Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Μυρίκη-Αίολος 1-0

Οριακό προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό κυπέλλου πήρε η ομάδα της Μυρίκης. Χάρης σε τέρμα του Ταξιάρχη Γούλα στις αρχές της επανάληψης επικράτησε με 1-0 του πρωταθλητή Αιόλου.
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Κυριακή 23/10 στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, παρουσία αρκετών φιλάθλων. Άρχισε στις 16:00 και ήταν ο πρώτος ημιτελικός κυπέλλου της ΕΠΣ Ευρυτανίας.
Η Μυρίκη του Δημήτρη Αντωνίου έδειξε ξανά σοβαρό πρόσωπο μετά τους προημιτελικούς με την Ποταμιά και κατάφερε να επικρατήσει στις λεπτομέρειες, διατηρώντας και ανέπαφη την εστία του Βασίλη Δόση, γεγονός αρκετά σημαντικό για την δεύτερη συνάντηση. Ο Ταξιάρχης Γούλας  με κεφαλιά στο 48ο λεπτό χάρισε την νίκη στον Α.Ο.Μ., που βλέπει ξανά τελικό και έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής αρκετά θετική εικόνα
Ο Αίολος του Λάκη Αναστασόπουλου βρίσκεται μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης, καθώς θα ακολουθήσουν ακόμη 90 καθοριστικά λεπτά. Εμφανίστηκε φυσιολογικά επηρεασμένος, καθώς ήταν η μοναδική ομάδα χωρίς επίσημο παιχνίδι στα πόδια της. Επιπλέον υπήρξαν ελάχιστες εναλλακτικές επιλογές για το συγκρότημα του Προφήτη Ηλία, που έχει διαφοροποιημένο ρόστερ από ην περυσινή περίοδο.
Οι δυο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες ξανά την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου στο ίδιο γήπεδο. Ο επαναληπτικός αγώνας θα αρχίσει στις 15:30 και θα κρίνει τον αντίπαλο του ΑΠΟΚ στον μεγάλο τελικό.

Κερκίδα 100 ατόμων
Τον ενδιαφέροντα ημιτελικό παρακολούθησαν περίπου 100 θεατές. Οι αναμετρήσεις των δυο ομάδων προσφέρουν σταθερά αρκετό ενδιαφέρον όλα τα χρόνια.



Ύστερα από αναβολές
Το παιχνίδι έγινε με καθυστέρηση δυο εβδομάδων, καθώς υπήρξαν δυο αναβολές λόγω του γνωστού θέματος με την αδειοδότηση του Δημοτικού Σταδίου Καρπενησίου.

Παρατηρητής ο Αθανασόπουλος


Χρέη παρατηρητή εκτέλεσε ο Δημήτρης Αθανασόπουλος(Φωτογραφία). Τα προηγούμενα χρόνια είχε τον ρόλο του Γενικού Αρχηγού στον Παναγραφιωτικό, ενώ υπηρετεί κάθε χρόνο τις ενωσιακές ομάδες.

Καινούργιες εμφανίσεις
Με τον καλύτερο τρόπο  «εγκαινίασε» τις νέες της φανέλες η ομάδα της Μυρίκης, καθώς πήρε το θετικό για αυτήν αποτέλεσμα.

Επαναληπτικός την Τετάρτη
Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου και ώρα 15:30 θα διεξαχθεί ο επαναληπτικός ημιτελικός στον ίδιο χώρο, αλλά με τυπικά γηπεδούχο τον Αίολο.

Εκτός ο Μπάμπης


Την τελευταία αγωνιστική της τιμωρίας του εξέτισε ο αρχηγός του Αιόλου Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος(Φωτογραφία), που παρακολούθησε τον αγώνα από την κερκίδα.

«Πρώτη»στον πάγκο


Για πρώτη φορά καθοδήγησε σε επίσημο αγώνα τους πρωταθλητές ο Λάκης Αναστασόπουλος(Φωτογραφία), που έχει περάσει την περίοδο 2013-2014 και από την Μυρίκη.

Δεν αντιμετώπισε την Μυρίκη


Στον πάγκο των ηττημένων παρέμεινε ο 15χρονος Πάνος Χρυσικός(Φωτογραφία), ο οποίος αγωνιζόταν μέχρι πρόσφατα στην Μυρίκη.

Μαύρα περιβραχιόνιο
Οι ποδοσφαιριστές του Δημήτρη Αντωνίου αγωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια ως ελάχιστη ένδειξη πένθους για τον πρόωρο χαμό του τερματοφύλακα του Παναγραφιωτικού Γιώργου Γιόγιου.

Με 3 αποκτήματα













 
Από πλευράς Αίολου τρεις ποδοσφαιριστές έκαναν ντεμπούτο, οι οποίοι μάλιστα έχουν καταγωγή εκτός Ευρυτανίας. Πρόκειται για τον τερματοφύλακα Μπάμπη Τσάκωνα(Φωτογραφία αριστερά), που αποκτήθηκε από τον Μελιτέα, τον αριστερό μπακ Βασίλη Παρασκευόπουλο, που έπαιζε στον Παναγραφιωτικό και τον μεσοαμυντικό Κυριάκο Μούργκα(Φωτογραφία δεξιά), που μεταγράφηκε από την Ακαδημία Τυρνάβου.

Α΄ Μέρος

Χωρίς συγκινήσεις τα πρώτα 45΄
Το πρώτο ημίχρονο δεν επιφύλασσε ιδιαίτερες συγκινήσεις και δεν υπήρξε κάποια κλασσική ευκαιρία, με αποτέλεσμα το 0-0 των αποδυτηρίων να έρθει φυσιολογικά.

Ενός λεπτού σιγή
Πριν το ξεκίνημα της αναμέτρησης το διαιτητικό τρίο κράτησε ενός λεπτού σιγής εις μνήμην του Γιώργου Γιόγιου.




Λιγοστές από στημένα


Κοινός παρονομαστής των μικροευκαιριών του πρώτου ημιχρόνου ήταν ότι προήλθαν από στημένες μπάλες. Για την Μυρίκη ήταν δυο εκτελέσεις φάουλ των Χρήστου Λέρη(Φωτογραφία αριστερά) και Άγγελου Παχή(Φωτογραφία κέντρο) και για τον Αίολο ένα απευθείας φάουλ του Κώστα Μπόνια και μια κεφαλιά του Χάρη Ζαραβέλη(Φωτογραφία δεξιά), η οποία προήλθε επίσης από κόρνερ του Νίκου Νικολάου.




Οι καλύτερες φάσεις
7΄: Εκτέλεση κόρνερ του Νικολάου, κεφαλιά του Ζαραβέλη μπλοκαρίστηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.
12΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Λέρη κατέληξε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αιόλου.
14΄: Ο Μπόνιας εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και η μπάλα πέρασε έξω από την εστία του Δόση.
19΄: Χτύπημα φάουλ του Παχή μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Τσάκωνας.

Β΄ Μέρος

Οριακή νίκη Μυρίκης
Στο ίδιο μοτίβο κυμάνθηκε και το δεύτερο μέρος. Το συγκρότημα του Δημήτρη Αντωνίου πέτυχε το γκολ, το οποίο έκρινε την αναμέτρηση και κατάφερε να διατηρήσει έως το τέλος το υπέρ του σκορ.

Γρήγορο γκολ Γούλα


Προβάδισμα νίκης και πρόκρισης πήρε η Μυρίκη στο 48΄. Μετά την σέντρα του Γιώργου Μπουμπουρή, ο Ταξιάρχης Γούλας(Φωτογραφία) με κεφαλιά έκανε το 1-0. Ο πρώην ποδοσφαιριστής μεταξύ άλλων και του Αιόλου σκόραρε για δεύτερο σερί επίσημο ματς.



Μόλις 1 αλλαγή


Οι τυπικά φιλοξενούμενοι πραγματοποίησαν μόλις μια αλλαγή. Ο Γιάννης Ηλιάδης(Φωτογραφία) αντικατέστησε τον Κώστα Μπουμπουρή.

Ύστατη προσπάθεια


Την τελευταία άξια καταγραφής φάση του αγώνα έχασε ο Αίολος στο 92΄ με τον Βασίλη Παρασκευόπουλο(Φωτογραφία αριστερά), που είδε το πλασέ του να αποκρούεται σε κόρνερ από τον συνονόματο του Δόση. Στο πρώτο λεπτό της επανάληψης ένα σουτ του Κώστα Μπόνια(Φωτογραφία κέντρο) κατέληξε εκτός αντίπαλης εστίας.
Η Μυρίκη είχε μια τελική προσπάθεια με τον Κώστα Σταμούλη(Φωτογραφία δεξιά) στο 70΄ και ένα χτύπημα φάουλ του Άγγελου Παχή στο 73΄, τα οποία ισάριθμα κατέληξαν άουτ.

Ντεμπούταρε ο Σκοτίδας














Χρόνο συμμετοχής πήρε στις καθυστερήσεις ο Θωμάς Σκοτίδας(Φωτογραφία αριστερά) των νικητών, που αποκτήθηκε από τον ΑΠΟΚ και έκανε ντεμπούτο. Στην 18αδα βρέθηκε χωρίς να αγωνιστεί ο νεαρός Μάριος Πατρώνης(Φωτογραφία δεξιά), που ήρθε και αυτός στην ομάδα πρόσφατα από την Α.Π. Καρπενήσι 2002.

Οι καλύτερες φάσεις
46΄: Προσωπική προσπάθεια και σουτ του Μπόνια έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Δόση.
48΄: Ο Μπουμπουρής Γ. έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Γούλας με σκαστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσάκωνα(1-0).
70΄: Πάσα του Μπουμπουρή Γ. στον Σταμούλη, ο οποίος δοκίμασε το σουτ, που πέρασε έξω από το τέρμα του Αιόλου.
73΄: Χτύπημα φάουλ του Παχή από αριστερά μπλοκαρίστηκε από τον τερματοφύλακα των τυπικά φιλοξενούμενων.
92΄: Ο Φούκας σέντραρε από δεξιά, το πλασέ του Παρασκευόπουλου αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Δόση.

Κίτρινες Κάρτες
Δόσης, Τσιλίκας, Αζακάς

Διακριθέντες
Μυρίκη: Γούλας, Μπουμπουρής Γ., Παχής, Ζαχαράκης
Αίολος: Φούκας, Ζαραβέλης

 Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Αντωνίου (Μυρίκη): «Αρχικά θα ήθελα να αναφερθώ για το πολύ σημαντικό συμβάν εδώ στην πόλη μας, που συγκλόνισε όλη την τοπική κοινωνία και ακόμη περισσότερο την αθλητική ποδοσφαιρική οικογένεια. Η απώλεια του Γιωργάκη, όλοι μας συμπαραστεκόμαστε στην οικογένεια του εκφράζοντας τα θερμά μας συλλυπητήρια. Θα μας λείψει πάρα πολύ, ένα πολύ καλό παιδί, χαμηλών τόνων, όπου μεγάλωσε και  μέσα στο ποδόσφαιρο και τους αγωνιστικούς χώρους παίζοντας από πολύ μικρή ηλικία. Εμείς αφιερώνουμε την σημερινή μας νίκη στην μνήμη του Γιωργάκη και όλη η αθλητική οικογένεια του νομού μας συμπαραστέκεται στους οικείους του. Να ευχηθούμε να είμαστε όλοι πάντα καλά, καθώς η υγεία είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι πιστεύω ότι είχαμε μια αξιόλογη παρουσία, ανταποκριθήκαμε στις ανάγκες του παιχνιδιού. Το ματς ήταν ισορροπημένο σε μεγάλο διάστημα, βεβαίως εμείς καταφέραμε και κερδίσαμε με ένα πολύ όμορφο γκολ. Δημιουργήθηκαν και άλλες ευκαιρίες, δεν μπορέσαμε όμως να κάνουμε περισσότερα τα τέρματα. Βέβαια ακολουθεί η ρεβάνς σε 3 ημέρες και εκεί θα πρέπει να έχουμε την ίδια εγρήγορση, την ίδια αποφασιστικότητα και δύναμη έτσι ώστε να είναι θετική και η έκβαση του δεύτερου παιχνιδιού. Καλή δύναμη στις δυο ομάδες στο δεύτερο παιχνίδι.»

Λάκης Αναστασόπουλος (Αίολος) : «Πρώτα από όλα θέλω να συλλυπηθώ την οικογένεια του Γιώργου, η πόλη μας είναι φτωχότερη γιατί έφυγε ένα εξαιρετικό παιδί. Για το παιχνίδι ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι της ομάδος μου και θεωρώ ότι για πρώτο παιχνίδι είχαμε καλή παρουσία στο αμυντικό κομμάτι δεν είχαμε ιδιαίτερες δυσκολίες, αλλά κάναμε κάποια ατομικά λάθη, τα οποία έφεραν και το γκολ, που δεχτήκαμε. Στο επιθετικό κομμάτι είχαμε καλή κυκλοφορία, δημιουργήσαμε φάσεις, απειλήσαμε αλλά δεν βάλαμε γκολ. Θα ξεκουραστούμε και έχουμε την ευκαιρία στον επαναληπτικό να είμαστε πιο ουσιαστικοί, να κερδίσουμε και να πάρουμε την πρόκριση. Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές και των δυο ομάδων για το καλό παιχνίδι τους.»

Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Δημήτρης Αντωνίου): Δόσης, Μπουμπουρής Γ., Θεοχάρης(77΄ Ντότσικας), Παχής, Μαντέκας, Λέρης, Ζαχαράκης, Γκορόγιας, Γούλας(91΄ Σκοτίδας), Σταμούλης, Τσιλίκας

Αίολος (Λάκης Αναστασόπουλος): Τσάκωνας, Φούκας, Παρασκευόπουλος, Ζαραβέλης, Αζακάς Π., Μούργκας, Μπόνιας, Μπόγδανος, Μπουμπουρής Κ.(57΄ Ηλιάδης), Νικολάου, Ράικος

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)



































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Λάμπρος Κατσαρός