Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Μυρίκη-Αίολος 2-1

Την μοναξιά της κορυφής συνεχίζει να απολαμβάνει η Μυρίκη, που έκανε το 4Χ4 επικρατώντας στο δυνατό ντέρμπι του Αίολου με σκορ 2-1.
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Κυριακή (27/11) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου, άρχισε στις 3 το μεσημέρι και ήταν στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας. Έγινε κάτω από συννεφιά, κρύο και παρουσία περίπου 50 θεατών.
Η Μυρίκη του Δημήτρη Αντωνίου παρουσιάστηκε συγκεντρωμένη στο ματς, έπαιξε υποδειγματική άμυνα και «χτύπησε» στην κόντρα σκοράροντας στο 22ο λεπτό με τον Χρήστο Λέρη και στο 80΄ με τον Κώστα Σταμούλη. Παρότι δέχτηκε πίεση στα τελευταία λεπτά και την μείωση του σκορ κράτησε ως το τέλος το υπέρ της αποτέλεσμα. Με απευθείας κόκκινη έφυγε στο 89ο λεπτό ο Ταξιάρχης Γούλας.
Ο Αίολος του Σπύρου Λέντα για δεύτερο συνεχόμενο ματς έμεινε χωρίς νίκη και δεν μπόρεσε να πιάσει καλή απόδοση. Παρότι στο μεγαλύτερο διάστημα είχε την κατοχή της μπάλας έβρισκε απέναντι του μια ομάδα, που αμύνονταν κλειστά και δεν του έδωσε χώρους να κάνει το παιχνίδι του. Δέχτηκε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, ωστόσο με τέρμα του Κώστα Ρούσση μείωσε στο 88΄ στο τελικό 2-1. Στο 7λεπτο των καθυστερήσεων χάθηκε η ηρεμία με αποτέλεσμα να φύγουν με απευθείας κόκκινη οι: Νίκος Νικολάου και Πάνος Αζακάς και τους πρωταθλητές να τελειώνουν το ντέρμπι με 9 παίκτες.
Την επόμενη (6η) αγωνιστική η πρωτοπόρος Μυρίκη παίζει την Κυριακή (4/12) με την Ποταμιά, ενώ ο  Αίολος την προηγούμενη μέρα (3/12) με τον Παναγραφιωτικό. Οι «κόκκινοι» οδηγούν την κούρσα στο πρωτάθλημα έχοντας 12 βαθμούς, ενώ ο Αίολος υποχώρησε στην 3η θέση, έχοντας 7 βαθμούς.

Λιγοστοί θεατές
Περίπου 50 άτομα παρακολούθησαν το ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής. Η αναμέτρηση έγινε κάτω από κρύο με συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος της και ένα μικρό διάστημα ηλιοφάνειας.



«Κόκκινο» 4Χ4
Οι παίκτες του Δημήτρη Αντωνίου συνεχίζουν να προπορεύονται και να είναι σε θέση οδηγού στην βαθμολογικά. Έχουν 12 βαθμούς και διαφορά 2 βαθμών από τον ΑΠΟΚ και 5 από τον 3ο Αίολο.

11 κίτρινες-3 κόκκινες


Ο ρέφερι Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (Φωτογραφία) κλήθηκε να διαχειριστεί ένα ματς ντέρμπι με αρκετή ένταση και πολλές δύσκολες φάσεις. «Κιτρίνισε» 11 συνολικά ποδοσφαιριστές και έδειξε 3 κόκκινες κάρτες.

Ίδιοι 11
Ο Αίολος παρατάχτηκε με την ίδια ακριβώς 11αδα, όπως στο ματς της περασμένης αγωνιστικής ενάντια στον ΑΠΟΚ.

11αδα για «Ζάχο»-«Σκότι»-Τσιλίκα


Η γηπεδούχος Μυρίκης παράταχτηκε με 3 διαφοροποιήσεις στην αρχική της 11αδας σε σχέση με το ματς της 3ης αγωνιστικής ενάντια στην Κρέντη. Ο Φώτης Ζαχαράκης (Φωτογραφία Αριστερά) κάλυψε το δεξί άκρο της άμυνας, ο Θωμάς Σκοτίδας (Φωτογραφία Κέντρο) αγωνίστηκε ως κεντρικός αμυντικός και ο Σάκης Τσιλίκας (Φωτογραφία Δεξιά) έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης. Πήραν τις θέσεις των: Μάριου Πατρώνη, Θωμά Τσίπρα (Έμειναν στον πάγκο) και Ταξιάρχη Γούλα (Έπαιξε ως αλλαγή).

Α΄ Μέρος

Χωρίς ρυθμό
Το πρώτο 45λεπτο «κύλησε» χωρίς ρυθμό και με λιγοστές φάσεις. Η Μυρίκη ευτύχησε να προηγηθεί σε μια από τις επισκέψεις της στην αντίπαλη περιοχή. Ο δε Αίολος υπέπεσε σε αρκετά λάθη και απείλησε μόλις 1 φορά την αντίπαλη εστία.

Με το κεφάλι του Λέρη


Οι «κόκκινοι» της Μυρίκης άνοιξαν το σκορ στο 22ο λεπτό, όταν μετά την σέντρα του Άγγελου Παχή από τα δεξιά, ο Χρήστος Λέρης πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Αλέκου Κόκκοτα πραγματοποίησε το 1-0.





Διαμαρτυρήθηκε για το κόρνερ
Οι φιλοξενούμενοι του Αίολου διαμαρτυρήθηκαν για το κόρνερ που καταλογίστηκε, όπου στην συνέχεια προήλθε το γκολ του 1-0. Θεώρησαν ότι ο  α΄ βοηθός Δημήτρης Κουρλός έπρεπε να υποδείξει άουτ και όχι κόρνερ.

Σημαντική στιγμή


Ο Αίολος στο 40ο λεπτό έκανε την πρώτη του τελική στην αναμέτρηση. Ο Τόλης Φούκας σέντραρε από τα δεξιά και ο Δημήτρης Νάσιος (Φωτογραφία) από καλή θέση σούταρε, με την μπάλα να βρίσκει σε αντίπαλο και να καταλήγει κόρνερ από το αριστερό δοκάρι.



Συστάσεις στους προπονητές
Ο Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος έκανε συστάσεις στο α΄ μέρος και στους δυο προπονητές. Πρώτα το 24ο λεπτό έκανε συστάσεις στον Δημήτρη Αντωνίου της Μυρίκης και εν συνεχεία στο 44ο λεπτό έκανε συστάσεις στον Σπύρο Λέντα του Αίολου.



Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Εκτέλεση φάουλ του Παχή πέρασε πάνω από το τέρμα του Αίολου.
22΄: Ο Παχής σέντραρε από τα δεξιά και η κεφαλιά του Λέρη στο πρώτο δοκάρι κατέληξε στην αριστερή γωνία του Κόκκοτα (1-0).
40΄: Ο Φούκας σέντραρε από τα δεξιά και το σουτ του Νάσιου από κοντά κόντραρε σε αντίπαλο και κατέληξε κόρνερ ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι της Μυρίκης.

Αναγκαστική αλλαγή


Ο Δημήτρης Νάσιος του Αίολου αποχώρησε στο ημίχρονο λόγω τραυματισμού και την θέση του πήρε ο Δημήτρης Λέντας (Φωτογραφία).


Β΄ Μέρος

Αρχή με ένταση
Αρκετές διακοπές είχαν τα πρώτα λεπτά της επανάληψης, με τους παίκτες των δυο ομάδων στο πρώτο 10λεπτο να «κοκορομαχούν» και να πέφτουν βροχή οι πρώτες κίτρινες.




Ίδιο σκηνικό
Ο Αίολος βρισκόμενος πίσω στο σκορ θέλησε να ασκήσει πίεση, όμως δεν μπόρεσε να δημιουργήσει τις ευκαιρίες και να ολοκληρώσει τελικές προσπάθειες.

Στην κόντρα
Η Μυρίκη αμύνονταν διαρκώς και στην κόντρα κατάφερε να βρει το δεύτερο γκολ σε κρίσιμο χρονικό σημείο.

Διπλασιασμός


Η Μυρίκη σε μια αντεπίθεση στο 80΄ έκανε δυο τα τέρματα της και πήρε σημαντικό προβάδισμα για ένα ακόμη τρίποντο. Ο Σάκης Θεοχάρης από τα αριστερά έκανε την μπαλιά, ο Κώστας Σταμούλης (Φωτογραφία) κέρδισε την μπάλα μπήκε στην περιοχή και με σουτ από πλάγια στην κλειστή δεξιά γωνία του Αίολου διαμόρφωσε το 2-0. Οι παίκτες της Μυρίκης πανηγύρισαν έξαλλα το δεύτερο γκολ που πέτυχαν. Ο «Σταμ» έφτασε τα 7 γκολ και δειχνεί ικανός και φέτος για να κατακτήσει την ατομική πρωτιά.  Ελαφρύ τραυματισμό είχε ο πορτιέρο του Αίολου Αλέκος Κόκκοτας, που στην προσπάθεια του να αποκρούσει χτύπησε στο δοκάρι.





Μπήκε στο ματς


Ο Αίολος δεν παράτησε το παιχνίδι και αντέδρασε 8 λεπτά αργότερα, μειώνοντας στο τελικό 2-1. Ο Κώστας Μπόνιας έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, ο Νίκος Νικολάου πήρε την κεφαλιά και η μπάλα στρώθηκε στον Κώστα Ρούσση (Φωτογραφία) που με χαμηλό σουτ στην δεξιά γωνία του Αποστόλη Νούλα μείωσε σε 2-1. Ο Φθιωτός φορ έχει πετύχει και τα 7 γκολ της ομάδας του στο πρωτάθλημα.




 1η κόκκινη


Στο 89ο λεπτό ο Ταξιάρχης Γούλας (Φωτογραφία) της Μυρίκης χτύπησε εκτός φάσης τον Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλο και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη. Η Μυρίκη έμεινε με 10 παίκτες.




Απομάκρυνση Αντωνίου


Στην φάση της αποβολής του Ταξιάρχη Γούλα απομακρύνθηκε εκτός αγωνιστικού χώρου για διαμαρτυρία ο τεχνικός της Μυρίκης Δημήτρης Αντωνίου. Οδηγίες στα τελευταία λεπτά έδωσε από τον πάγκο ο τραυματίας γκολκίπερ Στάθης Φακίτσας.




Αριθμητική ισορροπία


Δυο λεπτά αργότερα η αριθμητική ισορροπία επανήλθε όταν ο Νίκος Νικολάου (Φωτογραφία) έκανε ένα δυνατό μαρκάρισμα με τα δυο πόδια πάνω στον Άγγελο Παχή της Μυρίκης και αντίκρισε και αυτός την απευθείας κόκκινη. Οι δυο ομάδες σε εκείνο το σημείο ισορρόπησαν αριθμητικά μένοντας με παίκτη λιγότερο.





Ζήτησε πέναλτι-Αποβολή Π. Αζακά


Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αίολος ζήτησε πέναλτι και χέρι παίκτη της Μυρίκη σε προσπάθεια του Κώστα Ρούσση μέσα στην περιοχή. Ο ρέφερι Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος δεν είδε κάτι μεμπτό και άφησε το παιχνίδι να εξελιχτεί. Στην συνέχεια ο στόπερ του Αίολου Πάνος Αζακάς (Φωτογραφία) αντίκρισε απευθείας κόκκινη για απώθηση στον ρέφερι, αφήνοντας την ομάδα του με 9 παίκτες.





Φινάλε στο 97΄
Το τελικό σφύριγμα της λήξης του ντέρμπι ήρθε στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Οι καλύτερες φάσεις
56΄: Σουτ του Λέντα εκτός περιοχής μπλόκαρε εύκολα ο Νούλας
77΄: Εκτέλεση φάουλ του Ρούσση κόντραρε στο τοίχος και κατέληξε κόρνερ
80΄: Ο Θεοχάρης έκανε το γέμισμα από αριστερά, ο Σταμούλης μπήκε στην περιοχή και από πλάγια αριστερά με σουτ στην κλειστή γωνία του Κόκκοτα έκανε το 2-0.
88΄: Ο Μπόνιας έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, ο Νικολάου πήρε την κεφαλιά και η μπάλα στρώθηκε στον Ρούσση που με χαμηλό σουτ στην δεξιά γωνία του Νούλα μείωσε σε 2-1.
89΄: Ο Γούλας χτύπησε εκτός φάση τον Τριανταφυλλόπουλο και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη.
90΄: Ο Μπόνιας εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και η κεφαλιά του Ρούσση κόντραρε σε αντίπαλο και κατέληξε κόρνερ.
91΄: Ο Νικολάου έκανε επικίνδυνο μαρκάρισμα με τα δυο πόδια στον Παχή και αντίκρισε απευθείας κόκκινη.
92΄: Ο Αζακάς Π. είδε απευθείας κόκκινη για απώθηση του διαιτητή την στιγμή που Αίολος ζητούσε πέναλτι.

«Κόκκινοι» πανηγυρισμοί
Μετά το τέλος της αναμέτρησης οι παίκτες της Μυρίκης πανηγύρισαν έξαλλα την 4η νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα.



Κίτρινες Κάρτες
Ζαχαράκης, Θεοχάρης, Ίβρος, Σκοτίδας, Λέρης, Τσιλίκας, Παχής, Τριανταφυλλόπουλος, Ζαραβέλης, Μπόνιας, Ρούσσης

Διακριθέντες
Μυρίκη: Λέρης, Σκοτίδας, Παχής, Θεοχάρης, Ίβρος
Αίολος: Παρασκευόπουλος, Ζαραβέλης

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Αντωνίου (Μυρίκη): «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στους παίκτες και των δυο ομάδων, έγινε ένα δυναμικό, πολύ καλό παιχνίδι. Προσπαθούμε με αυτό τον τρόπο να διαφημίσουμε όσο μπορούμε το τοπικό ποδόσφαιρο. Επίσης θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην διαιτητική τριάδα, αλλά ιδιαίτερα στους δικούς μου παίκτες, που πραγματικά πίστεψαν σε κάτι και το έκαναν πράξη. Δεν είναι μονάχα να μπορείς να πετύχεις κάτι, αλλά και να το θέλεις. Σήμερα το θέλαμε πραγματικά το παιχνίδι και όποιος θέλει κάτι το πετυχαίνει στο τέλος. Για μας δεν είναι παρά μόνο 3 βαθμοί ακόμη και προχωράμε, πάμε να δούμε το επόμενο παιχνίδι, που είναι εξίσου δύσκολο, όπως ήταν και το σημερινό. Θα προετοιμαστούμε αντίστοιχα όλη την εβδομάδα, για να δούμε το επόμενο ματς. Καλή συνέχεια σε όλους.» 

Σπύρος Λέντας (Αίολος): «Είχαμε κάποια προβλήματα σήμερα, είχαμε κάποιους παίκτες τραυματίες, δεν μπήκαμε καλά στο παιχνίδι και τελικά το χάσαμε. Προσπαθήσαμε προς το τέλος να το γυρίσουμε. Θεωρώ ότι δεν μας δόθηκε έναν καταφανέστατο πέναλτι στις καθυστερήσεις, δεν ξέρω για ποιον λόγο ο διαιτητής ενήργησε κατ΄ αυτόν τον τρόπο. Τέλος πάντων, είναι μια ήττα. Συγχαρητήρια στην αντίπαλη ομάδα και εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε, να φτιάξουμε την ομάδα και να μπορούμε κάποια παιχνίδια να τα κερδίζουμε πιο εύκολα από ότι τα κερδίζαμε μέχρι σήμερα.»



Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Δημήτρης Αντωνίου): Νούλας, Ζαχαράκης, Θεοχάρης, Ίβρος, Σκοτίδας, Μαντέκας(76΄ Τάσιος), Μπουμπουρής, Λέρης, Τσιλίκας(60΄ Γούλας), Σταμούλης, Παχής

Αίολος (Σπύρος Λέντας): Κόκκοτας, Τριανταφυλλόπουλος, Παρασκευόπουλος, Ζαραβέλης, Αζακάς Π., Μούργκας(86΄ Ράικος), Μπόνιας, Φούκας, Ρούσσης, Νάσιος(46΄ λ.τρ. Λέντας), Νικολάου

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Δημήτρης Κουρλός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Θοδωρής Κατσαρός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος