Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Σεμελη Ζαρμακούπη: «Κάθε επιτυχία αποκτάται με θυσίες και δουλειά»


H ιστοσελίδα www.fightsports.gr φιλοξενεί συνέντευξη της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας kick boxing του Α.Σ. Ευρυτανίας Σεμέλης Ζαρμακούπη. Το άρθρο έχει ως εξής:
Ένα χρυσό και ένα ασημένιο μετάλλιο ήταν ο απολογισμός της Σεμέλης Ζαρμακούπη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της WAKO στο Δουβλίνο. Διαβάστε αναλυτικά την συνέντευξη της νεαρής πρωταθλήτριας στο Fightsports.gr.

Η συνέντευξη είναι η ακόλουθη:

Σεμέλη πέτυχες κάτι σπουδαίο στην Ιρλανδία με δύο μετάλλια. Ποιος είναι στόχος για την συνέχεια;
Καθώς ξέρουμε ότι δεν υπάρχει κάτι παραπάνω (ακόμα τουλάχιστον) από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ,επόμενο βήμα και στόχος είναι το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Kick Boxing καθώς και η άνοδος μου στο άλλο άθλημα που εξασκώ επίσης χρόνια το Tae Kwon-Do.

Θεωρείς πως το Ελληνικό kickboxing είναι σε άνοδο και θα μπορέσουμε τα επόμενα χρόνια να δούμε επιτυχίες όπως του Μιχάλη Ζαμπίδη;
Σίγουρα ο Μιχάλης Ζαμπίδης έφτασε το Ελληνικό Kick Boxing σε άλλο επίπεδο και ανέβασε τον πήχη πολύ ψηλά δεν ξέρω αν θα καταφέρει κάποιος τα επόμενα χρόνια αυτά που κατάφερε αυτός όμως το Ελληνικό Kick Boxing βρίσκεται σε άνοδο και αυτό το οφείλουμε στην ομοσπονδία μας την Πανελλήνια Ομοσπονδία Κικ Μποξινκ (Π.Ο.Κ.) και στον Πρόεδρο της , και το βλέπουμε μέσα από την πολύ καλή οργάνωση, το επίπεδο και την διαιτησία που υπάρχει στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα καθώς και την σωστή σύσταση των Εθνικών Ομάδων, αλλά και το πόσο πλέον μας σέβονται και στα Πρωταθλήματα που διεξάγονται στο εξωτερικό.

Είσαι μικρή σε ηλικία. Πως συνδυάζει σχολείο και προπόνηση;
Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο αν και το συνδυάζω χρόνια τώρα ,κυρίως θα έλεγα ότι χάνω περισσότερο από τον ελεύθερο χρόνο μου για να μπορώ να είμαι σε ένα καλό επίπεδο και στο σχολείο και στις προπονήσεις .Ευτυχώς οι κόποι μου ανταμείφτηκαν και μέσα από την καλή προπόνηση και τις θυσίες κατάφερα να εισπράξω μια μεγάλη βοήθεια από αυτή μου την νίκη, και να μοριοδοτηθω ώστε να με βοηθήσει μελλοντικά στις σπουδές μου.

Ένα μήνυμα σε όλους τους Έλληνες με αφορμή την επιτυχία σου;
Ένα μήνυμα σε όλους τους Έλληνες που θα ήθελα να δώσω είναι, να κυνηγούν τα όνειρά τους , να αγωνίζονται ,να μην τα παρατάνε σε κάθε αποτυχία, και κάθε επιτυχία αποκτάται με θυσίες και δουλειά και δεν χαρίζεται .Ελπίζω όλοι οι αθλητές ανεξαρτήτως αθλήματος να πετύχουν τους στόχους τους κάποια στιγμή.

Πηγή: www.figthsports.gr