Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Με σούπερ ρόστερ ο νταμπλούχος Ολυμπιακός στο Καρπενήσι

Η νταμπλούχος ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού προπονείται μαζί με την Τούρκικη Χατάι στο Καρπενήσι από την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου. Θα βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας έως τις 25 του μηνός, συμμετέχοντας μάλιστα και σε ένα πολύ δυνατό διεθνές τουρνουά. Διαμένει στο Hotel Spa Montana.
Οι «ερυθρόλευκες» στην πρώτη τους κιόλας χρονιά κατέκτησαν το νταμπλ χωρίς ήττα και την νέα σαιζόν οι στόχοι είναι ακόμη υψηλότεροι. Ο Ολυμπιακός θα συμμετάσχει στο Eurocup, έχοντας παίχτριες επιπέδου..Euroleague. Διατήρησε το ήδη υπάρχον εξαιρετικό του ρόστερ, που θα «ζήλευαν» ομάδες της ανδρικής Α1΄, ενώ πρόσθεσε σε αυτό σημαντικές Ελληνίδες και ξένες αθλήτριες. Στην αποστολή του Καρπενησίου συμμετέχουν συνολικά 13 καλαθοσφαιρίστριες (8 «παλαιές» και 5 «νέες), ενώ στην τεχνική ηγεσία συνεχίζει η coach Ελένη Καπογιάννη, έχοντας δίπλα της ένα πολύ καλό επιτελείο. Το μπάτζετ του συλλόγου σύμφωνα με δημοσιεύματα ξεπερνάει τα 1.000.000€ με αρκετές ακριβοπληρωμένες παίχτριες για τα δεδομένα του Ελληνικού μπάσκετ στην Ελλάδα, το οποίο ανεβαίνει επίπεδο.
Το τμήμα του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. ιδρύθηκε το 1947, σημειώνοντας σημαντικές επιτυχίες, κατακτώντας τρεις φορές(1956, 1958, 1959) το πρωτάθλημα κέντρου, καθώς δεν υπήρχε τότε το Εθνικό. Ωστόσο στις αρχές του 60΄ αδρανοποιήθηκε και επαναδραστηριοποιήθηκε το 2015(«Συγχωνεύτηκε» με την πρωταθλήτρια ομάδα του Ελληνικού και διατήρησε τον βασικό «κορμό» της), κερδίζοντας μάλιστα το ντάμπλ με «βαρύτερο» όμως όνομα. Χρησιμοποιεί ως έδρα το ΔΑΚ Γλυφάδας «Μάκης Λιούγκας». Πρόεδρος του ερασιτέχνη είναι ο Μιχάλης Κουντούρης.

Η άφιξη και η πρώτη προπόνηση
Ο Ολυμπιακός κατέφτασε το απόγευμα της Κυριακής(19/8) και το πρωί της επόμενης ημέρας έκανε την πρώτη του προπόνηση. Την αποστολή αποτελούν οι: Νατάσα Γκοτζή, Εβίνα Σταμάτη, Μαρία-Ρόζα Μπόνη, Όλγα Χατζηνικολάου, Εβίνα Μάλτση, Πέλλυ Παπαμιχαήλ, Τάνια Χαλιβέρα, Λικέντρα Τζόνσον, Μίλιτσα Γιοβάνοβιτς, Στέλλα Φουράκη, Κατερίνα Μπαρτόνοβα, Αφροδίτη Κοσμά και Στέλλα Καλτσίδου.


Οι παίχτριες του περυσινού ρόστερ που συνεχίζουν είναι οι ακόλουθες:


Παίχτρια
Ηλικία
Θέση
Ύψος
Νατάσα Γκοτζή
29
Γκάρντ
1,70
Εβίνα Σταμάτη
32
Γκάρντ/Φόργουορντ
1,81
Μαρία-Ρόζα Μπόνη
31
Γκάρντ/Φόργουορντ
1,80
Όλγα Χατζηνικολάου
35
Γκάρντ
1,83
Νένα Νικολαΐδου
37
Σέντερ
1,90
Τάνια Χαλιβέρα
31
Γκάρντ
1,78
Λικέντρα Τζόνσον
27
Φόργουορντ/Σέντερ
1,85
Αφροδίτη Κοσμά
33
Φόργουορντ
1,87
Πελαγία Παπαμιχαήλ
30
Φόργουορντ/Σέντερ
1,90

Τα 7 αποκτήματα & οι αποχωρήσεις


Ενισχύθηκε σημαντικά ο Ολυμπιακός, καθώς απέκτησε την κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια Εβίνα Μάλτση(37χρονη γκάρντ, 1,80 από την Τούρκικη Μπότας), την φόργουορντ-σέντερ) Στέλλα Καλτσίδου(33 ετών, 1,88, φόργουορντ από την Γαλλική Λίλ Μετροπόλ), την Στέλλα Φουράκη(22χρονη φόργουρντ-σέντερ, ύψους 1,89, επέστρεψε από υποσχετική στον Σπόρτινγκ), την Τσέχα Κατερίνα Μπαρτόνοβα(26χρονη γκάρντ, 1,74 από την Σλάβια Πράγας), την Μίλιτσα Γιοβάνοβιτς(27χρονη Μαυροβούνια σέντερ, 1,89 από την Τούρκικη Μπότας) και τις Αμερικανίδες Λινέττα Κάιζερ(26 ετών, φόργουορντ-σέντερ, 1,93 από τους Ιντιάνα Φίβερ) και Ερλάνα Λάρκινς(30χρονη φόργουορντ-σέντερ, 1,85 από τους  Ιντιάνα Φίβερ, αποτελώντας την ακριβότερη αθλήτρια στην ιστορία της Α1΄). Αντίθετα δανεικές δόθηκαν στον Αθηναϊκό η 28χρονη Ανθή Μπαλτά και η 35χρονη Ρούλα Καλογήρου. Παρελθόν αποτέλεσε η Αμερικανίδα σέντερ Χέιλι Κριστόφερσον.

Νταμπλούχες Ελλάδας
Στην επανεμφάνιση του στα μπασκετικά γηπεδα όσον αφορά τις γυναίκες ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα και το κύπελλο, όντας μάλιστα αήττητος. Άφησε δεύτερο και στις δυο διοργανώσεις τον «αιώνιο» αντίπαλο Παναθηναϊκό. 



«Κοουτσάρει» η Καπογιάννη-Το επιτελείo


Στην τεχνική ηγεσία των Πειραιωτών συνεχίζει η 47χρονη επιτυχημένη Ελένη Καπογιάννη(Φωτογραφία). Το υπόλοιπο επιτελείο αποτελούν οι: Γιώργος Παντελάκης(Β΄ προπονητής), Σταυρούλα Πρασσά(Γ΄ Προπονητής), Κλαίρη Μαρτινοπούλου(Γυμνάστρια), Μανώλης Μπριλάκης(Ιατρός), Κώστας Λώλης(Φυσιοθεραπευτής),  Άρης Γαληνός(Γενικός Αρχηγός), Μιχάλης Σκουλιδάς(Έφορος), Εύη Δημητράτου(Τιμ Μάνατζερ). H Χριστίνα Τσιλιγγίρη είναι Γενική Αρχηγός και Γενική Διευθύντρια του ερασιτέχνη.

Χωρίς τις Αμερικανίδες
Από την προετοιμασία του Καρπενησίου απουσιάζουν λόγω υποχρεώσεων με τους Ιντιάνα Φίβερ οι δυο  νεαποκτηθείσες Αμερικανίδες Λινέττα Κάιζερ και Ερλάνα Λάρκινς, που θα ενσωματωθούν με την υπόλοιπη ομάδα τον Οκτώβριο.



Φιλικά με Χατάι και τουρνουά
Οι «ερυθρόλευκες» έδωσαν χτες ένα φιλικό παιχνίδι στο Καρπενήσι προπονητικού χαρακτήρα με την Τούρκικη Χατάι, ενώ θα ξαναπαίξουν αύριο. Εν συνεχεία το τριήμερο(23-25 Σεπτεμβρίου) θα συμμετάσχουν σε δυνατό διεθνές τουρνουά(First International Olympiakos Tournament), αντιμετωπίζοντας πλην της Τούρκικης ομάδας τον Αθηναϊκό και την Ιταλικη Παλακανέστρο Τορίνο.


Η μέχρι τώρα προετοιμασία
Στις 22 Αυγούστου στο ΔΑΚ Γλυφάδας πραγματοποιήθηκε η πρώτη προπόνηση των νταμπλούχων Ελλάδος. Στο πρώτο φιλικό η ομάδα της Ελένης Καπογιάννη επιβλήθηκε με 77-55 του Αθηναϊκού. 


Οι αντίπαλες στο Eurocup
Tην Γκουντ Έιντζελς Κόζιτσε από την Σλοβακία, την Αλουίνβεντ DVTK Μίσκολτς από την Ουγγαρία και μία εκ των Ιστανμπούλ Γιουνιβερσιτέσι και YDUBGD από την Τουρκία θα αντιμετωπίσει η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού στο Eurocup(Έναρξη στις 27 Οκτωβρίου). Όσον αφορά το πρωτάθλημα ξεκινά εντός έδρας στις 16/10 με τον Άρη Θεσσαλονίκης.

Πρόεδρος ο Κουντούρης














Πρόεδρος του ερασιτέχνη Ολυμπιακού είναι ο Μιχάλης Κουντούρης(Φωτογραφία αριστερά), ενώ «ισχυρός» άνδρας-χρηματοδότης είναι ο Γιώργος Λεριώτης(Φωτογραφία δεξιά), που διατηρούσε και την προ υπάρχουσα ομάδα των Σουρμένων-Ελληνικού. Βασικό χρηματοδότη αποτελεί ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης.





























Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας, www.olympiakos.org