Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Π.Α.Κ.-Γ.Σ. Άτλας 33-56

Απόλυτος κυρίαρχος της Καρπενησιώτικης μονομαχίας στην πρεμιέρα της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ ήταν ο Άτλαντας, που επικράτησε με 56-33 της συμπολίτισσας Π.Α.Κ.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (27/11) στο κλειστό του Καρπενησίου, άρχισε στις 5.30 και ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ. Το κλειστό κατακλύστηκε από κόσμο, αφού το τοπικό ντέρμπι παρακολούθησαν περίπου 150 θεατές.
Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου δεν μπόρεσε να κοντράρει τον αντίπαλο και βρίσκονταν διαρκώς πίσω στο σκορ. Υπέπεσε σε αρκετά λάθη επιθετικά, σκοράροντας μόλις 33 πόντους. Ξεκίνησε με το «αριστερό» στο πρωτάθλημα. Πρώτος σκόρερ της ομάδας ήταν ο Θοδωρής Κατσαρός με 9 και 3 τρίποντα.
Ο Άτλαντας του Δημήτρη Λερογιάννη έδειξε πιο έτοιμος από την συμπολίτισσα έλεγξε τον ρυθμό του ματς και όσο περνούσε η ώρα διεύρυνε το προβάδισμα του για να επικρατήσει εύκολα με +23. Παράλληλα έδειξε ότι διαθέτει πληθώρα εναλλακτικών λύσεων δείχνοντας από το ξεκίνημα τις διαθέσεις του για επιστροφή στην πιο πάνω κατηγορία. Διψήφιοι με 10 πόντους ήταν οι ψηλοί: Χρήστος Κακαβάς και Ταξιάρχης Κουτρομάνος.
Την επόμενη (2η) αγωνιστική σε δυο εβδομάδες ο Άτλας θα κάνει το ρεπό του και η Π.Α.Κ. δεν έχει ούτε αυτή αγώνα, αφού ο Πρωτέας Λαμίας αποχώρησε. Συνεπώς την 3η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Δεκεμβρίου οι νικητές θα παίξουν εκτός έδρας με την Μούτα Δομοκού και οι ηττημένοι θα υποδεχτούν την Αναγέννηση Λαμίας.

Γέμισε το γήπεδο
Ο φίλαθλος κόσμος της πόλης μας έδειξε ότι «διψάει» για μπάσκετ μιας και το τοπικό ντέρμπι έγινε παρουσία περίπου 150 φιλάθλων.



«Ατλάντεια» κερκίδα
Ο Άτλαντας κέρδισε κατά κράτος και την μάχη της κερκίδας, αφού οι αθλητές των ακαδημιών ενίσχυσαν τους αθλητές της αντρικής ομάδας. Μάλιστα ανά διαστήματα φώναξαν και συνθήματα υπέρ της ομάδας τους, αποδοκιμάζοντας επίσης και τις προσπάθειες των αντιπάλων.


Γλιστερό παρκέ
Το παρκέ του κλειστού ήταν αρκετά επικίνδυνο σε αρκετά σημεία του, αφού γλιστρούσε με αποτέλεσμα να υπάρξουν πάνω από 10 πτώσεις αθλητών στον αγωνιστικό χώρο.

Με «Λέρο» στο τιμόνι


Ο Άτλαντας επέστρεψε στην Γ΄ ΕΚΑΣΕ μετά από μια παρουσία στην πιο πάνω κατηγορία και έχει πλέον στον πάγκο του, τον Δημήτρη Λερογιάννη (Φωτογραφία).


5Χ5
Ο Άτλας μετράει 5 πλέον νικηφόρα αποτέλεσμα απέναντι στην Π.Α.Κ. Είχαν προηγηθεί 4 αναμετρήσεις την σεζόν 2014-2015.

Οι νέοι «μικροί»

 












Οι τυπικά φιλοξενούμενοι είχαν στην σύνθεση τους δυο  νεαρούς φοιτητές στο ΤΕΙ Καρπενησίου που καταλαμβάνουν θέση «μικρού». Πρόκειται για τον Γιάννη Κομιανό (Φωτογραφία Αριστερά) και τον Φθιωτό Κώστα Φιλίντα (Φωτογραφία Δεξιά). Ο πρώτος σκόραρε 2 πόντους και ο δεύτερος 4. Ο Κομιανός έχει αγωνιστεί στα Αθηναϊκά παρκέ μεταξύ άλλων: Αρίωνα Αμαρουσίου, Αγία Παρασκεύη και άνηκε τελευταία στην Νίκη Αμαρουσίου. Ο δε Φιλίντας αγωνίζονταν στον Διόνυσο και στον Άρη Αμφίκλειας.

7 ντεμπούτα


7 από τους 24 αθλητές των δυο ομάδων έπαιξαν για πρώτη φορά στην ΕΣΚΑΣΕ με τις ομάδες τους σε αντρικό επίπεδο. Για την γηπεδούχο Π.Α.Κ. την πρώτη τους συμμετοχή στην ΕΣΚΑΣΕ έκαναν οι: Ανδρέας Ζιωζιός (Φωτογραφία Αριστερά) και Γρηγόρης Τάσιος (Φωτογραφία Κέντρο). Για τον φιλοξενούμενο Άτλαντα πλην των Κομιανού-Φιλίντα ντεμπούτο έκαναν οι: Γιώργος Μαντέκας, Χρήστος Κακαβάς και Γιάννης Πανόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά).

Θύμισε το 2014
Η αναμέτρηση είχε αρκετά κοινά με το πρώτο ματς των δυο ομάδων στην Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ περίπου τέτοια εποχή τέλη του 2014. Ήταν και τότε πρεμιέρα της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ με γηπεδούχο την Π.Α.Κ. και το τελικό σκορ να είναι παρόμοιο (35-55).

Χωρίς Σβερώνη-Πιστιόλη
 Ο πρώτος σκόρερ την περσινή σεζόν με την Π.Α.Κ. Δημήτρης Σβερώνης δεν αγωνίστηκε. Ο Σβερώνης απέχει από τις υποχρεώσεις του με την Ακαδημία λόγω επαγγελματικών του υποχρεώσεων. Εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού έμεινε ο Γιάννης Πιστιόλης, που παρακολούθησε τις προσπάθειες των συμπαικτών του από τον πάγκο.

Βοιωτική διαιτησία
Το τοπικό ντέρμπι σφύριξαν διαιτητές από την Λειβαδιά με την Π.Α.Κ. να επιβαρύνεται τα έξοδα μετακίνησης των διαιτητών. Το ματς σφύριξαν χωρίς προβλήματα οι: Γιώργος Χριστοδούλου και Χρήστος Γερονικολός.

Πρώτος ο Κατσαρός


Πρώτος σκόρερ της γηπεδούχου Π.Α.Κ. ήταν ο Θοδωρής Κατσαρός σκόραρε 9 πόντους με 3 τρίποντα. Με 6 και 2 τρίποντα ακολούθησε ο γκάρντ Τόλης Πιπέρας.


10 για «Κούτρο»-Κακαβά

 












Για τους νικητές του Άτλαντα ηγήθηκαν στο σκοράρισμα οι δυο σέντερ του. Ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος (Φωτογραφία Αριστερά) πέτυχε 10 όσους και ο Χρήστος Κακαβάς (Φωτογραφία Δεξιά).



Αγχωτική αρχή

 
Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν με αρκετό άγχος στην πρεμιέρα του πρωτάθλημα, έκαναν αρκετά λάθη με το σκορ να διαμορφώνεται στο 8-13 υπέρ του Άτλαντα. Ο Γιώργος Σώκος με δίποντο,  ο Θωμάς Χονδρός (Φωτογραφία Αριστερά) με δυο δίποντα, ο Άγγελος Σαμαντάς με 1/2  ελεύθερες βολές και ο Χρήστος Κακαβάς με συνολικά 4/6 βολές διαμόρφωσαν το 2-9. Ο Τόλης Πιπέρας (Φωτογραφία Κέντρο) σκόραρε για 3, ο Χρήστος Κακαβάς έβαλε 2ποντο και ο Πάνος Κρουστάλλης είχε 1/2 βολές (6-11). Το 8-13 του δεκαλέπτου έγινε μετά από καλάθι και φάουλ του Πάνου Καλοπήτα με χαμένη ελεύθερη βολή και δίποντο του Πάνου Κρουστάλλη (Φωτογραφία Δεξιά). Ο Πάνος Κρουστάλλης της Π.Α.Κ. ανέκοψε με «στοπ» προσπάθειες του Γιάννη Κομιανού και του Θωμά Χονδρού του Άτλαντα. Ο Χρήστος Κακαβάς του Άτλαντα ανέκοψε με τάπα τον Τόλη Πιπέρα της Ακαδημίας.



Χαμένες βολές
Σε νεκρό χρόνο στο τέλος της πρώτης περιόδου ο Πάνος Κρουστάλλης της Π.Α.Κ. εκτέλεσε δυο ελεύθερες βολές, όμως αστόχησε και στις δυο χάνοντας την ευκαιρία να μειώσει την διαφορά.

«Πάτησε γκάζι»


Οι παίκτες του Δημήτρη Λερογιάννη «πάτησαν γκάζι» στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και ολοκλήρωσαν το ημίχρονο με +17 και σκορ 12-29. Ο Θωμάς Χονδρός με εύστοχη προσπάθεια για 2, ο Δημήτρης Σταλίκας με δίποντο, ο Κώστας Φιλίντας με δίποντο και ο Γιώργος Μαντέκας (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο «έτρεξαν» ένα σερί 8-0, φτάνοντας την διαφορά στο +13 και στο 8-21. Ο Αποστόλης Νούλας (Φωτογραφία Κέντρο) με 2ποντο, ο Κώστας Λέρης (Φωτογραφία Δεξιά) με 2ποντο και ο Γιώργος Μαντέκας με 3ποντο πέτυχαν το 10-26. Με 2ποντο του Γιάννη Κομιανού, καλάθι του Σωτήρη Καλαμπάκα και 1/2 ελεύθερες βολές του Κώστα Λέρη έγινε το 12-29 του ημιχρόνου. Ο Κώστας Φιλίντας του Άτλαντα ανέκοψε με τάπα τον Γιώργο Σώκο της Ακαδημίας.



Στο +23
Η κυριαρχία του Άτλαντα συνεχίστηκε και στην 3η περίοδο με την διαφορά να φτάσει στο +23 και στο 20-43. Ο Κώστας Λέρης με δίποντο, ο Χρήστος Κακαβάς με δίποντο και ο Δημήτρης Σταλίκας με δίποντο έκαναν το 12-35. Ο Θοδωρής Χονδρός με καλάθι και φάουλ (Χαμένη συμπληρωματική βολή), ο Θοδωρής Κατσαρός με τρίποντο και ο Θωμάς Χονδρός με δίποντο μετά από ασιστ του Δημήτρη Κουρλού πραγματοποίησαν το 17-31. Ο Γιάννης Καγκαράς είχε 2/2 ελεύθερες βολές, ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος σκόραρε για 2 μετά από πάσα του Άγγελου Σαμαντά, ο Γιάννης Καγκαράς είχε 1/2 βολές, ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος είχε 2/2 ελεύθερες βολές και ο Κώστας Φιλίντας σκόραρε για 2 (20-43). Ο Πάνος Κρουστάλλης της Π.Α.Κ. ανέκοψε με «στοπ» προσπάθεια του Χρήστου Κακαβά του Άτλαντα. Ο ίδιος ανέκοψε με τάπα  τον αντίπαλο του Ταξιάρχη Κουτρομάνο.




Τυπικό φινάλε


Διαδικαστική ήταν η τελευταία περίοδος του τοπικού ντέρμπι, αφού όλα είχαν κριθεί. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 33-56. Ο Αποστόλης Νούλας σκόραρε για 2, ο Γιώργος Πανόπουλος πέτυχε δίποντο και ο Θοδωρής Κατσαρός σκόραρε για 3(25-45). Ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος με 2/2 ελεύθερες βολές, με δίποντο και με καλάθι και φάουλ μετά από ασιστ του Δημήτρη Κουρλού (Χαμένη ελεύθερη βολή) έκανε το 25-51. Ο Τόλης Πιπέρας με τρίποντο, ο Ανδρέας Ζιωζιός με δίποντο και ο Δημήτρης Σταλίκας (Φωτογραφία) με τρίποντο έκαναν το 30-54. Το τελικό 33-56 έγινε μετά από 3ποντο του Θοδωρή Κατσαρού και δίποντο του Χρήστου Κακαβά. Ο Πάνος Καλοπήτας του Άτλαντα ανέκοψε με τάπα τον Πάνος Αρβανίτη της Π.Α.Κ. Ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος του Άτλαντα μοίρασε «στοπ» στον Πάνο Αρβανίτη των γηπεδούχων. Ο Κώστας Λέρης του Άτλαντα ανέκοψε με τάπα τον Θοδωρή Κατσαρό της Π.Α.Κ.



Πανηγυρισμοί νικητών
Μετά το τέλος της αναμέτρησης οι παίκτες του Άτλαντα πανηγύρισαν έξαλλα την πρώτη τους νίκη, φωνάζοντας στο κέντρο του γηπέδου δυνατά το όνομα της ομάδας τους.



Τα δεκάλεπτα
8-13, 12-29, 20-43, 33-56

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Ζιωζιός 2, Πιπέρας 6(2), Νούλας 4, Κατσαρός 9(3), Αρκουμάνης, Χονδρός Θοδ. 2, Σώκος 2, Καγκαράς 3, Τάσιος, Αρβανίτης, Καλαμπάκας 2, Κρουστάλλης 3

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης): Σταλίκας 7(1), Μαντέκας 5(1), Καλοπήτας 2, Κουτρομάνος 10, Λέρης 5, Κομιανός 2, Κουρλός, Χονδρός Θωμ. 8, Σαμαντάς 1, Πανόπουλος 2, Φιλίντας 4, Κακαβάς 10

Διαιτητές: Γιώργος Χριστοδούλου & Χρήστος Γερονικολός (Ανατολικής Στέρεας & Εύβοιας)
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος-Χρήστος Κοσμάς-Δημήτρης Γλωσσόπουλος (Ανατολικής Στέρεας & Εύβοιας)

































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος