Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Παίδες: Αναγέννηση Λαμίας-Π.Α.Κ. 47-50

Παλικαρίσιο «διπλό» σημείωσε η Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης, η οποία μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι επικράτησε με 47-50 της Αναγέννησης Λαμίας.
Η αναμέτρηση διεξήχθη το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στο ΔΑΚ Λαμίας και άρχισε στις 10:00. Ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του Ζ΄ Ομίλου του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ.
Η Αναγέννηση του Κώστα Κουμπούρα τα βρήκε «σκούρα» απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο με αποτέλεσμα να γνωρίσει την δεύτερη της ήττα. Καθοριστικό ήταν ένα «νεκρό» διάστημα στο 4ο δεκάλεπτο, όπου δέχτηκε διαδοχικά καλάθια. Ο Δημήτρης Λαδάς πρώτευσε στους πόντους με 15 συνολικά. Η Φθιωτική ομάδα έχει 4 βαθμούς(1 νίκη-2 ήττες), αλλά και παιχνίδι λιγότερο.
Η Π.Α.Κ. του Φώντα Ζαχαρόπουλου βρίσκεται σε «τροχιά» πρόκρισης, καθώς έκανε πολύ καλή εμφάνιση, παίρνοντας το τρίτο της θετικό αποτέλεσμα. Όλοι οι παίχτες της έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, για να έρθει αυτή η μεγάλη νίκη. Ο Λάμπρος Τσιώλης σημείωσε 19 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ της συνάντησης. Η Ευρυτανική ομάδα ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο με 7 πόντους(3 νίκες- 1 ήττα)
Οι Φθιωτοί θα αγωνιστούν την επόμενη(5η) αγωνιστική εκτός έδρας με τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη, ενώ η Π.Α.Κ. θα παίξει σε περίπου έναν μήνα για την 6η αγωνιστική στο ίδιο γήπεδο με τον Έσπερο Λαμίας.

Δεν..ξύπνησαν
Λόγω και του πρωινού της ώρας στο «Χαλκιοπούλειο» οι θεατές ήταν ελάχιστα. Ωστόσο τα 10 περίπου άτομα που βρέθηκαν στο κλειστό της Λαμίας «αποζημιώθηκαν» με ένα πολύ ωραίο και ενδιαφέρον παιχνίδι.


Αλλαγή ημέρας
Μετά από αίτημα της Ευρυτανικής ομάδας, που έγινε δεκτό από τον αντίπαλο και την ΕΣΚΑΣΕ ο αγώνας διεξήχθη μια εβδομάδα νωρίτερα.

Κορυφή η Π.Α.Κ.
Η Ακαδημία μετά και την τρίτη συνεχόμενη νίκη της πέρασε στην κορυφή με 7 βαθμούς. Ακολουθεί ο αήττητος Έσπερος, ο οποίος όμως έχει παιχνίδι λιγότερο.

Την καθοδηγεί ο Κουμπούρας


Προπονητής των Λαμιωτών είναι ο Κώστας Κουμπούρας(Φωτογραφία). Οι φετινοί παίδες έχουν μεγάλες διαφοροποιήσεις στο ρόστερ με τους περυσινούς που κατέκτησαν την πρωτιά του ομίλου χωρίς ήττα. Οι ανδρικές ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες και φέτος στην Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ.

Πρωτοπορία του ψηλού


Για την Αναγέννηση ο σέντερ Δημήτρης Λαδάς(Φωτογραφία) ήταν ο πρώτος σκόρερ της με 15 πόντους, κάνοντας και 3 όμορφα «στοπ». Έναν πόντο λιγότερο είχε ο Σταμάτης Στασινός.

Σαμαράς αντί Ευαγγελόπουλου


Την Μαρία Ζαφείρη πλαισίωσε διαιτητικά ο Γιώργος Σαμαράς(Φωτογραφία), ο οποίος αντικατέστησε τον Γιάννη Ευαγγελόπουλο.

Διαιτητικά παράπονα
Τα παράπονα της για την διαιτησία εξέφρασε η ομάδα του Καρπενησίου, ειδικότερα για τον καταλογισμό των φάουλ εναντίον της. Παράπονα της κατά την διάρκεια του αγώνα έκανε και οι γηπεδούχος ομάδα.

Γιόρτασαν με νίκη














Τα γενέθλια τους με νίκη γιόρτασαν οι: Πάνος Καραγιάννης(Φωτογραφία αριστερά) και Γιάννης Μοτσιόλας(Φωτογραφία δεξιά) της Π.Α.Κ.

Απώλεια Τάσιου
Δεν ταξίδεψε στην Λαμία ο τρίτος σκόρερ και ψηλός της ομάδας Γρηγόρης Τάσιος λόγω τραυματισμού. Ωστόσο οι συμπαίχτες του έπαιξαν και για αυτόν.

«Φονικό» δίδυμο


Ασταμάτητος φαντάζει ο Λάμπρος Τσιώλης(Φωτογραφία) της Ακαδημίας, ο οποίος πρόσθεσε 19 πόντους στο ενεργητικό του. Δυο λιγότερους με ένα εύστοχο τρίποντο είχε ο πολύ καλός Αποστόλης Νούλας.

Δεν ξέχασαν τον Γιόγιο
Σε ένδειξη πένθους για τον θάνατο του Γιώργου Γιόγιου οι παίχτες της Π.Α.Κ. φόρεσαν στην προθέρμανση μαύρα μπλουζάκια και φωτογραφήθηκαν με αυτά.


«Πρώτη» με 3ποντο


Στην πρώτη του φετινή εμφάνιση ο Γρηγόρης Παπαϊωάννου(Φωτογραφία) ευστόχησε σε 3ποντο και είχε θετική παρουσία.

Ενός λεπτού σιγή
Μετά το τζάμπολ κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή εις μνήμην του Γιώργου Γιόγιου μετά και το σχετικό αίτημα της Π.Α.Κ.


Η απόλυτη ισορροπία


Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 10-10, δείγμα του τι θα επακολουθούσε. Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα και προηγήθηκαν με  6-0 με πόντους του Δημήτρη Λαδά. Μάλιστα τους 4 τους πέτυχε με γκολ-φάουλ, αλλά αστόχησε στην βολή. Αποστόλης Νούλας και Χάρης Παπαλέξης(Φωτογραφία) σημείωσαν το 8-2. Ο Λάμπρος Τσιώλης με 2ποντο και ο Δημήτρης Λαδάς με 1/2 βολές «έγραψαν» το 9-4. Ο Αποστόλης Νούλας με 2ποντο, ο Σταμάτης Στασινός με 1/2 βολές, ο Ερμής Καραμπάς και ο Λάμπρος Τσιώλης με σουτ 2 πόντων ισοφάρισαν σε 10-10. Τάπα στον Αποστόλη Νούλα έκανε ο Δημήτρης Λαδάς.


Στο +2 η Ακαδημία














Σε χαμηλά επιθετικά στάνταρ κυμάνθηκε και η δεύτερη περίοδος. Η ομάδα του Φώντα Ζαχαρόπουλου με ένα επιμέρους 12-14 προηγήθηκε στο ημίχρονο με «βραχέα» κεφαλή δυο πόντων(22-24). Ο Αποστόλης Νούλας και ο Σταμάτης Στασινός «έγραψαν» το 12-12. Με 2ποντα των: Λάμπρου Τσιώλη, Δημήτρη Λαδά, Ερμή Καραμπά(Φωτογραφία αριστερά) και Νίκου Τόλη η Π.Α.Κ. προηγήθηκε με 14-18. Σταμάτης Στασινός(Φωτογραφία δεξιά) και Λάμπρος Τσιώλης ανέβασαν το σκορ στο 16-20. Οι Λαμιώτες ισοφάρισαν σε 20-20 με 1/2 βολές του Σταμάτη Στασινού και του Θανάση Δροσόπουλου και σουτ 2 πόντων του Δημήτρη Λαδά. Ο Αποστόλης Νούλας πέτυχε 2ποντο και ο Γρηγόρης Στασινός γκολ-φάουλ για το 22-22. Με καλάθι του Τσιώλη σημειώθηκε το 22-24.
Ο Δημήτρης Λαδάς των Φθιωτων έβαλε «στοπ» στον Λάμπρο Τσιώλη.


Προπονητική «έκρηξη»
0:25 πριν την λήξη του ημιχρόνου ο τεχνικός της Αναγέννησης Κώστας Κουμπούρας μπήκε στο παρκέ και διαμαρτυρήθηκε έντονα για απόφαση του Γιώργου Σαμαρά, όταν ο Σταμάτης Στασινός αστόχησε στην βολή και πήρε ο ίδιος το επιθετικό ριμπάουντ, όμως ο ρέφερι έδωσε την μπάλα υπέρ των φιλοξενούμενων.



Τα ηνία στην Αναγέννηση


Η τρίτη περίοδος άνηκε στην Αναγέννηση, η οποία πήρε το προβάδισμα με 38-35, ύστερα από ένα επιμέρους 16-11 υπέρ της. Ο Αποστόλης Νούλας με γκολ-φάουλ και εύστοχη βολή πέτυχε το 22-27. Γρηγόρης Παπαλέξης και ο Οδυσσέας Καραγιαννίδης(Φωτογραφία αριστερά) μείωσαν τον πόντο για το 26-27, όμως ο Κώστας Παπαγεωργίου(Φωτογραφία κέντρο) σημείωσε το πρώτο 3ποντο του αγώνα για το 26-30. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας(Φωτογραφία δεξιά) με καλάθι και φάουλ και εύστοχη βολή πέτυχε το 29-30. Οι Λαμιώτες ολοκλήρωσαν ένα σερί 11-0 και προηγήθηκαν με 37-30 χάρης σε δυο 2ποντα του Δημήτρη Λαδά και δυο 2ποντα του Χάρη Παπαλέξη. Ο Λάμπρος Τσιώλης και ο Ερμής Καραμπάς «απάντησαν» για το 37-34. Με 1/2 βολές του Σταμάτη Στασινού και του Αποστόλη Νούλα επετεύχθη το 38-35. 



Ψυχωμένοι οι Ευρυτάνες


Συγκλονιστική προσπάθεια στο τελευταίο δεκάλεπτο έκανε η Πανευρυτανική, όπου με ένα επιμέρους 9-15 πήρε το πολύτιμο «διπλό» με 47-50. Ο Χάρης Παπαλέξης ευστόχησε για δυο για το 40-35, ενώ ο Γρηγόρης Παπαϊωάννου «όπλισε» για 3 για το 40-38. Ο Λάμπρος Τσιώλης ανέλαβε δράση και με 7 προσωπικούς πόνους πέτυχε το 40-45(Δυο 2ποντα και ένα γκολ-φάουλ με εύστοχη βολή). Το επιθετικό κρεσέντο της Π.Α.Κ. συνεχίστηκε με σουτ 3 πόντων του Αποστόλη Νούλα(Φωτογραφία), που πέτυχε το 40-48. Το σερί έφτασε 0-13 υπέρ των φιλοξενούμενων. Ο Σταμάτης Στασινός με δυο 2ποντα και ο Αποστόλης Νούλας με 2/2 βολές «έγραψαν» το 44-50. Με 1/2 βολές του Σταμάτη Στασινού και 2/2 βολές του Οδυσσέα Καραγιαννίδη έγινε το 47-50. Ο Αποστόλης Νούλας είχε στο τελευταίο λεπτό 0/4 βολές, ενώ δεν μέτρησε βολή του Κώστα Παπαγεωργίου, καθώς «βιάστηκε» για το ριμπάουντ συμπαίχτης του. Ο Θανάσης Δροσόπουλος αστόχησε στην τελευταία επίθεση του αγώνα, όμως ακόμη και εάν ευστοχούσε το καλάθι θα μετρούσε για δυο και το παιχνίδι δεν θα πήγαινε στην παράταση.
Ο Δημήτρης Λαδάς έκανε τάπα στον αντίπαλο του Αποστόλη Νούλα.



Έγινε του..φάουλ(!)














Εκτός παρκέ, καθώς συμπλήρωσαν 5 φάουλ πέρασαν 6 συνολικά αθλητές. Την αρχή έκανε στο 3ο δεκάλεπτο ο Κώστας Ντότσικας(Φωτογραφία αριστερά) της Π.Α.Κ. Στην 4η περίοδος ακολούθησαν οι: Σταμάτης Στασινός και Δημήτρης Λαδάς της Αναγέννησης, καθώς και οι: Ερμής Καραμπάς, Νίκος Τόλης(Φωτογραφία δεξιά) και Αποστόλης Νούλας των φιλοξενούμενων. Δεν έλλειψαν μάλιστα οι τεχνικές ποινές και τα αντιαθλητικά φάουλ.


Έξαλλοι πανηγυρισμοί

Οι νικητές ξέσπασαν σε δικαιολογημένους πανηγυρισμούς μετά την λήξη του αγώνα και την μεγάλη τους επιτυχία. Πρώτη φορά καταφέρνουν να επικρατήσουν της Αναγέννησης σε οποιαδήποτε κατηγορία.



Τα δεκάλεπτα
10-10, 22-24, 38-35, 47-50

Συνθέσεις Ομάδων

Αναγέννηση (Κώστας Κουμπούρας): Κεραμάρης, Δροσόπουλος 1, Καραγιάννης Δ., Στασινός 14, Λαδάς Ν., Γεροκούδης, Ορφανίδης, Κουτσούμπας 3, Καραγιαννίδης 4, Ευσταθίου, Παπαλέξης 10, Λαδάς Δ. 15

Π.Α.Κ. (Φώντας Ζαχαρόπουλος): Μοτσιόλας, Καραμπάς 6, Παπαγεωργίου Κ. 3(1), Νούλας 17(1), Μπίκας, Τσιώλης 19, Τσιαμάκης, Τόλης 2, Καραγιάννης Π., Ντότσικας, Παπαγεωργίου Ο., Παπαϊωάννου 3(1)

Διαιτητές: Γιώργος Σαμαράς& Μαρία Ζαφείρη(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτής: Νίκος Καλαντζής(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης: Κώστας Κονδυλόπουλος
Χρονομέτρης 24΄΄: Δημήτρης Γλωσσόπουλος

























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος