραν «κεφάλι» στο σκορ, όμως οι Ραπτοπουλίτες ισοφάρισαν άμεσα και οδήγησαν τον αγώνα στα πέναλτι, καθώς δεν υπάρχει παράταση στα σχολικά πρωταθλήματα.

Απειλή με Πιπέρα


Δειλά-δειλά οι παίχτες του «ακριτικού» σχολείου είχαν την δική τους ευκαιρία. Ο Γιώργος Πιπέρας(Φωτογραφία), ο οποίος ανήκει και στην Δόξα έκανε ατομική ενέργεια και σουτ, το οποίο μπλόκαρε ο Αντώνης Πλάκας.



Όμορφο τέρμα


Το ΕΠΑΛ Καρπενησίου προηγήθηκε στο 15ο λεπτό της επανάληψης με υπέροχη προσπάθεια και σουτ του Νίκου Φούκα(Φωτογραφία), ο οποίος δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Λάμπρο Καρανίκα. Ο Φούκας συμμετέχει στο Α΄ τοπικό με τον Παναγραφιωτικό.




«Απάντηση» Ραπτοπούλου


Το Ραπτόπουλο 5 λεπτά αργότερα ισοφάρισε, όταν ο Ηλίας Κοτούλας(Φωτογραφία) έφυγε σε θέση τετ α τετ και πλάσαρε, κάνοντας το 1-1. Ο σκόρερ και αρχηγός του Ραπτοπούλου αγωνίζεται στην ομάδα της Κρέντης.




Οι καλύτερες φάσεις
41΄: Ο Ζευγουλάς εκτέλεσε φάουλ με πάσα στον Φούκα, ο οποίος δοκίμασε σουτ, το οποίο κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ από το αριστερό δοκάρι του Καρανίκα.
48΄: Ωραία προσωπική προσπάθεια και σουτ του Πιπέρα μπλοκαρίστηκε με διπλή προσπάθεια από τον Πλάκα.
50΄: Όμορφη προσπάθεια και σουτ του Φούκα εκτός περιοχής κατέληξε στην δεξιά γωνία του Καρανίκα(1-0).
55΄: Ο Κοτούλας έφυγε στην αντεπίθεση και βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, πλασάροντας στην δεξιά γωνία τον Πλάκα, «γράφοντας» το 1-1.
59΄: Ο Φούκας εκτέλεσε φάουλ, το οποίο απέκρουσε με διπλή προσπάθεια ο τερματοφύλακας του Ραπτοπούλου.
67΄: Ο Φύκας βρέθηκε σε καλή θέση από αριστερά, αλλά σούταρε άουτ από το δεξί δοκάρι του Καρανίκα.
68΄: Πολύ καλή ατομική ενέργεια και σουτ του Φούκα από το ύψος της περιοχής κατέληξε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ραπτοπούλου.
72΄: Σέντρα του Φούκα από δεξιά, σουτ του Χρυσικού μπλόκαρε ο Καρανίκας.

Το Ραπτόπουλο στα πέναλτι
Μετά από μια συναρπαστική διαδικασία το Γενικό Λύκειο Ραπτοπούλου επικράτησε με 6-7 στα πέναλτι. Τα δυο σχολεία χτύπησαν από 8 πέναλτι το καθένα και η πρόκριση κρίθηκε στις λεπτομέρειες.
















Η σειρά των πέναλτι είχε ως εξής:
Σχολείο
Εκτελεστής
Κατάληξη
ΕΠΑΛ Καρπενησίου
Φούκας
1-0
ΓΕΛ Ραπτοπούλου
Καρανίκας
Απόκρουση Πλάκα
ΕΠΑΛ Καρπενησίου
Χρυσικός
2-0
ΓΕΛ Ραπτοπούλου
Μαραγκούλας
2-1
ΕΠΑΛ Καρπενησίου
Φύκας
3-1
ΓΕΛ Ραπτοπούλου
Κοτούλας
3-2
ΕΠΑΛ Καρπενησίου
Χρυσαφόπουλος
Άουτ
ΓΕΛ Ραπτοπούλου
Πιπέρας
3-3
ΕΠΑΛ Καρπενησίου
Ζευγούλας
4-3
ΓΕΛ Ραπτοπούλου
Πινακούλας
4-4
ΕΠΑΛ Καρπενησίου
Γραβιάς
5-4
ΓΕΛ Ραπτοπούλου
Καραντζούνης
5-5
ΕΠΑΛ Καρπενησίου
Πλάκας
6-5
ΓΕΛ Ραπτοπούλου
Στασινός
6-6
ΕΠΑΛ Καρπενησίου
Μπισμπίκης
Απόκρουση Καρανίκα
ΓΕΛ Ραπτοπούλου
Μουτσώκος
6-7

Πανηγυρισμοί Ραπτοπούλου
Το χάρηκαν με την ψυχή τους τα παιδιά του Γενικού Λυκείου Ραπτοπούλου, καθώς πανηγύρισαν μια σπουδαία πρόκριση μέσα στο Καρπενήσι.





Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
ΕΠΑΛ Καρπενησίου: Φούκας, Γραβιάς
ΓΕΛ Ραπτοπούλου: Κοτούλας, Πιπέρας, Μαραγκούλας

Συνθέσεις Ομάδων

ΕΠΑΛ Καρπενησίου (Νάντια Βρόντου): Πλάκας, Μαστρογιάννης(36΄ Ντάλλας), Ζευγουλάς, Φύκας, Μπισμπίκης, Γραβιάς, Φούκας, Χρυσαφόπουλος, Χρυσικός, Χινόπωρος, Ιωάννου(46΄ λ.τρ Καραθάνος)

ΓΕΛ Ραπτοπούλου (Κώστας Πασσιάς): Καρανίκας, Στασινός, Μουτσώκος, Κοτούλας, Πινακούλας, Μαραγκούλας, Πιπέρας, Πέτσας Π.(Γ), Μύτας, Καραντζούνης, Μπλάνης(10΄ λ.τρ Μπαμπάτσικος)

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)





































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος