Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Αίολος-ΑΠΟΚ Βελούχι 0-0

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το «El Clasico» του Καρπενησίου ανάμεσα στον πρωταθλητή Αίολο και τον ΑΠΟΚ.
Το ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας έγινε το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Το παρακολούθησαν περίπου 350 με 400 άτομα και έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες.
Ο Αίολος του Σπύρου Λέντα έπαιξε δυνατά και ήταν αυτός που είχε τις πιο κλασσικές ευκαιρίες στο ματς. Μοιραίος ήταν ο Νίκος Νικολάου που έχασε σπουδαία στιγμή στο 1ο λεπτό και είχε δοκάρι στο 79ο λεπτό και σπουδαία χαμένη στιγμή να σκοράρει. Οι πρωταθλητές παρουσιάστηκαν συμπαγείς στις γραμμές τους και είχαν τα δικά τους καλά διαστήματα στο ματς. Γκολκίπερ ήταν ο Αλέκος Κόκκοτας, καθώς ο Μπάμπης Τσάκωνας απουσίαζε.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη παρατάχτηκε χωρίς τον φορ Μίλτο Μπουγιώτα, ο οποίος είναι τραυματίας. Έπιασε καλή απόδοση από τα μισά του α΄ μέρους μέχρι το ημίχρονο, όπου δημιούργησαν τις προϋποθέσεις και τις ευκαιρίες για ένα γκολ. Στην επανάληψη ο ΑΠΟΚ παραλίγο να δεχτεί γκολ στα τελευταία λεπτά, ενώ ολοκλήρωσε με 10 λόγω αποβολής του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου με 2η κίτρινη κάρτα.
Την επόμενη (5η) ο ΑΠΟΚ αγωνίζεται στο Σάββατο (26/11) με την Ποταμιά, ενώ ο Αίολος την Κυριακή (27/11) δίνει νέο ντέρμπι με την πρωτοπόρο Μυρίκη. Οι δυο ομάδες ισοβαθμούν στην 2η θέση με 7 βαθμούς.

«Λαοθάλασσα»
Πλήθος κόσμου παρακολούθησε το τοπικό ντέρμπι της πόλης του Καρπενησίου. Στις εξέδρες του Δημοτικού σταδίου βρέθηκαν περίπου 350 με 400 άτομα. Ο αγώνας έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και καλές καιρικές συνθήκες για την Φθινοπωρινή εποχή.




Στην δύναμη
Κυρίως στο πρώτο 45λεπτο κυριάρχησε η δύναμη και έγινε αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα από τους ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων. Η αναμέτρηση είχε αρκετές διακοπές, ώστε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στους ποδοσφαιριστές.

Εισιτήριο
Ο γηπεδούχος Αίολος έκοψε εισιτήρια. Ο κάθε γηπεδούχος σε τοπικό πρωτάθλημα εφόσον επιθυμεί έχει το δικαίωμα να ορίσει τιμή εισόδου στις αναμετρήσεις του.

Εκτός Μπουγιώτας-Τσάκωνας
Ο φιλοξενούμενος ΑΠΟΚ δεν είχε στην διάθεση του τον τραυματία φορ Μίλτο Μπουγιώτα (Παρακολούθησε το ματς από την κερκίδα). Από τον γηπεδούχο Αίολο απουσίαζε ο βασικός γκολκίπερ, ο Θεσσαλονικιός Μπάμπης Τσάκωνας.

Κοντά το Δ.Σ.
Δυναμικό παρών έδωσαν οι διοικήσεις και των δυο ομάδων.  Το ντέρμπι έγινε παρουσία του Προέδρου του Αίολου Περικλή Πλακιά αλλά και του Προέδρου του Βελουχίου Άρη Τσιούνη.



Φθιωτικό στοιχείο
Έντονο ήταν το Φθιωτικό στοιχεία της αναμέτρησης, αφού ο μεν γηπεδούχος Αίολος έκανε μεταγραφές από την Φθιώτιδα και πήρε προπονητή τον Σπύρο Λέντα, ο δε ΑΠΟΚ έχει στην σύνθεση του ποδοσφαιριστές της Ένωσης μετά την συνεργασία των δυο σωματείων.

«Παρών» ο Αλέκος
Ο Αλέκος Κόκκοτας υπερασπίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εστία του Αίολου κάνοντας την πρώτη του φετινή εμφάνιση και έχοντας πολλές καίριες επεμβάσεις. Ο 46χρονος αποτελεί «πιστό στρατείο της ομάδας».

«34αρης» ο Μπόνιας


Ο μέσος του Αίολου Κώστας Μπόνιας ανήμερα του αγώνα έκλεισε τα 34 χρόνια του. Γιόρτασε τα γενέθλια του με ισοπαλία.

Νέες εμφανίσεις
Ο ΑΠΟΚ αγωνίστηκε καινούργιες εμφανίσεις χρώματος μπλε σκούρου και λευκό.

Παρουσία Τασιού
Το ντέρμπι παρακολούθησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας Άρης Τασιός, ο οποίος συνομίλησε το ημίχρονο με τον Περιφερειακό σύμβουλο Φθιώτιδας Κώστα Καραγιάννη, ο οποίος στηρίζει την συνεργασία ΑΠΟΚ-Ένωσης.


Μέσα Κόκκοτας-Μούργκας

 












Ο Αίολος είχε 2 αλλαγές στο αρχικό του σχήμα σε σχέση με το ματς της 3ης αγωνιστικής με την Ποταμιά. Ο Αλέκος Κόκκοτας ήταν γκολκίπερ και ο Κυριάκος Μούργκας ξεκίνησε βασικός παίζοντας στο κέντρο. Πήραν τις θέσεις των: Μπάμπη Τσάκωνα (Απουσίαζε) και Νίκου Ράικου (Έπαιξε ως αλλαγή).

Τελείως διαφορετικός
















Το Βελούχι παρατάχτηκε με 5 νέα πρόσωπα στο βασικό σχήμα σε σύγκριση με το τελευταίο ματς που έδωσε στο πρωτάθλημα ενάντια στην Κρέντη. Ο Παναγιώτης Κόλλιας επέστρεψε στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Ηλίας Ρίζος αγωνίστηκε ως στόπερ και οι: Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος, Γιώργος Χαλλής και Άλεξ Μπακαλίδης δυνάμωσαν την μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας. Αντικατέστησαν τους: Δημήτρη Τσιλιμέκη , Γιάννη Φλωράκη (Έμειναν στον πάγκο), Φλοριάν Μπούτσι, Τζίμη Κουτσούμπα (Έπαιξαν ως αλλαγή) και Μίλτο Μπουγιώτα (Τραυματίας).

Α΄ Μέρος

Πιο δυνατά ο Αίολος
Η ομάδα του Αίολου μπήκε δυνατά στα πρώτα λεπτά και μόλις στο 1΄ έχασε σημαντική στιγμή με τον Νίκο Νικολάου.

Τραυματισμός Κουτσουπιά
Ο Χάρης Κουτσουπιάς του Βελουχίου στο 20ο λεπτό δέχτηκε χτύπημα από τον Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλο του Αίολου. Έμεινε αρκετά λεπτά εκτός αγωνιστικού χώρου, ώστε να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες από τον εκτελούντα χρέη γιατρού αγώνα Γιάννη Σβερώνη. Μάλιστα άλλαξε και εμφάνιση, καθώς αυτή που φορούσε είχε γεμίσει αίμα. Το Βελούχι για περίπου 6-7 λεπτά έπαιζε με παίκτη λιγότερο.





Υπεροχή ΑΠΟΚ
Το Βελούχι από το 25΄ και μετά ανέβασε στροφές και απώλεσε 3-4 καλές στιγμές να ανοίξει το σκορ.

Οι καλύτερες φάσεις
1΄: Ο Ρούσσης άνοιξε αριστερά μέσα στην περιοχή στον Νικολάου, που χωρίς πίεση πλάσαρε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ρεσίτη.
14΄: Χαμηλή εκτέλεση φάουλ του Μπακαλίδη πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Αίολου.
17΄: Εκτέλεση φάουλ του Συγκελόπουλου από δεξιά απέκρουσε ο Κόκκοτας και στην επαναφορά το σουτ του Χαλλή εξ επαφής έφυγε λίγο πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.
24΄: Ο Συγκελόπουλος σέντραρε από τα αριστερά και την κεφαλιά του Μπακαλίδη από κοντά απέκρουσε ο Κόκκοτας.
32΄: Συρτό σουτ του Γενιτσαρόπουλου εκτός περιοχής κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε κόρνερ δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
37΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έκανε εντυπωσιακή προσπάθεια εκτός περιοχής και σούταρε, με την μπάλα να βρίσκει σε αντίπαλο και να καταλήγει κόρνερ ελάχιστα έξω από το δεξί «Γ» του Αίολου.

Β΄ Μέρος

Ματς κέντρου
Δυνατό ματς έγινε και στο δεύτερο μέρος με τα πρώτα 30 λεπτά να παίζονται στον χώρο του κέντρου.

Ανέβηκαν οι πρωταθλητές
Ο Αίολος έχασε 2 σημαντικές στιγμές να κερδίσει το ματς στο τέλος, με τον Νίκο Νικολάου και τον Τυρναβίτη Κυριάκο Μούργκα.

Δοκάρι ο Νικολάου


Σπουδαία στιγμή να ανοίξει το σκορ στην αναμέτρηση έχασε ο πρωταθλητής Αίολος στ 79ο λεπτό. Ο Νίκος Νικολάου βρέθηκε μέσα στην περιοχή αφύλακτος απέναντι στον Δημήτρη Ρεσίτη πλάσαρε, ο πορτιέρο του ΑΠΟΚ απέκρουσε ενστικτωδώς και στην συνέχεια η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του ΑΠΟΚ.



Αποβολή «Γεν»


Στο 83ο λεπτό ο ΑΠΟΚ έμεινε με 10 παίκτες, αφού ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος έκανε δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Κώστα Μπόνια, προσπαθώντας να σταματήσει την ταχύτατη αντεπίθεση του Αίολου. Ο Κώστας Διώτης έδειξε  την κίτρινη κάρτα αποβάλλοντας με 2η κίτρινη τον παίκτη του Βελουχίου. Ο «Γέν» είχε αποβληθεί ξανά με 2η κίτρινη στο τελευταίο ματς της περασμένης χρονιάς, που ήταν ενάντια στον ΑΠΟΚ με ρέφερι και τότε τον έμπειρο Κώστα Διώτη.





Οι καλύτερες φάσεις
49΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έδωσε στον Μπακαλίδη που μέσα από την περιοχή και δεξιά σούταρε ο Κόκκοτας απέκρουσε και στην συνέχεια της φάσης ο Γενιτσαρόπουλος σούταρε εκτός περιοχής, με τον πορτιέρο του Αίολου να αποκρούει ξανά.
61΄: Ο Νικολάου εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και το σουτ του Ζαραβέλη από κοντά βρήκε σε αντίπαλο και κατέληξε κόρνερ.
71΄: Σουτ του Νικολάου πέρασε αρκετά πάνω από το τέρμα του Ρεσίτη.
72΄: Ο Γενιτσαρόπουλος τροφοδότησε τον Μπακαλίδη που σούταρε από πλάγια δεξιά και ο Κόκκοτας μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία.
79΄: Ο Νικολάου βρέθηκε αφύλακτος μέσα στην περιοχή απέναντι στον Ρεσίτη, πλάσαρε, ο πορτιέρο του ΑΠΟΚ βρήκε την μπάλα, η οποία στην συνέχεια χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι.
83΄: Ο Ρούσσης γύρισε στον Μούργκα, που εξ επαφής δεν βρήκε την μπάλα, που έφυγε παράλληλα με το τέρμα άουτ.
83΄: Ο Γενιτσαρόπουλος είδε 2η κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο μαρκάρισμα σε αντίπαλο και αποβλήθηκε.

Κίτρινες Κάρτες
Αζακάς Π., Νάσιος, Νικολάου, Ρίζος, Λάππας

Διακριθέντες
Αίολος: Νικολάου, Κόκκοτας, Ζαραβέλης
ΑΠΟΚ Βελούχι: Ρίζος, Μπακαλίδης

Δηλώσεις Προπονητών

Σπύρος Λέντας (Αίολος): «Ήταν ένα ντέρμπι του νομού Ευρυτανίας με δυο ομάδες που πρωταγωνιστούν τα τελευταία χρόνια. Εγώ δεν είχα γεύση από τέτοια παιχνίδια και σήμερα πήρα μια γεύση, όπου έγινε ένα πάρα πολύ δυνατό παιχνίδι. Εμείς αντιμετωπίσαμε μια ομάδα, που προετοιμάστηκε από το καλοκαίρι και ήταν πιο έτοιμη από εμάς για να ανταπεξέλθει στο πρωτάθλημα. Εμείς τις τελευταίες ημέρες προσπαθήσαμε να κάνουμε κάποιες αλλαγές στην ομάδα, κάποιες προσθήκες, οι οποίες ήταν όντως της τελευταίας στιγμής. Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα παιδιά, κάνανε καλή προσπάθεια σήμερα, μπλοκάραν τον αντίπαλο και στο τέλος δημιουργήσαμε μπορώ να πω δυο κλασσικές ευκαιρίες. Άσχετα αν εικόνα του παιχνιδιού ήταν για ισοπαλία, με τις ευκαιρίες που κάναμε στο τελευταίο 10λεπτο, μια με τον Νικολάου που είχε ένα σουτ στο δοκάρι και μια με τον Κυριάκο (Ενν. τον Μούργκα), που δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα σε κενή εστία νομίζω ότι δικαιούμασταν να κερδίσουμε εμείς. Δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο το σημερινό αποτέλεσμα αλλά είναι σημαντικό από ψυχολογικής πλευράς περισσότερο και για τις δυο ομάδες. Εμείς σήμερα πήραμε θετικά μηνύματα και συνεχίζουμε, πάμε στο επόμενο παιχνίδι γιατί εδώ οι ομάδες θα συναντηθούν τουλάχιστον άλλες 4 φορές μεταξύ τους, εφόσον μπουν στην 4αδα. Είχαμε και ένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με τον τερματοφύλακα, αλλά να δώσω συγχαρητήρια στον Αλέκο (Ενν. τον Κόκκοτα), ο οποίος σήμερα ήταν καταπληκτικός.»

Γιάννης Φλωράκης (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι, το οποίο σε όλη του την διάρκεια ήταν άτεχνο. Νομίζω ότι ήμασταν λίγο καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, χάσαμε κάποιες ευκαιρίες και θα μπορούσαμε να είχαμε προηγηθεί. Θα μπορούσαμε βέβαια να το είχαμε χάσει και στο τέλος, με το λάθος που κάναμε όπου μείναμε με 10 παίκτες. Το πιο δίκαιο αποτέλεσμα ήταν η ισοπαλία. Ποιοτικά βέβαια δεν μπορώ να πω ότι ήταν καλό το παιχνίδι. Ξέραμε και πως παίζει ο αντίπαλος με μεγάλες βαθιές μπαλιές και κυνηγούσε το λάθος του αντιπάλου, καθώς έχει ψηλά κορμιά. Καταφέραμε και τους κλείσαμε . Βέβαια δεν ήμασταν καλοί στο δημιουργικό παιχνίδι. Η ομάδα έχει μείνει αρκετά πίσω σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, σιγά-σιγά βρίσκει τον εαυτό της και νομίζω ότι η συνέχεια θα είναι καλύτερη για εμάς. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Αίολου. Συγχαρητήρια στα δικά μου τα παιδιά για την προσπάθεια, για την προσπάθεια, την οποία καταβάλλανε και βλέπουμε το αύριο με καλύτερο μάτι.»

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Σπύρος Λέντας): Κόκκοτας, Τριανταφυλλόπουλος, Παρασκευόπουλος, Ζαραβέλης, Αζακάς Π., Μούργκας(83΄ Λέντας), Μπόνιας, Φούκας, Ρούσσης, Νάσιος(91΄ Ράικος), Νικολάου

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Ρεσίτης Δ., Κόλλιας, Συγκελόπουλος, Ντουφεκιάς, Ρίζος, Κουτσουπιάς, Χαλλής(56΄ Κουτσούμπας), Ξαγάρας, Γενιτσαρόπουλος, Μπακαλίδης, Λάππας(88΄ Μπούτσι)

Διαιτητής: Κώστας Διώτης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)













































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος