Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Συγκινητικό αντίο στον Κώστα Λελούδη από την Κρήτη


Οι ιθύνοντες της διοργάνωσης ορειβατικό σκι Pierra Creta με ανάρτηση τους σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης αποχαιρέτησαν με τον δικό τους τρόπο τον Ευρυτάνα Κώστα Λελούδη.

«Πριν μερικές μέρες συνέβη ένα θλιβερό γεγονός...
Ο Κώστας Λελούδης, φίλος και σύντροφος στο βουνό, από το Καρπενήσι έφυγε για το μακρύ ταξίδι. Ο Κώστας για εμάς δεν ήταν απλά ένας καινούργιος φίλος από τους τόσους που είχαμε την τύχη και τη χαρά να γνωρίσουμε μέσα από το ορειβατικό σκι και τη διοργάνωση του PierraCreta, ήταν κάτι πολύ παραπάνω... Μαζί με τα υπόλοιπα "γουρουνάκια" της Velouchi Free Ski Team, πίστεψε, ενθουσιάστηκε και δούλεψε από την αρχή του PierraCreta για τον αγώνα, αλλά και τις παράλληλες δράσεις για γνωριμία και επαφή των τοπικών κοινωνιών με το ορειβατικό σκι. Ήρθε γεμάτος ενθουσιασμό με την παρέα του στην πρώτη απόπειρα εκμάθησης σκι στα παιδιά του ορεινού Μυλοπόταμου. Ως εκπαιδευτής, χωρίς τις εγκαταστάσεις ενός χιονοδρομικού κέντρου αλλά με ζήλο, πολύ χαρά και χαμόγελο προσέφερε τις γνώσεις του σε μικρούς και μεγάλους. Χάρισε χαμόγελα και άνοιξε ένα άλλο παράθυρο στους ανθρώπους της ρίζας του Ψηλορείτης. Έγινε φίλος με αυτούς, και αυτοί όπως και εμείς, τον έβαλαν στην καρδιά τους.
Δεν θα ξεχάσουμε μετά τον αγώνα και το βραδινό γλέντι που πήρες τον Μανόλη για ένα τελευταίο μάθημα λίγες ώρες πριν φύγετε από το νησί... Το πάθος που του μετέδωσες και τα μαθήματα, είχαν αποτέλεσμα μέσα σε ένα μήνα ο Μανόλης να είναι ο πρώτος Μυλοποταμίτης που κατέβηκε με σκι από την κορφή του Ψηλορείτη! Όχι τόσο απλό όσο ακούγεται, αλλά αυτό είναι δικός σου καρπός όπως και τα χαμόγελα των παιδιών εκεί...
Μουτζούρη στη μνήμη σου και με εσένα ως παράδειγμα θα συνεχίσουμε!
Καλό ταξίδι φίλε...»