Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Ευρυτανικό καμπ για την δευτεραθλήτρια Τουρκίας Χατάι

Η σπουδαία ομάδα της Τουρκίας Χατάι Μπουγιούκσεχιρ Μπελεντίγιε (Hatay Büyükşehir Belediyespor) από την Αντάκια (Σύνορα με Συρία) προπονείται στο Καρπενήσι μαζί με τις πρωταθλήτριες Ελλάδος του Ολυμπιακού διαμένοντας στο Hotel Spa Montana.
Το συγκρότημα της γείτονας χώρας θα συμμετάσχει στο διεθνές τουρνουά της Ευρυτανικής πρωτεύουσα με αντιπάλους επίσης τον Αθηναϊκού και της Τορίνο. Χατάι θα αγωνιστεί μάλιστα στην Euroleague, ενώ θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στην Τούρκικη Λίγκα στις 22 Οκτωβρίου εκτός έδρας με την Μποτάς. Το περυσινό πρωτάθλημα κατέληξε στην Φενερμπαχτσέ του Τζώρτζη Δικαιουλάκου.
Έχει στο ρόστερ της την Αριστέα Μαγκλάρα, ενώ απέκτησε την διεθνή Σέρβα σέντερ Ντραγκάνα Στάνκοβιτς από ομάδα της Ουγγαρίας PEAC-Péc , την Ρωσίδα Μαρίνα Κούζινα από την Μερσίν και Καντίντ Οζτούρκ από την Κιρσισέγκι Μποντρούμ. Παρέμειναν η Αμερικανίδα σέντερ Κόρτνι Πάρις, η Αυστραλέζα γκάρντ Νάταλι Χέρστ, η Λευκορωσίδα διεθνής Καταρίνα Σνίτσινα και οι Τουρκάλες Γκαμσέ Τακμάζ, Μπαχάρ Ορζτούρκ, Τουγκμπά Οράλ και Ντεβράν Τανασάν-Μποσταντσί.
Το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι ιδιαίτερα υψηλό, καθώς κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να αποκτά τέσσερις ξένες αθλήτριες που σε πολλές περιπτώσεις είναι και πέντε, καθώς κάποιες εξ αυτών συμμετέχουν με τουρκικό διαβατήριο. Η Χατάι συστάθηκε το 1967.

Ο coach και οι Ελληνίδες


Προπονητής της ομάδας είναι ο Εκίν Μπας(Φωτογραφία αριστερά). Εκ των βοηθών του είναι η Ελληνίδα Κατερίνα Χατζηδάκη(Φωτογραφία κέντρο), ενώ στο ρόστερ προστέθηκε η 33χρονη γκάρντ Αριστέα Μαγκλάρα(Φωτογραφία δεξιά), που έπαιζε πέρυσι στον Κρόνο Αγίου Δημητρίου.



















Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας