Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Χωρίς ομάδα της Ευρυτανίας τα πρωταθλήματα βόλεϊ της ΕΣΠΕΚΕΛ












Στην αίθουσα «Μεταξουργείο» του Βόλου πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων της ΕΣΠΕΚΕΛ για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017. Δυστυχώς φέτος στην κλήρωση μετά από τρία χρόνια συνεχούς παρουσίας δεν μπήκε καμία ομάδα από την Ευρυτανία σε κάποια κατηγορία είτε ενηλίκων είτε υποδομής.
Άτλας και Π.Α.Κ. έκαναν υπερπροσπάθεια τα τελευταία χρόνια, ταξιδεύοντας σε αρκετά γήπεδα της Φθιώτιδας και όχι μόνο. Την περίοδο 2013-2014 ο νομός μας εκπροσωπήθηκε στο πρωτάθλημα παγκορασίδων από την Π.Α.Κ., που έφτασε στους «16». Την περίοδο 2014-2015 αγωνίστηκαν στις γυναίκες και στις παγκορασίδες(Προκρίθηκαν ως πρώτες στους «8») ο Γ.Σ. Άτλας και στις κορασίδες η Π.Α.Κ., ενώ την σαιζόν 2015-2016 την Ευρυτανία εκπροσώπησε σε γυναικείο και κορασίδες(Εισήλθε στους «16») ο Γ.Σ. Άτλας, κάνοντας βήματα προόδου, ενώ η Π.Α.Κ. αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα των κορασίδων. Όλες τις ομάδες καθοδήγησε ο Χρήστος Μακρής με εξαίρεση τις κορασίδες της Π.Α.Κ.(2014-2015), που αγωνίστηκαν υπό τις οδηγίες της Κατερίνας Μπαλωμένου.
Την δικιά της ιστορία έχει γράψει προ 20-30 περίπου χρόνια ομάδα του Αιόλου Προφήτη Ηλία(Πρωταθλήτρια γυναικών και κορασίδων το 1995, πρωταθλήτρια νεανίδων το 1997), ενώ σε πρωτάθλημα υποδομής της ΕΣΠΕΚΕΛ έχει συμμετάσχει βραχύβια και ο ΑΟΛ Εύρυτος.
Την αυλαία των φετινών πρωταθλημάτων ανοίγουν οι νεάνιδες αφού θα είναι το πρώτο πρωτάθλημα που θα ξεκινήσει, με τις παγκορασίδες και κορασίδες να παίρνουν την σκυτάλη. Σε παράλληλη πορεία και η πρώτη φάση του κυπέλλου γυναικών και ανδρών. Αρχές Νοεμβρίου μπαίνουν στη μάχη οι έφηβοι, ενώ στα μέσα Νοεμβρίου θα  έχουμε την έναρξη των τοπικών πρωταθλημάτων και της Β΄ Εθνικής, ανδρών και γυναικών. Τις πρώτες μέρες του 2017 θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα των παίδων, για να κλείσει η αγωνιστική περίοδος με το πρωτάθλημα των Παμπαίδων που θα ξεκινήσει στις 1 Απριλίου.