Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Φραγκίστα-Παναγραφιωτικός 1-1(Διεκόπη στο 60΄)

Μέχρι το 60ο λεπτό αγωνίστηκαν Φραγκίστα και Παναγραφιωτικός. Η αναμέτρηση διεκόπη και ενώ το σκορ ήταν 1-1 λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν, καθώς  η βροχή και η περιορισμένη ορατότητα λόγω της ομίχλης δεν επέτρεπαν την συνέχεια της.
Ο αγώνας άρχισε το Σάββατο 12 Νοεμβρίου και ώρα 15:00 σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο. Ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας στο γήπεδο Κερασοχωρίου υπό το βλέμμα ελάχιστων φιλάθλων. Τα υπόλοιπα 30 λεπτά θα οριστούν από την ΕΠΣ Ευρυτανίας.
Η Φραγκίστα του Χρήστου Γαλανού παρατάχτηκε με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα στην έδρα της, παίζοντας ξανά με πολλά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα της. Αν και βρέθηκε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ, ισοφάρισε με αυτογκόλ του Ρέμμους Πάτρου, προσέχοντας κατά κύριο λόγο τα αμυντικά της νώτα.
Ο Παναγραφιωτικός υπό τις οδηγίες του Παναγιώτη Ζωχάκη λόγω της απουσίας του τεχνικού Γιώργου Χρυσαφόπουλου άρχισε ιδανικά την αναμέτρηση και προηγήθηκε με σκόρερ τον Μιχάλη Νούλα, όμως μια άτυχη στιγμή του στέρησε το προβάδισμα. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι είχαν μεγάλη διπλή ευκαιρία με τους: Μιχάλη Νούλα και Πάνο Μαντέκα, ενώ στο δοκάρι είχε καταλήξει ακίνδυνο χτύπημα κόρνερ του Κυριάκου Μπάμπε.
Την επόμενη(4η) αγωνιστική η Φραγκίστα θα αγωνιστεί την Κυριακή 20 Νοεμβρίου και ώρα 15:00 στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου με την Ποταμιά. Την ίδια ημέρα και στο ίδιο γήπεδο στις 11:00 τα Άγραφα θα υποδεχτούν την Κρέντη. Οι δυο ομάδες δεν έχουν βαθμολογική συγκομιδή και η ολοκλήρωση του μεταξύ τους ματς αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους πρώτους πόντους τους.

Οι λίγοι ηρωικοί
Ως φυσιολογική εξέλιξη η παρουσία των φιλάθλων ήταν σχεδόν μηδαμινή. Λιγότεροι από 10 ηρωικοί θεατές είδαν τον αγώνα.


Αντίπαλος ο καιρός
Οι καιρικές συνθήκες ήταν ο μεγάλος αντίπαλος των ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν. Ο βαρύς αγωνιστικός χώρος, η ομίχλη και η δυνατή βροχόπτωση δυσχέραιναν κατά πολύ τις προσπάθειες των συμμετεχόντων.


Πάλι με αλλαγές



 
 












Και σε αυτό το ματς η Φραγκίστα παρουσιάστηκε με διαφορετική σύνθεση. Χρησιμοποιήθηκαν στην ενδεκάδα οι:  Γιώργος Περούλας(Φωτογραφία πάνω αριστερά), Χρήστος Σάλτης, Γιάννης Ντάλλας(Φωτογραφία πάνω δεξιά), Ανδρέας Φύκας(Φωτογραφία κάτω αριστερά), Πάνος Κώτσιας(Φωτογραφία κάτω δεξιά) και Γιάννης Κονδύλης(Φωτογραφία πάνω κέντρο), που δεν είχαν αγωνιστεί κόντρα στον Αίολο. Αντικατέστησαν τους απόντες: Πάνο Καζάκο, Αλέκο Λάμπρου, Βαλάντη Γούλα, Νίκο Κετσιλή, Κώστα Μπούκα και Χρήστο Γενιτσαρόπουλο.

Σε νέα ημερομηνία
Τα υπόλοιπα 30 λεπτά θα οριστούν από την ΕΠΣ Ευρυτανίας, κατά μεγάλο ποσοστό σε ημέρα Τετάρτη.

Έφυγε η «λίμνη»
Τα λιμνάζοντα νερά κάλυπταν περίπου το 1/4 του γηπέδου «εξαφανίστηκαν» πριν την έναρξη της αναμέτρησης, η οποία είχε αποφασιστεί από το διαιτητικό τρίο να πραγματοποιηθεί κανονικά.



Τα κατέβασε ο Ζωχάκης
Τα Άγραφα καθοδήγησε ο Παναγιώτης Ζωχάκης(Φωτογραφία), ο οποίος θα προσφέρει ξανά τις υπηρεσίες του στην ομάδα και ως ποδοφαιριστής, αφότου ολοκληρωθεί η μετακίνηση του από το Κεράσοβο.
Ο προπονητής Γιώργος Χρυσαφόπουλος απουσίαζε δικαιολογημένα λόγω κοινωνικής υποχρέωσης στην Άρτα και παρακολούθησε την επανάληψη.


Ντεμπούτο Ιωάννου-Επάνοδος Μαντέκα














Την πρώτη του εμφάνιση έκανε ο Κώστας Ιωάννου(Φωτογραφία αριστερά), που κάλυψε την θέση του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων. Αποκτήθηκε από την ΑΕΚ. Μετά από έναν χρόνο αποχής λόγω τραυματισμού έπαιξε ο Πάνος Μαντέκας(Φωτογραφία δεξιά), που είχε συμμετοχή στο πρώτο γκολ.

Παρόμοια ενδεκάδα


Εκτός από τους δυο προαναφερθέντες θέση στο αρχικό σχήμα έλαβε και ο δεξιός μπακ Πάνος Μπλέντζος(Φωτογραφία).  Απουσίαζαν οι: Ελτόν Μαλάι, Λάμπρος Αθανασούλιας και Λάμπρος Κατσαρός.

Α΄ Μέρος

Μοιρασιά στα 45΄
Σε σχετικά μοιρασμένο πρώτο μέρος Φραγκίστα και Άγραφα ολοκλήρωσαν το πρώτο 45λεπτο με ένα γκολ εκατέρωθεν. Με προσπάθειες εκτός περιοχής προσπαθούσαν να απειλήσουν οι γηπεδούχοι.

Μπροστά με  Νούλα


Οι παίχτες των Αγράφων προηγήθηκαν μόλις στο 8΄, μπαίνοντας σε θέση «οδηγού». Ο Κυριάκος Μπάμπε σέντραρε από αριστερά, το απευθείας σουτ του Πάνου Μαντέκα απέκρουσε ο αντίπαλος τερματοφύλακας και στην επαναφορά ο Μιχάλης Νούλας(Φωτογραφία) με πλασέ εξ επαφής έκανε το 0-1.




Απίστευτο αυτογκόλ(!)


Με ένα τυχερό τέρμα οι Φραγκιστιανοί ισοφάρισαν σε 1-1 στο 31΄. Ο Χρήστος Σάλτης εκτέλεσε βολέ, ο Ρουμάνος αμυντικός Ρέμμους Πάτρου(Φωτογραφία) έκανε γύρισμα με το κεφάλι προς τα πίσω, η μπάλα αφού έσκασε στα νερά πέρασε κάτω από τα πόδια του τερματοφύλακα Κώστα Ιωάννου, περνώντας την γραμμή του αντίπαλου τέρματος.


Οι καλύτερες φάσεις
6΄: Ο Φύκας πάσαρε στον Κατσαδούρο, ο οποίος έπιασε σουτ εκτός περιοχής, το οποίο πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ιωάννου.
7΄: Ο Κώτσιας μετά από λάθος της αντίπαλης άμυνας σούταρε αδύναμα εκτός περιοχής και ο πορτιέρο των Αγράφων μπλόκαρε.
8΄: Ωραία σέντρα του Μπάμπε από αριστερά, ο Μαντέκας σούταρε απευθείας, με τον Σάλτη να αποκρούει στην δεξιά του γωνία και τον Νούλα με κοντινό πλασέ να πετυχαίνει το 0-1.
18΄: Ο Φούκας τροφοδότησε τον Νούλα, ο οποίος έκανε εντυπωσιακή κούρσα από αριστερά, σούταρε διαγώνια και ο Γερονίκος έδιωξε προ της γραμμής.
31΄: Ο Σάλτης έκανε βολέ, ο Πάτρου έκανε γύρισμα με το κεφάλι προς τα πίσω, η μπάλα έσκασε στα νερά και πέρασε κάτω από τα πόδια του Ιωάννου, καταλήγοντας στα δίχτυα(1-1).
35΄: Σουτ του Ζήκα έξω από την περιοχή μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων.
40΄: Ο Κονδύλης δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής και ο Ιωάννου μάζεψε.

Β΄ Μέρος

Μπήκαν καλύτερα οι φιλοξενούμενοι
Στα μόλις 15 λεπτά που πρόλαβαν να πραγματοποιηθούν στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πλησίασαν την επίτευξη ενός δεύτερου τέρματος.

«Άγγιξαν» το 1-2













 
Μοναδική διπλή ευκαιρία έχασαν στο 56ο λεπτό οι Αγραφιώτες. Ο σκόρερ Μιχάλης Νούλας σε θέση βολής νικήθηκε από τον Χρήστο Σάλτη(Φωτογραφία αριστερά), ενώ στην επαναφορά ο Πάνος Μαντέκας σούταρε αρκετά άουτ.
Λίγα λεπτά νωρίτερα απευθείας χτύπημα κόρνερ του Κυριάκου Μπάμπε(Φωτογραφία δεξιά) βρήκε το οριζόντιο δοκάρι των αντιπάλων και έφυγε άουτ.


Οριστική διακοπή
Στο 60ο λεπτό ο ρέφερι Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος διέκοψε σωστά τον αγώνα εξ αιτίας των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν. Με αυτό είχε ενστερνιστεί νωρίτερα και ο παρατηρητής αγώνα Νίκος Δροσίνης.
Στο φύλλο αγώνος αναγράφηκε το εξής: «Στο 60ο λεπτό το παιχνίδι διακόπηκε οριστικά λόγω έντονων καιρικών συνθηκών(βροχή, ομίχλη και περιορισμένη ορατότητα). Καμία άλλη παρατήρηση.»




Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Απευθείας κόρνερ του Μπάμπε από αριστερά προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Σάλτη και έφυγε άουτ.
56΄: Ο Μπάμπε έκανε μπαλιά στον Νούλα, ο οποίος βρέθηκε σε θέση τετ α τετ εντός περιοχής και αριστερά, σούταρε, ο Σάλτης απέκρουσε σωτήρια και ο Μαντέκας σούταρε στην επαναφορά ψηλά άουτ.

Κίτρινες Κάρτες
Κατσαδούρος, Μπισμπίκης Ι.

Διακριθέντες
Φραγκίστα: Κονδύλης, Σάλτης, Ντάλλας, Γερονίκος
Παναγραφιωτικός: Μπάμπε, Μπλέντζος, Τσιγαρίδας, Κεφαλάς

Δηλώσεις Προπονητών

*Δηλώσεις θα υπάρξουν μετά την ολοκλήρωση του αγώνα ώστε να υπάρξει σαφής εικόνα για την αναμέτρηση.

Συνθέσεις Ομάδων

Φραγκίστα (Χρήστος Γαλανός): Σάλτης Χ., Μπισμπίκης Φ., Γερονίκος, Περούλας, Ντάλλας, Κώτσιας, Κονδύλης, Κατσαδούρος, Μπισμπίκης Ι., Ζήκας, Φύκας(52΄ Λαθύρης)

Παναγραφιωτικός (Παναγιώτης Ζωχάκης): Ιωάννου, Μπλέντζος, Σβερώνης Λ., Πάτρου, Καραμπάς, Τσιγαρίδας, Κεφαλάς, Μπάμπε, Νούλας, Φούκας, Μαντέκας

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)




























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος