Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Με έναν πόντο κέρδισε η Χατάι τον Ολυμπιακό

Την ευκαιρία να συνεχίσει τις δοκιμές σε πρόσωπα και σχήματα και να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα για την αγωνιστική κατάσταση των παικτριών της είχε η προπονήτρια του Ολυμπιακού, Ελένη Καπογιάννη από το δεύτερο φιλικό προετοιμασίας με αντίπαλο την Τουρκική Χατάι του Εκίν Μπας. 
Το τελικό 59-60 υπέρ της Χατάι διαμορφώθηκε στο φινάλε της αναμέτρησης από μια εύστοχη βολή της Κάτια Σνούτσινα και ενώ οι δυο ομάδες ήταν ισόπαλες 59-59 στα τελευταία 14’’. Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε χωρίς την Λικέντρα Τζόνσον ενώ δεν έχουν ενσωματωθεί ακόμα στην προετοιμασία η Λινέτα Κάϊζερ και η Ερλάνα Λάρκινς οι οποίες θα ενταχθούν με την υπόλοιπη ομάδα τον Οκτώβριο. Σε γενικές γραμμές οι «ερυθρόλευκες» πραγματοποίησαν καλή εμφάνιση είχαν αρκετά καλά διαστήματα και φανέρωσαν ορισμένες από τις αρετές τους στον τρόπο παιχνιδιού. Πλέον οι νταμπλούχες είναι έτοιμες για το «First International Olympiacos Tournament» που θα ξεκινήσει την Παρασκευή (23/9) στο Καρπενήσι, όπου διεξάγεται το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.
Το φιλικό ξεκίνησε στις 18:30 στο κλειστό του Montana. Για τον Ολυμπιακό πρώτη σκόρερ με 9 πόντους και 1 3ποντο ήταν η Μαρία-Ρόζα Μπόνη, ενώ για τις Τουρκάλες η Κάτια Σνούτσινα με 18 πόντους και 2 3ποντα. 5 φάουλ για τις Ελληνίδες συμπλήρωσαν οι: Όλγα Χατζηνικολάου και Στέλλα Καλτσίδου.

Τα δεκάλεπτα: 6-10, 26-30, 41-50, 59-60

Συνθέσεις Ομάδων

Ολυμπιακός (Ελένη Καπογιάννη): Γκοτζή, Σταμάτη 4, Μπόνη 9(1), Χατζηνικολάου 6, Μάλτση 8(2), Παπαμιχαήλ 8, Χαλιβέρα 6, Γιοβάνοβιτς 4, Φουράκη 4, Μπαρτόνοβα, Κοσμά 8(2), Καλτσίδου 2.

Χατάι (Εκίν Μπας): Πόποβιτς 7(1), Σνούτσινα 18(2), Χερστ 11(2), Μαγκλάρα 2, Στάνκοβιτς 7, Μπας, Τανατσάν 7, Οζτούρκ 2, Ταλασλίογλου 6(2), Τούτσακ.

Διαιτητές: Αλέκος Κοτσιμπός & Βασίλης Ντάνος (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Σημειωτής: Άγγελος Σαμαντάς
Χρονομέτρης: Θανάσης Χουσιάδας
Χρονομέτρης 24΄΄: Δημήτρης Λερογιάννης
 
Καπογιάννη: «Είμαστε σε καλό επίπεδο»
Η προπονήτρια του Ολυμπιακού, Ελένη Καπογιάννη δήλωσε μετά το δεύτερο φιλικό με την Χατάι στο osfp.gr  τα εξής: «Έχουμε πολλά να βελτιώσουμε στην άμυνα μας και να συνηθίσουμε να παίζουμε ένα ρυθμό παραπάνω από ότι στην Ελλάδα. Γενικά 100% δεν έχουν ενταχθεί οι μεταγραφές μας. Έχουμε καλά διαστήματα σε άμυνα και επίθεση αλλά και κενά που πρέπει να τα βελτιώσουμε. Όπως επίσης θα πρέπει να προπονήσουμε το μυαλό μας σε καταστάσεις πίεσης, άγχους και φωνής. Στην αρχή λίγο ζοριστήκαμε και μας πήρε κάποιο χρονικό διάστημα να το ισορροπήσουμε αλλά σε γενικές γραμμές ήταν πάρα πολύ θετικό φιλικό για εμάς. Είμαστε σε καλό επίπεδο για το στάδιο της προετοιμασίας μας γιατί βασικά κομμάτια του ρόστερ δεν τα έχουμε προσθέσει ακόμα. Προχωράμε με πολλά συν από την μέχρι στιγμής συνολική εικόνα της προετοιμασίας». 


















Πηγή-φωτογραφίες: www.osfp.gr, www.redking.gr, Δημήτρης Λερογιάννης