Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Παίδες: ΕΠΣ Ευρυτανίας-ΕΠΣ Καρδίτσας 0-4

Η ανώτερη ΕΠΣ Καρδίτσας άρχισε με το «δεξί» τις υποχρεώσεις της, καταβάλλοντας την γηπεδούχο ΕΠΣ Ευρυτανίας με σκορ 0-4.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στις 13:00 στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου του πρωταθλήματος προεπιλογής Εθνικών ομάδων παίδων.
Η ΕΠΣ Ευρυτανίας του Γιώργου Χρυσαφόπουλου με ελάχιστες προπονήσεις στα πόδια της και απουσία παραστάσεων κατέβηκε με πολυπρόσωπη άμυνα. Κατάφερε να διατηρήσει το σκορ σε αξιοπρεπή επίπεδα με το ημίχρονο να τελειώνει μόλις με 0-1. Αμυνόταν διαρκώς και είχε σε πολύ καλή ημέρα τον τερματοφύλακα Κώστα Νικοπολίδη. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί στα επόμενα 5 ματς. Μόλις 14 ποδοσφαιριστές είχε στην διάθεση του ο ενωσιακός προπονητής.
Η ΕΠΣ Καρδίτσας του Βησσάρη Καραγεωργόπουλου ήταν αρκετά καλύτερη από τον αντίπαλο και έφτασε άνετα στην τελική επικράτηση, έχοντας 4 διαφορετικούς σκόρερ. Τα τέρματα της πέτυχαν οι: Θωμάς Κολοκύθας, Χρήστος Κούλπας, Γιώργος Πιλάτος και Ηλίας Ζάγγος. Ο σκόρερ του πρώτου τέρματος είχε δοκάρι, όπως και ο Θοδωρής Καραγιάννης. Οι Θεσσαλοί θα είναι μία από τις 5 ενώσεις που θα διεκδικήσουν την πρωτιά και την πρόκριση στην επόμενη φάση.
Την επόμενη(2η) αγωνιστική στις 2 Νοεμβρίου η Ευρυτανία θα παίξει εκτός έδρας με την Εύβοια, ενώ η Καρδίτσα ταξιδεύει στην Βοιωτία, για να αγωνιστεί με την τοπική ΕΠΣ.

Εκδρομείς από Καρδίτσα
Το εναρκτήριο παιχνίδι παρακολούθησαν εκδρομείς από τον νομό Καρδίτσας και συγκεκριμένα γονείς ποδοσφαιριστών. Οι θεατές δεν ξεπέρασαν τους 30.



Σφύριξε ο Καλαμάρης


Την αναμέτρηση σφύριξε ο ταλαντούχος Αιτωλοακαρνάνας Κώστας Καλαμάρης(Φωτογραφία), που συγκαταλέγεται στους πίνακες 4ης κατηγορίας. Τόσο αυτός τόσο και οι βοηθοί του είχαν εύκολο έργο.

Η παρουσία των παραγόντων
Την ΕΠΣ Ευρυτανίας εκπροσώπησαν στους δυο αγώνες ο Πρόεδρος Γιώργος Παπαντζίμας και οι: Νίκος Δροσίνης, Βασίλης Κατσίκης, Πάνος Παπαδημητρίου, Γιώργος Λιάγκας, ο υπάλληλος Διονύσης Βονόρτας και ο Δημήτρης Αθανασόπουλος που βρίσκεται πάντα δίπλα στις ενωσιακές ομάδες. Για την ΕΠΣ Καρδίτσας παρόντες ήταν οι: Πέτρος Παπαδάκος, Σωτήρης Ζαρχανής, ο συντονιστής Βασίλης Μουσαφείρης και η φροντιστής Πόπη Μανίκα.


Υπεύθυνος του Εθνικού


Ο συντονιστής των μικτών της ΕΠΣΚ Βασίλης Μουσαφείρης(Φωτογραφία) είναι ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Εθνικού Καρδίτσας, που προπονήθηκε το καλοκαίρι του 2015 στο Καρπενήσι.

Δικαιούνται 5 αλλαγές
Σύμφωνα με την προκήρυξη η κάθε ομάδα δικαιούται 5 αλλαγές. Για τους νικητές δεν αγωνίστηκαν οι: Γιώργος Γραββάνης και Θωμάς Λάιος.

Χρυσαφόπουλος στους παίδες
Στον πάγκο των παίδων βρίσκεται για πρώτη φορά ο Γιώργος Χρυσαφόπουλος(Φωτογραφία), που τα τελευταία χρόνια καθοδηγούσε τους νέους.


Ο γιος του Δροσίνη


Στην άμυνα των γηπεδούχων αγωνίστηκε με επιτυχία ο Γιώργος Δροσίνης(Φωτογραφία), γιός του παράγοντα της ΕΠΣΕ Νίκου.
Μάλιστα ο νεαρός είναι ο μοναδικός που ανήκει σε ομάδα της Α΄ κατηγορίας και συγκεκριμένα στον Παναγραφιωτικό. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές αγωνίζονται στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002 και ορισμένοι στον ΠΑΟΚ F.C.

Με δυσκολία η αποστολή
Ο Γιώργος Χρυσαφόπουλος είχε στην διάθεση του μόλις 14 ποδοσφαιριστές. Συνολικά στην λίστα βρίσκονται 17 παίχτες(2003-2004) και το έργο της ομάδας και για αυτόν τον λόγο ήταν εξαιρετικά δύσκολο.


Προπονητής της Κυψέλης
Ο ενωσιακός τεχνικός παίδων της ΕΠΣ Καρδίτσας Βησσάρης Καραγεωργόπουλος(Φωτογραφία) είναι προπονητής της Κυψέλης στην Α΄ ΕΠΣ Καρδίτσας.


Θετικός ο Νικοπολίδης


Ο πορτιέρο της ΕΠΣ Ευρυτανίας Κώστας Νικοπολίδης(Φωτογραφία) ήταν αρκετά καλός, δείχνοντας πως το μέλλον του ανήκει.

Θεατής ο πορτιέρο


Ο τερματοφύλακας των Θεσσαλών Γιάννης Γκάντης(Φωτογραφία) δεν χρειάστηκε να επέμβει καμία φορά.

Α΄ Μέρος

«Πολιορκία» σε συμπαγή άμυνα
Οι Καρδιτσιώτες είχαν επιθετικές ορέξεις από το ξεκίνημα του παιχνιδιού. Συνάντησαν απέναντι τους μια πολυπρόσωπη άμυνα της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Σημείωσαν ένα γκολ και πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά με 0-1, ενώ είχαν και δυο δοκάρια νωρίτερα.

Προειδοποίησε με 2 δοκάρια


Η ΕΠΣ Καρδίτσας είχε δυο δοκάρια, προτού βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Στο 3΄ ο Θοδωρής Καραγιάννης(Φωτογραφία) έκανε ωραία προσπάθεια και σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Κώστα Νικοπολίδη, ενώ 18 λεπτά αργότερα στο οριζόντιο δοκάρι σταμάτησε το σουτ του Θωμά Κολοκύθα. 



«Σουτάρα» Κολοκύθα


Οι φιλοξενούμενοι του Βησσάρη Καραγεωργόπουλου άνοιξαν το σκορ στο 24ο λεπτό. Ο Παναγιώτης Ζάγγος τροφοδότησε τον Θωμά Κολοκύθα(Φωτογραφία), που με όμορφο σουτ έξω από την περιοχή πραγματοποίησε το 0-1.



Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Ο Καραγιάννης απόφυγε από δεξιά τον Νικοπολίδη και πλάσαρε από πλάγια στο αριστερό κάθετο δοκάρι, με την μπάλα να περνά άουτ.
11΄: Μακρινό σουτ του Καραγιάννη κατέληξε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Ευρυτανίας.
13΄: Ο Παλάτζας δοκίμασε σουτ από πλάγια αριστερά και εκτός περιοχής, με τον Νικοπολίδη να αποκρούει στην δεξιά του γωνία.
16΄: Σέντρα του Ζάγγου Π. από αριστερά, σουτ του Ζάγγου Η. κόντραρε στα σώματα και απέκρουσε ο τερματοφύλακας της ΕΠΣΕ σε κόρνερ στην αριστερή του γωνία.
19΄: Πάσα του Ζάγγου Π. στον Κούλπα, που σούταρε και ο Νικοπολίδης έδιωξε στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ.
21΄: Όμορφο σουτ του Κολοκύθα εκτός περιοχής προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Νικοπολίδη και έφυγε άουτ.
24΄: Ο Ζάγγος Π. πάσαρε στον Κολοκύθα, που με πολύ ωραίο σουτ εκτός περιοχής στο αριστερό «Γ» του Νικοπολίδη πέτυχε το 0-1.
38΄: Κόρνερ του Καραγιάννη από δεξιά, σουτ του Κούλπα έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.

Β΄ Μέρος

Λύθηκαν τα πόδια της
Η ΕΠΣ Καρδίτσας βρήκε ευκολότερα διαδρόμους στο δεύτερο 40λεπτο, έχοντας πληθώρα επιλογών. Το τελικό 0-4 ήρθε φυσιολογικά. Συνέχισε το αμυντικό της μοτίβο η Ευρυτανική ομάδα, που δεν είχε κάποια τελική προσπάθεια.

«Καθάρισε» την νίκη


 
Στην πρώτη της αξιόλογη επιθετική προσπάθεια στην επανάληψη η Καρδίτσα βρήκε δίχτυα. Ο Παναγιώτης Ζάγγος εκτέλεσε φάουλ και ο Χρήστος Κούλπας(Φωτογραφία) μετά από αμυντική αδράνεια με κοντινό σουτ σημείωσε το 0-2 στο 4ο μόλις λεπτό της επανάληψης.



Με τον νεοεισελθόντα Πιλάτο


Ο Γιώργος Πιλάτος(Φωτογραφία) μπήκε «ορεξάτος» στο γήπεδο και σημείωσε το 0-3 στο 60΄. Μετά την σέντρα-σουτ του Χρήστου Κούλπα, την οποία απέκρουσε ο Κώστας Νικοπολίδης προώθησε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.


Άψογο τελείωμα


Ο Ηλίας Ζάγγος(Φωτογραφία) έβαλε το όνομα του στην λίστα των σκόρερ. Με άψογο κατέβασμα και σουτ πέτυχε το τελικό 0-4 στο 69΄.


Οι καλύτερες φάσεις
44΄: Ο Ζάγγος Π. εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Κούλπας με κοντινό πλασέ στην δεξιά γωνία της ΕΠΣ Ευρυτανίας σημείωσε το 0-2.
54΄: Πάσα του Κούλπα στον Κολοκύθα, που σούταρε άουτ από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.
58΄: Ο Πιλάτος δοκίμασε σουτ από αριστερά, το οποίο απέκρουσε στο δεξί του «Γ» ο Νικοπολίδης.
60΄: Σέντρα-σουτ του Κούλπα από δεξιά απέκρουσε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων και στην επαναφορά ο Πιλάτος με σουτ έκανε το 0-3.
62΄: Πολύ καλό σουτ του Καραγιάννη απέκρουσε ο Νικοπολίδης σε κόρνερ στην αριστερή το γωνία.
69΄: Ο Ζάγγος Η. κατέβασε και με σουτ στην κίνηση στην αριστερή γωνία της ΕΠΣΕ ανέβασε το σκορ στο 0-4.
72΄: Πάσα του Φιλίππου στον Πιλάτο, που σούταρε και ο Νικοπολίδης απέκρουσε στην αριστερή του γωνία.

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
Ευρυτανία: Τριανταφυλλόπουλος Α., Νικοπολίδης, Δροσίνης
Καρδίτσα: Καραγιάννης, Κολοκύθας, Ζάγγος Π., Ζάγγος Η., Παλάτζας

Δηλώσεις Προπονητών

Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Ευρυτανία): «Εύχομαι στα παιδιά να έχουν ένα καλό πρωτάθλημα με υγεία, να κάνουν την προσπάθεια τους, για να μπορέσουμε έτσι ώστε όλοι μας να ανέβουμε ένα επίπεδο πιο πάνω. Χωρίς προσπάθεια δεν γίνεται τίποτα, σε αυτό θα πρέπει όμως να συνεισφέρουν και οι γονείς. Για το παιχνίδι τώρα η Καρδίτσα σίγουρα ήταν καλύτερη και συγχαρητήρια για την νίκη της. Ήταν ανώτερη καθόλη την διάρκεια του ματς, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες. Εμείς είχαμε τον τερματοφύλακα μας σε καλή μέρα και συγχαρητήρια στον Κωνσταντίνο για την απόδοση του, αλλά και σε όλα τα παιδιά που πραγματικά προσπάθησαν παρόλο που μαζευτήκαμε πριν μια εβδομάδα, διότι η ΕΠΣ καθυστέρησε αρκετά στην επιλογή των ενωσιακών προπονητών, οπότε όλα πήγαν πίσω και είναι αναμενόμενο να έχουμε τα γνωστά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σχεδόν κάθε χρόνο. Θα συνεχίσουμε τις προπονήσεις μας, για να πάμε στις 2 Νοεμβρίου να παίξουμε το επόμενο παιχνίδι με την Εύβοια.»

Βησσάρης Καραγεωργόπουλος (Καρδίτσα): «Σαν πρώτο παιχνίδι ήταν δύσκολο. Ξεκινήσαμε δυνατά, καλά, ελέγξαμε το παιχνίδι. Καταφέραμε και βάλαμε ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο και μετά στο δεύτερο τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για εμάς. Είχαμε περισσότερες εναλλακτικές λύσεις από την τοπική ομάδα της Ευρυτανίας, η οποία προσπάθησε και μόχθησε να πάρει ένα αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι ήμασταν καλύτεροι και κερδίσαμε δίκαια.»




Συνθέσεις Ομάδων

Ευρυτανία (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Νικοπολίδης, Τριανταφυλλόπουλος Α., Λιάπης(70΄ Καραντάνας), Τσάρας, Μπίκας Β., Δροσίνης, Παπαροιδάμης(66΄ Μπαζώνης), Μπουμπουρής(41΄ Μπίκας Π.), Κελεσίδης, Τσούκας, Τριανταφυλλόπουλος Β.

Καρδίτσα (Βησσάρης Καραγεωργόπουλος): Γκάντης, Ευθυμίου(65΄ Τσιγάρας), Παλάτζας(70΄ Φιλίππου), Μπέτσιος, Αποστολόπουλος, Κολοκύθας, Ζάγγος Η.(70΄ Γιαγιάκος), Καραγιάννης(65΄ Σπυρόπουλος), Ζουραντζόγλου(55΄ Πιλάτος), Ζάγγος Π., Κούλπας

Διαιτητής: Κώστας Καλαμάρης(ΣΔΠ Αιτωλοακαρνανίας)
1ος Βοηθός: Νίκος Τσιλίκας(ΣΔΠ Αιτωλοακαρνανίας)
2ος Βοηθός: Κώστας Τσοπλάκος(ΣΔΠ Αιτωλοακαρνανίας)






































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος