Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Νέοι: ΕΠΣ Ευρυτανίας-ΕΠΣ Καρδίτσας 0-3

Με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Δημήτρη Μπαντή η ενωσιακή ομάδα της Καρδίτσας νίκησε με 0-3 την αντίστοιχη της Ευρυτανίας.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, άρχισε στις 3 και έγινε με ψιλόβροχο. Ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου του πρωταθλήματος προεπιλογής Εθνικών ομάδων για την κατηγορία των νέων.
Η Ευρυτανία του Δημήτρη Τσιγαρίδα με μόλις μια εβδομάδα περίπου προπονήσεων πάλεψε φιλότιμα αμυντικά απέναντι σε μια πολύ δυνατή Ένωση. Σίγουρα στα επόμενα παιχνίδια θα παρουσιαστεί ακόμη πιο βελτιωμένη, έχοντας τον απαιτούμενο χρόνο να δουλέψει.
Η Καρδίτσα του Τάσου Μασούρα έφυγε από την πρωτεύουσα της Ευρυτανίας με τους τρεις βαθμούς, καθώς ήταν ανώτερη από τον αντίπαλο. Θα αποτελέσει μια από τις διεκδικήτριες της πρωτιάς. Ο Δημήτρης Μπαντής σημείωσε ένα γκολ στο πρώτο μέρος και ακόμη δυο στην επανάληψη, «καθαρίζοντας» την νίκη για την ομάδα του.
Οι γηπεδούχοι θα αγωνιστούν στις 2 Νοεμβρίου εκτός έδρας με την Εύβοια και οι Καρδιτσιώτες εκτός έδρας με την Βοιωτία, δίνοντας το πρώτο τους ντέρμπι.

Παρουσία λιγοστών φιλάθλων
Την αναμέτρηση των νέων είδαν περίπου 25-30 φίλαθλοι. Ο αγώνας έγινε με διαστήματα ψιλόβροχου.


Διήμερο οι Καρδιτσιώτες
Η αποστολή της ΕΠΣ Καρδίτσας ταξίδεψε από την Τρίτη στο Καρπενήσι, διαμένοντας στο Hotel Spa Montana.

Χαιρέτησαν τον πάγκο
Οι αναπληρωματικοί της ΕΠΣ Ευρυτανίας ευχήθηκαν στους αντίστοιχους των φιλοξενούμενων καλή επιτυχία πριν την έναρξη του αγώνα.

Ο γνώριμος Ματσούκας


Ο Ευβοιώτης διαιτητής του συνδέσμου Αιτωλοακαρνανίας Μιχάλης Ματσούκας(Φωτογραφία) σφύριξε και φέτος ματς της ένωσης μας. Ο κ. Ματσούκας είναι αξιολογημένος ρέφερι Γ΄ κατηγορίας.

Επιστροφή στους νέους
Ο ενωσιακός προπονητής Δημήτρης Τσιγαρίδας(Φωτογραφία) επέστρεψε μετά από αρκετά χρόνια στον πάγκο των νέων. Πέρυσι καθοδήγησε τους παίδες.



Απώλεια ο Τάσιος


Δίπλα στους συμπαίχτες του βρέθηκε ο τραυματίας Γρηγόρης Τάσιος(Φωτογραφία), η απώλεια του οποίου ήταν αρκετά σημαντική για τους γηπεδούχους.

Εκτός 18αδας


Για τους φιλοξενούμενους ο Χρήστος Αθανασίου(Φωτογραφία) δεν δηλώθηκε στην 18αδα, καθώς δεν είχε συμπεριληφθεί στην κατάσταση υγείας. O Αθανασίου προετοιμάστηκε στο Καρπενήσι με τον Εθνικό Καρδίτσας το καλοκαίρι του 2015.

One Man Show


Κορυφαίος της συνάντησης ήταν ο Δημήτρης Μπαντής(Φωτογραφία) των νικητών, που πέτυχε όλα τα τέρματα της ΕΠΣ Καρδίτσας.

Α΄ Μέρος

Προβάδισμα νίκης
Οι φιλοξενούμενοι είχαν την υπεροχή και τον έλεγχο της συνάντησης και προηγήθηκαν στο 22΄ με 0-1. Μάλιστα αυτή ήταν η τελευταία αξιόλογη στιγμή του πρώτου μέρους.

Με σουτ του Τόλη


Δυο τελικές προσπάθειες πραγματοποίησε η ΕΠΣ Ευρυτανίας με σουτ εκτός περιοχής του Αλέξανδρου Τόλη(Φωτογραφία), τα οποία κατέληξαν άουτ.

Άρχισε να σκοράρει
Ο Δημήτρης Μπαντής με ωραία προσπάθεια στο 22ο λεπτό μετά από πάσα του Χρήστου Γιαννόπουλου, απόφυγε τον Αποστόλη Νούλα και σημείωσε το 0-1. Ο ίδιος παίχτης είχε δοκιμάσει την τύχη του δυο φορές προηγουμένως.





Οι καλύτερες φάσεις
5΄: Ο Γιαννόπουλος τροφοδότησε τον Μπαντή, που σούταρε από μακριά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Νούλα.
13΄: Πάσα του Γιαννόπουλο στον Μπαντή, που πλάσαρε από αριστερά και ο τερματοφύλακας της ΕΠΣΕ μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία.
20΄: Ο Τόλης δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής, το οποίο έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι του Παναγόπουλου.
22΄: Ο Μπαντής μετά από τροφοδότηση του Γιαννόπουλου έκανε ατομική ενέργεια εκμεταλλευόμενος λάθος της αμυντικής γραμμής, πέρασε και τον Νούλα και πλάσαρε στο άδειο τέρμα(0-1).

Β΄ Μέρος

Αποτελεσματικοί οι Καρδιτσιώτες
Με δυο ακόμη τέρματα η φιλοξενούμενη ομάδα «τελείωσε» το ματς, εκμεταλλευόμενη την «δεινότητα» του Μπαντή στο σκοράρισμα.
Με αμυντικούς ρυθμούς συνέχισε η ΕΠΣ Ευρυτανίας, έχοντας ένα ανταγωνιστικό αμυντικά πρόσωπο.

Σε ένα 5λεπτο
Οι παίχτες του Τάσου Μασούρα σημείωσαν δυο γκολ μέσα σε 5 λεπτά, «καθαρίζοντας» την νίκη. Ο Δημήτρης Μπαντής έκανε χατ-ρικ στο 60΄ και στο 65΄ από ασίστ του Κώστα Αγγέλη και του Βησσαρίωνα Παπαδημητρόπουλου αντίστοιχα.







Αλλαγή ο Μακρής


Χρόνο συμμετοχής για τους νικητές πήρε ο Λάμπρος Μακρής(Φωτογραφία), που κατά το παρελθόν έχει παίξει στην μικτή προπαίδων της ΕΠΣ Ευρυτανίας.

Κίτρινη στο παρά 1΄


Ο Δημήτρης Τσιάμης(Φωτογραφία) της ΕΠΣΕ τιμωρήθηκε στο 89΄ με κίτρινη κάρτα για σκληρό φάουλ που έκανε στον Ματθαίο Νασίοπουλο.

Οι καλύτερες φάσεις
46΄: Μακρινό σουτ του Ριζογιάννη απέκρουσε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
51΄: Πάσα του Παπαδημητρίου στον Γιαννόπουλο, που σούταρε εκτός περιοχής πάνω από το τέρμα του Νούλα.
60΄: Ο Αγγέλης με κάθετη κοντινή πάσα βρήκε τον Μπαντή, ο οποίος πλάσαρε στην αριστερή γωνία τον Νούλα και σημείωσε το 0-2.
65΄: Ο Παπαδημητρόπουλος σέντραρε από αριστερά, ο Μπαντής με σουτ εντός περιοχής στην αριστερή γωνία της Ευρυτανίας έκανε το 0-3.
79΄: Σουτ του Ριζογιάννη έξω από την περιοχή κατέληξε έξω από το δεξί δοκάρι των Ευρυτάνων.

Κίτρινες Κάρτες
Τσιάμης

Διακριθέντες
Ευρυτανία: Τσιάμης, Τριανταφύλλου, Μπουμπουρής Π.
Καρδίτσα: Μπαντής, Γιαννόπουλος, Ριζογιάννης

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Ευρυτανία): «Το σημερινό παιχνίδι θα έλεγα ότι αδικεί τη προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μας που σε 3 ομαδικά λάθη δέχτηκαν 3 γκολ. Η ομάδα της Καρδίτσας ενώ είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού δεν δημιούργησε άλλη φάση για γκολ, ο τερματοφύλακας δεν απειλήθηκε σχεδόν σε όλο τον αγώνα παρά μόνο από αυτές τις 3 φάσεις, οι οποίες έδειξαν και την ποιότητα των ποδοσφαιριστών της αντίπαλης ομάδας. Θα το χαρακτήριζα κυνικό το αποτέλεσμα, γιατί πραγματικά δείχνει με πολύ στυγνό τρόπο πως η διαφορά με τις άλλες ενώσεις είναι καθαρά στην σωματική διάπλαση των παιδιών, στην εμπειρία την παικτική και στην ομαδική τακτική. Εμείς προσπαθήσαμε σήμερα να καλύψουμε τις ατομικές μας αδυναμίες, μέσα από την ομαδική προσπάθεια, τα παιδιά μας πήγαν πάρα πολύ καλά για πρώτο ματς που έπαιξαν μαζί και για τις λίγες προπονήσεις, τις οποίες κάναμε. Είναι φυσιολογικό όταν μια ομάδα έχει κάνει 2-3 προπονήσεις όλες κιολες να παρουσιάζει στιγμές ασυνεννοησίας και μη συντονισμού. Πραγματικά νομίζω ότι όποιος είδε τον αγώνα σίγουρα δεν θα έλεγε ότι δικαιούμασταν την νίκη, αλλά η προσπάθεια που έγινε κυρίως στον αμυντικό τομέα ήταν θα την έλεγα αξιόλογη και θα ήθελα να έχουν υπομονή αυτά τα παιδιά, γιατί τους βάλαμε στα δύσκολα χωρίς να τα προετοιμάσουμε, ούτε σωματικά, ούτε πνευματικά, αλλά και ούτε ψυχολογικά. Συγχαρητήρια σε όλους τους ποδοσφαιριστές μας για την προσπάθεια που έκαναν.» 

Τάσος Μασούρας (Καρδίτσα): «Μας βοήθησε το πρώτο γκολ, το οποίο πετύχαμε σχετικά
νωρίς. Δεν κινδυνέψαμε ιδιαίτερα από τον αντίπαλο. Στο δεύτερο ημίχρονο σημειώσαμε το ένα γκολ κοντά στο άλλο και εκεί τελείωσε το ματς. Αυτή η αποστολή και ο αγώνας ήταν μια πρώτη εμπειρία για κάποιους ποδοσφαιριστές μας. Δεν κάναμε ιδιαίτερα καλή εμφάνιση. Κρατάμε την νίκη και κοιτάμε πλέον το επόμενο παιχνίδι.»



Συνθέσεις Ομάδων

Ευρυτανία (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Νούλας, Τσιάμης, Μπουμπουρής Π., Καραμπάς, Τόλης Α., Τριανταφύλλου(73΄ Μαστρογιάννης), Μπουμπουρής Ε.(59΄ Βούρτσας), Σερπάνος, Χρυσικός, Φύκας(50΄ Μάκκας), Πατρώνης

Καρδίτσα (Τάσος Μασούρας): Παναγόπουλος, Σγουράλης, Νασιόπουλος, Αθανασόπουλος(76΄ Μακρής), Θεολόγης, Ριζογιάννης, Παπαδημητρόπουλος(67΄ Παπακώστας), Αγγέλης, Παπαδημητρίου, Γιαννόπουλος(78΄ Πασσιάς), Μπαντής

Διαιτητής: Μιχάλης Ματσούκας(ΣΔΠ Αιτωλοακαρνανίας)
1ος Βοηθός: Νίκος Τσιλίκας(ΣΔΠ Αιτωλοακαρνανίας)
2ος Βοηθός: Κώστας Τσοπλάκος(ΣΔΠ Αιτωλοακαρνανίας)





































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος